Bildirim
Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (33. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Tv ile eskidende pek bir bağım yoktu aslında. sadece maç izliyordum.
Sinema tutkum daha fazla. Güzel film olsun her hafta giderim. Halen daha evde nasıl olsa projeksiyon var indirip izleyeyim demem yani.
Haklısınız biraz uğraş gerektiriyor.
Ama nasıl desem, bu bir tutku. evimizde iyi kötü sinema havasını yakalamaya çalışıyoruz.
isterse 150cm tv olsun o tadı veremiyor.
Sadece projeksiyon için o kadar oku araştır bilgi edin, denemeler yap...
Hele işin birde ses sistemi boyutu var ki forumdaki o başlıklara girmiyorum bile :)
Projeksiyon işine bulaşan herkesin geçtiği yollardan bizlerde geçiyoruz. -
Büyük ihtimalle bütün cumrtesiyi ayar işine vermişsiniz hocam :)
Max-well ile telefon görüşmelerinde sürekli bahsettiği duruma hak veriyorum aslında. Ayarlar, zamanla yavaş yavaş ve göz renklere alıştıkta oturacak diyor ki ben de buna katılıyorum. -
Sinan abinin telefon numarasını 112 Projeksiyon olarak kaydetmek lazım :)
Eksik olmasın sayesinde doğru bilgiler ediniyoruz. -
-
Karşılaştırma resmine birde ips monitör ile çekilen görüntü ekledim.
Reference modunda yanlış hatırlamıyorsam Brilliant Color değeri 3 olarak ayarlı geliyor.
Benim perdeye o değer ve yaklaşık 1000 lümen ışık gücü fazla geliyor.
(renk farklılığına takılmayın)
Brilliant Color 1 daha iyi.
max-well üstadında söylediği gibi adım adım ilerleyince zamanla oturacak.
(%70 kalite yoksa resim 1mb olacaktı)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 11 Ocak 2014; 23:11:31 >
-
Arkadaşlar size fikir vermesi açısından gri perde üzerine dark gri ve beyaz perde uygulamasının farklarını gösteren bir video paylaşıyorum.
https://www.dropbox.com/s/mt80w8sq3n57eik/perde%20kar%C5%9F%C4%B1la%C5%9Ft%C4%B1rma%201.mkv
Videodaki arkadaki perde silvercrest gri perdedir.Üzerindeki perde numuneleri ise dark gri ve beyaz perdedir. -
arkadaşlar ilk sayfadan bu yana okuyorum ilk projeksiyonum olacak hd 25 ile başlayacağım önerilerinize açığım teşekkürler -
boyut digital den alan arkadaş varsa puan sistemi nasıl işliyor -
quote:
Orijinalden alıntı: turkmedia
Cihazın 2d renk ayarlarında nedense kırmızı ve sarı tonlara kafayı taktım. Bir tek benmiyim bu renklerden rahatsız olan?
Siyaha, gölge detaylarına keskinliğe vs birşey demiyorumda o renklerde var bir tutarsızlık gibi geliyor ya da benim gözüme daha fazla batmaya başladı
Birkaç kalibrasyon dvdsi indiriyorum. ips monitörle renkleri karşılaştıra karşılaştıra ilerlerim sanırım.
Yabancı forumlarda verilen ayarlar ise hep birbirinden farklı.
projectrewievs'de profesyonel ayar var cihazlarlarla ölçüp kalibrasyon değerleri sunmuşlarda oda 10$ üyelik istiyor.
Üye olup o değerleride denerim büyük ihtimal kalibrasyon dvdsi ile birlikte.
Haftasonu uğraşmak lazım.
