Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, cihazım ikinci lambasını patlattı. ilkinde garanti kapsamında değişim yapılmıştı.
    Şimdi ise lambayı değiştirmek için aliexpresten lamba siparişi vermeye kara verdiğim zaman min 3 hafta lamba beklemem gerekecekti.
    Arayışa geçtim tabi bu sırada forumuda takip ettim kim lambayı nereden değiştiriyor diye, açıkcası fiyatları beni hiç tatmin etmedi.
    Geçenlerde buraya kendi reklamını mütavazı bi şekilde yapan reşit kardeşimle tanıştım. Crefty elektronik reşit bey.
    Kendisinden fiyat istedim verdiği fiyatla beni başta önce şaşırttı sonra şüphe girdi aklıma nasıl olur ?
    Risk aldım reşit beye emanet ettim benq w1070 imi. ürünü kargoladığım andan itibaren ilgi ve alakasına hayran kaldım, projeksiyon işinden çok iyi anlıyorlar ve emin olun tamir kısmına geldiğinde crefty nin ilgi ve alakası konusundaki uzmanlığını ben orjinal servisinde görmedim. Dürüstlüğü ve alakasını burada paylaşmayı kendime bir borç bilirim. cihazınızla alakalı sorunları hiç çekinmeden halletireceğiniz birisi.
    Neden bu kadar çok övdün demeyin kendisini ne tanırım ne bilirim ama cihazım gittiği andan elime ulaşıncaya kadarki memnuniyetimi benim gibi tamir konusunda türkiyede kıtlık yaşayanlara doğru çözüm olacağını düşünüyorum. Cihazın önceki halini sonraki halini anlık fotolarını yapılan işlemleri ve yapılması gerekenleri bir bir üşenmeden anlatan reşit beye sonsuz teşekkürler sunuyorum. Ve kendisinin reklamını gerile gerile yapmaktan mutluluk duyuyuorum. Lamba değişiminin sonucunu özel mesajlarla merak eden arkadaşlarada bir bir mesajlarla döneceğim.

crefty elektronik
    Reşit Muhtar
    0507 152 25 93

• Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Merhaba Thai-Fun@
    Aradan hayli zaman geçmesine karşın "Güle güle kullanın" dememi mazur görürsünüz umarım...

Optoma HD28'i bir süredir ben de yorumlardan, incelemelerden vb. takip ediyorum. Ne ki hala tam anlamıyla tatmin edici bilgilere ulaşamadığım için bir de size sorayım dedim. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler..

1- Cihazı yaklaşık 7-8 aydır kullanıyorsunuz... Bugün, "yine alırdım" diyor musunuz?
    2- Bugüne değin cihazda gözlemlediğiniz olumlu/olumsuz yanlar nelerdir?
    3- Cihazın dahili medya oynatıcısı var mı? (USB'den takılan HDD'den film oynatıyor mu?)
    4- Gün ışığındaki performansından memnun musunuz?

Tekrar teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanksrist -- 5 Mart 2018; 17:49:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sanksrist kullanıcısına yanıt
    Selam dostum, tabii ki iyi dilekleri her zaman kabul ederim.
    1. Cihazı kesinlikle yine de alırım diyebilirim. Hatta bazı bilerek beklediğim olumsuz yanlarına alıştım bile.
    2.Cihazdaki olumlu veya olumsuz yanlar daha önce projeksiyon kullanmanıza ve hangisini kullandığınıza göre değişebiliyor. Ben PANASONIC PT-AX200U kullanıyordum bu konuda başlığı da var hatta ben açmıştım. Bu cihaza göre daha sesli, gökkuşağı efekti var. Başka da bir olumsuzluk yok. Teknolojisi DLP olması ve modeli neredeyse 7-8 yıl yeni olması ise olumlu yanları.
    3.Bildiğim kadarı ile dahili oynatıcı yok. Hiçbir menüsünde de öyle bir özellik görmedim.
    4.Gün ışığı derken dik açı ile tam perdenin üzerine gelen ışıktan kenarlardan sızan güçsüz ışığa kadar birçok durum var. Ben zaten aydınlıkta film izlemeyi sevmediğim gibi en parlak ve ışıkta başarılı bir projektör bile karanlıkta aydınlığa göre daha iyi görüntü verir.
    Fikir olması açısından 2 küçük pencereden gelen yaz güneşi fazla değil sızıntı halinde iken projektör gayet başarılı ve izlenebilir. Bu konuda kendi gözleriniz ile görerek karar vermeniz daha doğru olur.

