Şimdi Ara

opellerimizle kaç yakıyoruz... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
11.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buyrun şehir dışı 131km boyunca tutturduğum veri...
    Denizli-aydın arasıdır.

opellerimizle kaç yakıyoruz...

Ortalama tüketimim...

opellerimizle kaç yakıyoruz...

İnanmayan arkadaşlar daha fazla bilgi istiyorlarsa ; Buyursunlar...

http://forum.donanimhaber.com/m_23046830/tm.htm

• sehir içi: 1 litre 10 km
  • 2004 astra enjoy bende de var.şehir içi arabayı fazla zorlamazsanız 1 depo ile 600 km yol gıdıyorsunuz.şehirler arası 100-120 km hızla gıdersenız de 1 depoyla 750km yol gidiyorum.
  • Babamın ısrarı ile dizel aldık fakat gençlik işte yüksek devirde sürmeyi sevdiğim için ortalama tüketim 6.8lt/100km gosterıo şuan araba 4bin km ve hiç sıfırlamadım ortalama tüketimi.
  • benim araç da 4.200 felan km' de dizel astra easytronik başlarda çok fazla yakıyordu. Şu an itibari ile 6,1- 6,2 yakmaktayım daha da aşşağı inmiyor. bahsettiğim trafik istanbul trafiğinde, sahil e-5 ağırlıklı kullanım. sahil aman çok akıyor demeyin kulliyen yalan eskidendi o :):) şimdi bi tıkandımı samatya- zeytinburnu tıkanıyor :):):):) şaka bir yana acayip trafik olduğu oluyor bu değerlere bu trafikte ulaştım.
    yer istanbul.
    not: çok yakın zamana kadar ortalama 6.4- 6.6 yakıyordum ;) tüketim zamanla azalıyor ama tahminim 6.2 nin altına şehir içinde düşmeyecek
  • ARkadaşlar 903.2 km yol yaptım 125.59 liralık yakıtla. %80 şehir dışı %20 şehir içi yol yaptım (yaklaşık tahmin).Km de 139 kuruşa geliyor.Bizm tanıdığın LPG li nissa almerası da 140 lira yakıyor o da arada otoban arada şehr içi kullanıyor.yaklaşık aynı m iktarda.Aracı da sakin kullanırım 2500 deviri çok nadir geçtim.Sanrım gerçekten dizelin pek bir avantajı kalmadı.benzinleye göre değil ancak LPG li araca göre
  • sehir ici 200 sehir dişi 150 opel corsa 1.2
  • 40lt = 420 km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magic_ocean -- 21 Mayıs 2008; 16:44:16 >
  • 12,2 lt = 257 km
  • astra 1.6 enjoy şehir dışı ist-izm arası 5.8 lt ortalama hız 95, klima yolun %30unda acıktı araba 4 kişi artı dolu bagaj unutmadan araba şuan daha 2000 kmde.
  • 300 ykr yakıo
    2001 vectra elegance benzinli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaWL0 -- 24 Mayıs 2008; 19:52:56 >
  • 2004 vectra 1.6 100km/7,4lt yarı otoban yarı şehiriçi :D
  • 2004 corsa cdti 98000 km ş.içi 5,5 lt çok basmadığım halde...
  • tüketimim artık 6.0 oldu arkadaşlar 29 mayıs itibari ile istanbul yoğun şehir içi sakin kullanımda kilometre de 1,992 YTL yakmaktayım. araba 5000 Km 'de şu an
  • mazotun da ıyıce pahalanmasıyla gecen depoda 180bin yaktım..
    ortalama 5,1 gösteriyo ama hesaplayınca 180bin'e denk geliyo..
  • ya benim arabada bir sorun var yada benim kullanımımda. son zamanlarda astralara göre daha hafif corsayla 7 litrenin altına inmemekteyim. ama baya bi hızlı kullanıyorum. astradan o kadar hafif olmama rağmen bu kadar yakmak biraz garip geliyor. istanbullular çilekli shellden uzak durun servis yakıtı test etti ve beğenmedi. başka istasyonlar deneyeceğim hatta opet bile denemeyi düşünüyorum. mehmetçik vakfı opetler için iyi şeyler söylüyolar
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

