Şimdi Ara

Opel Zafira - Citroen Grand Picasso - Peugeot 5008 - Renault Scenic arasında hangisi ve neden..??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
9.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Comaa

Opel Zafira - Citroen Grand Picasso - Peugeot 5008 - Renault Scenic arasında hangisi ve neden..???

gercekten harika bi araç

bilhassa beyaz renklisi çok şık duruyor, yakından da gördüm , bu arabada yok yok sanki, mesela neyi eksik acaba? tek söylenebilecek motor gücü şu kadar beygir oslaydı olabilir. ama böyle bir aile aracı için 260 nm tork üretebilen 110 bg lik dizel motor yeterli gibi. üstelik çarpışma testinden de beş yıldız almış hem de yandan çarpışma testinden alınabilecek en yüksek puanı alarak.

• 5008 tasarım olarak iyi ama,süprizlere gebe bir araç, ayrıca yarı otomatik vites ise tam anlamıyla rezalet. O kadar para verip öyle bir vites kullanacağıma manuel kullanırım daha iyi. Yıllardır peugeot kullanan biri olarak 5008 tavsiye etmem, renault bu alanda daha deneyimli.
  • Grand Scenic bu sınıfta her zaman kriterleri belirleyen araç olmuştur. Donanım standartları, konforu ve güvenliğiyle standartları belirleyen enfes bir araçtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxx64
    Renault ile ilgili - ancak Scenic değil - kullanan arkadaşlarımdan epey olumsuz şeyler duydum... sık sık sorun çıkardığı yönünde... bir de kullandığını söyleyen arkadaşlar acaba yeni versiyonu mu kullandılar..?

genelde reno hakkında oluyor bu konuşmalar,boş konuşmalar bunlar. Sorun çıkartan araba olmazsa sanayiler neden araba kaynıyor. Böyle birşey yok araba bu mekanik bir aksam sonuçta yağını,suyunu zamanında koyacaksın. Bende scenic i öneriyorum yanlız burda yazmamışsın ama ben önereyim seat altea lar da güzel araç bunuda düşün derim.hangisi olursa olsun hayırlı uğurlu olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poweredTKM

quote:

Renault ile ilgili - ancak Scenic değil - kullanan arkadaşlarımdan epey olumsuz şeyler duydum... sık sık sorun çıkardığı yönünde... bir de kullandığını söyleyen arkadaşlar acaba yeni versiyonu mu kullandılar..?

genelde reno hakkında oluyor bu konuşmalar,boş konuşmalar bunlar. Sorun çıkartan araba olmazsa sanayiler neden araba kaynıyor. Böyle birşey yok araba bu mekanik bir aksam sonuçta yağını,suyunu zamanında koyacaksın. Bende scenic i öneriyorum yanlız burda yazmamışsın ama ben önereyim seat altea lar da güzel araç bunuda düşün derim.hangisi olursa olsun hayırlı uğurlu olsun.

altea XL modelini daha sonra inceledim. birçok donanımı opsiyon olarak sunuluyor ve böylece yazdığım modellere benzer özellikli bir altea XL'ın fiyatı epey yükseliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxx64 -- 3 Ağustos 2010; 18:35:14 >

• Birincisi Scenic in sık arıca çıkaran modeli bir önceki kasanın belli model yıllarına ait olanı idi yanlış hatırlamıyorsam
    Ondan da emin değilim bilenlere sormak lazım.

2.si Altea XL gayet başarılı araç
    Kaliteli ve donanım olarakda oldukça başarılı.

Yalnız.

Bu sınıfda 1.5 dCi Scenic hemen tüm karşılaştırmalardan galip çıkıyor.
    Özellikle Pejo 5008 e göre bir adım önde.
    Motorunun da başarısı ile F.K puanlamasında bu sınıfın lideri.

Mesela bir önceki kasa Grand Scenic ile Grand Picasso yu Fransız tv sinin karşılaştırdığı bir program izlemiştim.
    Ama adamlar işi profesyonelce yapıyor. içine 7 kişi bile doluşuyorlar.

Grand Picasso bir önceki kasa Secenic den biraz daha başarılı bulunmuştu.

Birde şöyle bir şey var.
    Bu sınıfın öncüsü Reno.
    Bu sınıfı iyi okuyorlar.

Bana Renonun en çok hangi modeline güvenirsin deseler

Tereddütsüz Espace ve Scenic derim.

• quote:

Peugeot 5008 kullanan var mı acaba..? tecrübelerini, artı ve eksilerini paylaşabilir mi..?

5008 Premium Pack aldım. Arabada yok yok. Sürüş keyfi, konfor ve motor torku müthiş. Yüksek olması ayrı bir avantaj. Göstergeler direksiyonun arkasında kaldığı için çok rahat görülmüyor ama zaten gerek de yok çünkü karşınızdaki cam ekranda hızınızı görebiliyorsunuz. El freni bile otomatik yapılmış. Durduğunuzda kendisi çekiyor, gaza bastığınızda kendisi boşaltıyor. Tavan çıtalarını biraz daha yüksek yapsalar daha gösterişli olurdu. Çıtaları daha yüksekleriyle değiştirmek istedim ama yeni bir araba olduğu için henüz o tip tavan çıtası üretilmemiş. Köpekbalığı grisi (Bence gri yerine füme olmalıydı) camların rengi, cam perdeleri araca ayrı bir ağırlık katıyor.

