Şimdi Ara

OPPO R9 (F1 PLUS) ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
3.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , bu hafta başında oppo r9tm cihaz sahibi oldum ve araştırmalarım sonucunda son derece yetersiz kaynak olduğunu gördüm ve bu konuyu açma ihtiyacı duydum. Burada , diğer kullanıcılara yardımcı olmak ve tabiki başka kullanıcıların deneyimleriyle karşılaşabilinecek problemlere çözüm bulabilmek gayesindeyim.
    Oppo r9tm , OPPO firmasının ÇİN deki kullanıcılara özel üretmiş olduğu , MTK Helio p10 8 çekirdek, 2 ghz hızında, 4gb RAM, 64gb dahili hafıza+ SD kart destekli, çift hatlı bir cihaz. Özelliklerini google'dan daha detaylı inceleyebilirsiniz.
    Oppo r9'un Türkçe dil desteği yok(Çince ve İngilizce) bootloader kilitli olarak geldiği için root atmak sıkıntı, fakat ben olayı şöyle çözdüm. Öncelikle telefonun yedeğini alın, oppo'nun kendi romunda Titanyum Backup benzeri yedekleme-kurtarma uygulaması var.
    bbs.coloros.com
    ColorOS官方社区,OPPO手机系统论坛
    http://bbs.coloros.com/forum.php?mod=phones&code=rom&pid=118
    adresinde official tüm romlar var en altta romun ilk sürümü mevcut. 160314 romunu indirip telefonun hafızasına atıyorsunuz, recovery'e girip(kapalı konumdayken ses kısma ve power) english seçiyoruz daha sonra full wipe yapıp install seçeneğinden R9m_11_A.13_OTA_013_all_201603140221.zip seçip kurulumu yapıyoruz, (UYARI full wipe yapmassanız telefon boot ekranında kalır.) Cihaz açıldıktan sonra yedeklerinizi geri yükleyebilirsiniz , zaten yedek aldıysanız açılıştaki kurulumda yedeği geri yüklemek istemediğinizi soruyor. Daha sonra ben kingoroot.apk ile rootladım siz tercihinize göre bilgisayardan da güncel bir root programı ile rootlayabilirsiniz, telefonu rootluyoruz.
    Son sürümü kullanmak için
    XDA Developers
    [Guide] Installing Xposed Installer Oppo F1 Plus X9009
    https://forum.xda-developers.com/oppo-f1/how-to/guide-installing-xposed-installer-oppo-t3423633
    bu adreste TWRP recovery var, telefona yükleyip Flashify uygulamasıyla TWRP yi yüklüyoruz. adresindeki update.zip root için gerekli zip'tir bu dosyayı da indir telefon hafızasına kaydediyoruz. son aşamada ister üstte verdiğim linkten son sürümü indirin, isterseniz telefonun otomatik güncellemesinden indirip daha sonra TWRP ile kurulum yapıyorsunuz, eğer otomatik güncelleme ile indirdiyseniz , kesilikle otomatik olarak güncllemeye çalışmayın. TWRP de açıp ( telefon hafızasında .OTA klasörünün içindeki rom dosyasını TWRP ile yükleyin, yükleme tamamlandıktan sonra daha önce indirmiş olduğunuz update.zip (root) dosyasını da install yapıp reboot sistem demeniz yeterli. Telefonunuz son sürüm ve rootlu bir şekilde elinize.
    Dikkat edilmesi gereken nokta cihazı daha alt sürüme alırken mutlaka full wipe yapmanız gerekiyor, sürüm yükseltirken gerek yok. Daha sonra gelecek güncellemelerde de aynı işlemleri yapabilirsiniz.