Emin olmadığınız başka soru olursa cevaplarım. İstanbuldaysanız gelip beraber film izlerken de cihazı görebilirsiniz. Çok da az para değil ne kadar emin olarak alırsanız o kadar sevinirim.

• Herkese selamlar,

Optoma UHD60 almış durumdayım. Şimdi de bir projeksiyon perdesi almam gerekiyor. Fakat kafam çok karıştı. Cihazı alırken bu kadar zorlanmamıştım.

Burada bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise sevinirim.

Projeksiyon makinesini duvardan 5-5.5 mt mesafeye tavana Optoma'nın kendi aparatı ile koyacağım. Cihazın kendi kullanım kılavuzunda verdiği ölçülere göre bu mesafede ekran boyutu 350 cm genişlik x 205 cm yükseklik oluyor.

Bu ölçülerde ya da yakın değerlerde perde almak istiyorum. Ortam tam karanlık olmasa da karanlığa yakın olacak. Sadece cihazında arka tarafındaki masa üzerindeki 3-4 led lambayı açmayı planlıyorum. Motorlu perde olmayacak. Perde sürekli açık kalacak.

Benim anladığım beyaz kumaştan bir perde almak söylediğim ortam için daha uygun gibi.

Peki bu perdeyi kimden almalıyım. Markası ne olmalı? Veya sizin önereceğiniz farklı bir seçenek var mıdır?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Merhaba;

Siz HD28 sordunuz ama ben kullandığım model olan HD142x'i de önereceğim. O modeli almayın da bunu alın demiyorum. Bu model bile oldukça iyi bir model diye önereceğim. Yaklaşık 8 aydır kullanıyorum ve bugün alacak olsam yine alırdım. USB portu var ama medya oynatmak için değil. Sadece 5v, 1amp enerji veriyor. Gün ışığında da bir projektör için oldukça tatminkar buluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 6 Mart 2018; 19:54:44 >
  • Başlığımız bir yanlışlık eseri kaldırılmıştı geri döndü, aynen devam arkadaşlar..
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Sorularımı yanıtladığınız ve nazik davetiniz için (İstanbul'da değilim malesef) çok teşekkür ederim...
    Benim için yeterince bilgilendirici oldu.

Araştırmalarımı sürdürüyorum; gerektiğinde sizi yine sorularımla rahatsız edebilirim. Muhtemelen satın aldıktan sonra, gerekli bilgileri toparlayamazsam, "seçtiğim perde boyutuna göre kurulum mesafesi" için yardımınızı isteyebilirim...

Ekleme: Cihazı film izlemek için alacağım... Bir ay önce aldığım 55" 4K LED televizyondan "ışık sızması" nedeniyle memnun kalmadım ve iade ettim... Sırf bu yüzden projeksiona öneldim. Daha önce kullanmadığım için, bu forum konusu benim için çok yararlı oldu...

Sizin kullandığınız cihazda bu durum nasıl, özellikle filmlerde karanlık sahneler tatmin edici şekilde siyah mı? Bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.

Tekrar çok teşekkürler Thai-Fun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanksrist -- 13 Mart 2018; 14:47:14 >

• Teşekkür ederim kokanche, HD142X'i de inceleyeceğim...

Cihazı film izlemek için alacağım... Bir ay önce aldığım 55" 4K LED televizyondan "ışık sızması" nedeniyle memnun kalmadım ve iade ettim... Sırf bu yüzden projeksiona öneldim. Daha önce kullanmadığım için, bu forum konusu benim için çok yararlı oldu...

