Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugun birsey fark ettim 3d izlerken...rf-3d gözlük ile izlerken gözlüğün altkısmından bakında görüntü daha canlı, yani şöyle yarif edeyim, perde tam göz hizanızda kalırsa sarımtırak bir götüntü oluyor...ancak ekran göz hizasından yukarda olur ise renkler kesinlikle daha canlı oluyor...niye öyle ben anlam veremedim, ancak hatunda aynı fikirde benimle...

gçzlüğün altkesimlerinde görüntü şahane, dik olarak bakınca, orta ve üzeri kesim, görüntü hafif sarımtrak??

var mı tecrübe eden??
  • firmware upgrade yapan var mı acaba??
  • Arkadaşlar karar veremiyorum, tw5200 mu hd25 mi siz ne diyorsunuz

http://www.bimeks.com.tr/urun/137196/epson-eh-tw5200-3d-projektor.aspx

Herkes bisey diyor, 2800 tl lik tw5200 mü? 2500 tl lik hd25 mi? Hd25 bir de 3d gözlük hediyeli..

http://www.boyutdijital.com/Optoma-HD25-Full-HD-3D-Projeksiyon-Cihazi,PR-1264962.html

Yoksa HD25e yi mi beklemek lazim?

Tw9100 e kadar ciktim ancak onun yerine tv daha iyi diyorlar...

Siz nasil karar verdiniz neden epson almadiniz aslinda onu merak ediyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TW9100 kesinlikle alın alabiliyorsanız. link vermiş olduğunuz projeksiyonlardan çok daha iyi bir cihaz tabi fiyatıda.
  • kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    @kamil_canbas83, Eğer film izleyeceksem panel mi epson tw9100 arasında tercihim epson tw9100 olurdu. Hiç bir panelden iyi bir projeksiyonun verdiği seyir keyfini alamazsınız.
    Optoma hd25 ile epson tw5200 arasındaki seçimi demo imkanınız varsa siz karar verin. Eğer görüntüde caf caf lı renkleri seviyorsanız epson tw5200 alın. Ya da abartısız renk tonlarını seviyorsanız hd25 alın. 3LCD ile DLP cihazlar arasındaki renk tonlamaları farklıdır. Her iki cihazın da siyah seviyeleri açısından çok ciddi farklar var mı incelemek gerek. En iyisini sizin gözleriniz karar verecektir mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 10 Aralık 2013; 17:53:43 >
  • 9100 icin hanimdan izin alamadik... Fiyat cok yuksek hd25 yada tw5200 alacam en uygun fiyatlilar bunlar... Gidip hd25 i görmek istiyorum, alirsam tecrubelerimi paylasacam, verdiginiz bilgiler icin sagolun...

İyiliklerinizi unutmam...

• hozes H kullanıcısına yanıt
    hd25e için ise henüz yeni yazılım çıkmadı diye biliyorum. Son sürüm HD25e_C04 olması lazım.
  • Optoma hd25 lv deki rainbow effect durumu nedir ? Daha önce acer 5630 modeli kullanmıştım ve rainbow effect yüzünden hemen geri sattım, optoma hd25 lv de bu olay devam ediyor mu ? Ona göre lcd li bir projeksiyona bakacağım,

İkinci sorum ise 950 euro ya Jvc Hd550 buldum 900 saat kullanılmış 2d görüntü için tercih edilebilir mi ?

Ev sineması olarak gece kullanacağım. Benim için görüntü kalitesi netlik ve siyah çok önemli 3d o kadar önemli değil, ama tabi optoma alırsam rf gözlüklerle 144 hz de film izlemeyide tecrübe etmek isterim.
    Bunun dışında Ps4 de oyun oynadığımda kullanacağım cihazı, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• ulwi U kullanıcısına yanıt
    @ulwi, hd25 - lv tercih edecekseniz perde boyutunuzun 3 metre ve üzeri olmasını öneririm. Zira cihaz 3200 lümen. Perde ebatınızı belirtirseniz perdenize göre optoma modelini seçmeniz daha mantıklı. Bu cihazın 3d görüntü açısından çok başarılıdır. 144 hz olması sinema salonlarında izlenen 3d ile aynı görüntü kalitesine sahiptir. Fazlası ile memnun kalırsınız. 2d görüntü için gri perde kullanırsanız siyah beklentisi açısından da memnun kalırsınız. Kesinlikle rainbow efekti yok.
    JVC hd550 kullandım. 1000 lümen ışık gücüne sahiptir. Küçük perde ebatınıza göre tercih edilebilir güzel cihazdır. Eğer 3d önemli değilse tercih edebilirsiniz. JVC yi alıp 2d yi - optomayı alıp 3d yi izleyebilirsiniz. Yani iki cihazı da almanız gerekli ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 15 Aralık 2013; 22:39:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

@ulwi, hd25 - lv tercih edecekseniz perde boyutunuzun 3 metre ve üzeri olmasını öneririm. Zira cihaz 3200 lümen. Perde ebatınızı belirtirseniz perdenize göre optoma modelini seçmeniz daha mantıklı. Bu cihazın 3d görüntü açısından çok başarılıdır. 144 hz olması sinema salonlarında izlenen 3d ile aynı görüntü kalitesine sahiptir. Fazlası ile memnun kalırsınız. 2d görüntü için gri perde kullanırsanız siyah beklentisi açısından da memnun kalırsınız. Kesinlikle rainbow efekti yok.
    JVC hd550 kullandım. 1000 lümen ışık gücüne sahiptir. Küçük perde ebatınıza göre tercih edilebilir güzel cihazdır. Eğer 3d önemli değilse tercih edebilirsiniz. JVC yi alıp 2d yi - optomayı alıp 3d yi izleyebilirsiniz. Yani iki cihazı da almanız gerekli ...

