Merhabalar, uzun zamandır biri 4, biri 5 TB olan 2,5 mekanik harici disklerle film arşivimi, oyun arşivimi yanımda tutmaya çalışıyorum. İşin kötü yanı; filmlere, dizilere, oyunlara, eski yedek dosyalarıma zırt pırt erişme ihtiyacı hissettiğim için iki harddisk de USB ile sürekli olarak kasaya takılı duruyor. USB'den içerik aktarmada 2,5" mekanik harddisklerin 100-110 MB/s sınırına takılıyorum. Meselemiz şu; artık yavaştan SSD'ye geçmek istiyorum taşınabilir ve PC'ye takılı hâlde bekleyecek arşiv konusunda. Geçtiğimiz ay Amazon'dan ucuz ve 1 TB SSD ile memnuniyet verici şekilde kullanabildiğim bir SSD kutusu almıştım ve onu alırken öğrendim ki piyasada şu anda fiyat/performans anlamında mantıksız yerlere gitmeksizin bulabileceğimiz en makul USB SSD kutuları 3.2 Gen 2 yani 10 Gbps. Bu durumda bana saniyede 1200 MB ve üzeri okuyup yazabilen her türlü SSD yarıyor fakat piyasada 4 TB'lık Nvme ürünlere baktığımda öyle "yavaş, önbelleksiz ve ucuz SSD" ayarında bir ürün gamı yok. Çok tuhafıma gidiyor. Bu çok büyük bir sektör boşluğu, çok büyük bir ihtiyaç değil mi? * Mekanik harddiskler gibi dönmesin, çalışırken hareket ettirince elimiz ayağımız titremesin. * Mekanik harddiskler gibi ağır olmasın, kasaya takılı olduğu yerden sarkınca kablosunu çekiştirmesin. * En azından SATA arayüzünden bağlanan disklerden ufak olsun, öyle flash bellek gibi mini mini olmasına lüzum yok. * En azından bugünkü USB standardının verdiği imkânlarda bir hıza sahip olsun, öyle uçup kaçmasına hiç lüzum yok. Sırf şunun için birileri ellerindeki dandik NAND'ları kullanarak saniyede 1-2 GB yazıp okuyabilen, mekanik harddisklerle aynı fiyatlara satılan SSD'ler yapmaz mı arkadaş? Benim bilmediğim bir marka, bir model, bir pazar biliyorsanız lütfen paylaşın. Bulabileceğim en ucuz 4 TB'lık Nvme SSD'lerden iki adet alıp harici kutuya takmak istiyorum. Herkese keyifli akşamlar dilerim. ^^ |
Bildirim