Sizin kullandığınız cihazda bu durum nasıl, özellikle filmlerde karanlık sahneler tatmin edici şekilde siyah mı? Bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanksrist -- 13 Mart 2018; 14:49:37 >
    Slm dostum, ışık sızması zaten projektörlerde olası bir durum değil. siyah başarısına gelince kontrast bayağı yüksek ve sizi memnun edeceğini sanıyorum. Ama her şekilde en iyi sonuç için ortam karanlığı önemli.
  • Arkadaşlar bir sorum olacak, gündüz görüntü kalitesi için; cihazın, ışık gücümü (lümen) daha önemli yoksa Kontrastımı? Yoksa bambaşka birşeymi? :? Çünkü lümeni ve kontrastı daha düşük olan cihazlar yüksek olan modellerden daha pahalı yada yeni olabiliyor? Kaliteyi bariz olarak ölçebileceğimiz değerler değil sanırım bunlar?
    Teşekkürler..
  • Arkadaşlar, bekleyemedim dün akşam Optoma HD142X siparişini verdim BoyutDijitalden, sağolsunlar kargoya yetiştirdiler bugün cihaz elime ulaştı.
    Şu anda işyerindeyim akşam eve gidince açıcam kutuyu. Bakalım inşallah sıkıntı yaşamayız.
    Fotoğraf, resim inceleme tarzında birşeyler yapmayı düşünüyorum.
    Ama sorum şu ki 3 metre mesafe için hangi boyutlarda nasıl bir perde almam gerekir? Tabiki uygun fiyatlı olması lazım.
    Teşekkürler..
  • aerius123 kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Öncelikle hayırlı olsun. Eminim memnun kalacaksınız. Ben kullanıyorum ve çok memnunum. Benim kurulum tavana monte şeklinde. Yerden yükseklik 2.20m, perdeye olan uzaklık 4.20m, alınan görüntü 2.65x1.40m

Ayrıca şu siteden ölçülere bakabilirsiniz:
    www.projectorcentral.com
    Optoma HD142x Projection Calculator - Throw Distance and Screen Size
    http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD142X-projection-calculator-pro.htm

Fikir vermesi açısından benim kurulum ise:https://forum.donanimhaber.com/sistem-kuruldu-denon-avr-x1300w-magnat-ms-802-202-c252-optoma-hd142x--121425947/?

• Cevap için teşekkürler.. İçimi rahatlattınız, konunuzu inceledim gerçekten profesyonel bir kurulum yapmışsınız. Ben tavana monte yapamayacağım duvara raf yapıp onun üzerine koymayı planlıyorum.
    Perde için beyaz yada gri muhabbetleri var pek anlayamadım hangisi daha iyi olur. Ankarada elden alabileceğim bir yer bulursam bugün - yarın almayı planlıyorum perdeyi
  • aerius123 kullanıcısına yanıt
    Ben internetten Codegen aldım. Stor perde şeklinde. Fena değil fiyatına göre. Siz projektörü kaça aldınız?
  • Bende şimdi hepsiburdadan codegen storlu perde aldım 200x200 149TL.
    Projektör kuponla birlikte 2900TL ye geldi.

Projektör hakkında biraz bilgi alabilir miyim sizden?
    Görüntü ayarları nasıl ayarlanmalı? (Karanlıkda film izlerken, yada biraz ışıklı ortamda)
    Sizce pcyi bağlayarak pcden film izlemek ile tvbox dan izlemek arasında ciddi fark olurmu?
    Projeksiyonda özel bir temizlik bakım işlemi yapılması gerekiyormu?
    Normalde karanlık ortamda Full HD bir film izlerken ECO modda olması ile olmaması arasında fark varmıdır?
    Gibi... Cihazı kullanan biri olarak önerilerinizi tavsiyelerinizi rica ediyorum.
    Şimdiden Teşekkürler..
  • Selamlar,

Optoma UHD 300 X kullanan var mı aranızda? 1090€ ya amazonda indirime denk gelip sipariş verdim. Sizce fiyatınıda düşündüğümüzde değer mi?
  • Yine aynı şekilde OPTOMA UHD300X indirime girmiş, daha önceden test eden ya da fikir sahibi olan var mı bu cihaz hakkında?
  • StartPy kullanıcısına yanıt
    İkiside aynı segment ve verileri aynı cihazlar..

Sadece Hd 143 saat olarak eco da 12000 saate kadar uzanıyor. Eh buda gözden kaçırılmayacak bir mevzu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gamma Screens 300x225 Motorlu Gri Projeksiyon Perdesi kullanıyorum. Tavsiye ederim gerçekten Optomanın hakkını veriyor.
  • Merhaba,

Optoma HD27 vs HD142x arasında kaldım. Perde ve projeksiyon arasında yaklaşık 3 metre mesafe mevcut. Ürün özelliklerini incelediğim kadarıyla hd27 daha iyi görünüyor kağıt üzerinde. Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.