Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RoMeOkTaY

Arkadaşlar,
    HD25E cihazı duvara askı aparatı ile nasıl monte edicez. Askı aparatının ucundaki vidalama yerleri bu makinada alt kısımda kalıyor. Makinayı ters çevirmemizde ve o şekilde askı aparatına bağlamamızda sakınca var mı ?

Sayın RoMeOkTaY,
    Bahsettiğiniz şekilde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çoğu kişi projeksiyonu tavana ya da duvara dediğiniz şekilde monte ediyor.
  • 3d de optoma rf3d ile sarimsi goruntuyu tecrube eden var mi..
    Gozlugun ust tarafindan bakinca sarimsi, alt kesiminden bakinca normal goruntu olusuyor...deneyebilir misiniz arkadaslar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkmedia T kullanıcısına yanıt
    cevabin icin tesekkürler, bende pure zero edge 1.4 modeline takildim zaten, o ne güzel görüntüdür öyle, insani diger perdelerden sogutur, bende elle acilan perde almak zorundayim hanimdan dolayi, yoksa bana kalsa bende fixed frame istiyorum. Bizim burada ( viyana ) adam gibi bir firma bulamadim perde konusunda, bütcem 200 250 euro arasi perde icin. Gördügüm videolardan sonra kesinlikle gri yada koyu gri perde alirim.
  • ulwi U kullanıcısına yanıt
    Perde boyutunuz fazla büyük değilse hd25e modelini tercih edebilirsiniz. Perde için biraz daha fazla bütçeniz olur.
    Perde konusunda madem yurt dışındasınız aslında daha fazla imkanınız yok mu? Ab üyesi ülkelerdende ürün alabilirsiniz ya da ebay üzerinden misal.

Projeksiyon tv niyetine değil de sadece film amaçlı kullanılacaksa perde konusu daha da önemli oluyor. 250 euro veya biraz fazlasına
    açılır model iyi bir perde alabilirsiniz.
  • objektif adam kullanıcısına yanıt
    Sayın objektif adam,
    gayet güzel özetlemişsiniz de, projeksiyon fiyatına perde :)
    Bu projeksiyon tutkusu insanı kara kara düşündürür :)
  • Merhaba arkadaşlar. Bende LG PA75U Projeksiyon cihazı var amazondan aldım ve satmayı düşünüyorum. Cihaz 3d filmleri direk kendi oynatabiliyor 2d filmleri 3d dönüştürme özelliği de var, aynı zamanda kablosuz bağlantı ve smart tv özelliği de var. Bilgisayarınızda widi özelliği var ise kablosuz olarak görüntüyü projeksiyona verebiliyorsunuz. Cihazın kendi içerisinde digital tv tuneride var galiba normal anten bağlayıp tv de izlenebiliyor. Yanında normal kumanda ve lg tv lerle verilen sihirli kumandası da var. Türkiyede satılan bir ürün değil bana kargo vergileri dahil 2400 tl ye mal oldu daha detaylı bilgi için bana ulaşabilirsiniz. Fiyat olarak 2000 tl düşünüyorum. Cihazı neredeyse hiç kullanamadım. 30000 saat lamba ömrü olduğunu da ekleyeyim.
  • turkmedia T kullanıcısına yanıt
    @Turkmedia,
    Aynen senin yaptığın şekilde fixed frame yapayım derken storlu gri perde aldım (fullscreen). Aslında hala perdeyi söküp mdf'ye sabitleme ihtimalim var ama sehpanın üzerindeki TV yi bu şekilde (eskiden sende olduğu gibi) verimli kullanamam diye düşünüyorum. Açılır kapanır olması şimdilik avantaj ama görüntü açısından fixed frame daha sağlam duruyor. Ha bir de şu var. mutlaka dalgalanmalar oluyor perde de. Alacak arkadaşların bilgisi olsun. Önümüzdeki hafta içi her anlamıyla bitmiş olan perde+pj+ses sisteminin görüntülerini paylaşacağım.
  • RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    RoMeOkTaY,
    öncelikle perdeniz hayırlı olsın. Ben önce perdeyi alıp hd25e yi birkaç hafta daha beklemek zorunda kaldığım için tv perdenin önünde duruyordu geçiçi olarak.
    Size tavsiyem eğer tvyide kullanacaksanız kesinlikle sabit çerçeve olayına girmeyin.
    Tv yi indir kaldır vs ile uğraşılmaz. Şahsen perdede potluk olayına tahammülüm olmadığından tvyi başka odaya aldım.
    Bir süre böyle kullanın, zaman ilerledikçe karar vermeniz daha uygun olur.
    Perde tercihinizde iyi olmuş. tekrar hayırlı olsun.
  • RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    Oktay bey perdeniz hayırlı olsun. İyi günlerde kullanınız. Resim paylaşımı da güzel olur ....
  • Bu storlu perdelerde potluk kesin oluyor mu. Yada ilk önce pot yokken sonrasında oluyor mu. Ben hangi storlu perdeyi görsem pot olayı inanılmaz köşelerde.