Malum en üsttede belirttiğim gibi telefonda çokludil seçeneği yok, bunun için de marketten morelocale2 uygulamasını indirip Türkçe yi seçiyoruz, en azından sistem uygulamaları dışındaki sonradan yüklediğimiz uygulamalar Türkçe oluyor.
    Telefonda Playstore yok bunun içinhttp://itechify.com/2016/11/10/download-google-installer-apk-chinese-phones/ googleinstaller2.0.apk yı indirip telefonumuza kuruyoruz ve başlattığımızda ilgili programları otomatik olarak kuruyor.
    Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım anlaşılmayan yerlerde zamanım el verdiğince anlatmaya çalışırım, sizlerinden paylaşmak istediği konular olursa belirli bir dayanışma sağlamış oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreagacli -- 15 Aralık 2016; 15:16:31 >

• valla şu telefondan bulsam alacağımda bulamıyorum satanda yok :/
  • Bu konuyu android cihazlar.bolumune açmanız lazımdı

• Telefonla ilgili araştırmalarım sürüyor, malesef bu cihaz için düzgün çalışan bir custom rom yok sadece cm 12.1 var sim kart görmüyormuş ve de flyme os portu varmış ama linkine ulaşamadım. Fakat şunu yakaladım, bu cihaza global olan f1 plus modelinin stock firmware ini yükleyebiliriz ancak sistem alanını 2 gb dan 3,5-4 gb a çıkartmak gerekiyor. sistem alanı yetrsiz olduğu için yüklemeye başlıyor ancak yarıda kalıyor. Ya da F1 plus ın romundaki system.new.dat dosyasını 2 gb ın altına düşürmek gerekiyor. en ideali system partitionunu yükseltmek ama prosedürü bilmiyorum 32 bit cihazlarda işlemi EBR dosyalarından yapıyorduk fakat bunda EBR dosyaları yok , bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim. İkinci seçenek ise system dosyalarından gereksiz uygulamaları silip alan kazanmak fakat system.new.dat'ı açıyorum gereksiz uygulamaları siliyorum ama geri toplayamıyorum , burada da yardımınız lazım.

• haLiLx H kullanıcısına yanıt
    Sahibinden de bir tane satan var Diyarbakırda 1.150 TL yazmış bir görüş istersen. Ben Mi5 le bunun arasında kalmıştım, işlemciler arasında çok fark fark var belki ama ben oyun oynayan birisi olmadığım için, OPPO r9 u tercih ettim ki gören hayran kalıyor, her tarafından kalite akıyor resmen, ColorOs da son derece akıcı bir rom ve çok kullanışlı ,ayrıca telefonla 90 dakika maç izliyorum ses sonuna kadar açık parlaklık ortada , telefon hiç ısınmıyor ve %20 şarj tüketiyor.
  • Öncelikle telefonunuzda oluşabilecek hiçbir sorundan mesul değilim.
    Nihayet Oppo R9TM cihazımı F1 Plus'a çevirdim, tamamen Türkçe oldu.
    Öncelikle uygulanan prosedür tüm verilerinizi siliyor, onun için yedeklerinizi mutlaka alın (imeiler dahil.)https://drive.google.com/open?id=0B5a7P0fADT0_cEkzdWROSlRFazA linkteki dosyayı indirdikten sonra unzip yaparak klasöre çıkartın
    SP FlashTool un son sürümünü indirip flashlama işlemi yapacağız yanlız dikkat edilmesi gereken nokta
    1-)http://www.mediafire.com/file/69l8nxs22r24m7f/MTK_AllInOne_DA.bin DownloadAgent dosyası olarak bunu kullanacağız
    2-) Format All+Download seçeneğini seçmek yaklaşık 10-11 dakika sonra işlem tamam.
    Telefonu açtıktan sonra imeileri geri yüklemek için *#800# yazıp engineer menu ye giriyoruz gerisini zaten biliyorsunuz.
    Not: telefonu SP FlashTool a bağlamak için kapalı konumdayken SesAçma tuşuna basılı olarak bağlıyoruz, tabiki driverlerin yüklü olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreagacli -- 18 Ocak 2017; 17:5:14 >

