Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: muratberk , muratberk Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.142
Cevap
41
Favori
128.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Slm hocam ben de sattım onu belki okumuşsundur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    bende optoma hd26 ve zf2300 rf gözlük var(emitter ile birlikte)
    3d filmleri izlerken kenarlarda çift görüntü görüyorum ve filmdeki belirli bir objeye odaklanmazsam çift görüyorum, sağ üstteki oje odaklanınca sağ alttaki herşey net olmuyor gibi
    ne sorun olabileceğine dair fikri olan paylaşabilir ise çok memnun olurum,
    iyi forumlar.
  • burakuzunkaya B kullanıcısına yanıt
    Menüde 3d vesa sync bölümüne girip,açık yada kapalı (on-off) arasında seçim yapınız. Dahada düzelmediyse emitter üzerinde joystick üzerine basılı tuttuktan sonra sağ sol aramalar yapınız.

• Optoma hd 26
  • babiş62 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam cevabın için,
    sanırım sorun filmlerin RİP'lenmesi ile alakalı, bazı filmler çok güzel olurken bazıları sıkıntılı oluyor.
  • selam arkadaşlar..bu forum sayesinde optopa hd 26 almayı düşünüyorum..340 cm mesafeden max kaç cm görüntü alabilirim ve raspberry pi 3 kullanan arkadaşlar varmı bilmiyorum ama hdmi girişi bu cihazı destekliyormu acaba...yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
  • Optoma projeksiyon pazarını sarsmaya kararlı görünüyor. 4K HDR 2.000 USD altında

http://www.avsforum.com/optoma-uhd60-uhd65-4kuhd-hdr-dlp-projectors-now-available/

Optoma brings 4K UHD to the masses with 3 new affordable models!
    As the price goes up, the contrast gets better and top UHD65 model is best to avoid RBE. Not sure how much contrast is gained due to typical PR-inflated contrast numbers!

NOW AVAILABLE!

Optoma UHD65 - $2499 (black) <<< This is the one for home theater
    Certified true 4K UHD by CTA (exceeds 8 million active pixels, double the pixel amount of Epson/JVC eShift)
    Input resolution 3840x2160
    Native resolution 2716x1528
    Composite resolution 5432x3056
    2200 lumens (lamp)
    1200000:1 dynamic contrast
    RGBRGB color wheel for reduced RBE
    No 3D
    BT2020 tone-mapped down to DCI-P3 colorspace (tentative)
    HDR10

Optoma UHD60 - $1999 (white)
    Certified true 4K UHD by CTA (exceeds 8 million active pixels, double the pixel amount of Epson/JVC eShift)
    Input resolution 3840x2160
    Native resolution 2716x1528
    Composite resolution 5432x3056
    3000 lumens (lamp)
    1000000:1 dynamic contrast
    RGBCYW color wheel for high brightness
    No 3D
    BT2020 tone-mapped down to rec709 colorspace

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Bunu ben de çok merak ediyorum:)
  • Fiyatların düşmesi rekabet vs açısından önemli ama pek kaliteli cihazlar gibi gelmedi, 3d yok, lag değeri yüksek, temkinli yaklaşmakta fayda var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    3D maalesef cihazlardan yavaş yavaş kalkıyor. Sanırım 2018 de ne TV'lerde ne de projeksiyonlarda olmayacak.

Bu DLP XPR teknolojisine sahip onlarca farklı model piyasaya girecek. Optoma nın ilk modelleri bunlar mutlaka beklentileri karşılayacak özellikleri olacağı gibi karşılamayacak olanlar da olabilir.

Burada oyun için 550x modelini mixed kullanım için Uhd 60 modelini saf ev sineması için Uhd 65 öneriliyor.

