Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    max-well üstat perde konusunda daha tecrübeli. Aceleye getirmeden tecrübelerden faydalanmak lazım

1ses1,
    Ebay linkini verdiğim satıcıdan alırsanız 2 gözlük + 1 emitter 160$ tutuyor kargo bedava.
    Gümrük mevzuatı için eğer değişmediyse 75 euro diye biliyorum. 160$ tek seferlik alışveriş gümrüğe takılabilme ihtimali var gibi.

Amerikada tanıdığı olanlar varsa,
    EStar America ESG6000 RF-3D Glasses ( sadece gözlük) 54$
    http://www.amazon.com/EStar-America-ESG6000-RF-3D-Glasses/dp/B00D341DUQ/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1386149028&sr=1-1

EStar America ESG6100 RF-3D Starter Kit (gözlük + emitter) 64$
    http://www.amazon.com/EStar-America-ESG6100-RF-3D-Starter/dp/B00D39AUCI/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1386149028&sr=1-2

Fiyatlar çok uygun. 1 Gözlük alımında %5, 3 tane gözlük alımında %15 indirim de yapmışlar.
    (Amazon Promo Code Tek gözlük için : 3DSEASON / 3 ve üzeri : 315ON3Y13 31/12/2013 e kadar)

Neredeyse 100$'a 2 gözlük+1 emitter almak mümkün. Malesef TR gönderimi yok.

• Arkadaşlar firmadan deneme amaçlı 1 metrekarelik hem gri hem de beyaz sipariş edeyim dedim arkadaş 300 X 200 lük perdeye 180 tl ye satıyor ama numunelere 100 lira para istedi sağolsun...
    Birde "beynim yok fikrim var" felsefesini benimsemiş ve kendi kendine beyaz perdeden başkasın almayın demiştir.. o yüzden bu siteden perde almak istemedim ve başkaları da yanılmasın diye linkleri sildim..
    Şimdi tekrar perde arayışına giriyorum...
  • RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    RoMeOkTaY,
    Ben perdemi Aktivizyon'dan almıştım.
    http://www.projeksiyonperdesi.com.tr/

Burada beğendiğiniz bir ürün varsa yetkili kişi Cihan bey, telefonla fiyat almanızı tavsiye ederim.
    Sitedeki liste fiyatları üzerinden indirimli alma imkanınız var. Sitede canlı destekte mevcut. Chat üzerinden de iletişim kurabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkmedia

RoMeOkTaY,
    max-well üstat perde konusunda daha tecrübeli. Aceleye getirmeden tecrübelerden faydalanmak lazım

1ses1,
    Ebay linkini verdiğim satıcıdan alırsanız 2 gözlük + 1 emitter 160$ tutuyor kargo bedava.
    Gümrük mevzuatı için eğer değişmediyse 75 euro diye biliyorum. 160$ tek seferlik alışveriş gümrüğe takılabilme ihtimali var gibi.

Amerikada tanıdığı olanlar varsa,
    EStar America ESG6000 RF-3D Glasses ( sadece gözlük) 54$
    http://www.amazon.com/EStar-America-ESG6000-RF-3D-Glasses/dp/B00D341DUQ/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1386149028&sr=1-1

EStar America ESG6100 RF-3D Starter Kit (gözlük + emitter) 64$
    http://www.amazon.com/EStar-America-ESG6100-RF-3D-Starter/dp/B00D39AUCI/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1386149028&sr=1-2

Fiyatlar çok uygun. 1 Gözlük alımında %5, 3 tane gözlük alımında %15 indirim de yapmışlar.
    (Amazon Promo Code Tek gözlük için : 3DSEASON / 3 ve üzeri : 315ON3Y13 31/12/2013 e kadar)

Neredeyse 100$'a 2 gözlük+1 emitter almak mümkün. Malesef TR gönderimi yok.

http://www.supplysale.com/2984ABTD/optoma-bg-3drfsystem-3d-glasses

Hocam bu gozluklerin 144hz oldugunu nerden biliyoorsunuz...
    Kaynak var mi??
    Sizin yorumunuza gore aldim ama kutusunda 120hz yaziyor,nette bir bikgide bulamadim
    Pazartesi zf2100 ile degistirecegim bi aksilik olmaz ise

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hozes H kullanıcısına yanıt
    @hozes, iki adet optoma zf2100 gözlük kullanmaktayım. Cihaz optoma hd25-lv + 4 metrelik perde ile beraber. Bu gözlükleri tercih ederseniz çok memnun kalırsınız. Diğer gözlüklerle kıyas yapma şansım olmuştu. Bu gözlüğün kontrast oranı diğer gözlüklere göre daha yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

