Şimdi Ara

Opera seconda se İçın 10.000 Tl Bütçe ile Amfi ve Dac Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tüm sistemi elden Çıkarttım ve Opera Seconda Se aldım. Bu yüzden konu başlarında konu ile alakasız yazılar varmış gibi oldu.

Arkadaşlar Konuyu düzenliyorum çünkü eski sistemimimi sattım ve elimde 12000 tl bir para var. Sıfırdan 2.el olmak üzere stereo sistem kurmak istiyorum. Dinlediğim tarz chill, akustik, sadece ve dinlendirici müzik tarzlar mesela adam bryan, jason mraz, sting, u2, christina aguilera, taylor swift veya james blunt gibi sanatçılar. Araştırmalarım sonucu aklımdaki örnek sistem şu gibi bir sistem nasıl bir revizyon yapılabilir acaba ?

Musical Fidelity a5 + Monitor Audio RX8 Yada Sonus Faber Luito Bulabilirsem.

Daha Güncel bir Kombinasyon yapıcak olursamda Denon 2020Ae ve Gene Hop. Olarak Bu İkisinden Biri.

Bu sisteme daha sonra kaliteli bir dac veya network player ekleyeceğim birkaç ay içerisinde. Bu sureye kadar kaliteli bir ses kartım var stüdyo için bu kart aracılığı ile macbook pro'mu kullanmayı planlamaktayım çalmak için.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürü borç bilir mutlu yıllar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tashandesign -- 31 Ocak 2018; 22:28:55 >

• Kendi cd lerinizle dinlemeden kör atışı yapmayın derim. Az paralar degiller.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk iş bütçe. Sağlam adımlarla gidin. Öncelikle o amfi kuleler için yetersiz güç ve kalitede. İlk iş amfiyi değişin. Network işide tidal kullanmadıkca ve güzel bir network kullanmadıkca güzel sonuç vermez. Matrix yada m2tech dac bakmanızı tavsiye ederim. Matrix mini yada m2tech evo güzel seçim olucaktır. Amfi işi ise tamamen bütçe. Mesela sony n80 es80 pre power uyguna düşerse olabilir uygun bütçede aklıma gelen güçlü cihazdır. Yada bir musical fidelity, yada roksan gibi 100 watt 8ohm dan yüksek güç üretebilen bir amfi. Bu şekilde gövdeyi güzelce oturtunca speaker seçmek daha kolay olur. Bütçeniz şuan nedir. Bence denonları satın mevcut bütçenize ekleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

İlk iş bütçe. Sağlam adımlarla gidin. Öncelikle o amfi kuleler için yetersiz güç ve kalitede. İlk iş amfiyi değişin. Network işide tidal kullanmadıkca ve güzel bir network kullanmadıkca güzel sonuç vermez. Matrix yada m2tech dac bakmanızı tavsiye ederim. Matrix mini yada m2tech evo güzel seçim olucaktır. Amfi işi ise tamamen bütçe. Mesela sony n80 es80 pre power uyguna düşerse olabilir uygun bütçede aklıma gelen güçlü cihazdır. Yada bir musical fidelity, yada roksan gibi 100 watt 8ohm dan yüksek güç üretebilen bir amfi. Bu şekilde gövdeyi güzelce oturtunca speaker seçmek daha kolay olur. Bütçeniz şuan nedir. Bence denonları satın mevcut bütçenize ekleyin.

Merhabalar hızlı cevabınız ve destegınız ıcın cok tesekkur ederım. Elimde dali Zensor serısının tum hoparlorlerı mevcut bunların hepsını elden cıkaracagım ve toplamda 12-13 000 tl cıvarı bır butcem ortaya cıkacak. ıkıncı ele yonelıcem butcem geregı malum. Ozaman sanırım mantıklı olan oncelıkle amfı ve network player ı duzenlemek ve sonrasında hoparlor secımı yapmak dogrumu anladım ? pekı pma 1520 veya 2020 ıkıncı el olarak temın edebılırsem onerırmısınız acaba ? veya bu gelıstırmelerı yaptıgımda acaba zensor 7 lerde kalıte anlamında bırazdaha fazlasını vermeye yetecek kulelermıdır ?