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    projectorcentral.com sitesinden karşılaştırdığım kadarıyla sanırım bu iki cihaz arasındaki en önemli fark color wheel, bir de frame interpolation siz ne düşünüyorsunuz?

color wheel ne kadar etkili siz biliyor musunuz?
  • kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    Uhd 65 de RGBRGB 6segment bir color wheel (renk tekerleği) var. Bu renk doğruluğunu arttırdığı gibi gökkuşağı etkisini de azaltır. Ancak RGBCY 5segment olan diğer modellere göre ışığı daha fazla bloke ettiğinden daha az parlaklık demek. Burada DLP çipin native kontrastını arttırmak mümkün değil ışık miktarından kaynaklanan bir kontrast farkı varmış gibi duruyor. Yazılan kontrast değerleri gerçekçi değil ben native 1000:1 adaptif lamba ile 1500 :1 gibi değerler bekliyorum. ANSI kontrast seviyesi 250 seviyesinde çıkarsa iyi.

Ancak bu Projektörlerin en önemli artısı resim keskinliğidir.

Ayrıca DLP projektörler çok düşük tepki zamanlarına sahiptir bir de iyi çalışan bir hareket algoritması eklenirse eline hiçbir projektör su dökemez. Frame Interpolasyon burada önemli olacaktır ancak bu opsiyonun da ışık miktarından feragat anlamına geleceğini göz önünde bulundurarak karar vermek lazım.

Yani ışık kontrollü zifiri karanlık dedike bir ev sineması odanız var ise UHD 65 yok salonda kullanırım tv de seyrederim oyun da oynarım diyorsanız UHD 60 yok ofiste kullanacağız video prezentasyon oyun gibi atraksiyonlar için ise 550X.

• Dostlarım OPTOMA hd28 bakınıyorum ama eksi yönleri varsa nelerdir tavsiye eden var mı

ilgilerinize teşekkürler şimdiden
  • Dostlar HD28E için yorumu olan yok mu bilgi lütfen

teşekkürler
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Fan gürültüsü harici güzel alet. Darbee edition özelliği aman aman değil. Hatta kullanılmasa daha iyi olur. 3d özelliği üst özelliği. İyi kaynakla 2d side fena sayılmaz.(İyi ayarla)

Dediğim gibi Fan rahatsız etmez beni derseniz güle güle kullanınız.

• babiş62 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın dostum, teşekkürler bilgi ve yorum için
  • Arkadaşlar merhaba. 55 inch TV im 3 yılını doldurmadan bozuldu. Yeni bir TV bakinirken acaba project mu alsam diye düşünüp az biraz araştırma yaptım ama bu project in alemi çok derin bir yer yani deneyim yardımı almam gerek diye düşündüm ve sizlere bir kaç.soru sormak.istiyorum.

İlk.soru project in mu yoksa 65 inch TV mi. Yani hiç uğraşma git bi 65 inch TV alayım mı ,

Eğer cevap hayırda ağırlık oyun için PS4 project için ne onerirsiniz. Bütçe olarak 1500 euro ya kadar çıkabilirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    Sayın dostum projektör hiçbir zaman tv alternatifi değildir.
    Tamamen ayrı bir kullanım alanı ve tabii ayrı bir keyfi vardır. Evde tv yi haftada bir o da film belgesel için açarım derseniz olabilir. Yani hiç mi haber dizi vs izlemeyeceksiniz. Ancak TV yayını bir şekilde alacağım ekran olarak projektör düşünüyorum derseniz tamam ama tv yayınlarını projektörden izlemek sizi tatmin etmeyebilir.

İkinci soru oyun için genellikle DLP teknlojili ürünler tavsiye ediliyor. Ben neredeyse 7-8 yıllık PANASONIC PT-AX200 ümü yeni değiştireceğim optoma HD28 ile. Vaktiniz varsa kullanım sonuçlarımı yazarım hem sinema, hem TV, hem de Play station kullanacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

Sayın dostum projektör hiçbir zaman tv alternatifi değildir.
    Tamamen ayrı bir kullanım alanı ve tabii ayrı bir keyfi vardır. Evde tv yi haftada bir o da film belgesel için açarım derseniz olabilir. Yani hiç mi haber dizi vs izlemeyeceksiniz. Ancak TV yayını bir şekilde alacağım ekran olarak projektör düşünüyorum derseniz tamam ama tv yayınlarını projektörden izlemek sizi tatmin etmeyebilir.

