Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • max-well üstadım verdiğin ayarlar ile daha iyi sonuçlar aldım, bende kurcalamaya başladım, cihaz gerçekten bu ayarlar ile daha güzelleşti teşekkürler,

evet ilk gün duvara yansıtıp film izlemiştik, göze güzel geliyordu ama perdenin montajını yaptıktan sonra görüntünün nasıl değiştiğini anladım, kaliteli bir yüzeye sahip gri perde mutlaka şartmış,

ekte birkaç fotoğraf paylaştım, duvar veya beyaz perde mantığıyla perdenin ortasına beyaz bir a4 kağıdı yapıştırdım, loş ortamda göze direk batıyor zaten,
    loş veya ışıklı ortamlarda kesinlikle orjinal perde kumaşının kalitesi çok farkediliyor,
    Tamamen karanlık ortamda ise bu fark biraz kapanıyor gibi ancak beyaz kağıt yüzey net bir şekilde sırıtıyor, fotoğraf makinesi ekranın tamamını aldığımda kalite farkını pek iyi yansıtamıyor ama göz çok daha hassas bir şekilde farkı anlıyor, yani kalite farkını kendi gözünüzle görmeniz gerekir, fotoğraflarla ancak bu kadar oluyor, yada kağıt koyduğum bölgeye zoom yaptığımda kalite farkı daha net belirginleşiyor.
    bundan sonraki yorumları size bırakıyorum,
    1. foto: aydınlık ortam (perdenin kendisi)
    2. foto: loş ortam
    3. foto: karanlık ortam
    4. foto: karanlık ortam
    5. foto: karanlık ortam

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 30 Aralık 2013; 9:15:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kamil_canbas83

hayırlı olsun cihazınız ve perdeniz bu hangi marka perdedir ve mekanizmayı indirip kaldırırken ses çıkmıyor mu bir de hangi fiyata aldınız?

paylaşımlarınız için ayrıca teşekkürler

perdeyi özel ölçülerime göre yaptırdım, prolyte marka perdenin kumaşından kullandık, 150 TL civarında tuttu, çok az mekanizma sesi var, yandan zincirli, şimdilik gayet memnunum,
  • newonw1 kullanıcısına yanıt
    @newown1, eklediğin resimlere baktığımda default ayarlara göre cilt tonları ve siyahlarda iyileşme olduğunu tahmin ediyorum. Senin cihazında beyaz seviyesini 0 veya -2 veya -4 ve rgb ayarlarından yeşil -1 ve kırmızı +1 olarak ayarlamanı tavsiye ederim. Zira Okay a verdiğim ayarlar sende aynı etkiyi yapmayabilir. Perde ebatın küçük ve cihaz farklı. Tüm rgb - cms ve gamma ayarları iyi yapıldığında cihazın görüntü kalitesi ciddi oranda artmakta. Yapmış olduğun ayarlar tüm kalibrasyonun %10 u bile değil. Özellikle cihaza gri perde desteği ile orta segment cihazların görüntü kalitesi ile yarışır seviyeye geliyor. Fırsat buldukça cihazı kurcalarsan daha iyi sonuçlar alacaksın.
    Optoma hd25 ve gri perde birlikteliği fiyat / performans ve görüntü kalitesi açısından memnun edici olduğu için tercih edilebilir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 30 Aralık 2013; 13:50:09 >
  • max-well kullanıcısına yanıt
    @newown1 öncelikle hayırlı olsun. Cihaz ve perde kombinasyonu güzel olmuş. Ayarlarla ilgili ben de max-well'e katılıyorum. bana tavsiye ettiği ayarlar görüntüde iyileşme sağlamakla beraber bunların zamanla (belki 1 yıl belki de 2 yıl) oturacağı ve daha kaliteli görüntüler alacağımı düşünüyorum. Göz renkleri tecrübe ettikçe, daha da iyi olacak eminim.
  • Kırmızı : +1
    Yeşil : - 4
    Mavi : - 11

Bunlar rgb değerleri birde CMS değerlerini yazayım.

Kırmızı 6, 0, 16
    Yeşil 12. 1, -3
    Mavi 17, 50, -20
    cyan 27, 16, 4
    jaune -16, -5, 5
    Magenta 27, 16, 4

Bu ayarlar üzerinden mi yapıyorsunuz ayarları? Haftasonu bakamadim bu aksam gravity filmini ayarlanmis sekilde izleyecegim

Bu arada cevahir de hobbit filmini izledim, HFR 3D topikte daha önce bahsedilmişti, 48 fps olayi idi sanirim, çok guzel akisi var yani goruntu nasil anlatsam cok puruzsuz ve 600 hz lik tvlerdeki gibiydi :)

Tavsiye ederim, bizim 144 Hz olayi da boyle mi bir de 3d film izleyip test edecem yazarim burdan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sekilde bir cok formata ayarlanabilen koyu gri perde var midir ? internette baktim su ana kadar mat beyaz disinda bulamadim.
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK
  • Resimden tüm formatlara ayarlanıyormuş gibi bir anlam çıkmış sanırım.
    Ben ise Gerdirmeli perdelerimiz var ve yukarıdaki formatlardan herhangi birine göre sipariş edebilirsiniz şeklinde anlıyorum.
  • 2014 yılı tüm dostlara sağlık - huzur ve bol kazanç getirsin. Bol filmli ve müzikli günler....

• kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    Evet o ayarlar üzerinden yapıyoruz ayarları. 3D için yorum yapamacağım, çünkü henüz gözlük alamadım. Hatta 1 Terabyte' a yakın 3D bluray film indirmeme rağmen hala tiridi gözlük alamadım :=)
    turkmedia'ya aşağıdaki linkte bulunan gözlüğün HD25E'ye tam uyumlu ve 144 hz sağlıyor ise alacağımı belirttim cevap bekliyorum.
    http://www.ebay.com/itm/VIP-3D-RF-Glasses-for-Optoma-HD33-GT750-HD8300-BG-ZF2100GLS-RF-Emitter-Included-/130884707051?pt=US_3D_TV_Glasses_Accessories&hash=item1e795622eb

@max-well iyi dileklerin için teşekkür ederiz. Bende tüm arkadaşların yeni yılını kutlarım.

Dayanamadım ve siparişi geçtim.
    http://www.boyutdijital.com/Optoma-ZF2100-RF-3D-Gozluk,PR-1265027.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMeOkTaY -- 31 Aralık 2013; 14:50:22 >

• Kulağımızdan güzel seslerin, gözümüzden etkileyici görüntülerin eksik olmaması dileğiyle tüm hobidaşların yeni yılları kutlu mutlu olsun.
  • RoMeOkTaY,
    malesef tarafıma mail ulaşmadı. Boyutdijital'de gözlükler biraz pahalı ancak iyi bir tercih yapmış oldunuz. hayırlı olsun.

sayın newonw1,
    sizinde cihazınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

Herkese sağlık ve mutluluk dolu bir yıl dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Resimden tüm formatlara ayarlanıyormuş gibi bir anlam çıkmış sanırım.
    Ben ise Gerdirmeli perdelerimiz var ve yukarıdaki formatlardan herhangi birine göre sipariş edebilirsiniz şeklinde anlıyorum.

Tahminen üstteki siyah band hareket ediyor ve istenilen formata göre ayarlanıyor diye düşündüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper fiyata optoma hd25e buldum . Ama malesef ev sigortasindan gelecek cevabi bekliyorum onay ciksa direk verecem siparisi.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

• bu site güvenilir mi acaba ? bir de türkiyeye kargo hakkında birşey bulamadım.
  • El Guapo kullanıcısına yanıt
    Sitenin güvenirliğini bilemem de, şundan eminim o ürün gümrükten geçmez.
  • Arkadaşlar,
    3D gözlüğü az evvel denedim. Hakikaten sinemadaki tadı veriyor.. Ancak şöyle bir sorun var. Ekran daha karanlık oluyor. Biraz seyir zevkini öldürüyor gibi. Nasıl çözebiliriz ?
  • RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    Gözlükte bir miktar parlaklık kaybının olması çok normal. Zaten bu farklı daha az hissetmek için 2800 lümen cihaz.
    Eko mod yerine normal mod ile karşılaştırma yaptınız mı?
    3d modunuda deneyebilirsiniz.
    Bunların dışında yine de aşırı bir fark var ise acaba emitter üzerinden bir ayar mı yaptınız?
    emitter üzerinden kullanıcı modu seçilip parlaklık arttırılıp düşürülebiliyor diye hatırlıyorum ancak hiç deneme yapmadım. (yanlışta hatırlıyor olabilirim)
  • turkmedia T kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Cevabınızı şimdi gördüm. Akşam eve geçtiğimde deneyeyim. Üstad dün acaip bi sorunla karşılaştım acaba bu konu hakkında bilginiz var mıdır ?
    Sorun şu,
    Perde duvardan 70 cm önde yukardan asılı vaziyette. Projeksiyon cihazının konumu itibari ile görüntü eğik çıkıyor ve bunu da key stone ile düzeltiyorum. Tam perdeye oturacak şekilde 16:9 görüntü alırken ve sağa sola taşma olmazken dün birden bire projeksiyon sağ ve sol üst köşeden ışık taşması yaptı. yani görüntü yine perdeye tam oturuyor ama sağdan ve soldan duvara ışık yansıması oluyor. Aşağıdaki resimde karanlık ama daire içine aldığım bölümde taşma var.

http://imgur.com/HyHBrva

• quote:

Orijinalden alıntı: RoMeOkTaY

Sitenin güvenirliğini bilemem de, şundan eminim o ürün gümrükten geçmez.

Siteyle görüştüm Türkiye ye gönderim yapmıyoruz dediler.
  • Sevgili Max-well üstadın dün önerisi üzerine 3D filmi "frame" modunda izledim. gerçekten derinlik farketti ve daha keyifli hale geldi. Bilginiz olsun.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.