Cevap için teşekkürler hocam, iki cihaz bana lüx kaçar, peki gri perde ile 3d de sorun yaşarmıyım ?
    Düşündüğüm perde 106 inç veya 120inç. Perde ile projeksiyon arası max 5 metre olabiliyor.

106 - 120 inç perde büyüklüğü için hd25e tercih edersen siyahlar açısından daha başarılı görüntü alırsın. Yer müsait ise 135 inç bile tercih edilebilir. Bu ölçülerdeki gri perde de bile 3d görüntüde sorun yaşamazsın. 5 metre mesafeden 135 inç perde de cihazın imaje parlaklığı 80 nits. Bu değer oldukça yeterli .... 135 inç lik perde 2d açısından da avantajlıdır. Zira perde ebatı büyüdükçe 2800 lümenlik cihaz daha iyi siyahlar üretir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 15 Aralık 2013; 23:16:25 >
  • max-well kullanıcısına yanıt
    Hocam 3d de yüksek lümen daha iyi değilmidir ? Sonuçta gözlük takınca parlaklıktan ödün vereceğiz.

Birde mesela lümen yüksek olsa bile parlaklığı ayarlayamazmıyız ? Eco mod veya başka bir şekilde ?

Optoma firmasının hd25 modellerinde farklı lümen güçlerinde 2000 - 2800 - 3200 lümenlik cihazları var. Bu ışık güçleri perde ebatlarına göre düşünülmüş. Zira 240 lık bi perde de 3200 lümenlik lv modeli 3d de daha başarılıdır fakat 2d görüntü tamamen hayal kırıklığı yaratır. Zira 2d görüntü için yüksek lümen gücü siyahları olumsuz etkiler. Optoma küçük ve büyük perde ebatları için farklı lümen güçlerinde cihazlar üretmiş. Ve doğrusu da budur. 3d si başarılı fakat 2d si başarısız cihazı kimse almak istemez.
    2d görüntü için lamba parlaklığını eko moda düşürebilirsin. 3d görüntüde yapamazsın malesef. Çünkü yüksek lümen gücüne ihtiyaç var ...
    2d izlerken film izleme modlarında cihaz zaten lümen değerini optimize ederek düşürür. Fakat siz istediğiniz siyahı elde edebilir misiniz? Bu nedenle yüksek lümenli cihazlara gri perde desteği gerekebilir. Perde boyutuna bağlı olarak ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 16 Aralık 2013; 0:41:06 >

• @ulwi, Optoma hd25-lv modelini ben 4 metre ( 180 inç ) perde de kullanıyorum. Bu perde de hd25-lv 3d de ve 2d de gri perdeye ihtiyaç duymadan mat beyaz perde ile harika sonuç vermekte. Optoma hd25 - lv yi 3 metreden küçük perde de kullanırsanız 3d parlaklığı artar. Fakat 2d görüntünün siyah kalitesi ciddi oranda düşer. Anlatmak istediğim hem 3d yi hem de 2d yi başarılı ve kaliteli izlemek için doğru lümen gücündeki cihazı almak gerekli.
  • Bu perdeler konusunda Ufuk ( mastercodex ) dostumun çektiği fakat forumda paylaşmadığı resimler var. Resimleri çeken ve emek veren Ufuk beydir. Zamanı olmadığından paylaşma fırsatı bulamadı.
    Konuyu aydınlatması açısından ben de olan bu resimleri paylaşmak istiyorum. Resimlerde gümüş perde - gri perde ve mat beyaz perdeler kullanılarak çekilmiştir. Resimleri incelerseniz farklı perdelerin siyah seviyelerini görebilirsiniz. Bir çok mesajımda tavsiye ettiğim gri perdenin önemini daha iyi anlamanıza yardımcı olacağını umuyorum. Siyah seviyeleri ve renk doygunluğu açısından resimleri inceleyiniz ...

Mat beyaz perde yerine beyaz a4 kağıdı perdeye yapıştırılmıştır ...

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 16 Aralık 2013; 0:31:34 >

• Perde karşılaştırmaları ....
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

• Perde karşılaştırmaları ....

• Perde karşılaştırmaları ...

• Paylaşımlar için teşekkürler, bunlardan en arkadaki fixed frame olan gri perde mi ? Rulo olan gümüş veya mat beyaz mı ? Bazı fotoğraflarda fixed frame daha iyi gibi gözüküyor.

• Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK
    Özellikle bu fotoda da görüldüğü üzere beyazda bir kayıp söz konusu değil mi gri perde de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMeOkTaY -- 16 Aralık 2013; 10:12:02 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.