Şimdi Ara

Oppo Reno 4 [Ana Konu] (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
31
Favori
104.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SUPERMAN

Fiyat iyi ama NFC yok bu büyük bir eksiklik bana göre
    Reno 5 elime ulaştı NFC mevcut bunda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isok kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun varsa çok iyi heryerde olmadığı yazıyor NFC nin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • isok kullanıcısına yanıt

Selamlar ilk izlenim nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • corp8slave C kullanıcısına yanıt
    İPhone 7 Plus kullanıyordum ilk izlenimim kesinlikle çok iyi. Çoğu kısayol iPhone ile aynı hiç yadırgamadım o sebeple. Kameraları çok başarılı buldum Malzeme kalitesi de çok başarılı.

• bloyjack kullanıcısına yanıt

Aynı sorunu bende yaşıyorum

• Reno 5 ve Reno 4 karşılaştırmasina baktım.90 hz ve daha hızlı şarj etmeden başka hiç fark yok.Birde gorilla glass 3ü var reno 5in.Siz söyleyin arada 1000 tl fark var mı?

• reno 5 in de hızı yavaş değildi sanırım.

pil ömrünü düşünp sürekli 60 hz de kullanılacaksa gereksiz.

ki bence her türlü 1000 tl gereksiz gibi duruyor ama her 2 telefonu alıp bakmak lazım.

• RagnarLothbrok16 R kullanıcısına yanıt

Bende mevcut. Örnek video atıyorum hatta buraya şimdi.

Dikkatli izleyij aradaki bir yerden diğer tarafa dönerkenki atlamayı görürsünüz. 720p60fps yükledim kaliteyi değiştirip daha net gorebilirsiniz.

3. Saniyeden sonra bir tane var mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgür Y. -- 5 Mayıs 2021; 20:30:54 >
  • Sarj %21 olunca sarja takın, %80 olunca da şarjdan çıkarın.

• artakalan kullanıcısına yanıt
    Bunu dene bakalım neler olacak

play.google.com
    4G Only Network Mode - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=www.extremedroid.com.a4gltetoolkit

• Özgür Y. kullanıcısına yanıt
    Evet takılma belli oluyor.Bende böyle bir problem olmadı defalarca kez denedim.Yazilimsal bir problem servise gönderebilirsin.Ben üşenirdim ama.

• Hangisi var sende? Bende reno4 var düz. Android 11 güncellemesi yaptım. Sende durum ne? Ona göre yollarım ya yedek telefonum vae sıkıntı olmaz.

• Lexco kullanıcısına yanıt
    Oppo Reno 4 [Ana Konu]

Dostum mesele zaten tam da bu.. Bak tavsiye ettiğin uygulama bile "Tercih edilen Ag Ayarları" menüsüne ulaşın diyor. Sorun tam da bu işte, bizim telefonda boyle bir menü yok. Adamlar koymamışlar bu menüyü bu telefona. Hemen hemen her telefonda şebeke ayar modu, ag ayarı vs. İsmi farklı olsa da yani şebeke tercihlerini ayarlamaya yönelik bir menü vardır ama bizde yok.

• Oppo Reno 4 [Ana Konu]

Arkadaslr merak ettiğim için soruyorum uygulamaların bazıları beyaz ekran içinde ufak kalıyor mesela garanti uygulama ikonu tam boyutta sebeb nedir acaba telefon 4 pro bu arada

• artakalan kullanıcısına yanıt
    Emin olmamakla birlikte şunu denesene belki dediğin budur.

Ayarlar-Sim kart ve mobil veri-sim'in üzerine bas-erisim noktasi adları-vodofane internet yazıyor bende onun yaninda bilgi sembolü var "i" yuvarlak içinde-assagi in taşiyici ya bas - lte edge falan çıktı belki o'dur.

• Quickshortcut manager ya da herhangi bie shortcut manager indir. "Telefon Hizmetleri" uygulamasının icinde sanırım bir tane radio diye aktivite olacak. Direkt olacak onun kısayolu u olustur. Bak su olacak

Oppo Reno 4 [Ana Konu]
    Oppo Reno 4 [Ana Konu]

Sonra bu ekrana geleceksin. Burwda tercih eidlen ağ türünu degistirebilirsin. Telefonu yeniden başlatınca kayıtlı kalıyor mu bilmiyorum. Ama dene yapamazsan da yaz yardımcı olayım.

