Şimdi Ara

Optik Çarpan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • optik çarpanı 1 olan bir makine almayı istiyorum 1100d veya 550d alıcam hangsi 1 ise onu alıcam eğer ikiside öyleyse 1100d alıcam bilen varsa yardım edebilirmi

• Optik çarpanı 1 olan bir makine, buyur:

http://www.klasfoto.com.tr/Canon-5D-Mark-II-EF-24-105-mm-f4-Lens-Kit-8-GB-CF-Kart-Canta-Orjinal-Canon-Batarya-Hediye-Canon-Eurasia-Garantili,PR-3073.html

Sizin söylediğiniz modellerin ikisi de Croplu, yani 1.6 çarpanlı. 1 çarpanlı istiyorsanız yani full frame 5D, 5D Mark II, 5D Mark III ve 1D serilerine bakmanız gerekiyor.

İlla o ikisi arasında seçecekseniz, kesinlikle 550D.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguruyaniker -- 9 Nisan 2012; 22:34:11 >

• demekki ikiside değilmiş teşekkür edeirm bilgi için peki optik çarpanın birden büyük olması sıkıntı yaratmaz dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meakin

demekki ikiside değilmiş teşekkür edeirm bilgi için peki optik çarpanın birden büyük olması sıkıntı yaratmaz dimi ?

Crop olması lenslerin mm'lerinin o crop sayısı ile çarpılması anlamına gelir. Bu sayı Canon'da 1.6, Nikon'da 1.5'dir. Yani croplu bir makinenin üzerinde gelen 18-55 lens aslında 18*1,6-55*1,6 olarak hesaplanır. Bu da 28-88mm'ye denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguruyaniker -- 9 Nisan 2012; 22:37:35 >
  • onu biliyorum çok büyük bir kalite bozulması olurmu onu soruyorum ?
  • optik çarpan üzerine takılan lense etkiler.Örneğin 1,6 optik çarpana sahip makina ile 50mm lens kullanırsan;
    50*1,6=80mm eder bu da aynı testin 5d mark 2 deki karşılığı gibi bişeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meakin

onu biliyorum çok büyük bir kalite bozulması olurmu onu soruyorum ?

Bugüne kadar kimseden crop faktörü görüntümü bozdu diye duymadım. Zaten makineler bunlara göre tasarlanıyor. 550D'yi alın, keyfinize bakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgiler için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.