Şimdi Ara

opellerimizle kaç yakıyoruz... (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
11.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • E napalım hocam. Buna yetti paramız. Şehir içinde aldığım değerler bunlar.
  • Geçtiğimiz cuma günü ankara da, corsa 2006 CDTI 52000 km de bir araç kiraladım. Aracı teslim aldım 3 km sonra benzin ışığı yandı, gidip yakıt aldım. 100 km si ankara içi olmakla beraber, 576 km si ankara-zonguldak(alaplı/çatak köyü)-ankara olmak üzere tekrar ışık yandığında 676 km yi gösteriyordu. Toplamda 100 YTL'lik yakıt aldım, bu fişlerden topladığım kadarıyla 30.01 lt yakıt ediyordu.

30.01 lt / 6.76 km = 4.439 lt / 100 km yapıyor, o da 14.8 kuruş yapıyor km de, corsa ya tüketim olarak bayıldım, ancak 1283 kg lık bir arabadan sonra keyif ve güven vermedi.

Mükemmel bir şehiriçi arabası, etkilendim.
  • doğrudur ama corsa güven vermediyse astra var şuan fiyatları çok yakın zaten
  • Yeni Astra lar çıktığında tiplerine hiç alışamamıştım ama zaman geçtikçe astra lar gerçekten beğenimi kazandı. Dizayn olarak çok sıradışı bir çizgisi var. Sedan araba tercihim olmasa düşünebileceğim otomobiller arasında başlarda geliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: astracdti

doğrudur ama corsa güven vermediyse astra var şuan fiyatları çok yakın zaten
  • İşe gidiş geliş her gün ortalama 40 km kulanıyorum Özellike cumaları acaip dur kaşklı bir trafikteyim. Aşağı yukarı 250 km yol katediyporum ve düzenli olarak 100 ytş benzin alıyorum her hafta. Diyebilirim ki 100 km 10 litre yakıyorumdur. Ama tahmini ve herb gün taksim - şirinevler arasında yapıyıorum bu yolu. Özelliklede trafiğin en yoğun zazamanlarında ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gakbas

Yeni Astra lar çıktığında tiplerine hiç alışamamıştım ama zaman geçtikçe astra lar gerçekten beğenimi kazandı. Dizayn olarak çok sıradışı bir çizgisi var. Sedan araba tercihim olmasa düşünebileceğim otomobiller arasında başlarda geliyor.

quote:

iyide astra sedan hoş değil zaten hb engüzeli
  • kesinlikle hb nin çok iyi bir dizaynı var, sedanı zaten ben arabamı aldıktan sonra çıktı, sıradan bir görünümü olduğunu düşünüyorum, Türkiye de çok iyi bir sedan pazarı var napalım şu astraya bir bagaj atalım biraz da makyaj oldu da bitti maşallah havası var...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gakbas

Yeni Astra lar çıktığında tiplerine hiç alışamamıştım ama zaman geçtikçe astra lar gerçekten beğenimi kazandı. Dizayn olarak çok sıradışı bir çizgisi var. Sedan araba tercihim olmasa düşünebileceğim otomobiller arasında başlarda geliyor.

quote:

iyide astra sedan hoş değil zaten hb engüzeli

• 99 astra G otomatik atiker sıralı sistem LPG ile yakıt verisi :

Şehir içi : 10 lt/100 km LPG yaklaşık 177 Ykrş km'de
    Şehir dışı : 7 lt/100 km LPG yaklaşık 125 Ykrş km'de

iki durumda da tamamen olmasada klimanın açık olduğu durumlar var, maşallah diyelim nazar değmesin :)
  • 99 model opel astra 1,6 16 valf aracımla 100 kmde şehir dışı 6 litre civarı yaktı, ilk ölçümümde 5,8 sonraki ölçümümde 6,2 çıktı ortalama 6 litre yaktı sabit ortalama hızım 90-100 arasıydı çogunlukla 90km hızı geçmedim.
  • 2006 model Corsa 1.3 CDTI. Pazartesi günü İstanbul'dan yola çıktık ve Bursa üzerinden Ayvalık'a geldik. Buradan sonra Ayvalık, Edremit, Akçay arasında gezdik hep. Bu gün 850. km'de depoyu fulledik ve 40lt mazot aldık. 120YTL. Ortalama tüketim 14 kuruş. Ya da 4.7lt/100km tüketim.
  • Opel Corsa GLS 1.4 Cc 98 Model Comfort 90 Beygir 16 V Otomatik Vites Kilimalı Ve 2 Hava Yastıklı - 108 Bine Girdi.

Oturduğumuz Yer: Bursa.

Şehir İçinde ( Hava Filtresi Kirli, Dolu) :400 Ykr İle 500 Ykr Arası.

Şehir İçinde : 320 Ykr İle 350 Ykr Arası.

Ortalama : 265 Ykr İle 305 Ykr Arası.

Şehir Dışı : Şehir Dışına Hiç Çıkmaya Fırsat Bulamadığımız İçin Ölçemedik.

Şehir Dışı : Tahminen Şehir Dışına Çıksaydık 230 Ykr İle 265 Ykr Arası Yakabilirdi.

Mimgaz Sıralı Sistemi Geçen Çarşamba Günü Takdırdık. 32 Lt lik Simit Tüp.

LPG Şehir İçi : 185 Ykr.

LPG Ortalama : Daha Fırsat Olmadı Ölçünce Yazarım.

LPG Şehir Dışı : Daha Fırsat Olmadı Ölçünce Yazarım

NOT:LPG Fiyatı 1.83 YTL den Hesaplanmıştır.

NOT : Benzin Fiyatı 3.55 YTL den Hesaplanmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16_MJT_05 -- 20 Ağustos 2008; 19:53:50 >

• Ben de "1.2 motora lpg olur mu hiç?" denilmesine ve kendimin de terddüt etmesine rağmen aracıma lpg taktırdım. Aracım 2008 essentia 1.2, easytronic corsa. Lpg takalı yaklaşık 1 ay oldu...

Araçla lpg takıldıktan 1 gün sonra deneme sürüşü için ş.dışına gittik toplam 255km yol yapıldı ve 20YTL lik gaz harcadı. (1.92YTL idi lpg, yaklaşık 10.5lt gaz)

Ş.içi ölçümüde ise 130km yolda 20YTL lik gaz harcadı.
  • dizel opeller harbi az yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 26 Ağustos 2008; 10:01:13 >
  • Opel astra 1.3cdti ile 620 km 30 litre yaktım(şehirler arası) ortalama hız 93 sizce iyimidir?
  • 2001 vectra 1.6 confort var.
    benzinde ful depoyla 1000 km yaptım. çoğu şehir dışı ve 90km/h ile.
    zavoli lpg taktırdım nisanda 45lt depo var ve ful depoyla 620 km yol yapıyor. aynı şekilde 90km/h ile gidersem.
    her ikisindede çok sakin ve 2500 deviri geçmeden kullanıyorum.
    belki hepsi şehir dışı olsa dahada düşer bilemiyorum ama arabadan çook memnunum bu konuda. dizel halt etmiş yanında :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.