Potsuz storlu perde varmı dır bunu ürün satanlar yorumlamasın lütfen. Yoksa sabit perde tek çözüm mü.
  • Bende silvercrest metalize gri perde aldım.Bir iki ay sonra ince yatay potluk olustu. Ama Film izlerken belli olmuyor.
  • Arkadaşlar

Optoma HD25, HD25e, HD25lv modelleri stoklarımıza girmiştir...

Bilginize...
  • Merhaba arkadaslar sonunda projeksiyon cihazimi aldim, Optoma HD25 tercih ettim...

Fotolari yakinda paylasirim

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler

Henuz perdem gelmedi ancak gelince duvar ile arasindaki farklara da bakariz...

Bu arada o user ayarlarina cok ihtiyac var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akşam siftahı yaptık ve şimdilik bizim duvarda Oliver Twist'i izledik...

fotolar iphone4s ile çekildi o yüzden kalitesiz olabilir...

eşimle ben hayran kaldık gerçekten... bir de tw6100 yada 9100 e o paraları vermeye ikna edemedim, gittik test ederek satın aldık, kürşad beye ilgi ve alakası için çok teşekkür ederim...

3d ile pek fazla ilgim yok ancak 2 adet dlp 3d gözlük yanında hediye verdiler...

maxwell hocamızın paylaştığı kullanıcı ayarlarını bu akşam yapıcam...

duvarda bile gerçekten çok başarılı perde ile arasındaki farkları da fotolarım...

forumdaşlara verdikleri bilgiler için çok teşekkürler, epson tw9100 ü gördüm mükemmel bir görüntüsü var, alabiliyorsanız mutlaka öyle bişey alın derim...

şimdi forumun iliklerimize işlettiği görüntüyü ses ile birleştirmek lazım... akşam projektörün sesiyle idare ettik, eko yapan bir tonu var ama çok da kötü değildi...

Cihaz ile ilgili ilk izlenimler...

beyaz olması çok güzel, küçük boyutlarda tw6100 e göre falan iyi
    eko modda inanılmaz sessiz oluyor, hayran kaldık sessizliğine...
    cinema modunu sevmedik reference modunda izledik... kullanıcı ayarlarını yaptıktan sonra farkını gösteririm
    siyah tonları çok güzel hiç rahatsız etmedi... sanırım perde olmadığı için altyazının beyazı arasıra beni rahatsız etti açıkçası altyazılar sarı falan yapılması lazım ancak ben hazır altyazılı indirdiğim için değiştiremedim..
    kumandası çok güzel, ışıklı olması gece rahat ettirdi...
    cihaz çok hızlı kapanıyor, hızlı şekilde açılıyor...
    aydınlıkta yada ışıklar açıkken bütün renkler kayboluyor gidiyor... bu yüzden tam karanlık ortamda performans alabilirsiniz ancak ışıklar açıkken tv de rahatlıkla izlenebilir, özellikle maç filan izlenebilir, galatasarayın turu atlaması iyi oldu ;) bir maç keyfi yaparız umarım...

sizin aklınıza sorular takılırsa ben de elimden gelince cevaplayabilirim... burası inanılmaz bir platform gerçekten hiç böyle paylaşım yapacağım aklıma gelmezdi, ama bıkmadan usanmadan cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum...

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

• kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    @kamil_canbas83, optoma nız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanınız. Güzel tercih ....
    Cihazınızın ayarlarını topikte bulunan şablon ayarları deneyerek başlayınız. Cihazı kullandıkça gözünüz daha iyi ayar yapmanıza yardımcı olacaktır. Resimlere bakarak size tavsiyem cms ayarlarından kırmızıyı ve yeşil rengi azaltmanız yönünde. Örneğin kırmızı 4 birim ise yeşili 2 birim azaltın. Hem ten renkleriniz hem de siyahlar da iyileşme hissedeceksiniz .. Gamma modunu ise film olarak seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 24 Aralık 2013; 13:18:23 >
  • kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    Sayın kamil_canbas83,
    Cihazınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
    3d ile pek ilgim yok demişsiniz de, yinede bu başlıkta paylaştığım filmler vardı onları izleyip 3d performansınıda görünce cihazdan daha çok memnun kalacaksınız :)
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Perdede oluşan potluğu yaşamamak için ya Tab-Tension perde tercih etmeli yada ekteki linkte görüldüğü gibi kendiniz uygulama yapmalısınız.

http://forum.donanimhaber.com/m_26000074/tm.htm
  • Bunu gördüğüm iyi oldu eski bir perdem var pot olduğundan sadece günüşlik vazifesi görüyordu bu ev yapımı gerginlrştirme işini yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil_canbas83

akşam siftahı yaptık ve şimdilik bizim duvarda Oliver Twist'i izledik...

fotolar iphone4s ile çekildi o yüzden kalitesiz olabilir...

eşimle ben hayran kaldık gerçekten... bir de tw6100 yada 9100 e o paraları vermeye ikna edemedim, gittik test ederek satın aldık, kürşad beye ilgi ve alakası için çok teşekkür ederim...

