Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ozanbilen, optoma da darkchip3 kullanıldığı için rainbow efekti gibi sorun yoktur. Farklı markalarda eski tip chip kullanılması nedeniyle özellikle renk çarkının hızı ve katman sayısına bağlı olarak bazı cihazlarda rainbow efekti görülebiliyor ... Gözünüz rainbow efektine hassas ise cihaz seçerken dikkatli olunuz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 6 Ocak 2014; 11:21:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanbilen

Yorum icin tesekkur ederim.

Tam asagidaki linkteki benq w1070 almaya karar vermisken asagidaki videolari izledim. Rainbow effect korkuttu.

http://www.sunummarket.com/benq-w1070-2000-ansi-lumen-fullhd-1920*1080-3d (TRdeki bulabildigim en iyi fiyat su an)

ttp://www.youtube.com/watch?v=bYBurcnYx2g

http://www.youtube.com/watch?v=CPF9O2UMsFs

Optoma hd 25e de rainbow efekti olabilirmi aceba, dlp cihazlarda goruluyor sanirim bu sorun aceba hd 25 de bu sorunla karsilasan olmusmudur ben halen karar veremedim dlp veya 3 lcd arasindayim 5200 aklimi celiyor bende yurt disinda oldugum icin burada test edecek magazada bulamadim internetten siparis verecegim ama hangisini :_)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aspirin_Gripin kullanıcısına yanıt
    Optoma hd25 - hd25e ve hd25-lv modellerinde rainbow efekti yoktur. Bu cihazları inceleyen arkadaşların içi rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 6 Ocak 2014; 13:52:14 >
  • tw5200 çok güzel bir cihaz tek problemi ses problemidir, ses problemi yüzünden satan yada vazgeçen arkadaşlar olmuştu, ses hassasiyeti ile ilgili epson topiğinde bulabilirsiniz...

HD25 ile karşılaştırılırsa benzer cihazlar olduğu görülür, kimi 3lcd yi sever kimi dlp cihazı... fiyat performansa göre tercih yapabilirsiniz...

Ancak HD25e modeli tw5200 den hem teknik özellikler hem alacağınız görüntü açısından daha iyidir...
  • 2 Ay evvel Projeksiyon cihazım yoktu. Hatta ev sinema sisteminin varlığından bile bi haberdim.
    Madem sende benim gibi yeni başlayacaksın.. Benim yaptığım maliyeti çıkarayım sana.

2430 TL --> hd25e
    580 TL --> fullscreen 300*200 perde (olmazsa olmaz)
    100 TL --> askı aparatı (ucuza kaçmamanı tavsiye ederim)
    400 TL --> gözlükler (2 gözlük 1 emitter) (1 Gözlük kaldı 150 TL)
    500 TL --> blackout perde (Gündüz de karanlığı sağlayacak) (bu adımı daha ucuza mâl edebilirsin) (henüz almadım, fiyat aldım sadece)
    270 TL --> video oynatıcı (egreat r6s+) (bunu aldığım için pişman olmadım dersem yalan olur)
    100 TL --> kablolama (15mt + 5mt HDMI)
  • İlginiz için teşekkür ederim..

Boyut dijitalde hd 25e 3200 tl gibi bir rakam gözüküyor.

Sizin yazınızda gözlükler dahil 2830 tl ye aldığınız anlaşılıyor . Cihazı nereden aldınız ? Ve memnunmusunuz ?
  • Max-well, turkmedia ve diğer arkadaşlarında bu modeli (HD25 serisi) tavsiye etmesi ile almıştım ve iyi ki almışım. Bi kere fiyat performans açısından süper. Bu fiyata tüm isteklerinizi karşılayacak bir cihaz alacaksınız. şu anda açtım projeksiyondan tv izliyorum HD kalitesinde. tekrar tv açıp izleyemiyosunuz bi süre sonra. 3D performansı da aynı sinemadaki gibi.
    Cihazı ben pro-av dan ürünün geldiği gün almıştım. daha siteye bile koymamışlardı.
    Cüneyt bey,
    Bu cihazla ilgili araştırma yapmanıza bile gerek yok. Sizin yerinize ben bol bol araştırıp fikir aldım. 1 ay sadece zamanımı fiyat performans araştırdım. Alabileceğiniz en iyi cihaz HD25e ya da beklentiye göre HD25
  • Fiyat olarak sitede gözüken fiyattan indirim yapıyorlar mı , yoksa kur farkından mı şu an ki yüksek fiyatın sebebi ?
  • Yardımcı oluyorlar evet. Yanlış hatırlamıyorsam Tuncay bey var pro-av da. Mutlaka indirim yapacaktır
  • arkadaşlar maxwell sinan üstadımızın desteğiyle ayarlarla oynadım

