Şimdi Ara

operatör değiştirme süresi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
2
Favori
123.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LE0NARD

Mrb hat taşımada sınır yok 3 aydan eski abonelere yanlız. 3 aydan önce yeni abone yani sıfır hat almısş aboneler 3 ay gectıkten sonra tasıma yapabilir.
    onun dısında gsm gsm değişitrebelirsiniz ama gsm kampanyalarından yararlanamazsınız kampanyaları diğer gsmde 3 ay doldıuktan sonra ve tasıma yaptıktan sonra yaralanilirbilisniz.
    3 ay 90 gün bundan alakalıdır....

İyi Forumlar..

Alıntıları Göster
    Ben eskiden 1 ay içerisinde aynı numarayı Vodafone > Turkcell > Vodafone şeklinde iki adet geçiş yapmıştım. Şimdiki durum tam nedir bilmiyorum ancak 3 ay kısıtlaması başka şeyler için geçerlidir. Diyelim ki hattı taşıdınız ve hat çekmedi, 3 ay kullanmak zorunda mıyım ? Bu kısıtlamayı getiremezler.

operatör değiştirme süresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 13 Mart 2015; 0:51:46 >

• şimdi ki durumda aynı hocam değişen hiç bir şey yok. 90 gün dedikleri olay kampanyadan yararlanmak için koydukları sınır.
  • 2 hafta oldu baska bir operator gectim ama fazla beğenmedim simdi tekrar eski operatore gecmek icin 3 ay beklemek mi gerekir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kralrep

2 hafta oldu baska bir operator gectim ama fazla beğenmedim simdi tekrar eski operatore gecmek icin 3 ay beklemek mi gerekir..

hayır
    bende bir hata sonucu geçtiğim turkcellde 15 gün kalıp aveaya geçtim
  • bu görüntüyü nereden aldınız
  • inexo kullanıcısına yanıt
    e devlette yeni eklenen hizmetler vodafone bölümünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

pttcell den turkcell e hsonu dahil sadece 3 günde geçmiştim
    ams turkcell den avea ya hsonu dahil 5 gün oldu hala geçemedim

Kardeşim ben Turkcell den Aveaya 11 günde gectim. Avea daki bir hatadan dolayı
  • Bende 3 ay oldugunu biliyorum 90 gun doldugu zaman avea bye bye dogru vodafone:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eurosim

Herkes bir şey söylemiş ama ben size %100 kesin bilgiyi vereyim.

3 ay sınırı yeni satın alınan veya devir alınan hatlar içindir. Yeni alınan veya devir alınan bir hat 3 ay boyunca başka bir operatöre taşınamaz.

Numara taşıma da ise bir sınır yok, 15 Mart 2015'de hattınızı Vodafone'a taşıdınız ve hattınız 20 Mart 2015'de Vodafone'da geçti, 1 gün dahi beklemeden aynı gün istediğiniz operatöre tekrar taşıma yapabilirsiniz.

Aynı ay içinde 3 operatöre de taşıdığım yani aynı numarayı 3 kez taşıdığım hat mevcut. Sorunsuz bir şekilde taşıma yapabilirsiniz.

Operatörler böyle sık gidip gelenlere kampanyalara giriş engeli koyarlar, örneğin Vodafone'da bir tarife kullanıyorsunuz, Turkcell'e hattınızı taşıdınız ve memnun kalmayıp 2 hafta sonra Vodafone'a geri gelirseniz eski tarifenizin avantajlarından yararlanamazsınız. Bu durumun numara taşıma ile alakası bulunmuyor, genelde insanlar ve bayiler bunu karıştırıyor.

+1
    Sadece eski operatörüne dönmek istiyorsan kampanyalardan faydalanmak için hat taşıdıktan sonra 90 gün beklemek gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: le_vlo

quote:

Orijinalden alıntı: eurosim

Herkes bir şey söylemiş ama ben size %100 kesin bilgiyi vereyim.

3 ay sınırı yeni satın alınan veya devir alınan hatlar içindir. Yeni alınan veya devir alınan bir hat 3 ay boyunca başka bir operatöre taşınamaz.

Numara taşıma da ise bir sınır yok, 15 Mart 2015'de hattınızı Vodafone'a taşıdınız ve hattınız 20 Mart 2015'de Vodafone'da geçti, 1 gün dahi beklemeden aynı gün istediğiniz operatöre tekrar taşıma yapabilirsiniz.

Aynı ay içinde 3 operatöre de taşıdığım yani aynı numarayı 3 kez taşıdığım hat mevcut. Sorunsuz bir şekilde taşıma yapabilirsiniz.

Operatörler böyle sık gidip gelenlere kampanyalara giriş engeli koyarlar, örneğin Vodafone'da bir tarife kullanıyorsunuz, Turkcell'e hattınızı taşıdınız ve memnun kalmayıp 2 hafta sonra Vodafone'a geri gelirseniz eski tarifenizin avantajlarından yararlanamazsınız. Bu durumun numara taşıma ile alakası bulunmuyor, genelde insanlar ve bayiler bunu karıştırıyor.

+1
    Sadece eski operatörüne dönmek istiyorsan kampanyalardan faydalanmak için hat taşıdıktan sonra 90 gün beklemek gerekiyor.

Alıntıları Göster
    avea 6gün içinde acılıyor en geç diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: SYLAS

avea 6gün içinde acılıyor en geç diyorlar

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar şimdi türkcell abonesiyim.

Uygun tarifeler için hat taşımak gerekliymiş.