@hozes, iki adet optoma zf2100 gözlük kullanmaktayım. Cihaz optoma hd25-lv + 4 metrelik perde ile beraber. Bu gözlükleri tercih ederseniz çok memnun kalırsınız. Diğer gözlüklerle kıyas yapma şansım olmuştu. Bu gözlüğün kontrast oranı diğer gözlüklere göre daha yüksek.

eyvallah hocam, değiştirecem gibi..dün sadece 3d denemek içic actım, optoma hd25e, 3d de sanki görüntü biraz sarımsı gibi..herhalde ayarları yapmak gerekiyor hd25e den...
    onun haricinde 3d cok basarılıydı, man of stell ve iron man 3 kısaca denedim...benim önceki benq w700 göre dag kadar fark var, rbe nerdeyse hiç hissetmedim, siyahlarda bariz daha iyi...
    @hozes dostum, kullandığın mdf ekranın el yapımı ve ekonomik bir çözüm olmuş. İyi günlerde kullan. Eklediğin resimlerde mdf ekranın yüzeyinde bi parlama fark ettim. Görüntüde ışık parlaması gibi sorun oluyor mu? Zira ekran boyutu 80 inç olması kullandığın hd25e için ufak bir ölçü.
    Optoma hd25e 3d görüntü açısından oldukça başarılı cihazdır. hd25e nin ayarları için topikte taslak ayar olarak kullanabileceğin ayarlar mevcut. İncelersen faydası olacaktır. Sağolsun Turkmedia da ayarlarını paylaşmıştı. Zamanla cihazınıza daha çok hakim olacaksınız. Cihazı kullanan tüm dostlarında kullandıkça ayar yapması daha da kolaylaşacak ... İlk başlangıçta en iyi ayarları bulacağınızı zannetmeyin. Zamanla gözünüz sizleri daha iyi ayarlar için zorlayacaktır emin olun ... Tecrübeyi kullandıkça kazanacaksınız ...
    Optoma hd25 - hd25e -hd25 -lv modellerini kullanan dostlar cihazlarının siyah seviyesi ve renk doygunluğunu bütçesine göre gri perde alarak geliştirebilirsiniz. Saygılarımla ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 7 Aralık 2013; 14:23:57 >

• eyvallah max-well...

mdf ekran parlaması ışıktan dolayı oldu...ekran mat beyaz, dün gerçi duvarda deneme yaptım zaten, mdf yi asmadım...şimdilik mat beyaz ama belki biraz kullanımdan sonra gri tonuna döndürebilirim..bence mdf perdeye göre daha iyi bir secenek dogru kullanılırsa, ışık sızdırma arka tarafa hiç yok, perde her nedakar blackout ta olsa hem geçirme, hemde absörbe etme yapıyor...avsforumda mdf kullanan saysıda azımsanmayacak ölcüde...perde nin avantajı, toplanabilmesi, hafif olması...evet cok pahalı perdeler elbette cok iyidir ancak 2bin lira civarı cihaza verirsem kabaca perdeye e cok 500 vermek gerekir kanısındayım...belki ilerde mdfnin ön yüzünü perdeyi germek için kullanıp üstüne perde yapabirim, hem gerilmiş oldur hemde yüzde yüz düzlük saplanmış olur...
    Fiyat / Performans açısından ekranınız güzel bir çalışma olmuş. Ellerinize sağlık. Paylaştığın bilgiler de arayışta olan arkadaşlara fikir verecektir mutlaka ...
    sayın hozes,
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=82993296
    burada paylaşmıştım gözlüğün 144hz de çalışan görüntülerini.
    http://www.optomausa.com/webresources/files/support/2132_BG3DRFSYSTEM-DS.pdf
    ( Designed for Optoma projectors with 3D VESA inputs
    50 Hz to 240 Hz capable for 3D compatible displays today and in the future )

Gözlüğü nerden almıştınız?

• max-well kullanıcısına yanıt
    max-well üstadım hayırlı olsun cihazınız.
    ne zaman aldınız cihazı?
    ben mi yeni fark ettim yoksa
  • Hd25 lv nin 144 hz olduğu kesin mi ? O zaman neden millet hd25e alıyor ? Ben lv nin 120 hz olduğunu biliyordum. 3200 lümen ile bence lv tercih etmek daha mantıklı eğer 144 hz ise.

• ulwi U kullanıcısına yanıt
    Sayın ulwi,
    hd25lv 144hz.

