Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Türkiyede servis veren bir firma var demişlerdi, ama ben işim düşeceğini hiç hesap etmedim daha doğrusu en kötü ihtimal ile geçerli olmayacağına hazır olarak aldım.
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    LetMeRepair idi optomanın servisi ama garanti geçerli olmama ihtimali yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bu cihazın optomadaki başka dengi var mı hd26 dan iyi midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projekta -- 22 Ağustos 2017; 18:13:34 >
  • projekta kullanıcısına yanıt
    Ürünü Türkiye'ye göre çok ekonomik bir fiyata alıyoruz. Ben cuma günü banka kurunun yüksek olmasından dolayı 2.050,00 TL'ye satın aldım. Bugün de amazon'un indirimi ile 1.850,00 TL'ye satılıyor. Gümrük vergisi dahil. Kargo ücreti yok. Taaa Polonya'dan 5 günde geliyor. Türkiye'den sipariş versem en az 2 gün sürer gelmesi. O nedenle bozulursa az daha koyar yenisini alırım diye düşündüm. bir de garanti süresi içinde arızalanırsa amazon ile temasa geçip bir şekilde onarılmasını sağlama durumumuz da var. yani nereden baksak daha karlıyız.
  • Ben de hep yurt dışı fiyatlarına bakarak iç geçirirdim ama almaya hiç cesaret edemedim. 3 sene önce ilk 131xe cihazı aldığımın devrisi günü hdmı girişleri bozuldu. 141x vermişti servis yerine. Yurt dışından alsaydım baya üzerdi beni.

• Aslında bu elektronik cihaz şans işi Türkiyede ki resmi servislerin kullanıcılara çektirdiklerini gördükçe bazen ama eksik olsun diyor insan.

Sayın projekta, bu cihazın HD 26 ile aynı seviyede olma ihtimali yüksek. Zira araştırmalarımda hep HD26 yı öven yazılar okumuştum. HD 26 daha eski model ama HD28 in ciddi üstünlükleri olduğunu sanmıyorum.
    Benim şansıma arızalı çıktımıştı.

HD26 ile aynıysa fiyat gayet iyi ocak gibi hd26 yı 2100 liraya satmıştım 6 ay falan garantisi vardı. Yani ikinci el fiyatına sıfır cihaz. Siz HD28 i kaça almıştınız?
  • projekta kullanıcısına yanıt
    Benim alış rakamım referans olmaz o yüzden paylaşmıyorum, özel koşullar ile aldım.
    Şimdi HD29 çıkmış, OPTOMA çok az farklar ile farklı model çıkarıyor sanırım.
  • Optoma GT1080Darbee ve optoma hd29darbee arasında ne fark var?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,Optoma HD29Darbee & Optoma GT1080Darbee bu iki projeksiyon arasında kararsız kaldım.fiyat olarak aynı sevideler.
    Optoma GT1080Darbee:
    DarbeeVision Image Processor
    Rec709 color gamut
    sRGB display profile
    28,000:1 contrast ratio
    Enhanced Gaming Mode
    Full 3D
    100" image from less than 4 feet away
    8000-hour lamp life
    Optoma HD29Darbee:
    DarbeeVision Image Processor
    3200 lumens
    Rec709 color gamut
    30,000:1 contrast ratio
    Multimedia Interface
    1920x1080 Full HD
    MHL-connectivity
    8000-hour lamp life
  • stone2003 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ikisi arasındaki en büyük fark GT1080 Kısa Mesafe projeksiyonu. 240cm'lik bir görüntüyü projeksiyonu perdeden 119cm uzaklığa koyarak alabilirsiniz. HD29 da ise aynı görüntü için uzaklık 371cm olması gerekiyor. projeksiyon mesafe hesaplama
  • stone2003 S kullanıcısına yanıt
    Kısa mesafe cihazların üretim amaçlarının film izlemek olmadığını söylemişti arkadaşın biri bana 3 sene önce ilk projeksiyonumu almadan araştırma yaparken. Önceki sayfalarda görebilirsiniz... Bu yüzden ne amaçla kullanacağınıza bağlı ilk olarak. Amacınıza uygunsa kullanacağınız odaya uygunmu en önemli şartlardan biri de bu. Cihazı monte etmeniz gereken yer avizenin çok yakınına denk gelecekse mesela uygun olmaz vs. Ama sehbada kullancaksanız o ayrı. Tabi sehbada kullanmakta ayrı bi dert sürekli kur topla heryer kablo bayıyo bir süre sonra. Ayrıca kendi şahsi deneyimim olarak; ilk projeksiyonla tanıştığımda çok büyük ekran elde etmeye çalışırdım. Ama sonraları ekran büyüdükçe birim alana düşen ışık miktarı azaldığından sanırım bana görüntü kalitesi azalıyormuş gibi gelmeye başladı. Küçük ekranda görüntü daha keskin, daha net geliyor gözüme. Bi süre sonra göz daha iyisinin peşine düşüyor.

• Herkese merhaba

Hayatımda ilk defa projeksiyon alacağım. Yardım istiyorum.