don jon filmini bu ayarlarla izledim, daha sonra defalarca izlediğim geleceğe dönüş filmine de göz attım, fark belirgin şekilde ortaya çıktı, ancak fotolar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor, gerçeği çok daha güzel hd25e cihazını şiddetle tavsiye ederim...

çok fazla ayar denedim, yarın optimum değerlerimi yazarım

ancak user ayarlarını kullanmıyorsanız reference seçeneğini kullanın en iyi seçenek odur...
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aspirin_Gripin

quote:

Orijinalden alıntı: Aspirin_Gripin

Arkadaslar epson tw 5200 ile hd 25e arasinda gidip geliyorum, dlp ve 3lcd hangisini onerirsiniz ev sinemasi icin

Arkadaslar bir fikri olan yokmu iki projektor arasindan hangisini onerirsiniz

ayni seyi bende merak ediyorum.

5200 2700 teknosada

Arkadaşlar eğer İstanbulda yaşıyorsanız bu karşılaştırmayı birebir görerek yapmak isterseniz Pro-AV Tuncay beyin demo salonunu ziyaret etmenizi öneririm. Her iki cihaz arasındaki farkı kendiniz test etmiş olursunuz.

maalesef Ankara'dayim. Netten boyle bir yer var mi diye baktim Ankara'da ama bulamadim. Istanbul'a gidersem kesin ugramak isterim.

Tesekkurler bilgi icin

eğer bütçe sıkıntısı yok ise tw5200 ile hd25e arasında gidip gelinmemeli bence, ki zaten çok fiyat farkıda yok aralarında,
    hd25e her açıdan daha iyi bir cihaz,
    görüntü kalitesi açısından hd25e daha başarılı, (hem 2D hemde 3D)
    tw5200 in fan sesi fazla

• akşam "Shoot 'Em Up" filmini izledim, psikopat bir film, silah ve kan sevenlere tavsiye ederim,

hd25'imde kullandığım ayarlar,

görütü modu: kullanıcı
    parlaklık: -2
    karşıtlık:2
    netlik:8

gelişmiş görüntü ayarları;
    gürültü azaltma:1
    gamm: film
    brilliant color: 4
    dynamic black: düşük
    renk ısısı: sıcak

rgb cmys ayarları fabrika ayarlarında,
  • kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    Değerleri merakla bekliyorum.
  • kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    Görüntü kalitesi gerçektende çok iyi görünüyor fotoğraflarda. Siyah seviyesi fotoğraflardaki kadar iyi mi ? Yoksa diyafram ve iso ayarından dolayı mı iyi gözüküyor ?

Birde genel olarak soruyorum, lv modeli e modeline göre aynı kalitede görüntü kalitesine sahipmidir ? Arada sadece lumen farkı mı vardır ? Bazı forumlarda e lv den iyi diye bazı yorumlar görmüştüm. Siyah seviyesi bakımından perde boyutu büyük değilse e tavsiye ediliyor fakat 3d de lumen gücü daha cok önem kazanmıyor mu ? Örnek lv modelinde 2d de eco modda e modeldeki siyah seviyesi alınırsa normal modda da 3d için gereken ışık gücü alınmış olmaz mı ?

Başka bir soru da perde ile alakalı, bu black diamond 1.4 dark grey ayarında kendimiz yapabileceğimiz bir perde tarifi var mı ? Adamların perdesine ve yarattığı etkiye hayran kaldım, el yapımı şeklinde yapılamaz mı bu tarz bir perde?

• Yukarıda bahsettiğim perde yapımı linkdeki siteden bakabilirsiniz birisi yapmış sanırım normalde 7500 dolarlık perdeyi 350 dolara mal etmiş sanırım tabi aynı kalitede değil .

http://www.avsforum.com/t/1419985/black-diamond-1-4-vs-diy

Ayrıca diamond black 1.4 alan birisi fotograf paylaşmış örnekleri ekleyeyim.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulwi -- 7 Ocak 2014; 19:48:46 >

• Ulwi arkadaşımızın paylaştığı perdeyi denemek isteyen arkadaşlar perde boyası hariç tüm malzemeleri Türkiye de bulabilirler.

