Şimdi Ara

Open University(Açık Üniversite) İngiltere Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
2.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba işten dolayı bi ünirseteye fiziki katılım sağlayamaıyorum Türkiye'deki AÖ kaliteli ve faydalı görmüyorum, İngilizcem okuma yazma anlamında iyi kendim Matematik Bölümü mezunuyum bu üniversitede Matematik Master planlıyorum(8000 Paund = 35bin TL) gibi ücreti var ve 2 yıllık bir plan geçerlliği bildiğim kadarıyla ÖSYM tarafından tanınıyor.

İnceleyen okuyan arkadaşlar var mı?

http://www.openuniversity.edu/courses/postgraduate/qualifications/f04

Herhangi bir farklı Üniversitenin(Örneğin ODTÜ, Atılım vs gibi) derslerine katılıp alınan diploma ile farkı ne olabilir? Pozitif yada negatif yönleri?

Saygılarımla

• İşten dolayı yurtdışına çıkabilir misin ?
    Uk de Part-time diye bir opsiyon var özellikle postgraduate ve mature students için
  • 2011 Hazıran-Eylul ayları arasın da 4 ay ıngıltere de kaldım dil amaçlı , suan evlıyım esım avusturya vatandası vıze almak kolay olacak fakat ısten dolayı derken, ne gıbı on sart var? Tek problem benım ıcın aylık gecımım sıkıntıya ugramam biliyorum İngiltere pahalı bi ülke malum evliyiz evede para getırmem lazım, dedıgın seyı int sayfası falan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben Türkiye'de çalışıyorsanız bırakıp UK'ye gitmek mi istiyorsunuz onu anlayamadım.
    Önşartları tam olarak araştırmadım ama genel olarak giriş koşulları aynıdır.
    Siz Uk de full time çalışıp ayriyetten yüksek lisans yapmak istiyorsunuz galiba
    Tier 4 vizesi ile haftalık 20 saat çalışabilirasiniz ve profosyönel bir iş yapamazsınız ör: Öğremenlik yapmak
    Ama AB vatandaşı iseniz şartlar büyük oranda aynı biliyorsaunuz Uk Schengen bölgesinde değil ve Schengen bölgesine bile vize uyguluyor+Schengen bölgesi de eğitim ücreti ödüyor
  • Ilk bastakı amacım Open Unıversıty aracılıgıyla uzaktan egıtıme katılıp master dıploması almam yonunde TR de ısı bırakıp gıtmek mali acıdan buyuk zorluk ancak garanti bır bursla olur o yonden bu kısım dusuk ıhtımal en mantıklısı benım ıcın uzaktan egıtımıme katılım olcak fakat geleneksel unıversıteye gıtmekle arasındakı fark buyuk mu kagıt ustunde bı dıplomamın olmasını ıstemem hem madden yazık hem emek olarak yazık olur. Master tamamlayıp PhD asamasında en azından burs ıs olanagı daha ıyı master egıtımıne gore onun ıcın bu asamayı nasıl gecebılırım onu arastırıyoruM

• okudunmu?

• 8 bin gbp biraz pahali. Sanirim guney afrikada daha ucuza yapan bi yer vardi. Bende su anda distance okuyorum ama uk universitesinde degil. Gidip zamaninda bakmistim fakat dersleri begenmemistim. Tabi bolume gore degisir.

Avustralyada da bunu buldum
    https://www.open.edu.au/courses/education/curtin-university-master-of-science-science-and-mathematics-education--cur-sme-mas-2016

Ders basi 1300 dolar(2800 tl falan). 8 derslik bu. Denklik var mi kendin arastirman gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 29 Mart 2016; 18:57:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Denklik için bakabilirim her halikarda para ödencek gibi tek isteğim geleneksel bir Üniversitede derslere katılarak aldığım diploma ile aynı eş değer iş görmesi tabiki öğrenci başarısı gerektiğinin üstünde olacak

İngiltere üniversiteleri biraz isimli gibi geliyor en azından algı açısından , para olarak 30bin TL geçiyor doğru biraz pahalı

sen hangi bölüm ? Artı-eksi olarak sence ne farkı var geleneksel üniden.

Benim şahsi amacım Master'ımı işimi bırakmadan bitirip Yurtdışında Doktora yapmak istiyorum(En azından doktora'da hem çalışıp hem devam etme şansım yüksek hemde burs bulma imkanım daha avantajlı yurtdışında master yapmaya göre), TR'de Üniversite'de 2 kere denedim iş ile beraber götürmeyi fakat yapamadım terk etmek zorunda kaldım.