@asd55samsu u anasayfa ayarlarında simge ayarları var. Oradan ART+ Ayarını değiştir. Ama ana simge teması çirkin zaten bence Miux 9 ikon paketini indir google play storedan çok daha güzel duruyorlar.

https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.pt.iconpack.miui9_stock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgür Y. -- 6 Mayıs 2021; 5:38:16 >

• RagnarLothbrok16 R kullanıcısına yanıt

Mesele bu kadar karışık değil aslında arkadaşlar. Her telefonda olan bir menü, pencere, yol vs. Bizim telefona eklenmemiş.

Oysaki Her telefon 2G yani Edge Modunda çalışır. İnternete hızlı giremezsin, sayfalar arasında hızlı dolaşmazsın ama telefonun internete bağlıdır (mobil verin aciksa) ve İnterneti kullanmasan bile 3g ye göre de pilini daha az harcar ve bunu Pilin az olduğu zamanlarda yalnız bildirimleri almak için kullanırsın, ben her telefonda boyle kullanırdım bunu. Hatta kimi yerlerde 3g şebekesi cekim gücü düşükken 2g ye geçerek şebeke çekiminin daha iyi olduğunu da gözlemler ve kullanırdım, köy kasaba gibi yerlerde özellikle. Neyse

Simdi biz, bu sebeke modu menüsünü bulmaya çalışıyoruz, daha doğrusu oldurmaya çalışıyoruz falan ya hani, değil. Bu her telefonda hemen hemen olan birşey, var olan birşey, içinde penceresi, menüsü, başlığı neyse artık iste adı, o şekilde olan birşey ama bizde yok.

Yazılımsal bir sıkıntı. Herifler bunu koymamıs ya gerek görmemiş ya akıl etmemiş iste.

Ama bir yandan da telefon tanıtım broşürlerinde 2g 3g 4g vs diye yazıyor sebeke modu. Ee han nerede i o zaman 2g modu kardeşim? 'Ben telefonumu Yalnızca 2G Modunda kullanmak istiyorum 'nerde bunun yolu Diye soruyorum iste oppo ya Oppo Reno 4 [Ana Konu] 

Onlarda yok su yok bu diyor. Önce topu operatöre atıyorlar, bunun operatörle alakalı olmadığını onlara kanıtlayaca da, bu sefer de' evet böyle bir özellik telefonunuzda yoktur diye açıklama yapıyorlar.

Teşekkür ederim katılımlarınız için arkadaşlar.. Telefonumuz güzel olabilir fakat kabul etmek gerekir ki, yazılım olarak oppo nun kendini daha geliştirmesi gerekiyor.

Mesela, Telefonumuzda bildirim ışığı yok. Ve son 11 yazılımı ile sözde bildirim ışığı özelliği getirdi telefonumuza. Hangimiz memnun bundan?

Yaw bir mesaj geldi, geldiği an ekranın kenarlarında bir ışık yanıyor hepsi bu. "O an ekrana bakarsan ışığı görürsün Oppo Reno 4 [Ana Konu] kendini bildirim ışığı var diye mutlu etsin kullanıcımız " mantığıyla entegre edilmiş bir özellik.

Bildirim ışığı ara ara yanıp sönecek ve seninde gözün telefona takıldığı an anlayacaksınki, bir arama bir mesaj birşey var telefonda ve eline alıp bakacaksın dimi, mantık bu. Ama bu oppo yazılımcı arkadaşlarin kafası farklı çalışıyor her konuda olduğu gibi.

Bildirim ışığı demişken, ön kamerayı açtığımız an ön kamera çevresinde dönen ışık mesela bildirim ışığı olarak kullanılsa (ama ara ara yanacak şekilde Oppo Reno 4 [Ana Konu] güzel olmaz mı? Harika birşey olur bence.

İşte bu tür şeyleri telefondaki eksiklikleri ve beklentileri oppo ya belirtmek için bile bir kısayol yok. Onun yerine support.tr@oppo.com ya mail atıyorsunuz. Ve kendileri bile internet sitemizden bize ulaşın diyor ama ilgili menü orada dahi yok. Herşeyi sağdan soldan arkadan dolanarak yaptırıyor kullanıcılarına oppo, mesele de tam da bu işte.

Neyse, telefonu kullanıyoruz kullanmasına elbet, niyetimiz de kötülemek değil. Keza kötülesek bile, e buurda kimsenin malı da değilki oppo.

Burası bir forum, bir platform. En doğal olarak da biz kullanıcıları bu tür eleştirileri ve beklentileri belirtmeliyiz diye düşünüyorum.

Neyse arkadaşlar, hepinizi saygılar.

• Çok fazla yazılacak şey var teledon hakkında ama "Bu fiyata bu kadar" ile sınırlı olacağı icin görüşler yazmaya niyetim yok pek. Ama Oppo babamın markası değil. Şunları yazacağım yine de. Konuda hep övgü var zafen o yüzden sevdiğim özellikleri geçiyorum.