• Arkadaşlar son sürüme yükseltmek isterseniz kingoroot ile rootladıkdan sonra en baştaki gibi TWRP yüklüyorsunuz ve X9009 son sürüm romda Meta.inf içindeki updaterscript'te X9009 yazan yerleri R9 olarak (notepad++) değiştirdikten sonra TWRP'den yüklüyorsunuz. Wipe cache, wipe dalvik yeterli. Kolay gelsin.OPPO R9 (F1 PLUS) ANA KONU
  • emre bey merhaba..
    bende oppo r9m aldım ama bir türlü türkce yapamadım. mesela bende full wipe cıkmıyor wipe data çıkıyor çıkan menü sırası ile şöyle
    ınstallfrom sd
    reboot
    power off
    check disk
    Ver 1.2
  • Salih Bey, öncelikle cihazınız hayırlı olsun, kesinlikle çok iyi bir cihaz.Tamamen Türkçe olması için yapmanız gereken, cihaza global sürüm olan F1 Plus modelinin romunu yüklemek. Prosedürü yukarıda anlatmıştım dosya linkleri mevcut.
    1- Bilgisayarınızda driverların yüklü olması gerekiyor, eğer mümkünse windows 7 kullanmanızı tavsiye ederim.
    2- Yukarıda paylaştığım modifiye edilmiş X9009 romunu ve modifiye edilmiş DA.bin dosyasını indirin.
    3- SpFlashtool son sürümühttps://www.androidfilehost.com/?fid=24369303960682662 bu linkte mevcut bunu da indirin.
    4- romu zipten cıkardıktan sonra SpFlashtool'u açıyoruz ve indirmiş olduğunuz modifiye edilmiş mtk.....DA.bin dosyasını (işin belkide en önemli kısmı) ve modifiye edilmiş X9009 romun scatter dosyasını seçiyoruz. Formatall+download seçeneğini seçip download'a basıyoruz. Bilgisayar öncelikle ön yükleme yapacak, daha sonra telefon kapalı konumdayken ses-açma tuşuna basılı olarak bilgisayara bağlıyoruz, driver'larınız düzgün yüklenmişse yükleme başlayacak ve SpFlashTool tüm dosyalarınızı silip system alanını 2gb tan 3gb'a çıkartacak ve X9009 yani F1 Plus romunu yükleyecek, işlemin tamamı 12 dakika kadar sürüyor.Yükleme tamamlandıktan sonra telefonu açın, çok büyük ihtimalle imeileriniz null olarak görünecek.*#800# tuşlayıp CDS Information/Radio İnformation/SIM1 ve SIM2 kısmından İmeilerimizi girip(= den sonra boşluk vermek gerekiyor) telefonu yeniden başlatıyoruz.Telefon tamamen Türkçe olacak.
    Not: Root yapmak ve TWRP recovery yüklemek istiyorsanız bu sürümdeyken , konunun başında anlattığım sekilde işlemleri gerçekleştirin.
    Son sürüme güncellemek için Root ve TWRP istemiyorsanız doğrudan telefondan güncellemeleri kontrol edip son sürüme güncelleyebilirsiniz. TWRP ile güncelleme yapmak için, güncel rom dosyasını indirdikten sonra Rom'un içindeki Meta.inf in içinde update.scrip dosyasını notepad++ ile açıp 2 tane X9009 yazan kısmı R9 olarak değiştirip kaydediyoruz ve tekrar sıkıştırdıktan sonra Twrp den yükleme yapıyoruz. İşlemler bu kadar. İşlemler OPPO R9tm ve R9m cihazlarda denemiş ve başarılı olmuştur.

Her ihtimale karşı http://vnrom.net/2016/11/rom-stock-oppo-r9m-r9km-r9tm-mt6755-flashtool-ok/ burada stock rom var elinizde bulunması tercih sebebidir. Burada yapılacak işlem romu ziptaen çıkarttıktan sonra dosyaların içinde download.exe var onu çalıştırıp startall a basmak, ve bilgisayar ön yüklemeyi tamamladıktan sonra, telefon kapalı durumdayken ses açma tuşuna basılı tutarak bilgisayara bağlamak.