Tv varken hayat çok daha sakindi
Sertaç ( turkmedia ) kardeşim , kırmızı ve sarı renklerde sorun yaşıyorsan sana tavsiyelerim olacak. CMS kontrolerden çözümünü yapabilirsin. Öncelikle seni rahatsız eden sarı renkteki tutarsızlık yeşil ( sarı + mavi ) rengin içinde bulunan sarı renkten kaynaklanmakta. Cihazda önce cms den yeşil rengin doygunluk ve gain değerlerini artırıp - azaltarak sarı rengi optimize edebilirsin. Gerekirse cms deki sarı rengi de güçlendirip azaltarak son ince ayarı yapabilirsin. Yani sarı renkteki sapmayı önce yeşili rengi ayarlayarak düzenleyebilirsin. Projeksiyonlarda oluşturulması en zor olan siyah - beyaz ve yeşil renktir.
Kırmızı renk ayarı içinse önce rgb ayarından dengeli kırmızıyı ayarladıktan sonra cms den kırmızıya müdahale edersen istediğin sonucu alırsın ... Kolay gelsin ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 12 Ocak 2014; 1:42:32 >
-
Ufuk kardeşim harika paylaşım yapmışsın. Emğine sağlık. Video dan gördüğüm kadarı ile dark grey perde - gri kontrast perdeye göre siyah seviyesi daha başarılı görünüyor. Renk derinliği ve doygunluğu de bir tık daha iyi. Sinematik epikül görüntüye oldukça yakın performans vermiş ... Hem gri hem de dark grey perde deki beyaz seviyesi de oldukça başarılı ...
Sertaç ( turkmedia ) kardeşim süpersin ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 12 Ocak 2014; 14:48:20 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ERAYBZ
arkadaşlar ilk sayfadan bu yana okuyorum ilk projeksiyonum olacak hd 25 ile başlayacağım önerilerinize açığım teşekkürler
Selamlar, izleme mesafeni - perde boyutunu ve bütçeni belirtirsen yardımcı olmak daha kolay olur .... -
Optoma nın fiyat performans canavarı olduğunu aşağıdaki resimlerden görebilirsiniz ...
Amerika da 12.000 dolara satılan jvc x95 ile 700 dolara satılan Optoma x131xe nin ekran görüntüleri ...
131xe ile hd25e arasında kontrast değeri hd25e de daha başarılı olduğunu ve hd25e nin daha keskin resimler ürettiğini unutmamak gerekli ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 12 Ocak 2014; 14:34:40 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: max-well
quote:
arkadaşlar ilk sayfadan bu yana okuyorum ilk projeksiyonum olacak hd 25 ile başlayacağım önerilerinize açığım teşekkürler
Selamlar, izleme mesafeni - perde boyutunu ve bütçeni belirtirsen yardımcı olmak daha kolay olur ....
6*5 30 metrekarelik bir odam var iki duvarımda uygun 2500 tl civarı bir bütçe ayırdım ilk kez projektör alacagım tşk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERAYBZ -- 12 Ocak 2014; 16:15:26 > -
Boyama yöntemiyle perde oluşturacak arkadaşlar için yapmış olduğum araştırmanın sonucu olarak Roll-Up hard PVC baskı kağıdını öneriyorum. Boyama işlemine gerek kalmadan siyahlarda canlanma yaratacak bu materyal sayesinde paylaştığım videodaki dark gri görüntü kalitesini yakalayabilirsiniz.
Ufak bir not olarak şunu belirtmek isterim. Bu malzemeyi reklamcılardan bulabilirsiniz. Bu materyalin eni fazla 1.52cm dir. Yani 16:9 formatında 150 x 267 ebatında bir perdeyi kendiniz oluşturabilirsiniz. Bu materyali hafif nemli bir bez ile silme imkanınız da vardır. Yanlız reklamcılardan alırken araştırp almanızı öneririm. Çünkü 1 rulo fiyatı 300 TL + KDV ( 152cm x 30 mt ) ama metre ile satıldığında pahalıya gelmekte. Bu nedenle satın almak isteyen arkadaşların anlaşıp rulo olarak alması daha mantıklı olabilir.