3d ile pek fazla ilgim yok ancak 2 adet dlp 3d gözlük yanında hediye verdiler...

maxwell hocamızın paylaştığı kullanıcı ayarlarını bu akşam yapıcam...

duvarda bile gerçekten çok başarılı perde ile arasındaki farkları da fotolarım...

forumdaşlara verdikleri bilgiler için çok teşekkürler, epson tw9100 ü gördüm mükemmel bir görüntüsü var, alabiliyorsanız mutlaka öyle bişey alın derim...

şimdi forumun iliklerimize işlettiği görüntüyü ses ile birleştirmek lazım... akşam projektörün sesiyle idare ettik, eko yapan bir tonu var ama çok da kötü değildi...

Cihaz ile ilgili ilk izlenimler...

beyaz olması çok güzel, küçük boyutlarda tw6100 e göre falan iyi
    eko modda inanılmaz sessiz oluyor, hayran kaldık sessizliğine...
    cinema modunu sevmedik reference modunda izledik... kullanıcı ayarlarını yaptıktan sonra farkını gösteririm
    siyah tonları çok güzel hiç rahatsız etmedi... sanırım perde olmadığı için altyazının beyazı arasıra beni rahatsız etti açıkçası altyazılar sarı falan yapılması lazım ancak ben hazır altyazılı indirdiğim için değiştiremedim..
    kumandası çok güzel, ışıklı olması gece rahat ettirdi...
    cihaz çok hızlı kapanıyor, hızlı şekilde açılıyor...
    aydınlıkta yada ışıklar açıkken bütün renkler kayboluyor gidiyor... bu yüzden tam karanlık ortamda performans alabilirsiniz ancak ışıklar açıkken tv de rahatlıkla izlenebilir, özellikle maç filan izlenebilir, galatasarayın turu atlaması iyi oldu ;) bir maç keyfi yaparız umarım...

sizin aklınıza sorular takılırsa ben de elimden gelince cevaplayabilirim... burası inanılmaz bir platform gerçekten hiç böyle paylaşım yapacağım aklıma gelmezdi, ama bıkmadan usanmadan cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum...

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

kamilcanbas

Cihazınız hayırlı olsun,

perde ile test etmenizi de bekliyoruz...

mastercodex paylaşım için çok teşekkürler

bu şekilde ev sinema odası olursa uğraşılabilir sanıyorum, ama güzel olmuş gerçekten, sınır tanımaz ev sineması tutkunları herşeyi yapabilir vallahi...

• arkadaşlar

optoma hd25 cihazında bir film izledikten sonra sanırım elektronik cihaz şansızlğna uğradm resimlerde dikey çizgileri görebilirsiniz, bir gece önce sorun yokken gündüz film izlemek istediğimizde bu şekilde dikey çizgiler oluştu... biz de gündüz de 2800 lümenlikten faydalanalım hazır da değiştiriyoruz diye hd25e modeli ile değiştirdik...

perdem xblack 240lık storlu perde...

bu arada hd25 ile hd25e arasındaki muazzam ışık gücü farkını da birebir farketmiş oldum, özellikle gündüz inanılmaz farkediyor... gece de eko moda almak zorunda kaldık, çünkü ışık gücü çok fazla geliyor... eğer gündüz izlemeyecekseniz hd25 de tercih edilebilir 240lık boyutlarda daha büyük boyutları bilemiyorum...

ekte resimleri paylaşıyorum, film perfect world, unutulmazfilmler sitesinden indirip izliyorum, full hd filmler indirip izlemek lazım...

perde ile duvar arasında çok fark var, resimlerde çok anlaşılmasa da perde mutlaka gerekiyormuş bunu anlamış oldum, ama tabii ki duvar da da sonuçta film izledik yani duvardada izlenebilir ama bir tık daha iyi olmuş olsun istedik...

bu arada hd25 de cinema modunda izleyemiyorken hd25e de cinema modu tam bir harikaydı, eko modda izledik, perdeden çok memnun kaldık..

şimdilik sehpa üzerinden izliyoruz bu sıkıntı asmak lazım ancak avize var onu çıkartmam lazım...

yani daha çok yatırım yapmak lazım...

3d'yi henüz test edemedim çünkü 3d video yok, ancak 3d videoyu test edince buradan paylaşırım...

hem hd25'i hem de hd25e yi rahatlıkla tavsiye edebilirim, hangi ortamda hangi boyutta kullanacağınıza göre değişir...

yarın akşam da artık user ayarlarına geçiş yaparım...

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.