Genellikle akşamları film, dizi ve oyun için kullanacağım bir cihaz arıyorum. Ps4 ile oynayacağım. Optoma lar gözüme çarpıyor ancak nereden alacağımı bilmiyorum. Amazon dan almada sıkıntı olmuyorsa oradan alabilirim.

1080p olması gerekli

Saat hesaplı ömür işini anlayamadım. Bazı modellerde 3000 saat yazıyor. Günde 5 saat açık kalsa 1.5 yıl sonra çöp mü olacak aydınlatırsanız sevinirim.

Bu amaçla kullanacağım bir cihaz önerir misiniz?

Fiyat aralığım 3000-3500

• batuhan0003 kullanıcısına yanıt
    amazon.de'den Optoma hd142x satın aldım. Oldukça net ve parlak bir görüntü elde ediyorum. Yaklaşık 4.5m. mesafeden perdeye yansitiyorum ve 2.40x1.40m. görüntü veriyor. Ben memnunum ve tavsiye ederim ama bu işler biraz zevk meselesi...

Konusu :

https://forum.donanimhaber.com/revizyon-yapildi-sistem-kuruldu-denon-avr-x1300w-magnat-ms-802-202-c252-optoma-hd142x--121425947

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 24 Ekim 2017; 18:51:1 >
    Dostum OPTOMA lardan birçok model mesela benim HD28 de senin işini görür. Ancak amazon dan alınca sorun olmaz diyemeyiz gümrüğe takılma ihtimali var.
    Türkiyeden de alsan verdiğin bütçeye sığar merak etme.
    Başka bir önemli konu da, özellikle ilk defa kullanacağım dediğin için Türkiyeden alacağın yerlerde cihazı kullanıp görüntü-ses vs. deneyimleyerek almış olursun. Ki bu şekilde almanı senin durumun için şiddetle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 24 Ekim 2017; 23:34:24 >
    Amazon.de'den alınan ürünü gümrüğe TAKILMAZ. Çünkü gümrük vergisini amazon sizden peşin peşin tahsil eder. Tek dikkat edilmesi gereken nokta, satışı yapan satıcının da amazon olarak seçilmesi. Hepsi bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 25 Ekim 2017; 7:25:2 >
    Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Türkiye den çöp bile almayı düşünüyorum artık. Yurt dışından alma imkanım olan bir ürün varsa kati suretle bunu kendi ülkemden almam. 2100(hd142x) liraya alabileceğim projeksiyona 3500 tl fiyat çekiliyor. Onun yerine 3500 tl ye az da olsa risk alır yine amazon dan daha üst bir model alırım.

Vergisini vereceğim için gümrükte sorun olacağını düşünmüyorum.

Benim için önemli olan şu anda hangi makineyi alacağım. O kadar araştırma yapmama rağmen hala karar verebilmiş değilim çünkü kimse projeksiyon kullanmıyor heralde.

• Merhaba konunuzu inceledim ancak tavsiye ettiğiniz ürünle alakalı bilgilendirme veya görsellere rastlamadım. Keşke ürünle alakalı fotoğraf video koysaydınız.

Sayın dostum, tabii ki biz de bazı sebepler yüzünden olmasa ucuza alabileceğimiz bir ürünü gidip te pahalıya almayız.
    Ancak, projeksiyon kullanım konusunda ilk defa kullanacağım hayatımda diye yazmış olmanı bu durumu sizin için biraz zorlaştırıyor bilginiz olsun.
    Benim Türkiye tavsiye tek sebebim hangi koşullarda nasıl bir görüntü verdiğini ve nasıl çalıştığını görme şansınız olmasıdır.
    Gidin buradaki showroom larda bakın emin olun ona göre yurtdışı mı internet mi nasıl alacağınızı seçersiniz.
    Tekrar ve son kez yazayım, hiç kimse da aksini tavsiye edemez;
    Görüntüsünü ve çalışmasını görmediğiniz cihazı almayın...(aldıktan sonra vazgeçmek ve 2. el satmaya uğraşmak zorunda kalmak istemezseniz eğer)
    Sayın dostum, tabii ki biz de bazı sebepler yüzünden olmasa ucuza alabileceğimiz bir ürünü gidip te pahalıya almayız.
    Ancak, projeksiyon kullanım konusunda ilk defa kullanacağım hayatımda diye yazmış olmanız bu durumu sizin için biraz zorlaştırıyor bilginiz olsun.
    Benim Türkiye tavsiye tek sebebim hangi koşullarda nasıl bir görüntü verdiğini ve nasıl çalıştığını görme şansınız olmasıdır.
    Gidin buradaki showroom larda bakın emin olun ona göre yurtdışı mı internet mi nasıl alacağınızı seçersiniz.
    Tekrar ve son kez yazayım, hiç kimse da aksini tavsiye edemez;
    Görüntüsünü ve çalışmasını görmediğiniz cihazı almayın...(aldıktan sonra vazgeçmek ve 2. el satmaya uğraşmak zorunda kalmak istemezseniz eğer)
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.