• tashandesign T kullanıcısına yanıt
    Daha önce Zensor serisi kullanmadım ancak karakteristiği benim kullanmakta olduğum Ikon 7 MKII ler gibi ise elektronik ağırlıklı müzikte yaşamakta olduğunuz karışıklık hissi doğaldır ve bunu ampli değişimiyle ortadan kaldırabileceğinizi düşünmüyorum. Maalesef ki her hoparlör her müzik türünde çok iyi işler çıkartamayabiliyor. O yüzden de Jazz, Blues ve özellikle akustik şarkılardaki rahatlamanızı tahmin edebiliyorum.

Bileşenler toplanırken dinlemekte olduğunuz tarzlara göre bir seçim yapma zorunluluğu ortaya ister istemez çıkıyor ki bence en önemli parça hoparlörlerdir. Ne kadar kaliteli bir ampli veya kaynak cihaz (cd player, pikap veya network player) alırsanız alın duyacağıız sonuç hoparlörün size verebileceği kadardır. Bunları aşmak için ise mümkün olduğunca çok dinleti yapmanız ve kulağınıza iyi gelen ürünleri tercih etmeniz gerekir. Herkesin farklı algıları olabildiğini düşünürsek tavsiyeler bir noktaya kadar işinize yarar. Benim beğendiğim bir tonlama size mat ya da parlak gelebilir. O yüzden sadece tavsiyeler ile hareket etmemeniz konusunda naçizane bir uyarım olsun.

EDIT : Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Vegass- -- 21 Aralık 2017; 13:39:32 >

• http://dai.ly/xiniyk

Hangisi daha önemli konusu!

• quote:

Orijinalden alıntı: -Vegass-

Daha önce Zensor serisi kullanmadım ancak karakteristiği benim kullanmakta olduğum Ikon 7 MKII ler gibi ise elektronik ağırlıklı müzikte yaşamakta olduğunuz karışıklık hissi doğaldır ve bunu ampli değişimiyle ortadan kaldırabileceğinizi düşünmüyorum. Maalesef ki her hoparlör her müzik türünde çok iyi işler çıkartamayabiliyor. O yüzden de Jazz, Blues ve özellikle akustik şarkılardaki rahatlamanızı tahmin edebiliyorum.

Bileşenler toplanırken dinlemekte olduğunuz tarzlara göre bir seçim yapma zorunluluğu ortaya ister istemez çıkıyor ki bence en önemli parça hoparlörlerdir. Ne kadar kaliteli bir ampli veya kaynak cihaz (cd player, pikap veya network player) alırsanız alın duyacağıız sonuç hoparlörün size verebileceği kadardır. Bunları aşmak için ise mümkün olduğunca çok dinleti yapmanız ve kulağınıza iyi gelen ürünleri tercih etmeniz gerekir. Herkesin farklı algıları olabildiğini düşünürsek tavsiyeler bir noktaya kadar işinize yarar. Benim beğendiğim bir tonlama size mat ya da parlak gelebilir. O yüzden sadece tavsiyeler ile hareket etmemeniz konusunda naçizane bir uyarım olsun.