Yardımcı olup yol gösterirsen sevinirim

Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: difference06

Denklik için bakabilirim her halikarda para ödencek gibi tek isteğim geleneksel bir Üniversitede derslere katılarak aldığım diploma ile aynı eş değer iş görmesi tabiki öğrenci başarısı gerektiğinin üstünde olacak

İngiltere üniversiteleri biraz isimli gibi geliyor en azından algı açısından , para olarak 30bin TL geçiyor doğru biraz pahalı

sen hangi bölüm ? Artı-eksi olarak sence ne farkı var geleneksel üniden.

Benim şahsi amacım Master'ımı işimi bırakmadan bitirip Yurtdışında Doktora yapmak istiyorum(En azından doktora'da hem çalışıp hem devam etme şansım yüksek hemde burs bulma imkanım daha avantajlı yurtdışında master yapmaya göre), TR'de Üniversite'de 2 kere denedim iş ile beraber götürmeyi fakat yapamadım terk etmek zorunda kaldım.

Yardımcı olup yol gösterirsen sevinirim

Saygılarımla

Yani geleneksel universite olayi biraz zor. Amerika'da bir kac universite yapiyor, CMU, Gatech vs gibi bunlar haricinde pek "es" gorulecegini zannetmiyorum. Onlarda (Gatech in MOOC disinda) yillik 30 bin dolar falan.

Yanlissam duzeltin ama univeristede okumuyorsunuz bunu Open in kendi platformunda okumus olunuyor diye biliyorum.

Benim okudugum bolum bilgisayar bilimleri (computing diye geciyor gerci). En buyuk eksisi tutorial dedigimiz asistanlarin girdigi derslere girememiz. Onun disinda 2 tane universite arasinda kalmistim 2 sine de ayni anda baslayip bi tanesinden ciktim. Misal ciktigim universitede her ders; ders gununde kaydedilip; 1-2 gun icinde sisteme yukleniyordu. Su anki universitemde ise bu yok. Derslerin cogu PDF seklinde ve hocalar ses kaydini koyuyor genelde. Bi tanesi gecen yil yaptigi ses kayitlarini koyuyor misal.
    Kisacasi kendi kendine calisabilmek cok onemli.

Bide yuz yuze gorusme imkani sifir, gerci ben kayitli oldugum universiteden 150 km uzaktayim, hani cok lazimsa yillik iznimi alip universiteye 1 gunlugune gidebilirim; fakat genel olarak boyle bir imkanim yok. Acikcasi tezli yapiyorum ben; o yuzden tez kisminin nasil yapildigini cok merak ediyorum.

Ha sunu da soyleyeyim benimkisi MOOC degil yani binlerce kisi kayitli degil; kayitli oldugum derslere baktigimda toplam 30-50 kisi kayitli bunlarin 10-30% arasi uzaktan ogrenci. Diger bir sorunda bu; derslerin forumlari var ama kullanan cok az. Misal MOOC lerde foruma birsey yazsaniz hemen birisi cevaplar. Bunda ise sizin sorunuzu kimse cevaplamadigi gibi; hoca isine gelirse cevapliyor.

Benimde amacim ucuza Master getirmek, zaten calistigim firma yillik belli miktara kadar oduyor; bende su anki univeristem; kendi sehrimdeki universitelerden 50% daha ucuz diye tercih ettim. Ilerde de doktora sansim olabilir diye tezli olmasina dikkat ettim. O yuzden o da onemli birsey, eger master programi tezsizse doktora imkani olamayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 2 Nisan 2016; 8:40:04 >

• Sen nerde yaşıyorsun? Tezli yapacağım dediğin gibi tez hazırlama noktasında bireysel çalışma olacağı benziyor bire bir iletişime geç ve zor olacak TEZ hocasıyla ingilizce yeterlilik için resmi bir sonuç isteniyor mu başvuruda? Sınav sonuçlarım var fakat geçerlilik tarihleri doldu?

Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: difference06

Sen nerde yaşıyorsun? Tezli yapacağım dediğin gibi tez hazırlama noktasında bireysel çalışma olacağı benziyor bire bir iletişime geç ve zor olacak TEZ hocasıyla ingilizce yeterlilik için resmi bir sonuç isteniyor mu başvuruda? Sınav sonuçlarım var fakat geçerlilik tarihleri doldu?

Saygılarımla

Avustralya'da yasiyorum. Su an ilk donemim o yuzden tez hazirlamaya baslamadim. 4 donem olarak okumayi planliyorum ve son 2 donemimde tezle ilgilenecegim.

Valla ben basvururken IELTS sonuclarimi koydum hala gecerliydi. Ingilizce icin universiteye dogrudan sormak lazim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.