Şimdi Ara

OPTİK GİRİŞİ NORMAL GİRİŞ YAPMA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar samsung 40b7020 led tv aldım.
    fakat tv nin arkasındaki ses cıkışları optik cıkış ..
    sinema sistemi yerine sadece hoperlör baglamak istiyorum. örnek: logitech 540 veya g51
    ama ne hikmetse z5500 sesisi hariç hiç bir ses sisteminde optik giriş yok.
    EVEREST H5402 modelinde var oda piyasada yok.microlab x10d , frisby x10d , jbl esc serileri ya pahalı yada
    güzel degil.

kısacası optik girişi ara kablolarla normal giriş yapabilirmiyim.

http://www.hepsiparis.com/profigold-pgd582-digital-optical-interconnect-35mm-jack-to-tos-15mt,pid6317

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmoli -- 27 Ekim 2009; 16:12:18 >

• o normal giriş değil koyduğun kablo resmindeki, mini toslink, bi' bakıma optiğin küçük girişi, Apple ürünlerinde kullanıyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darthnihilus

o normal giriş değil koyduğun kablo resmindeki, mini toslink, bi' bakıma optiğin küçük girişi, Apple ürünlerinde kullanıyorum ben.

Peki bu iş hangi kablo ile saglıklı bir biçimde olur. link alabilirmiyim....?
  • aldığın tv.ye bak geçen ses sistemlerine bakalım. bu ne ?

o tv.de analog ses çıkışı yok yani. var yahu... olmasın diyelim kulaklık çıkışından 2.1 bağlayıver.

üstüne birde DVB sayesinde optik çıkışın var daha ne olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmoli

Optik kablo yapısı itibari ile böyle birşeye imkan veremez.Bildiğim kadarı ile ses aktarımı kablo üzerinden olmadığından ucunu convert etme imkanı olamaz.Yanıldığım nokta varsa lütfen uyarın arkaşalar...

İlave olarak tv de hdmi-optik dışında göremedim ama kulaklık çıkışından ses alabilirsinz.Ve birde keyif meselesi tabiki ama neden hop olan bir tv ye 2 hop baglama greksinimi duyuyorsunuz...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 27 Ekim 2009; 16:33:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

quote:

Orijinalden alıntı: marmoli

Optik kablo yapısı itibari ile böyle birşeye imkan veremez.Bildiğim kadarı ile ses aktarımı kablo üzerinden olmadığından ucunu convert etme imkanı olamaz.Yanıldığım nokta varsa lütfen uyarın arkaşalar...

İlave olarak tv de hdmi-optik dışında göremedim ama kulaklık çıkışından ses alabilirsinz.Ve birde keyif meselesi tabiki ama neden hop olan bir tv ye 2 hop baglama greksinimi duyuyorsunuz...?

tv üzerinde avi, dvx mpg gibi film formatlarını oynatma özelliği oldugu için. usb den film izliyorum.
    ama sesten yeterince verim alamadım.tabii bahsettiğim olay 5+1 zevki...
    bu arada tv de kulaklık cıkışı yok.olsa direk baglayacagım.cıkış olarak sadece optik var.

optik giriş olarak z 5500 ve z 5400 de var.ama oda pahalı geliyor.

• teknolojiyi kullanmak için biraz masraf yapmak gerekiyor
    ddts-100 gibi bir cihaz olsa çok rahat bağlanır
    ama malesef o tür cihazlar ülkemizde pek satılmıyor
    yine de bir arayın ddts-610 veya 100
    aslında ucuz bir amfi de işinizi görür
  • Bu iş için masraf yapmadan pc ni kullanabilirsin.Bilmiyorum pc deki ses çıkışları neler ama kulaklık çıkışı illaki vardır.Usbden oynattıgınız filmleri pc nizden oynatarak bu işi anca çözebilirsin.Onun dışında 2. el çok ucuz bi anfi alabilrsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKREPmt.

teknolojiyi kullanmak için biraz masraf yapmak gerekiyor
    ddts-100 gibi bir cihaz olsa çok rahat bağlanır
    ama malesef o tür cihazlar ülkemizde pek satılmıyor
    yine de bir arayın ddts-610 veya 100
    aslında ucuz bir amfi de işinizi görür

ddts-100 gercekten harika bir cihaz.ama fiyat olarak ikinci eline 330 tl isteniyor.
    ona o parayı vermektense
    ikinci el 500-550tl civarında z5500 daha mantıklı geliyor bana..
  • 330 i,steyen adamın maksadı farklıdır
    o parayı ona vereceğine 200-250 liraya yamaha, sony giriş seviye amfi alınır
    bir ara bende ddts-100 satmıştım, çok az kullanılmış kutusunda, bütün içeriği ile 150 lira
    edeceği de odur, en fazla 200 belki
  • Merhaba optik kablo bilindiği digital bir kablodur digital olarak ses aktaran üç tip kablo var optik, coaxial, hdmi yani digital gelen sesi anoloğa kabloyla çeviremezsin heleki optik kabloyu. O yüzden iki sçenek var ya anfi alacaksın yada z5500.
  • sonunda buldum....... ama nerede kim satar bilmiyorum..

sadece drambox hd800 uydu alıcısıyla satıldıgını gördüm.

• aynı problem bendede var bendekide 40b653 ve optik çıkışlı. ucuz yollu ve optik girişi olan ses 5.1 ses sistemi arıyorum sende varmı bir gelişme?
  • sorun hep ayni.ucuz yıollu optik girişli ses sistemi.ben kasım ayında böyle bir cihaz sattım ve bitti.tekrar getirmek için yazışıyorum.fiyat uygun olursa sadece 2 optik girişli decoder getireceğim.fiyatta gayet makul olacak.biraz sabrederseniz kazanırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.