EDIT : Yazım hatası

Çok teşekkür ederim yorumunuza aslında haklısınız evet sanırım gidip dinlemek en mantıklısı ikon 7 mkII ler ile alakalı çok olumlu şeyler okudum uzun araştırmalarımda fakat onlarda bile tam tatminsizlik olabilmesi aslında beni biraz daha korkuttu neler yapabileceğim ve bütçemi nasıl organize edebileceğim konusunda. Alttaki yorumda arkadaşın sağolsun yolladığı videoyuda uzunca izledim ve orda denilenlerde doğru aslında hangisi önemli diye birşey yok sanırım hepsine aynı oranda para harcamak ve aynı çizgiye ait ürünleri almak en iyisi. İlk olarak sağlam bir yapı kurebilmek adına kaynak ve amfiden başlamaya karar verdim ve araştırmalarımı ve eğer istanbula gidebilirsem yakın zamanda aynı hoparlorlerde farklı kaynak ve amfılerı test ederek bakacağım.

Sanırım anladığım kadarıyla ne yaparsam yapayım genel bir müzik dinleyicisi olarak hem trance müzikte baznen daraldığımda jazz müzikte bazense keyiflenmek istediğimde latin müziğinde veya reggie'de aynı tadı alabilceğim bir kombinasyon yapma şansım yok değilmi ? yani en azından çok ciddi bütçeler dökmeden ? bu yüzden öncelike sanırım hangi tarzın daha çok hayatımda yeri olduğuna karar verip seçimlerimi o tarz ağırlıklı ürünlerdne yana yapmalıyım anlatılanlara istinaden benim anladığım kadarıyla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bileşenlerin hepsinin önemli olduğu konusu elbette su götürmez bir gerçek. Sistem en zayıf halkası kadar güçlüdür. Hoparlör konusu benim tercihimdir ki cümlede zaten (bence) diye de yazdım. Ben hoparlörden başlayarak geriye doğru gitmeyi tercih ederim. Tarzıma uygun bir hoparlör seçerim, onu kontrollü sürebilecek, hakkını verebilecek, potansiyelini ortaya çıkartabilecek bir ampli bakarım, iyi bir kaynak bulmaya çalışırım ve sinyallerin doğru iletilmesini sağlayacak hoparlör kablosu ve interconnectlerle tamamlarım anlamında söyledim. Ve elbette bunların hepsini elimdeki bütçe dahilinde uygun ve uyumlu bileşenlerden oluşturmaya çalışırım. Eğer elde hepsini birden alabilecek bir bütçe yoksa bir başlangıç noktası seçmek lazım ve benim başlangıç noktam hoparlörler.

Bir önceki mesajımda söylemiş olduğum gibi, elinizdeki hoparlörlerin karakterini tam bilemiyorum dinlemedim/kullanmadım. Eğer Zensor serisi sorun yaşadığınızı söylediğiniz müzik tarzını çalabilecek bir hoparlörse söylendiği gibi uygun ampli arayışına girmek ve onunla sürmek sorununuza çözüm olur ki Apache Air Fighter biliyor ki bu yönde görüş bildirmiş. PMA720 ve 520 Denon'un Çin'de üretilen modelidir. 1520 den itibaren Japonya üretimidir.

• Merak ediyorum şu üretim yeri işini?

Mesela bir ampli Çin'de üretilince ne oluyor? Mozambikte üretilince ne oluyor? Senegal de üretilince ne oluyor? Parmak sayıları mı? Farklı. Yoksa havanın suyun etkisi mi? Var. Ne alaka mesela? Bunlar markanın kendi üretim standartlarına ve üretim montaj bant standartlarına bağlı olarak markanın kendi kontrolörleri eşiliğinde üretilmiyor mu?

Mesela F16 Türkiye de üretilince daha az mı? Uçuyor.

Ya da Honda veya Toyota arabanın Türkiye de üretilenleri daha mı yavaş gidiyor?