Videoda gördüğünüz gibi hazır olarak satılan silver crest gri perdenin üzerine dark gri ve bayaz perde numunesi uygulanmıştır. Uygulamalarımda dark gri materyal 1 tık daha üst planda çıkmıştır. Bu materyal kırılmaz esnek bir malzeme olup perdecilerde satılan stor mekanızmaya sarılarakta kullanılabilir. Hazır almak yerine bu şekilde perdesini oluşturacak arkadaşlara inşallah yarımcı olabilmişimdir. Bu konuda bilgi almak isteyen arkadaşlar buradan sorularını sorabilirler.Elimden geldiğince yardımcı olamaya çalışırım.
@onkal
@hozes
-
objektif adam,
öncelikle güzel düşünceleriniz için ben teşekkür ederim. Daha yolun başındayım.
Sizlerin, üstadların ve tanımadığım bir sürü insanın forumda paylaştığı bilgiler sayesinde şu son 6 ayda inanılmaz bilgiler edindim.
Sinema tutkum var. Tv hayatımda maç yayını ve futbol oyunu haricinde (30 yaşını geçsekte vazgeçemedik) eskidende pek yer almıyordu.
Projeksiyonu alınca da evde sinema keyfi için bir başlangıç yapmış olduk. Görünen o ki, bunun devamı gelecek, ilerde cihazlar değişecek vs.
Edindiğim bilgileride paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Çünkü bende burada paylaşılan değerli bilgiler sayesinde doğru adımlar atabiliyorum.
Yeni başlayan arkadaşlara faydalı olabiliyorsak ne mutlu. -
DLP Link gözlükler ile RF3D gözlüklerin çalışma prensipleri aynıdır. Aralarındaki fark ise DLP Link gözlükler 3D sinyallerine projeksiyon görüntüsünün iindeki white line sinyalden elde ederler , RF 3D gözlükler ise 3D sinyallerini harici portlardan elde ederler. Projeksiyonlarınızda şunu denerseniz parlaklık ve contrastın neden fark oluşturduğunu anlayabilirsiniz.
Projeksiyon 3D modunda iken Optomanın kumandası üzerinden 3D tuşuna basarak DLP Link özelliğini aktif hale getiriniz. Görüntüyü gözlemledikten sonra DLP linki kapatıp VESA3D moduna geçiniz.Burada göreceksinizki parkalık ve contrast değişecek.
DLP Link gözlükleride aynı RF3D gözlükler gibi aynı kalitede kullanmak için tersine mühendislik yapıp DLP Link gözlüklere 3D sinyalini projesksiyon görüntüsü içindeki white line sinyali ile değil vesa portundan göndermemiz gerekmektedir. Bu sayede DLP Link gözlükler için gerekli olan white line sinyalindeki extra parlaklık ve contrast düşüklüğü giderilerek RF 3D seviyesine çekilmiş olur.
Bir başka farkda DLP Link gözlüklerde kullanılan liquid crystal camların türüdür. Çinde üretilen DLP Link gözlüklerin çoğunda TN tipi liquid crystal kullanılmaktadır. Xpand firması kendi gözlüklerinde OCB , Volfoni firması ECB liquid crystal camları kullanmaktadır. Kontrast kazanım oranı bakımından en iyi liquid crystal cam ECB dir. ECB camlar 240 Hz seviyelerine , OCB camlar ise 400 Hz e kadar tetikleme yapabilir.
Bu anlattıklarımdan yola çıkarak Bit Cauldron firmasının patentli ürünü olan RF3D gözlükleri çinlilerin yapması biraz zor görünüyor.Çünkü seninde dediğin gibi olay çekirdek yazılımda değil , esas nokta iletişim türündedir. Çünkü 3D gözlüklerin çekirdek yazılımı benim elimde bile mevcuttur.
Bu konuda aklınıza takılan teknik konular varsa sormaktan çekinmeyiniz.Gizlilik kurallarımı aşdan elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamaya çalışırım.
