Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sinan abimizin bahsettiği gri perde bende var. Siyah seviyesini yükseltme açısından gayet başarılı bir perde diyebilirim.Mekanizmasının kalitesi düşük olsada yinede performansı etkilemediğinden gözardı edilebilir. Bu yüzden başlangıç seviyesinde satın almak isteyen arkadaşlara önerebilirim.

Ayrıca Black Diamond firmasının gir tonlamaları sayfasında gösterilmekte.

http://www.screeninnovations.com/screen-materials/black-diamond-g3-projection-screen-material/#SliderNav0#SliderNav0

• Mastercodex kullanıcısına yanıt
    Siz uygulama yapmış mıydınız elinizde boya olduğu için soruyorum?
    Kendi yapacağımız perdeyle sizdeki gri perdeden daha iyi bir performans mı yoksa aynı performansı mı alırız sizce?
    Bu işleri araştırmış ve tecrübe etmiş birisi olarak biz yeni başlayanlardan daha isabetli tahmin yapabilirsiniz, bize de fikir vermiş olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozes

su 3d deki sarımtrak olayını gören var mı baska benim gibi...gözlüğün üst kısmıyla bakınca mesela ayaktayken bakınca ile oturarak veya yere oturarak ekrana bakma arasındaki farkı baska tecrübe eden yok mu??

gözlükler optoma bg-rf, cihaz hd25e

@hozes,
    Bahsetmiş olduğun sorun tonlandırma sorunu. Büyük ihtimalle tonlandırma sorunu ile birlikte ghosting sorunuda yaşıyorsunuz.
    Emitterden ayarları değiştirirken tesadüf biraz önce bende yaşadım o sorunu.
    Çözümü var. Gözlük için parlaklık ve kontrast ayarlarını deniyorum.
    Emin olmak için birkaç deneme daha yapacağım daha sonra burada bilgileri ve çözümü paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 8 Ocak 2014; 20:04:57 >
  • emitter i ayarlama diye birsey var mı hocam??

ben aldım aktım sadece...
  • her projeksiyon perdesi yüzeyi profesyonel bir boyama işleminden geçer, aynı boyayı kullansanız dahi kuruma hızları, yüzeyde dalgalanma, farklı bölgelerde boya katman kalınlığı gibi farklılıklardan dolayı iyi sonuç alamayabilirsiniz, Fabrikasyon gibi boyayabilirim diyorsanız yansıtma yüzeyi yüksek açık gri tonlarında bir boya ile düz bir yüzeyi boyamanızı tavsiye ederim,
    eğer iyi bir boyacı değilseniz tavsiyem, iyi bir projeksiyon perdesi kumaşı alarak ahşap veya alüminyum karkas üzerine germe işlemi ile bu işi çözebilirsiniz,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 8 Ocak 2014; 21:39:47 >
  • Rf gözlükler için parlaklık, kontrast, ghosting ve tonlandırma sorunu için ayarlar. Performans Artışları...

Bu uygulama Optoma BG-3DRF ve ZF2100 modeli gözlükleri için geçerlidir.

Öncelikle
    http://www.estaramerica.com/upgrade-utility.html adresinden
    EStar America Performance and Upgrade Utility programını indirin. (Windows 7 ve üzeri tavsiye)
    Direk link :http://www.estaramerica.com/assets/esg6100.204_installer.zip
    Programın kurulumunu tamamlayınız.

Daha sonra emitter projeksiyona bağlı durumda iken emitterin üzerindeki mini/micro usb girişine emitterin yanında verilen usb kablosunu takın.
    Programı çalıştırıp kablonun diğer ucunuda bilgisayarınıza bağlayın.
    Sürücü güncellemesi işlemi tamamlandıktan sonra programın alt kısmında emitterin bağlı olduğu bilgisi belirecek.

Bağlantı sağlandıktan sonra, 1080p kaliteli 3d bir görüntü açın. (half sbs, alt üst tarzı videolar ile denemeyin)
    3d yayın başladığında programın Performance sekmesinde aşağıdaki resimde görülen bazı değerleri göreceksiniz.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

Daha Fazla Parlaklık: Gözlüğün parlaklık değerini arttırmak için Duty Cycle değerini %105, %107, %110, %120 gibi değerlere yavaş yavaş
    yükseltiniz. Değerleri yükseltip perdeye baktığınızda gözlüğün 3,4 sn içerisinde yeni değerler ile çalıştığını görebilirsiniz.