ya benim arabada bir sorun var yada benim kullanımımda. son zamanlarda astralara göre daha hafif corsayla 7 litrenin altına inmemekteyim. ama baya bi hızlı kullanıyorum. astradan o kadar hafif olmama rağmen bu kadar yakmak biraz garip geliyor. istanbullular çilekli shellden uzak durun servis yakıtı test etti ve beğenmedi. başka istasyonlar deneyeceğim hatta opet bile denemeyi düşünüyorum. mehmetçik vakfı opetler için iyi şeyler söylüyolar

hocam araba yeni mi yeni ise bence normal ben de başlarda öyle yakıyordum , şu an her geneçen gün daha da az yakıyorum, Bu arada petrol şirketlerinden çok istasyondan istasyona fark ediyor. normalde shell iyidir 'de bizim burada shell den bir kere aldım bin pişman oldum nasıl oluyorsa araba çok yaktı ve böle gazı güzel almadı. Büyük ihtimal istasyon ile alakalı ;) genelde totalden alıyordum total iyi idi sonra bir ara bozar gibi oldu ne oldu ise bir kere de bp den alayım dedim o gün bugün bp den alıyorum, Diğer kullanıcıları veya diğer bp istasyonlarını bilemem de ben bakırköy/aksu bp den aldığı8m dizele hayranım , oradan yakıt almaya başladıktan sonra araba daha az yakmaya başladı ya da arabayanın az yakması o zamana denk geldi :):) ama böyle araba hiç zorlanmıyor. dediğim gibi opet total öncelikle bunları dene istersen ;) bir de hızlı kullanıyorsun galiba :):):) demişssin zaten böyle hızlı da kullansan agresif yani çok yavaşlayıp hızlanmamaya çalış, ama " zevk benim ben performanslı kullanacğaım" diyorsan o da senin bilceğin iş tabiği ki kardeş ;) ama daha az yakıt yakmak istiyorsan zaten yapılacak şeyler belli ;)

• quote:

Orjinalden alıntı: andar

2004 vectra 1.6 100km/7,4lt yarı otoban yarı şehiriçi :D

Nasıl bu değeri yakaladınız? Astra sedan benzinli fabrika verisi bile (ki yakalamak zordur) 8,8 iken siz daha ağır kasayla nasıl 7,4 yakıyorsunuz? Emin misiniz? Ben 10-11 arası diye biliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dido05

93 model 1.6 vectra sun.
    Kışın yazın
    lpg li = Ş içi = 160 150
    = Ş dışı = 110 97
    benzinli = Ş içi = 270 247
    = Ş dışı = 220 208

Arkadasımda 99 model 1.6 motor 16 valf vectra var.Birlikte okuduk bilgileri.
    Ben niye bu kadar az yakamıyorum diye kafasını duvara vuruyor.
    Sıralı sistem brc var.bu aylarda 220 ykr yakıyor lpg ile.Hava filtresini o kadar sık değiştiriki...
    Gitmediği servis , usta kalmadı :)
    Bana da fazla geliyor.Bende vectra almayı düşünüyordum.Gerçi ahlada düşünüyorum ama,
    bu kadar yakan bi araba ile baş edemem ben.

Fikri düşüncesi olan arkadaşların değerli fikirlerini bekleriz.

• İmzamdaki Aracı Alalı Daha 2 Gün Oldu Pek Ölçü Olmaz Ama Şimdiye Kadar ki Kullanımda Ortalama 8.5 Civarı Yaktı,Aslında Beklediğimden İyi Bir Değer.Bakalım Henüz Uzun Yol Yapmadım O Zaman Ne Yakar Merak Ediyorum...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.