Merhabalar herkese, kullandığım notebook neredeyse 6 senelik ve malumunuz yavaşlamaya başladı. üzerinde 1tb hdd ve m2 portuna bağlı bir de 16Gb optane bellek var. Optane bellek RAM gibi çalışıyor HDD'nin yükünü hafifletiyor fakat artık o da yetmez oldu. Optane bellek yerine bir NVMe ssd takıp hdd'yi de harici olarak kullanmak istiyorum. bir kaç sorum olacak: Optane SSD değişikliğinde bios ayarlarını güncellememe gerek var mı? Bilgisayarımda windows lisansı mevcut ana karta işli olduğunu biliyorum fakat emin olmak istiyorum bilgisayar HP marka pavilion 15 cs-1xxx model Şimdiden teşekkür ederim |
Optane bellek yerine SSD takmak
-
-
Bahsettiğiniz değişikliği yapmanın en kolay yolu şu şekilde. Şu an ki bios ayarlarınızı bilmediğimden dolayı bir değişikliğe gerek duyup duymayacağınız hakkında %100 yorum yapamıyorum.
1) Windows üzerinde Intel Rapid Storage Tech uygulamasını çalıştırıp Intel Optane Memory özelliğini kapatıyorsunuz.
2) Bilgisayarı kapatıp Optane Memory'i m2 slotundan çıkarıyorsunuz, yerine aldığınız SSD yi takıyorsunuz.
3) Eğer bilgisayarı açtığınızda Windows açılmaz ise bios ayarlarına girip boot ayarlarında ilk boot edilecek cihaz olarak 1tb lık hdd nin seçili olduğundan emin oluyorsunuz.
Bilgisayarı yeniden başlattığınızda Windows işletim sisteminiz eskisi gibi çalışıyor olacak ve m2 slotuna bağladığınız ssd de normal external disk olarak görünecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 21 Kasım 2023; 11:49:49 > -
Çok teşekkür ederim hocam iyi forumlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X