İkinci soru oyun için genellikle DLP teknlojili ürünler tavsiye ediliyor. Ben neredeyse 7-8 yıllık PANASONIC PT-AX200 ümü yeni değiştireceğim optoma HD28 ile. Vaktiniz varsa kullanım sonuçlarımı yazarım hem sinema, hem TV, hem de Play station kullanacağım.

Hocam merhaba.
    Oncelikle değerli goruslerinizden dolayi teşekkür ederim.

Mesajinizda dediğiniz TATMIN ETMEME durumu hangi durumlar için ? Burayi biraz daha acar misiniz ?
    TV açma olayina gelince. Benim bozulan tv me de bir kanal kaynagi girmedi. Rahmetli ps3-ps4 pc de acti gozunu bunlarlada yumdu :) fazla filort ettirmedim baskici bir aileyiz :)
    Konumuza gelirsek tv sorunum yok hamim çocuk tombalak için zaten asagida tv var. Ben kendim için istiyorum (kendim derken sozu dinlenen
    otoriter bi baba akliniza gelmesin benim kucuk 3 yasinda gelip knack ac dediğinde FILMIN tam ortasinda hadi gelde açma :) ) Kendim için derken de salon da tv kulturu bana ters. Yani herkes salonda otururken haberler sonra dizi sonra gerçek kesitler falan pek sevmediğim tv kulturur modelleri.

Projecsionu istememin sebebi eski 55 inch tv bile bana son zamanlarda kucuk geliyordu.Daha buyuk en buyuk en kocaman acligimi anladim ki projection dan baskasi gideremez. Tek çekincem renklerin tv den daha soluk cikacakmis gibi hissetmem. Ben de herkeste olduğu gibi herseye (bazi konularda ki bu konu bu konuda en tavan konu) mükemmel olsun takintisi var ve eger silik, soluk kranlik bi ekranla karsilasirsam bu uzer beni ve kullanmam sanirim.

Hocam uzun oldu sanirim tekrar ediyorum projector sadece ps4 pro pc için kullanılacak. yayin istemiyorum. Ve ayrica en cok merak ettim sey de 3.5 metreden duvara 3 metrelik bi goruntu alabilir miyim native kalitesinde.
    Ha son bisey unutmadan oyun için optma gt1080 dabbee yi oneriyrlar siz hd28 alacakmissiniz ikisi arasinda beni hangisi tatmin eder oyun film için. Tesekkurler simdiden :)

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    Dostum, ne demek sadece kendi yorumum ve biraz bilgi kırıntısı vardı bende.
    TV ye bağımlılığınız olmadığına göre aslında sorun kalmıyor, ebat olarak dev ekran olacak sanırım sizi mutlu eder.

Elimde olup henüz deneyemediğim için yazdığınız iki projektöre yorum yapmam tutarlı olmaz ama dediğim gibi vaktiniz varsa elime ulaşır ulaşmaz yazarım buraya.

TV olarak tatmin etmeme konusu tamamen farklı teknolojiler olduğu için görüntü farklı olacaktır Projektör TV gibi kontrollü parlaklık vermeyecektir malumunuz. TV lerin sadece çerçevesi kadar bir alanı o da arkadan ve kapalı ortamda aydınlatması söz konusu olduğu için görüntü aynı olmaz.

Sadece ps3 ps4 için ise kendim kullanmadan bile memnuniyetsiz olacağınızı sanmıyorum diyebilirim.
    Ben eski PANASONIZ AX-200 ümü gayet keyifle ps3 te kullanıyordum ki kendisi FULL HD bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 9 Temmuz 2017; 22:22:23 >
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.