YAPACAĞINIZ İŞLEMLER CİHAZINIZDAKİ TÜM VERİLERİ SİLECEKTİR İMEİ'LER DAHİL ONUN İÇİN YEDEKLERİNİZİ ALMAYI UNUTMAYIN.
    İŞLEMLERDE EN KİLİT FAKTÖR MODİFİYE EDİLMİŞ MTK......DA.bin DOSYASIDIR DİKKAT EDELİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreagacli -- 24 Ocak 2017; 10:31:4 >

• çok güzel anlatmışın hocam teşekkürler.. ama ben biraz bu işlere yabancı olunca biraz zorlanıyorum. deneme yanılma yapmaya calışıcam oncelikle şu tools programı hata veriyor bende 8417 hatası
  • driverları doğru yüklediysen ve modifiye DA.bin dosyasını kullandıysan hata vermemesi lazım, bilgisayarın windows 8 veya 10 sa onunla ilgili başka bir prosedür daha var. WİNDOWS 10 DRİVER HATASI diye ararsan çözümüne ulaşabilirsin. Ya da windows 7 bilgisayarda dene.
  • selamlar bende F1 plus kullanıcısıyım.Note 4 den geçtim bu cihaza , 5 ay olmuştur. Kısaca özetlemek gerekirse cihaz çok hızlı , daha hiç kitlenme takılma abuk sabukluklar yaşamadım ki note 4 de bol bol yaşıyordum.Çok stabil bi cihaz coloros inanılmaz.Şıklara ayırmak gerekirse

İyi yanları:

-İşletim sistemi muhteşem
    -Parmak tarayıcı ışık hızında
    -Güvenlik Merkezi/Securtiy Center uygulaması gördüğüm en güzel uygulama
    -Selfie kamerası belkide dünyanın en iyilerinden
    -Sağlam cihaz darbelere karşı çok dayanıklı
    -Pili 2 gün rahat gidiyor

Kötü yanları.

-Arka kamerası lanet , 3310 gibi... Yakından netleme problemi var
    -Birebir iphone çakması tipi , direk sahte iphone gibi gözüküyor.(akıl sır erdiremiyorum neden birebir iphone dan almışlar tasarımı da kendileri yapmamışlar)
    -Usb slotu ters.Elimdeki hiçbir şarj dockunda kullanamıyorum.Heralde bunu ters yapalım iyice zorluk yaşasın kullanıcılar demişler.
    -Note 4 de aliexpress , garanti vs gibi banka uygulamaları uyarı verirdi.. Atıyorum evde duruyorum Tink Tonk! ses geliyor bakıyorum aliexpress ürününüz yurda girdi yazıyordu mesela veya hesabınıza para geldi uyarısı çıkıyordu... Bu telefonda aynı uygulamalar yüklü ama uyarı gelmiyor bunu nasıl düzeltirim bilen varsa anlatsın.Sırf bu yüzden bile satabilirim telefonu.(securtiy center kapatıyor diye düşünüyorum programları)

• güvenlik merkezi geri planda çalışan uygulamaları kapatıyor, bildirim almak istediğiniz uygulamaları güvenlik merkezinden bu uygulamaya güveniyorumu işaretleyip tüm izinlerini akfif edin ve uygulamayı beyaz listeye alın . sorununuza yinede çözüm olmassa uygulamaya girdikten sonra anaekrana dönün, hometuşu ile task manager da uygulamaya basılı tutarak aşağıya çekin sol üst köşesinde kilit resmi görünecek, bundan sonra bildirimleriniz anında gelir.OPPO R9 (F1 PLUS) ANA KONU

• quote:

Orijinalden alıntı: emreagacli

güvenlik merkezi geri planda çalışan uygulamaları kapatıyor, bildirim almak istediğiniz uygulamaları güvenlik merkezinden bu uygulamaya güveniyorumu işaretleyip tüm izinlerini akfif edin ve uygulamayı beyaz listeye alın . sorununuza yinede çözüm olmassa uygulamaya girdikten sonra anaekrana dönün, hometuşu ile task manager da uygulamaya basılı tutarak aşağıya çekin sol üst köşesinde kilit resmi görünecek, bundan sonra bildirimleriniz anında gelir.OPPO R9 (F1 PLUS) ANA KONU

kilit resmi yoktu aliexpress de , aşagı çektim kilit resmi çıktı , bu kadar mı ? Güvenlik merkezinden de arka planda çalışmalarına izin verdim.