Boya için Goo Screenhttp://www.gooscreen.com yadahttp://www.paintonscreen.com
    Sintra için (Dekota )http://www.dekota.com.tr/index.php ( Hatta hazır gri rengide mevcuttur. Kontrast arttırımı için denemek lazım.)
    Çerçeve için Alüminyum yada ahşap tercihi tamamen kullanıcıya kalmıştır.
    Çerçeve kaplaması olarakta kendinden yapışkanlı kadife reklam bantları tercih edilebilir yada kadife satın alınıp arkasına yapıştırıcı uygulaması yapılarak çerçeve kaplanabilir.

Tabiki unutulmamalıdır ki bu uygulamayı ne kadar profesyonel yaparsak yapalım Black Diamond'a yakın bir kaliteyi yakalayamayız ama bizi tatmin edici sonuçlar yakalamamız mümkündür.

• Ben de mdf arkaligi gri ye boyamak istiyorum ama boys tutmayacagini soyluyorlar...forumda teknika boyama yapmisti ama oda kendine musluman, kimseye soylemiyor ne ile boyadagini...

Yarin boyacilari gezicem bakalim, acik gri bir renk varsa mdf arkaluga uygulanan alip deneyecem...mat gri renk dogru tercih olacaktir herhalde...

• quote:

Orijinalden alıntı: ulwi

Görüntü kalitesi gerçektende çok iyi görünüyor fotoğraflarda. Siyah seviyesi fotoğraflardaki kadar iyi mi ? Yoksa diyafram ve iso ayarından dolayı mı iyi gözüküyor ?

Birde genel olarak soruyorum, lv modeli e modeline göre aynı kalitede görüntü kalitesine sahipmidir ? Arada sadece lumen farkı mı vardır ? Bazı forumlarda e lv den iyi diye bazı yorumlar görmüştüm. Siyah seviyesi bakımından perde boyutu büyük değilse e tavsiye ediliyor fakat 3d de lumen gücü daha cok önem kazanmıyor mu ? Örnek lv modelinde 2d de eco modda e modeldeki siyah seviyesi alınırsa normal modda da 3d için gereken ışık gücü alınmış olmaz mı ?

Başka bir soru da perde ile alakalı, bu black diamond 1.4 dark grey ayarında kendimiz yapabileceğimiz bir perde tarifi var mı ? Adamların perdesine ve yarattığı etkiye hayran kaldım, el yapımı şeklinde yapılamaz mı bu tarz bir perde?

hd25 ve hd25e de siyah kalitesi yanyana koyulup denenen diğer benzer sınıftaki rakiplerine göre çok iyi, gri perde olmasıda cabası, şöyleki 20.000 lik kontrast değerini gerçekçi bir şekilde veren bir cihaz,

• Mastercodex kullanıcısına yanıt
    Hiç bir kopya aslı gibi olamaz ama Sinan Abinin önerdiği gri perdeyle performansı nasıl olur ?
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Saf haldeki MDF ye boya attığın zaman MDF attğın boyayı emer. Boyayı 2-3 katta atsan durum değişmez ama MDF eğer kaplamalı yani laminat ise o zaman süper boya tutuyor. Burada atacağın boyannda içeriği önemli.Hızlı kuruyan mat gri tercihi yapabilirsin. Goo Screen ve Paint On Screen fşrmalarından numune getirtip Türkiyede Filli Boya ile görüşmüştüm.Bu boyayı eğer Türkiyede üretebilirmisiniz diye ararştırmasını yaptırmıştım ama maalesef bu ürünü üretemeyeceklerini bana iletmişlerdi. Bu tür boyalar çeşitli Arge yatırımları ile zaman içinde gerçekleşmektedir. Bu nedenle boya seçimini yaparken uzman bir kişiye danışmanı tavsiye ederim.Aynı sonucu alamassın ama denemekte yarar var tabiki.

Ayrıca Paint On Screen Firmasına ait boyalardan elimde 1 kutu mevcuttur. Perde boyamak isteyen arkadaşlar bana PM atabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.