-
Dün 6-7 saat boyunca renk ayarları ile uğraştım.
Sadece renk ayarları da değil, cihazın yüz görüntülerindeki noise oranlarını, kontrast denemelerini, parlarklığı vs bir çok şeyi teker teker
kalibrasyon dvdsi ile test ettim. Aslında amacım sadece cihazı daha iyi tanımaktı.
İlk başta ayar falan düşünmeden birazda eğitim için denemeler yaparak ilerledim.
Cihazın siyah ve beyaz renkte kontrast dengesini öğrendim, test ettim.
Sonrasında Brightness değerleri ve denemeler ile ilerledik. Gamma üzerinde pek fazla durmadım zaten oda zor geldi :) (Ne olduğunu biliyorum da uzun uzun araştırmadım)
Cihazın Color dengesini ve Brilliant Color değerinide pek fazla karşılaştırmadan hepsini düşük değerlerde tutup denemelere devam ettim.
Fazla uzatmayayım her seferinde bir konu üzerinde durarak ilerledim yani.
Belkide edindiğim bilgi sadece %5 tir. Daha sonra biraz da sıkılınca görüntü üzerindeki renklere yoğunlaştım.
Zaten daha önceki mesajımda yazmıştım bazı renklerde sorun olduğunu düşünüyordum.
Renkler konusunda kesinlikle uzman değilim, sinemanın kendi doğal renklerine alışkanlığım var.
Birde ips monitör alışkanlığı.. Tv de pek izlemediğimden o canlı canlı renkler yerine 1-2 aydır projeksiyonda da o doğallığı arıyordum.
Yine de kendime güvenemediğimden monitör ve macbook ekranı ile projeksiyonu karşılaştıra karşılaştıra ilerledim.
Birkaç resim paylaşacağım. Doğru ya da yanlış değerlendirirseniz sevinirim.
İlk resim: Daha önceki karşılaştırmadaki aynı sahne üzerinden devam ettim.
İkinci resim: pioneer black hole videosu.
Doğru yanlış değerlendirirseniz; ne yapıyorum? nasıl ilerliyorum, eksik olan ne? öğrenmiş olurum.
Daha bu işin keskinlik, siyahlarda gölge detayı, gaması, renk yoğunluğu vs birçok şeyi var.
Her hafta sonu vakit bulursam tek bir konu üzerinde araştırma yapacağım.
Çorba olmuş bilgilerle, farklı konulara aynı anda atlayınca bu iş olmuyormuş tecrübe etmiş oldum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 22 Ocak 2014; 9:18:45 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: max-well
quote:
Selamlar, izleme mesafeni - perde boyutunu ve bütçeni belirtirsen yardımcı olmak daha kolay olur ....
6*5 30 metrekarelik bir odam var iki duvarımda uygun 2500 tl civarı bir bütçe ayırdım ilk kez projektör alacagım tşk.
Bütçeni biraz zorlarsan aşağıdaki iki seçeneği değerlendirebilirsin ..
- Optoma hd25e + iki gözlük hediyeli .. ( Netteki fiyatı 3.100 tl ye satılmakta ) Alacağın satıcı ile temasa geçersen daha iyi fiyat dan alırsın.
- Optoma hd25e ile birlikte kullanman için 3 metrelik gri kontrast perde alabilirsin. Bu perdeyi de nette araştır. Sanırım aktivizyon firmasının fiyatı uygun. Tel den görüş uygun fiyatla alabilirsin. Bu ölçüde daha uygun fiyatlı gri perde var mı bilmiyorum.
- Optoma hd25 + iki gözlük hediyeli ( Netteki fiyatı 2.500 tl )
- 250 - 265 cm lik gri kontrast perde ile kullanabilirsin.
Yukarıdaki seçenekler seni memnun edecektir.
-
Tüm forumdaşların mevlid kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim ....
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X