Megandan birkaç bin lira daha pahalı ama bence değer. Diğerleriyle karşılaştırma yapmaya bile gerek yok.

• benim önerim seat altea xl olur donanım olarak eksiği olmadiği gibi 1,6 tdi 105hp DSG seçeneği ile F/P olarak 1 numara 49500 gibi bir fiyata almanız mümkün. Kesinlikle bu arabayı görüp kullanmadan kararınızı vermeyin derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warfarin -- 24 Eylül 2010; 9:16:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaeddinozmen

quote:

Peugeot 5008 kullanan var mı acaba..? tecrübelerini, artı ve eksilerini paylaşabilir mi..?

5008 Premium Pack aldım. Arabada yok yok. Sürüş keyfi, konfor ve motor torku müthiş. Yüksek olması ayrı bir avantaj. Göstergeler direksiyonun arkasında kaldığı için çok rahat görülmüyor ama zaten gerek de yok çünkü karşınızdaki cam ekranda hızınızı görebiliyorsunuz. El freni bile otomatik yapılmış. Durduğunuzda kendisi çekiyor, gaza bastığınızda kendisi boşaltıyor. Tavan çıtalarını biraz daha yüksek yapsalar daha gösterişli olurdu. Çıtaları daha yüksekleriyle değiştirmek istedim ama yeni bir araba olduğu için henüz o tip tavan çıtası üretilmemiş. Köpekbalığı grisi (Bence gri yerine füme olmalıydı) camların rengi, cam perdeleri araca ayrı bir ağırlık katıyor.

Megandan birkaç bin lira daha pahalı ama bence değer. Diğerleriyle karşılaştırma yapmaya bile gerek yok.

Arabanız hayırlı olsun... Kazasız, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...
    Bazı 5008 sahipleri 120-130 ve üzeri hızlarda direksiyonda titremeden ve fren yapıldığında titremenin daha da arttığından şikayet ediyor..!!! Sizde de benzer sorun var mı acaba..?!?

• zafira
  • zafira en son ne zaman kasa değiştirdi acaba
  • resimlere aldanmayın , gidin arabayı canlı canlı inceleyin. 5008in kokpit görüntülerindeki radyo bölümü ile Türkiyede satılanlar farklı . Diğer arabalardada aynı şeyler var tabi. Yerinde incelemek en sağlıklısı. Bi de test sürüşü . Bence grand picasso en uygun olanı. Süspansiyonda citroen lider. Picasso resmen yaylanıyor. Yüksek hızlarda dezavantaj ama MPV sınıfında amaç konfor. Şehirler arası otobüs gibi. Herkesin görüş açısı farklı , değer yargıları farklı , beklentileri farklı. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama kalite tartışılır.
  • Herkese Merhabalar,

3 senelik çalışma hayatım boyunca yaptığım birikimle aileme ihtiyaçları olan bir araba hediye almak istiyorum.

Ailemiz de biraz kalabalık olduğu için 7 kişilik Citroen Grand Picasso modelini epeydir araştırıyorum ve çok beğeniyorum.

Bütçe olarak maksimum 55000 TL'ye çıkabilirim. İlanlardan gördüğüm kadarıyla da bu fiyata satın alabileceğim Grand Picasso'lar 2010 model ve 150 bin kilometrenin üzerinde.

Bir arkadaşım da aynı bütçeyle 2014 model ve 50 bin kilometrenin altında Toyota Corolla almamı önerdi. Yeni model olmasından dolayı muhtemel arızalar ve bakım masraflarını düşününce mantıksız da gelmedi açıkcası.

Merak ettiğim, sizlerin de tecrübelerine dayanarak, 2010 model ve 150 bin km. üzerinde, ailecek ihtiyacımızı tam olarak görecek bir Grand Picasso mu? Yoksa 5 kişilik olsa da idare edebilecek ama muhtemelen daha az baş ağrıtacak 2014 model, 50 bin km. altında Toyota Corolla mı?

Görüşleriniz benim için çok değerli.

Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Furkan

• ffua F kullanıcısına yanıt
    ailen kaç kişi?
    MPV almayacaksan bile,
    ortada şatf tüneli olmayan bir araba al mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

1,6 dizel olmalı,
    S max çok güzel de olsa sanırım 2,0 dizeli var.
    zafiranında dizel de motor hacmi yüksek.
    corolla versonunda dizelinin mototr hacmi yüksek
    en iyisi 3 fransız markası arasında tercih yapmak gibi.
    içlerinde en estetik olarak grand picassoyu görüyorum ama,
    hala net kararımı vermiş değilim.
    2016 da,
    2015 model grand picasso aldım ve haala memnuniyetle kullanıyorum.
  • C-max ta güçlü bir aday değilmi. C-max ta 1.6 tdci motor mevcut ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 22 Ekim 2020; 3:18:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mpv tartışmasız daha fazla artısı olacaktır aileniz için. Bu sınıfın tartışmasız lideri ise c-max tır, önerim grand c-max
    Ama bütçe daha aşağıda diyorsanız grand picasso da sizi üzmez 150 bin km. dizel bir araç için km den sayılmaz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.