Şimdi Ara

optik ses kablosunda sorun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • xbox 360 ile birlikte gelen component kablonun optik ses çıkışında uzun süredir kullandigim kablo sorun cikartmaya basladi. ses gidip geliyor. özellikle 5+1 ses iletisiminde sorun yasaniyor.
    kullandigim optik kablo cok iyi bir kablo degil fakat bana nedense xbox 360 'in goruntu kablosu sorunlu gibi geldi. optik kablo tam oturmuyor. elle tuttugum zaman ses duzeliyor.
    sizce hangi kabloda sorun var ?
    siz olsaydiniz hangisini degistirirdiniz ?

gidip yeni bir optik kablo alip denemektense xbox'in kablosunu degistirmeyi nedense daha mantikli buluyorum cunku optik kabloyu tutmayan xbox kablosundaki yuva.
    ne dersiniz ?

• daha önce başına böyle bir durum gelen yok mu arkadaşlar ?
  • Dostum doğru çözüm yolunu sen kendin açıklamışsın zaten

Optik kablonun kablo tarafında sorun olsa zaten hepten gider, hiç ses alamazsın,

İlk olarak deneyebileceğin optik kablonun her iki tarafı da aynı girişe sahip olduğu için kabloyu ters takarak denemek olabilir.

Sorun hala çözülmediyse fırsatın varsa ilk etapta daha kolay bulabileceğin için bir kabloyu değiştirmeyi deneyebilirsin fakat sorun senin de belirttiğin gibi jack'i tutmadığı için xbox tarafındaki kablo çıkışının olduğu adaptörde bence ;)
  • peki sizin kablo mesela rahatca tutuyor mu optik kabloyu ?
    bunu sormamin nedeni şu: benim optik kablo ilk aldığım zamandan beri (2.5 yıl) cok da saglam durmuyordu. ama simdi iyice lacka olmuş.
  • benimki oldukça sağlam duruyor, çikarmak için zorlamak bile gerekiyor
  • 2.5 yıl kullanmışsın bence yenisini al bir dene component kabloda bir proglem olacağını sanmam ,çok güzel oturuyor benim optik kablo kaliteli bir şey zamanında seste fark olur diye kaliteli almıştım ama yanılmışım kaliteli optik kanlonun tek artısı dayanıklı olması.
  • tesekkurler cevaplariniz icin. optik kabloyu yanima alip Atik elektronik'i bi ziyaret edeyim. Orada denerim; eger optik kablo baska component kabloya 'da oturmuyor ise optik kabloyu degistiririm bu durumda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Optik Ses Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim optic de baya bi laçka duruyor aldığım günden beri ama fazla zorlamıorum 5 metreliklerden almıştım zaten altın alsam hayatım kayardı heralde o kadar uzun :D benim işimi görüo walla sesle ilgili herhangi bir problem yaşamadım şimdiye kadar ama şunu söyleyeyim ki gerçekten de her an çıkacakmış gibi durduğu kesin...

bu arada optic kablodan ya ses gelir ya da gelmez arası ortası cızırtılısı filan yoktur aklınızda olsun..
  • zaten cizirti yok. ses gidiyo arada.
  • yeri değil ama sorayım dedim optik çıkış dediğiniz şeyin resmi varmı ben moitöre hdmi dvi bağlıyorum sesi nasıl alacağımı hala anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godz -- 2 Temmuz 2008; 2:29:18 >
  • Atik Elektronik'te Atilla bey cok yardimci oldular.
    Monitor kablomu alip kendileri test amaciyla kullandiklari kabloyu verdiller. Optik ses cikisini kullanmiyorlarmis.
    Bu kablonun optik cikisi daha saglam.
    Ancak sorun cozulmedi.Optik kablo alip deneyecegim.
  • uzun süreli kullanımda optik kabloda kırılmalar meydana gelmiş olabilir.. buda optik sinyallerin gidip gelmesinde problem yaratır. birde iki ucunda çiziksiz ve temiz ve aynı şekilde sistemlerinde çıkışlarının tozsuz ve çiziksiz olmasına dikkat edin.. bende son 1 senedir philips'in optik kablosunu kulanıyorum çok sağlam, değiştirmeyi düşünürseniz tavsiye ederim.
  • evde 2 adet aynı kablodan var. birisi ile hicbir cihazdan (uydu alıcısı , dvd vs) ses alamıyorum.
    digeri ile xbox'tan hic ses alamıyorum, dvd player'a bagladigimda bazen ses geliyor (kablonun ucuyla oynarsam).
    ancak iki kablo da uc tarafında kırmızı ısık gorunuyor.

kırılma olsa dahi kırmızı ısık gorunur mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.