Şimdi Ara

opteron 165 vs. x2 3800+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çok fazla overclock'la ilgili değilim, fakat su soğutmalı sisteme gereksinim duymayacak değerlere kadar yapabilirim tabi:) ayrıca çok fazla oyun oynadığım söylenemez. zaman zaman yüksek işlemci gücü gerektiren video editing gibi uygulamalarla uğraşıyorum, zaten bu nedenle sistemi değiştiriyorum.

siz hangisini önerirsiniz, opteron 165 mi yoksa amd x2 3800+ mı?:) ya da başka bi' öneriniz olur mu?:)

• seçeceğin anakarta göre değişir, opteron çarpanı 9 olduğu için htt300'e yaklaşmadan 2.6-2.7 GHz yani potansiyeline erişemezsin. X2 çarpanı 10 olduğu için htt260-270 veren bir board seni bu hedefe daha kolay yaklaştırır. Bir de soğutma konusu var, X2 overclock için daha yüksek voltaj istiyor sonuçta iyi bir soğutucu alarak bu sorunu giderebilirsin. yani ikisinin de + - tarafları var...

Not : Forumda bu konuda "socket 939 opteron'a kısa bir bakış" diye detaylı bir yazı hazırlamıştım onu okursan daha fazla bilgi elde edebilirsin...

aslında overclock ile çok ilgili değilsen X2'yi al stok performansı daha yüksek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufster -- 1 Nisan 2006; 3:10:47 >
  • hemen aratıp bakıyorum... bu arada anakart olarak asus a8n-sli premium almayı düşünüyorum.
  • güzel board senin için çok uygun hem stabil hem yapmak istersen overclock konusunda da ortalamanın üzerinde. Opteron overclock yapanlar arasında çok tutuluyor çünkü yüksek HTT (klasik anlamda FSB) hızlarına çıkabilen anakartlarda büyük bir overclock sağlıyor % olarak. Ancak bence X2 daha yüksek çarpan sunarak benzer hızlara ortalama anakartlar ile de ulaşılmasına imkan tanıyor. Yanlız X2 3800 ile gelen soğutucu bildiğim kadarıyla daha yüksek modellerle verilen soğutuculardan değil, bu sebeple içinden düz athlon64 soğutucusu çıkarsa değiştirmende fayda var. Sessizlik açısından Zalman CNPS7000 tercih edebilirsin, overclock içinse Gigabyte G-Power Cooler Pro kullanabilirsin. Kurulumu kolay ve de fan controller ile beraber geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufster -- 1 Nisan 2006; 3:29:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Amd Ryzen 5 5600 box
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.