• teknika kullanıcısına yanıt
    Aslında bu benim de çok merak ettiğim bir konu çok yerinde bir soru olmuş bu konu hakkında Teknik olarak gerçekten cevap verebilecek bir dostumuz var ise çok sevinirim :) bu arada Burhan Bey ile telefonda Dün uzun uzun konuştuk ve kendisinin eski Stereo amfisi olan fidelty a5 i İstanbul'a gittiğim zaman deneyeceğim Önümüzdeki hafta inşallah Aynı şekilde ikinci el bir de denon 1600ne buldum bu anfiler konusunda bilginiz var mı acaba açıkçası ikisinden birini alacağım sanırım bütçeme uyuması sebebiyle

Mesajımda kaliteli/kalitesiz diye niteleyecek tek bir ifade bile kullanmadım. Mesajlarınızda iki modelin de ismini geçirdiğiniz için ek bir bilgi olarak söyledim.
  • Ben kendi şahsıma Japan cihazlarda Made in Japan ibaresini görünce daha bir mutlu oluyorum
    Bu bir keyif işi olduğuna göre keyiflerdede farklılıkların olması gayet normal..Kimisi için önemli olan birşey kimisi içinde teferruat olabilir..
    Atalarımız ne demiş taş yerinde ağırdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 22 Aralık 2017; 17:31:14 >
  • Özellikle 2012 sonrası Japonya da üretilen ürünlerin hiç birini almamak lazım. Çünkü fukuşima felaketi sonrasında yapılan ölçümlerde şu an bile normal Düzeyin 1000 kat üzerinde radyasyon serpintisi nin devam ettiği ve tüm Eşyalar da da normalden 400 kat daha yüksek radyasyon tespit edildiği belgesellerde söyleniliyor.

Şimdi birisi çıkıp sakın demesin ki cep telefonunda da radyasyon var diye 2 radyasyon türü farklı. Biri Elektro manyetik radyasyon diğeri iyonize radyasyon. Iyonize radyasyon en tehlikeli radyasyon türü dalga boyu saç telinin 400'de biri inceliğinde. Elektromanyetik radyasyonun dalga boyu ise neredeyse 10 santime yakın. Ikisinin etkileri çok farklı.

Zaten özellikle pek çok marka üretimini ya Malezya ve Endonezya ya Çin ya da başka ülkelere kaydırdı. Eskiden olsa idi Neyse ama şimdi Japon malı hiç alınmaz.

• teknika kullanıcısına yanıt
    Allahtan elimdeki Japan cihazlar 2012 öncesinin.Ama Sumiko iğnem yeni oda ufacık bişey zaten

• -Vegass- kullanıcısına yanıt
    Tercih meselesidir hoparlör yada amfiyi önce almak. Ancak zensor ,lektor, ma bronz, gibi giriş seviyesi ürünleri bir giriş seviye amfilerle dinleyin birde kendilerinden üst segment amfilerle. Arada çok çok fark oluyor. Konudaki yazılarında hoparlölere hangi amfiyi bağlarsan bağla ne ise onu çalar gibi bir anlam çılabiliyor öyle bir şey yok. Zensor gövdedeki değişimi az fark ettirir ama atıyorum mentor daha çok fark ettirir. Birde en kötü bileşenin maximum performansının sınırı bilenemez. Bir ara amati futuradan stradivari ye geçerken sistem hoparlörsüz kaldı bir kaç gün en azından ötsün diye concert 11 leri (D870) tri vista 300'e bağladımda gördüm. Şuan gryphon a taksam daha iyi çalıcağından eminim. İşte budurumda en uyumlu parçalarla sistem kurmanın önemi ortaya çıkıyor.

Edit: İmla
    Edit2: Concert yazıcağıma classic yazmışım kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 25 Aralık 2017; 12:55:17 >

• Merhaba,

Bütçeniz ne kadar acaba?

En önemli şey uyumdur. Fiyat dengesine dahi bakmayın, uyuma bakın. Ucuz olan pahalı olandan uyumlu olduğunda daha güzel çalabilir.