• Birde kısa mesaj için spam yeri nerede ben bulamadım.Demek istediğim şu mesela sapm kelimeler işte "indirim" bunu yazınca içinde indirim geçen bütün mesajları spam e atıyor... Çok aradım ama bulamadım , olmaması mümkün değil en dandik eski telefonda bile var bu özellik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 29 Ocak 2017; 23:31:58 >
  • Orijinal r9 romdayken anti harashment diye bir seçenek vardı , ama f1 plus romda bulamadım o özelliği. Fakat olmazsa olmaz diyorsanız custom bir mesaj uygulaması kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreagacli

Orijinal r9 romdayken anti harashment diye bir seçenek vardı , ama f1 plus romda bulamadım o özelliği. Fakat olmazsa olmaz diyorsanız custom bir mesaj uygulaması kullanabilirsiniz.

inanılmaz saçma bir olay aradım yok öyle bir özellik.Şaka gibi.. O kadar basit bir yazlım ki , oppo yazılımcısının 1 dakikasını almaz oraya eklemek... Düşünememişler bence... Büyük firma olamamak da böyle birşey herlade insan mesaj spam koymaz mı... hayret neyse birde hocam notification uyarı seslerini nereden değiştiriyorsun/kapatıyorsun ? Ayarlar/Ses ve Titresim adı altında yok... Ama değiştirmişim ve şu an bulamıyorum...
  • mesaj ve alarm bildirim sesleri zil ve titreşimden, uygulama bildirim sesleri ise direk uygulamadan değiştiriliyor.
    Diğer konuda haklısın Oppo 2016 yılında Çin pazarında en çok satan marka 2. Vivo 3. ise Apple.Çin romlarında bahsettiğin özelliklerin hepsi var ayrıca Tema mağazası çok daha geniş tema özellikleri daha fazla, MusicPlayer dan online müzik dinleyebiliyorsun vs. Ama R9 ve F1 Plus donanım olarak AYNI telefon olmasına rağmen yazılımları çok çok farklı. Bu durumu aklım almıyor.
    Yine de OPPO ya bayıldım ekran mükemmel 90 dakikanın üzerinde son ses açık maç izliyorum %19-20 şarj yiyor, takılma donma nedir görmedim yeterince hızlı açılıyor off screen özellikleri çok güzel, kamera konusu ayrı bir güzellik.ince ve sağlam, kendim denemedim ama youtube da dayanıklılık testi yapmış adamlar , telefonu kıramıyorlar. şebeke, wifi çok iyi, 64gb rom zaten fazla bile ama adamlar 128gb a kadar hafıza kartı desteği de vermiş.
    Hala 5.1 Lollipop olması biraz can sıkıyor ama stabil çalıştığı için beni hiç rahatsız etmiyor kaldı ki ben bilgisayarımda windows 7 kullanıyorum.
    Meselenin özeti ufak tefek kusurları da olsa telefon çok çok iyi, Bundan önceki telefonum Letv x620 idi işlemci olarak Helio x20 3gb ram 32 gb rom vardı , bu Helio p10 olmasına rağmen x620 den çok daha iyi.

• merhaba dedigiz gibi f1 plus romunu ındırdım ancak zipte 1.3 gb olan rom zipten cıkarınca 365 mb falan oldu bıde drıverlar nasıl yuklenıyor yardımcı olursanız sevınırım
  • Yanlışınız var yeniden çıkartmayı deneyin.
    Driverlar için bilgisayara bağladığınızda 2 tane depolama birimi çıkıyor bitanesinde driverlar var auto rün la kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreagacli -- 12 Şubat 2017; 1:8:43 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.