Şimdi türkcell den vodafona geçsem birkaç gün sonra türkcele geçebilirmiyim??

bayi 3 ay ara ile geçebilirsin başka operatöre diyor sallıyor mu
  • Yukarda da belirtildiği gibi başka operatöre geçtikten sonra eski operatöre dönmeniz engel yok. Ancak bu işlem sonucunda kampanya avantajlarından yararlanabilmek için operatörler belirli süre geçmesini istiyorlar. Kısa süreli bir nevi "hülle" diyebileceğimiz geçişlerle avantajların kullanılmasını engelliyorlar. Kısa süreli geçişleri sanki hiç geçiş yapmamış gibi kabul ediyorlar.

Geçmek istediğiniz tarifenin özel şartlarında bu durum muhakkak belirtilmiştir.
  • 14 ocakta türk telekomdan vadofoneye taşıdım hattı ama memnun kalmadım 1 şubatta türkcelle başvuru yaptım. Ama hala ne mesaj geldi ne bir haber.
  • Taşıdığım turkcel bayi biraz dandik acaba işlem yapmadılarmı eğer 7 sine kadar geçmezse bir fatura daha çıkacak...
  • Hort

Bi hafta önce PTTcell den Vodafone'a geçtim. Dün Türk Telekoma geçmek istediğimde bayi personeli "90 gün geçmeli" diye ısrar etti. Ben de denemeleri konusunda ısrar edince girişi yaptılar ve ama sistem hata verdi. İşlemi yapan, bu hatanın 90 gün geçmeyen hatlarda çıktığını söyledi.

Bugün yönetmelikere tekrar baktığımda şunları gördüm:

2 Temmuz 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27276
    Numara taşınması talebinin reddine ilişkin kriterler
    e) Taşınma talebinde bulunan abonenin numaranın tahsisli olduğu işletmeci ile ilk abonelik sözleşmesini imzaladığı tarihten itibaren üç ay geçmemiş olması
    .

NUMARA TAŞINABİLİRLİĞİ UYGULAMA SÜRECİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR
    Ret kriterlerinin uygulanması
    MADDE 7-(1)Yönetmeliğin 10’uncu maddesinin birinci fıkrasının(e) bendi kapsamında taşınma talebinde bulunan abonenin numaranın tahsisli olduğu işletmeci ile ilk abonelik sözleşmesini imzaladığı tarihten itibaren üç aylık sürenin geçip geçmediğinin hesaplanmasında 90 gün esas alınır.

Şimdi bu yönetmelikte ve uygulama esaslarında yer alan bilgiler yeni hat için mi geçerli yoksa eski hatları da kapsıyor mu? Yukarıda ispatlarıyla 90 gün beklemeden operatör değiştiren örnekler var. Hangisi doğru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 30 Ekim 2017; 9:55:8 >

• Arkadaslar 2 hafta once turk telekom sozlesmem bitti vodafone gectim hat acildi ayni gun turkcell numara tasima yaptim 4 gin sonra o acikdi yani oyke bir sey yok yeni alinan hatlar haricccc
  • Herkese iyi günler. 20 ekim 2017 de aveadan vodafone konturluye geçtim. ve bugün ava bayine gidip tekrar avea ya geçmek istediğimi söyledim. hiçbir engel yok fakat 90 gün dolmadan geçişlerde kampanyadan faydalanamayacağım bayii tarafından söylendi. fakat yılmadım 444 1 500 aradım bayinin söylediklerini aktardım. operatör öyle bir şey yok hem tekrar avea ya geçebileceğimi hemde kampayalardan faydalanabileceğimi fakat kampanyalardan faydalanmak istiyorsam 30 tl lik bir defaya mahsus ücret ödediğim taktirde hem geçişin hemde kampayalardan faydalanabileceğimi söylediği halde bayii ısrarla olmadığını daha bir kaç gün önce bir müşteriye 90 gün dolmadan böyle bir geçiş yaptıklarını ama kampanya onayı alamadığını söyleyince karşımdaki oparatör ver bakayım bayii çalışanını dedi bende verdim. bayii ve oparatör arasındaki konuşma bitipte kapattıklarında bayii çalışanına ne oldu dedim. abi oluyormuş 30 tl bir defalık ücret sonunda dedi ve oparatör ona giriş işlemlerini bilmiyorsanız operasyon merkezini arayarak nasıl yapıldığını öğrenin demiş. sonuç kampanyasız istediğin zaman geçiş yapılabiliyor kampanyalardan faydalanmak için (90 gün dolmadıysa) 30 tl lik ücreti gözden çıkartmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnslmz54 -- 19 Kasım 2017; 16:39:13 >

• hsnslmz54 H kullanıcısına yanıt
    Senelerdir var olan bişi zaten hatırlatma İçin teşekkürler
  • kısaca 90 gün beklemek şart

diğer türlü

Turkcell , turktelekom , vodafone vs 30TL alıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: C10H15N

quote:

Orijinalden alıntı: ckm

quote:

Orijinalden alıntı: John F. Kennedy

quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

quote:

Orijinalden alıntı: John F. Kennedy

3 Ay da bir numara taşıyabilirsin.

öyle bir sınır yok diye biliyorum

var google den araştırabilirsin.

hayır öyle bir sınır yok sadece yeni hat alanların 3 aydan sonra geçişe açılıyor hatları

Hat devri ve Numara taşıma işlemleri yeni hat almış gibi gözükür ve 3 ay içinde başka operatöre numara taşınmaz istediğiniz bayiye gidip sorabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Sırf sizin yüzünüzden ikinci kere arayıp sordum emin olmak için. Tt hattım var Turkcell'den geçiş yaptım daha 1 hafta önce. Tekrar Turkcell'e geçip daha sonra Turk Telekom'a geri döneceğim bir kısıtlama var mıdır dedim yok dedi müşteri hizmetleri. Hem de iki kere aradım. Faturalı değilse sıkıntı olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.