Bütçenizi yazarsanız yardımcı olabilirim. Zaten dinlediğiniz müzik türlerini ve dinleme alanınızı belirtmişsiniz.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Sizi gayet güzel anlıyorum. Tabi burada yazılanlar farklı anlamlar çıkartmaya müsait olabiliyor. Hoparlör performansı elbette sürüldüğü ampli kalitesine ve uyumuna bağlı olarak artabilir. Ama her hoparlörün de her müzik tarzını hakkıyla icra edemediği aşikar. Anlatmak istediğimin daha doğru ifadesi "hangi ampliyi bağlarsanız bağlayın aynı çalar değil, kapasitesi ölçüsünde çalar" dı.

Concert 11 ler de zaten yine orkestral müzklerde performanslıdır, detaylı çalar, elektronik veya rock şarkılarla deneyip beğendiniz mi mesela aynı setupta?
  • -Vegass- kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle şimdi oldu. Concert 11'ler aynı sonus faber gibidir ses sıcaklığı, iyi beslenince biraz daha altları öne çıkar ve daha zor sürürlürler farklı olarak. İyi sürülünce de haliyle basslı güncel pop müziklerinde karışıklık hissi ve dinamiz eksikliği vermiyorlar. Rock metal kısmına gelirsek de yine aynı karakteristik özelliklerinden ötürü rock metal müzikde hakkını veremiyorlar zaten bu türü de çalabilselerdi herkes peşinden koşardı. Her türde başarılı olabilen bir speaker yok malesef. Elektro gitar harici bir sıkıntı yok kısıca.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyes-on-you

Merhaba,

Bütçeniz ne kadar acaba?

En önemli şey uyumdur. Fiyat dengesine dahi bakmayın, uyuma bakın. Ucuz olan pahalı olandan uyumlu olduğunda daha güzel çalabilir.

Bütçenizi yazarsanız yardımcı olabilirim. Zaten dinlediğiniz müzik türlerini ve dinleme alanınızı belirtmişsiniz.

Merhaba öncelikle herkesin yeni yılını kutlar ve yeni yılda bol müzikli ve sağlıklı yıllar dilerim :).

Mesajınızı nedense bildirim gelmediğinden dolayı şans eseri konuya bakarken gördüm kusura bakmayınız.

Elimdeki eski sistemimi satmış bulunmaktayım ve yeni geçiş için elimde 11 - 12 000 tl bir bütçem bulunuyor ve bu fiyata bir amfi ve bir takım hoparlör almam lazım. Elimde giriş seviyesi jive kablolar mevcut. Sisteme sonrada birkaç aya birde güzel bir dac veya network player eklemeyi düşünüyorum. Amfi olarak şu anda sanırım en sıcak baktığım burhan beyin mf a5 anfisi iyi bir seçim gibi duruyor fakat hoparlörler konusunda pek bir alternatif bulamadım 2.el bakarken. Luito konusunda çok ciddi yorumlar mevcut ama sanırım peynir ekmek gibi bir durumu var ki bulamıyorum :) Bütçe olarak ma rx8 ler gözüme batıyor sizce nasıldır ? amma karışık iş bu müzik işi :) Tarz olarak %80 genelde hep chill, akustik ve çok enstürman karıştırılmayan yalın müziklerden yanayım demiş olduğum gibi fakat tabi gönül ara sıra türkçe pop vs. dinlerkende çamur gibi bir ses çıkmasın istiyor :)

RX8 serisine göre silver serinin altları daha toplu daha sıcak çalıyorlar. Aydın da size yakın satan var. Opticon 6'da düşünebilirsiniz piyasada var. Ancak ikiside bana göre 6500'e düştüğünde bulunabilinen luito'nun yanından geçemez. Rx8 güzeldir ama edeceği bana göre 3000 aynı şekilde ikon 7 de en fazla 3500 eder. Rx8'i yeğenime 4000 liraya sıfır bulduk aldık tanıdık vasıtasıyla paketi ben açıp kurdum. Hesabınızı ona göre yapın edeceğini. Kimse zararına mal satmaz tanıdıkta olsa.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.