Daha Fazla Kontrast: Gözlüğün kontast değerini arttırmak için Duty Cycle değerini %96 %95 değerlerine düşürebilirsiniz.
    Daha düşük değerlerde renklerde problem oluşmakta.

Ghosting ve Tonlandırma sorunu: Bu sorunun çözümü için Delay değerini Duty Cycle değeri ile ortantılı olarak yükseltmek ya da düşürmek gerekiyor.
    Örneğin %105 Duty Cycle değerinde ghosting ve tonlanma sorunu yaşıyorsanız,
    Delay değerini 250 - 500 birim arttırarak tekrar deneyin.
    Bu şekilde Delay değerini 500,1000,3000,5000 gibi değerlere çıkartabilirsiniz.

Önce Duty Cycle değeri ile parlaklık, kontrast dengenizi belirleyin. Daha sonra delay değeri üzerinden ayarlama yaparsınız.
    Bu ayarlar ile %20 ye yakın tercihinize göre kontrast ya da parlaklık başarımı elde edebilirsiniz.
    Projeksiyonun lamba modunu sürekli eko veya parlak mod ile değiştiriyorsanız
    bu ayarları en çok kullandığınız lamba moduna göre karar verip ayarlamanız daha doğru olur.

3d yayın devam ederken yukarıdaki değerleri istediğiniz gibi kurcalayabilirsiniz.
    Optimum değeri elde ettiğinizde ise alt kısımda yer alan Save Changes düğmesine tıklayın.
    Yeni ayarlarınız emitter üzerine kaydedilecek ve gözlük kapanıp tekrar açılacak.
    Delay ve Duty Cycle değerlerinizi bir kenara not alın.

Projeksiyonu kapatıp, emitterin usb kablosunu sökün.
    Tekrar 3d yayın açıp emitteri bilgisayara bağlayın. Program üzerinde not aldığınız değerleri görüyorsanız işlem tamam demektir.

Program üzerinden upgrade sekmesini ve Switch left/right lens özelliğini kullanmayın.

Emitter modeli bc100b olanlar da sanırım yanında usb kablosu yok.
    Kablo yoksa aşağıdaki resimde görünen kabloyu kullanmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 8 Ocak 2014; 21:58:11 >

• hozes H kullanıcısına yanıt
    hozes,
    Biraz önce detaylı açıklama yaptım. Programı kurup Delay değerininiz düşükse yükseltirseniz yaşadığınız sorunlar ortadan kalkacak.
    200 250 birim arttırarak deneyin. Her değer yükseltişinizde gözlük ile ekrana farklı açılardan bakmaya devam edersiniz.
    Uygun değeri bulduktan sonra değeri bir kenara not alıp yeni değerleri kaydedin.
    Parlaklık,Kontrast ayarı yapacaksanız her iyi ayarıda orantılı olarak denemeniz lazım.
    Ben denemeler yaparken sizin yaşadığınız tonlanma sorununu hatta çok yüksek delay değerlerinde ghosting sorununuda yaşadım.
    Size uygun ayarlar ile bu sorunu kolayca çözebilirsiniz.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Elimdeki boyaları birçok materyal üzerinde hem rulo hemde püskürtme hava tabancası ile uyguladım.Hiçbir uygulamam orjinali ayarında olmadı.Bu yüzden orjinal perde kullanmaya karar verdim.O günden bu yana birçok perde denemesi yaptım. Bu kadar perde içinde Black Diamond ayrı bir yerde ama alternatifi bulunamaz değil tabiki. Bu konuda Şubat ayında numune perdelerim gelecek.Geldiğinde buradan paylaşırım. Sonuçta boya olayı bana uzak geliyor ama denemek isteyen arkadaşlar ile tecrübelerimi paylaşmak isterim.

Birde şu anda perde için farklı bir materyal buldum. Onun testlerini yapıyorum.Eğer kazanım oranları yeterli düzeyde olursa o zaman sizinle paylaşacağım.
  • turkmedia T kullanıcısına yanıt
    Şu anda bununla ilgili Türkiye'deki tek anlatım budur.
    Ayarları uyguladım ve parlaklık biraz olsun arttı ancak yine de gözlüksüz ve gözlüklü görüntü arasında aşağıdaki gibi fark var.

http://i.imgur.com/jNj2vGo.jpg

120:7420
  • Sondaki resimde %120. epey parlak.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

İzlediginiz görüntü bluray mi?
    Gözlük için parlaklık ayarı tamamsa birazda projeksiyon cihazının ayarları üzerinde denemeler yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 8 Ocak 2014; 22:49:26 >

• Teşekkürler arkadaşlar. Benimde tahminim o yöndeydi orta düzey orjinal perde bile ev yapımı amatör perdeden daha iyi ve uzun ömürlü olacaktır.

