Şimdi Ara

opellerimizle kaç yakıyoruz... (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
11.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2003 otm.ile ortalam tüketim 10.5 litre.
  •  opellerimizle kaç yakıyoruz...

Kalabalık Trafikte Daha Doğrusu Işıkların Ve Dur Kalkın Bol Olduğu Trafikte Ortaya Çıkan Rakam Bu Durduğum Bir Anda Çektim
  • combo 1.7 var 160 kuruş civarı yakıo artan mazot fiyatlarıyla birlikte
  • 160 kuruş bu gün itibari ile bence çok güzel.
  • opel astra 1.6 elegance 2001 otomatik vites 100 kmde 10-11 litre arası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: StreloK

opellerimizle kaç yakıyoruz...

Kalabalık Trafikte Daha Doğrusu Işıkların Ve Dur Kalkın Bol Olduğu Trafikte Ortaya Çıkan Rakam Bu Durduğum Bir Anda Çektim

Dur kalkı bol olan trafikte ortalama hız nasıl 35km oluyor.

Benim ortalama hızın 22km ve yakıt tüketimim 5.9lt

Bence bu veriler %60 şehiriçi gibi duruyor.

• Ortalama hız kaç olunca dur kalk sayılıyor Güzergâh sahil yolundan Tuzla-Bostancı arasıve cumartesi akşam üstü.Eğer bu yolu kullandıysan bilirsin belki de oralara yakın oturuyorsun.Bir noktaya kadar yol müsait fazla sıkışıklık olmuyor,sonra ışıklar ve sıkışan trafik olunca ortalama bu oldu.Durduğumuz bir anda çektim resmi bilgi olsun diye verdim.Arabam az yakıyor yada çok yakıyor gibi bir derdim hiçmi hiç yok
  • Benim Emektarda Lpg de şehiriçi 0,210 YKR

quote:

Orjinalden alıntı: pegasus69

quote:

Orjinalden alıntı: Dido05

93 model 1.6 vectra sun.
    Kışın yazın
    lpg li = Ş içi = 160 150
    = Ş dışı = 110 97
    benzinli = Ş içi = 270 247
    = Ş dışı = 220 208

Arkadasımda 99 model 1.6 motor 16 valf vectra var.Birlikte okuduk bilgileri.
    Ben niye bu kadar az yakamıyorum diye kafasını duvara vuruyor.
    Sıralı sistem brc var.bu aylarda 220 ykr yakıyor lpg ile.Hava filtresini o kadar sık değiştiriki...
    Gitmediği servis , usta kalmadı :)
    Bana da fazla geliyor.Bende vectra almayı düşünüyordum.Gerçi ahlada düşünüyorum ama,
    bu kadar yakan bi araba ile baş edemem ben.

Fikri düşüncesi olan arkadaşların değerli fikirlerini bekleriz.

• opel yeni kasa astra aracım; sakarya-hereke otobandan 110-120 km. hızla 83 km.mesafe tam 5.5 lt. yakıyor, 3 yıldır gidiyorum bu yolu +-0.2 lt. oynar en fazla, klima kapalı 100 km ortalama 6.6 lt. denk geliyor.......
  • opel astram var 2005 model cok yakıo:-) hiç alman usulu deil:-) ilk aldığımda ağlıcaktm nerdeyse ilk 5000km tam bir işkenceydi. simdi ortalama şehir içi 7.0 şehirler arası 5.5..... o 3.7 lt yakan arkadaşın doğrudur 90 km ve 2400 2600 devirler arası yakalamak mümkündür denenmiştir ama yavaş gitmeye sabrı olanlar için:)
  • ortalama tüketimim her geçen gün azalıyor, şu an 5,6 ile 5,8 arası yakıyorum (ortalama) istanbul -şehir içi. daha önce bir arkadaşa nasıl oluyorda 5,6 - 5,5 yakıyorsun demiştim. Evet yapılabiliyormuş ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del

2001 ASTRA G 1,6 COMFORT NB
    MAX MENZİL 755 KM, 47 LT İLE;
    ANCAK MİN MENZİL 450 KM 46 LT İLE :)))) EGR BOZUKMUŞ VE AZCIK BASMIŞIM,
    ORTALAMA 620-650 KM 47 LT İLE...

egr de nedir ? bnm astrada da fazla yakma problemi var da ondan soruyorum
  • 10 milyonluk benzinle 44 km yol yapıyorum.
  • 100 km'de 6,5 lt. 1994 Opel Vectra 2.0i GLS, LPG'li ve şehirlerarası klima açık yol ölçümüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zihnigonen -- 13 Haziran 2008; 11:29:43 >
  • diğer marka modellere göre çok yakıyor galba en azından 2.0litrelik aracım şehirler arası yolda aynı yakıtla 200km fark atıyor. opel 1.6 elegance 2001 model full depo şehirler arası 530km yol kat ediyor şehir içi 300km
  • astra nın tüketiminde bi gariplik var. bizde de 99 astra var motor aynı donanım aynı (bizdeki cd) istanbuldan didime kadar bir depo yetiyor üstüne 60km yazıyor yolbilgisyaarında. buda 700kmye yakın bir tüketim yapar. şehir içide annem kullanmazsa 500ü zorlar. ama annem 450 kmyi kolay kolay geçirmez.
    quote:

Orjinalden alıntı: perperek

diğer marka modellere göre çok yakıyor galba en azından 2.0litrelik aracım şehirler arası yolda aynı yakıtla 200km fark atıyor. opel 1.6 elegance 2001 model full depo şehirler arası 530km yol kat ediyor şehir içi 300km
  • gariplik yok ben otomobile tek binmem 2-4 kişi bagajda yüklü trakya ege arası kullanırım veya iç anadolu-99motorlarla 2001ler farklıdır işletim sistemide-servis çok tırmaladı değiştirmediği parça emizlik o bu hatta bor katkısı bile denendi-vectra 1.6da kullandım çok yakıyor.başkalarınada kulandırdım aynı zaten opel motorları düşük devirde çekiş yoksunu hele 2-3 kişi olunca otomonil illa dağ yollarında devirli gidiyorsun artı ben boş düz yolda 90km ile gitmmeyi sevmem çünkü nonstop mesafelerim 600km minimum mantık gereği vakit kısalsın diye 120km üstü yol şartına göre giderim....yani 90km ile gitmem..o yüzden seatin 1.4 motorları çok ekonomik....gelmiştir ana örnek aynı yolu 1.4seat motoru boğaz moğaz 46litre alır 800km şehirler arası yaptırıyord opelse 49litre civarıyla 530kmoki...2.0litre otomobilimi katmıyrum çünkü o torku alt devirde verdiği iin doğaldır şehirlerarasındaki otoyolda az yakması.
    quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

astra nın tüketiminde bi gariplik var. bizde de 99 astra var motor aynı donanım aynı (bizdeki cd) istanbuldan didime kadar bir depo yetiyor üstüne 60km yazıyor yolbilgisyaarında. buda 700kmye yakın bir tüketim yapar. şehir içide annem kullanmazsa 500ü zorlar. ama annem 450 kmyi kolay kolay geçirmez.
    quote:

diğer marka modellere göre çok yakıyor galba en azından 2.0litrelik aracım şehirler arası yolda aynı yakıtla 200km fark atıyor. opel 1.6 elegance 2001 model full depo şehirler arası 530km yol kat ediyor şehir içi 300km

• İmzamdaki araçla 3 yetişkin ve 2 büyük bavul ile yola çıkmadan evvel KM'yisıfırladım ve gezip tozduktan sonra kapı önüne geldiğimde okuduğum rakam budur arkadaşlar azmı çokmu siz karar verin...

Buradan Bakabilirsiniz
  • 571km yi ortalama 63km ile gitmişsin ve 6.5 litre istop ettiketen sonra demiş fakat niye 98 litre benzin yaktığını yazıyor onu anlamadım stop ettiketen sonra 98 litre ile 1513km ile gidebileceğinimi söylüyor yoksa sen 371km de 98 litremi yaktın veya toplamda 1512 km 99 litremi yakmışsın bu mu yani 63km ortalama ile.benim kullandığım otomobillerde ortalama genelde 87-115km arası değişiyor.
    quote:

İmzamdaki araçla 3 yetişkin ve 2 büyük bavul ile yola çıkmadan evvel KM'yisıfırladım ve gezip tozduktan sonra kapı önüne geldiğimde okuduğum rakam budur arkadaşlar azmı çokmu siz karar verin...

Buradan Bakabilirsiniz

• quote:

571km yi ortalama 63km ile gitmişsin ve 6.5 litre istop ettiketen sonra demiş fakat niye 98 litre benzin yaktığını yazıyor onu anlamadım stop ettiketen sonra 98 litre ile 1513km ile gidebileceğinimi söylüyor yoksa sen 371km de 98 litremi yaktın veya toplamda 1512 km 99 litremi yakmışsın bu mu yani 63km ortalama ile.benim kullandığım otomobillerde ortalama genelde 87-115km arası değişiyor.
    quote:

İmzamdaki araçla 3 yetişkin ve 2 büyük bavul ile yola çıkmadan evvel KM'yisıfırladım ve gezip tozduktan sonra kapı önüne geldiğimde okuduğum rakam budur arkadaşlar azmı çokmu siz karar verin...

Buradan Bakabilirsiniz

Evden çıkarken sıfırladım ve gezip tozup geri geldikten sonra bu resmi çektim açıklaması da şu :

1513,7 KM mesafe boyunca toplam 98,7 lt. benzin harcamışım,hız ortalamam 63 km olmuş ve depoda kalan benzinle 371 km.yol yapabilirmişim

Kaba bir hesapla KM'de ortalama 226 bin lira yakmış eski parayla.Aracın kasasını yolcu ve yük durumunu(klimanın devamlı açık olduğunu unutmamak gerek) düşününce iyi bir rakam gibi geldi bana.Sizin fikirleriniz nedir paylaşırsanız sevinirim...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.