- Kamera'nın peo özellikleri S9 plussaki kadar iyi değil. Ozellikle enstantene ayarları cok dengesiz. Video cekiminde takılmalar var. Mamera uygulamasını güncelleyince düzeliyor. Peki kamera uygulamasını nasıl bulacaksınız? Binir yerde aratarak.alttaki madde tam olarak bunun için yapılmalı aslında. Bir Oem kendi uygulamalarını kesinlikle google play store a koymalı ve güncellemeleri oradan vermeli. Ya da kendi storeu olmalı. Opponun store u mevcut ama uygulamaları yok orada. Y

- Opponun uygulamaları google play storeda yok. Yani uygulamaların güncellenmesi icin ya telegram sayfası takip edeceksiniz ya da yazılım güncellemesi bekleyeceksiniz.

- Ayarlarda sizin de belirttiğiniz gibi küçük ama önemli şeyler eksik. Mesela font boyutu ve ekran boyutunu bir türlü ayarlamadım. Ne yaparsam yapayım eski telefonum gibi görünmüyor. Yani boyutlar normale dönüyor uygulama içi vesair güzel ama bildirim çubuğundaki simgeler de küçülüyor ve ben okuyamıyorum bataryayı vesair.

- Düz Reno4 icin kılıf vesair daha az. Pro icin de lite için de daha fazla seçenek var.

- Şarj olayında öyle 7 saat alıyorum diyenleri falan hiç anlamadım anlayacağımı da sanmıyorum. Batarya normal kullanımda mobil veri ve wifi vs açık konum açık yani şu şekilde.

Oppo Reno 4 [Ana Konu]

Bildirim ışığı yok. Eksikliğini sürekli bildirim gelmiş mi diye ekranı açıp bakmaya başlayınca anladım.

- kameranın olduğu kısmı siyah yap bildirim çubuğu siyah olsun diye secenek var uygulamalar için. Çalışıyor mu peki? Hayır.

- Oppo Cloud ulkemizde artık Oppo üretilmesine ragmen halen aktif değil. Ben fotograf yedeği icin falan degil telefonu yedekleyebilmek icin istiyorum mesela. Yine samsung bu konuda çok iyiydi.

- Sistem başlatıcı da sayfaları yatay sıralama yok. Ve ekrandan çıkıp tekrar geldiginizde yine uygulamayı bulmak için oraya kadar kaydirmak gerekiyor. Başka launcher kullan diyenler olacak muhtemelen. Androidde hiçbir launcher sistem launcherı kadar takilmadan çalışmaz. Bunun sebebi görevler ekranının tarayıcı icerisinde kodla gömülü olması. Yani siz ayrı bir başlatıcı bile kullansanız yine default başlatıcı arka planda çalışmak zorundadır. Ve özellikle uygulamalsr arası geçiş ve görevlerden anasayfaya geliş tam manasıyla kusursuz olmaz. Bu sebeple Oppo gibi üreticilerin başlatıcılarını biraz daha kişiselleştirme odaklı yapması lazım. Android 12 de yavaş yavaş çözülüyor bu sorun ama ne zaman gelir belli değil bize. Xda da anasayfada haberi vardı kaynak olarak ona bakabilirsiniz. Sallamıyorum yani.

- Kamerada 16:9 vesair gibi çözünürlük seçmek mümkün değil. Yani siz en fazla 48mp olsun mu olmasın mı secebiliyorsunuz ya da tam ekran çeksin mi.

- Telefonls konuşurken iç hoparlör titreme yapıyor kulağınızda.

- Font kurmak icin çok efor sarfetmeniz gerekiyor. Zfont ile thai destekli kurmanız lazım. Kendi store u bize açık değil o yüzden doğru düzgün font kurmak çok uğtaştırıyor.

- VE EN NEFRRT ETTİĞİM ÖZELLİK : ses açma tuşu ve powera basınca telefonu sessize alıyor. Ben Samsunga alışık olduğum icin screenshot alırken yanlışlıkla sessize alıyorum sürekli. Ve kapatmak icin hiçbir ayar yok. Oppoya da ulaştım. Öyle bir secenek yok dediler 😬

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgür Y. -- 6 Mayıs 2021; 21:57:27 >

Her telefonu birbirinden ayıran özellikler var hocam.Bu telefonda olup başkasında olmayan özellikler var.Eger hepsi bi arada olsun dersen kur krizi çıkıyor kafanda.Neticede 300 dolarlık cihazlar kullanıyoruz

Reno 5 te bildirim gelince ekran açılmadan tüm çerçevesi boyunca ince bir çizgi şeklinde istinilen renkte bildirim ışığı yanıyor.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.