|
Bildirim
Insanlarin akıl seviyesini de gösterecek kapışma olur
|
Dünya'nın %70 nin Zekasını ortaya koymuş. Yazık ki çok yazık.
|
Bir bilet Barbie'ye bir bilet de Oppenheimer'a lütfen.
|
Sinema izlemek bir zeka göstergesi mi? Boş vakitte eğlenmek, kafa dağıtmak için yapılan bir aktivite. Mesela ben ikisine de gitmedim benim zekam ne sence? |
2 filmide izledim boş boş konuşmayın.. 2 filmde abartıldığı kadar iyi değil ama tabi kii bazı insanlar yüceltecek özellikle youtube'da bunun içi ön ödemeli para alıp yalap şulap övecek dizi film kanalları ve onların tayfaları..
Barbie sistem, toplum, sektör ve bazı diğer konuların eleştirisini yapan bir film.. Barbie filminin anlattığı konu "yine kadın olmak çok zor anam hep erkeklere güzel seksi çekici görünmek zorundasın, kendini bir şekilde pazarlamak zorundasın, toplum böyle dünya böyle sen böylesin çünkü, bu zinciri kır nasıl göründüğün önemli değil v.s.v.s" Bunu yer yer komik yer yer duygulandırarak yapıyor ama bu filmin alt metninde Bence "Bazı" kadınların geri zekalı varlıklar olduğu mesajını veriyor kii bence ilerleyen günlerde bu konuyu sinema eleştirmenlerii tartışır bir şekilde, şuan daha çok yeni.. Film çok mu iyi, hayır ama izlerken en azından pek sıkılmıyorsunuz. İsme çok takılmayın, toplum sistem eleştirisi yapan, günümüz kadınlarının birazda içinde bulunduklari ve gönüllü yaptıkları salaklikları belirten, güzel olacam hoş olacam herkes beni hayal etsin herkes beni beğensin triplerinin mallık olduğunu anlatıyor, tabii anlayana.. Hani "Bazı" kadınların her türlü salaklıklarında arkasına saklandıkları bir "kadınlar seks objesi değildir" tatavası var ya.. Bu film de diyor ki "Ulan salak? sen kendini bir Seks objesi konumuna koyup nasıl kadınlar seks objesi değildir diyebilirsin" diyor.. Aptal aptal giyimler salak salak estetik ameliyatlarla fotokopi makinesinden çıkmış tek tip salaklara dönüşüyorsunuz diyor, hepiniz saçlarınızı bok sarısına, suratlarını birbirinin aynısı donuk mal mal bakışlı yapmaya, her şeyde aşırı abartıya kaçarak ilgi çekme peşindesiniz diyor, aklınızdaki güzellik algısına kendinizi feda etmişsiniz diyor.. Hayatı kendiniz için değil salak salak insanlardan Olumlu tepki almak için yaşıyorsunuz, ama diyor içinde bulunduğunuz o toz barbie pembesi salak dünyanız sahte ve o salak dünyandan çıkarsan gerçekler seni çok fecii üzer diyor..??? Sen "seks objesi" olmayı bu kadar çok isteyip, bir de bunu istemediğini nasıl söyleyebilirsin diyor.. Yani filmin alt metninde koca koca yazılarla kadınlar sizlere dayatılan salaklıkları hemen kabul etmeyin diyor ve bu salaklığın suçunu sizleri Seks objesi gibi gören erkeklere atamazsınız diyor, sizleri dizayn ediyorlar ve sizler sırf ilgi görmek için bunu kabul ediyorsunuz diyor... Tüm bunların ışıgında Barbie filmi ismine çok takılmadan izlenmeli ama birazda filmin anlattığını değil anlatmaya çalıştığını anlamak lazım.. Yoksa tek düze sıkıcı bir film der geçersiniz.. Aslında şahane bir toplumdan ziyade günümüzün ilgi budalası "Bazı" salak kadınlarına laf çakıyor. O güzellik falan filan hepsi gecici, şu hayatı kendin için yaşa, kendine saygı duy kendi hayatına seçimlerine saygı duy, her b.ku çevrenden kabul görmek için yapma diyor.. Bu yaptıklarının sonucunda da utanmadan başkalarını suçlama diyor.. Burada sorumlularından birinin de izleyici ve dizi film sektörünü kontrol edenler olduğunu söylüyor.. Oppenheimer ise geçmişte de hayat hikayesini okuduğumda çok haz etmediğim, kadın düşkünü ahlaksız onursuz sadist bir herifin günün sonunda tam da kendi gibi iyi bir bok başarıp atom bombası üretiminin yolunu açması. Filmi izlediniz mi bilemem ama eğer gerçekten bu adam kimdir diye merak ediyorsanız iyice hayat hikayesini araştırın görürsünüz, kendisi sadist aşağılık katil ruhlu insan zehirlemekten hatta öldürme ihtimalinden çokta çekinmeyen, şerefsiz herifin teki.. Hollywood şişirmesiyle film oldu gitti işte. Çocukluğundan bu yana tam bir karaktersizlik örneği, okulda hocasını öldürmeye çalışan, ileride sapkın sapıklıklar içine düşen v.s.v.s bağımsız kaynaklardan araştırın işte.. Amerikan cilası ile pazarlıyorlar herifi.. Yani barbie filminin neden daha çok izlendiği sorusunun cevabı bu yazdıklarımı bilen insanlar olabilir, rakamlar çokta şaşırtıcı değil. |
Birinde 17 yaş sınırı var. Barbie'ye gidenler çocukları ile falan gitse çok normal sayılar. Zaten Oppenheimer yetişkinler için düşünülmüş bi film.
|
Bunu bu ulkede yasayan birinin yazması
|
hala sinemaya giden var mı? ben sinemaya gitmeyi bırakalı en az 10 yıl oldu
|
Normal. Biri uzun mu uzun, dramatik, ağır bir biyografi filmi. Diğeri ise eğlence sunan bir yapım. Oppenheimer herkese hitap etmeyebilir. Barbie göreceli olarak daha genel kitleye oynuyor gibi. İkisini de sinemada izlemem. Zekâ meka muhabbeti yapanlar saçmalamış. |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Sinema izlemek bir zeka göstergesi mi? Boş vakitte eğlenmek, kafa dağıtmak için yapılan bir aktivite. Mesela ben ikisine de gitmedim benim zekam ne sence? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 21 Temmuz 2023; 17:3:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Sinemada film izlemeyi sevmiyorum. Üstüne iki film de ilgimi çekmedi. |
|