@Mastercodex Nunume paylaşımlarınızı bekliyor olacağız dört gözle o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

Elimdeki boyaları birçok materyal üzerinde hem rulo hemde püskürtme hava tabancası ile uyguladım.Hiçbir uygulamam orjinali ayarında olmadı.Bu yüzden orjinal perde kullanmaya karar verdim.O günden bu yana birçok perde denemesi yaptım. Bu kadar perde içinde Black Diamond ayrı bir yerde ama alternatifi bulunamaz değil tabiki. Bu konuda Şubat ayında numune perdelerim gelecek.Geldiğinde buradan paylaşırım. Sonuçta boya olayı bana uzak geliyor ama denemek isteyen arkadaşlar ile tecrübelerimi paylaşmak isterim.

Birde şu anda perde için farklı bir materyal buldum. Onun testlerini yapıyorum.Eğer kazanım oranları yeterli düzeyde olursa o zaman sizinle paylaşacağım.

dün bendeki üstü beyaz kaplı mdf yi boyayabilirmiyim diye boyacılara sordum, kimisi boya tutmaz dedi kimisi panel boyası ile boyayabilirsin dedi...

birde su aklıma geldi, mdf nin üzerini mat gri duvar kagıdı ile kaplasak acaba nasıl olur??

olmadı en son care gri perdeli bir stor alıp, kesip mdf üzerine kaplamayı düşünüyorum??

• Mastercodex kullanıcısına yanıt
    Ufuk ( mastercodex ) dostum selamlar, iş yoğunluğundan İstanbul buluşmasını yapamadık. Esasında seninle söylediğin gibi projeksiyon kullanan dostlarında tanışması açısından faydalı olacak. Buluşma ve tanışma için bi program yapmak gerek ...
    Sertaç ( turkmedia ) kardeşim faydalı bilgi paylaşımları yaptığını okudum. Emeğine sağlık ...
    Newown1- hozes - romeoktay - kamil_canbas83 - ulwi -albatti - ozanbilen - aspirin_gripin .... nickini yazamadığım ve diğer dostlarında olması topiğe renk getirdi maşallah ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 9 Ocak 2014; 12:31:58 >
  • merhaba,

geçen sene boyut dijitalden almış olduğum Optoma GT750 marka 3D destekli HDMI 1.4 HD Ready projeksiyon cihazımı satıyorum. Eğer ilgilenirseniz mesaj atın lütfen. Halen 1 sene Türkiye Garantisi devam etmektedir. Çok temizdir, 4000 Saat ömrü vardır ve henüz 350 Saat kullanabildim.

Cihazın Yanında 4 Adet Optoma Zd-201 3d gözlük ve 1 adette DLP link gözlük veriyorum.Benim alış fiyatım ise 2,825 TL dir. Şu anda boyutdijital de satış fiyatı : 2289 TL dir ve içine sadece 1 adet gözlük dahildir.

Cihazımın kutusu, faturası, kablosu , kullanım kılavuzları ve diğer tüm aparatları durmaktadır.

Kısacası 3D deneyimini projektörde yaşamak için herşey mevcut olacak.

Benim satış fiyatım 2200 TL dir. İstanbul Anadolu Yakasında teslim edebilirim.

İyi günler.
    DLP Link ve RF3D gözlüklerde standart dark time süresi 400usec dir. Bazı firmalar daha parlak bir görüntü için bu değeri düşürerek piyasaya sürerler. Aslında gözlük camlarıın TN olması nedeniye 400usec altındaki dark time sürelerinde ghosting oluşmaya başlar.Seninde dediğin gibi firma sadece RF3D kumandası üzerinden yapılan işlemi görselleştirmiş.Aslında deneme yoluyla bulunacak bu değerler ile bir yandan parlak ve canlı görüntü ederken bir yandanda ghosting sorunu yaşamamak için çok ince ayar yapılması gerekiyor.

Ayrıca işin mantığını anlamanız açısından ekteki çizimi inceleyebilirsiniz.Bu konudaki paylaşım için turkmedia arkadaşımızada teşekkürler. Bu bilgilerin bilmeyen arkadaşlara yardımcı olacağını ümit ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mastercodex -- 9 Ocak 2014; 13:53:44 >

• max-well kullanıcısına yanıt
    Merhaba Sinan Abicim ,

Bu görüşmeyi İlkbaharda uygun olur diye düşündüm. Çünkü sadece İstanbul'dan değil tüm Türkiye'den arkadaşları davet edip geniş çaplı bir buluşma tertip etmek istiyorum. Bu konuda kendi tarafımda çalışmalarımı yapıyorum. Bu konuda sizinle bir takvim oluşturalım ve ön hazırlıklarımızı yapalım isterseniz.
  • Sayın Mastercodex,
    Çizim ve bilgiler için teşekkürler.

Yaklaşık 3 haftadır vesa portu ile çalışan RF gözlükleri araştırıyorum.
    Hem RoMeOkTaY arkadaşımızın gözlük ihtiyacı için hemde yurtdışından gözlük getirtmek isteyenlere ve kendime faydalı olur diye birçok modeli inceledim.
    Firmalar ile birebir iletişim kurup bilgi aldım. Sizin gibi üstadların bazı bilgilerini paylaşması sayesinde bizlerde bu forumda birşeyler öğrenip, üzerine araştırıp ilerlediğimizde faydalı bilgilere ulaşmış oluyoruz.

Optoma, Estar America, 3D-VIP, 3D-NOW, Monstervision, curtpalme.com, Ebay'deki Kanadalı satıcının sattığı gözlük, gibi markaların piyasaya sürüp pazarladığı gözlüklerin tamamı
    Bit Cauldron firmasının gözlükleri.
    Yani işin aslı Optoma diye aldığımız BG-3DRF gözlük Bit Cauldron BC5000, zf2100 ise Bit Cauldron BC6000 modeli. Üzerine kendi etiketini basıp pazarlıyor.
    Optomanın gözlük pdf'lerinde de bu bilgiler yer almakta.
    Kullanılan emitter'de Bit Cauldron bc100 bc100b modeli.

Sizinde dediğiniz gibi emitter üzerinden de ayarlar yapılabiliyor ancak bu kadar hızlı karşılaştırma imkanı yapmak zor.
    Program ile ince ayarların yapılması biraz daha kolay.
    Programda özünde Bit Cauldron'ın yazılımı.
    Merak eden arkadaşlar değerleri kaydetmeden değiştirebilirler. Kayıt edilmediği sürece eski değerler korunmakta.

Güzel bir ayar ile %20e yakın ya parlaklık ya kontrast elde etmek mümkün.

Bu gözlükleri jvc,panasonic gibi bazı projeksiyonlarda ve Samsung, Philips, SONY, Pansonic gibi tvlerde IR sensör aparatı ile birlikte kullanabilmek mümkün.
    Tabi bu konuyu pek araştırmadım. Ama kullananlar ve satılan sensörler var.
    http://www.ebay.com/itm/MonsterVision-MAX-3D-IR-Sensor-for-SONY-Panasonic-SS-3DTVs-need-RF-emitter-/150904854140

Yurtdışından gözlük almak isteyenler içinde toplu adres bilgileri paylaşacağım.
    Gözlükler gerçekten çok performanslı, kaliteli ama 300TL de TR fiyatı için çok pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 9 Ocak 2014; 17:27:03 >

Hocam bir de şu sorun var, Onu da hatırlatayım. Ürünlerin yurtdışından getirtilmesinde 75 euro değer sınırlaması var.. Şu andaki kur ile Bir gözlük Bir emitter tam 75 euro sınırına geliyor. Bugün sipariş versek 1 ay sonra elimizde olacak. O gün kur ne olur bilemem ama gümrüğe takılma ihtimali de göz ardı edilmemeli. Tek gözlük 70 dolar ve bu ürünün gümrükte takılma riski yok.

Gözlük + Emitter
    Sadece Gözlük (2 gözlük için 1 emitter yeterli)

Cihazın kendisine gelecek olursak. Futbol maçlarında izlediğiniz görüntü ayarları nedir ? Bir de bu görüntü ayarlarını biz kaydedebiliyor muyuz acaba ? Sanırım yoktur ama yinede merak ettim varsa güzel olur.
    Sinema için 1. seçenek
    3D için 2. seçenek
    Futbol için 3. seçenek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMeOkTaY -- 9 Ocak 2014; 20:16:32 >

• Duvar kagidi hakkinda fikri olan var mi acaba, gri renk mat, mdf yi boyayacagima uzerine kaplama daha kolay gibi..

Ayarlari haftasonu deneyecem turkmedia...

Hd25e calibration hala yk foorumlarda,, hd25 ve hd25lv var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildigim emittere ikiden fazla gozluk baglanabiliyor, tek emitter yeterli...

Romeoktay, secenek dedigin ne tam olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.