Ürün tercihi bence perde boyutu ile alakalı bir durum.
    2.40'lik perde kullanıyorum, bu perde boyutunda ürünün eko mod ile normal mod arasında hiçbir farkı yok. 3200 lümen oldukça fazla gelirdi.
    Perde 3metreden büyükse hd25lv olabilir.
    Birde tabi ürünün güç tüketim ve lamba fiyatlarıda farklı
    hd25lv eco modda 240w, normal modda 339w güç harcıyor ve kullandığı lambanın amerika fiyatı 370 380$ civarında.
    hd25e eco modda 190w, normal modda 262w güç harcıyor ve kullandığı lambanın amerika fiyatı 150 160$ civarında.

Perdeye uygun tercih yapmak daha mantıklı.
  • quote:

max-well üstadım hayırlı olsun cihazınız.
    ne zaman aldınız cihazı?
    ben mi yeni fark ettim yoksa

Çok sağolun sayın Türkmedia. Esasında dikkatinizden kaçması normal. Cihazı aldığımda henüz Türkiye de yoktu. Optoma hd25-lv yi yaklaşık 3.5 - 4 ay evvel Amerika dan getirmek kısmet oldu. 4 metrelik perde de sadece 3d izlemek amaçlı aldım. Özellikle bu cihaz büyük perde ( 4 metre ) de 3d için nokta atışı diyebilirim. 144 hz desteği olması sinemadaki 3d kalitesi ile aynı. Görüntü akıcılığı ve imaj kalitesi açısından çok başarılı. Optoma yı 3d deki başarısından tebrik etmek lazım ...

• quote:

sayın hozes,
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=82993296
    burada paylaşmıştım gözlüğün 144hz de çalışan görüntülerini.
    http://www.optomausa.com/webresources/files/support/2132_BG3DRFSYSTEM-DS.pdf
    ( Designed for Optoma projectors with 3D VESA inputs
    50 Hz to 240 Hz capable for 3D compatible displays today and in the future )

Gözlüğü nerden almıştınız?

Boyutdijtalden aldim

Dikkat ederseniz upc numaralari bizimkilerden farkli

• quote:

Sayın ulwi,
    hd25lv 144hz.

Ürün tercihi bence perde boyutu ile alakalı bir durum.
    2.40'lik perde kullanıyorum, bu perde boyutunda ürünün eko mod ile normal mod arasında hiçbir farkı yok. 3200 lümen oldukça fazla gelirdi.
    Perde 3metreden büyükse hd25lv olabilir.
    Birde tabi ürünün güç tüketim ve lamba fiyatlarıda farklı
    hd25lv eco modda 240w, normal modda 339w güç harcıyor ve kullandığı lambanın amerika fiyatı 370 380$ civarında.
    hd25e eco modda 190w, normal modda 262w güç harcıyor ve kullandığı lambanın amerika fiyatı 150 160$ civarında.

Perdeye uygun tercih yapmak daha mantıklı.

Teşekkürler bilgi için , peki 144 hz olduğu pdf dökümanlarında vs yazıyor mu ? Yoksa ayarlarda mı görebiliyoruz.

sayın hozes,
    Sizin upc numaranızı bilemiyorum ancak benim bahsettiğim gözlük için UPC 796435 09 028 9
    kullandığım gözlük :
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

Gerçi değiştirecekmişsiniz nasıl olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 7 Aralık 2013; 21:04:21 >
  • max-well kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. evet ürün 3d de gerçekten çok başarılı. Özellikle bluray ya da bluray iso larda bu fark bariz şekilde belli oluyor.
    Ancak ürünü kullanmaya başlayıp, az buçuk ta projeksiyon cihazları hakkında tecrübe edinmeye başlayınca 2d için durum biraz değişiyor.
    Tv den projeksiyona geçiş sonrası renklerin doğallığı, siyah seviyesi, kontras gibi ektenler daha fazla önem kazanıyor.
    Sizde yurt dışındaki kullanıcılar gibi 2d için ayrı 3d için ayrı cihaz kullanıyorsunuz.
    Anladığım kadarıyla 2 farklı teknolojinin artı ve eksilerine göre değerlendirildiğinde doğrusuda bu sanırım değil mi?
    Tabii çok daha pahalı üst seviye cihazları kast etmiyorum.
  • ulwi U kullanıcısına yanıt
    Evet aşağıdaki optomanın sayfasında, Specifications sekmesinde bu bilgi mevcut.
    http://www.optomausa.com/products/detail/HD25-lv
    Vertical Scan Rate 24–85Hz, 120Hz, 144Hz
  • turkmedia T kullanıcısına yanıt
    2d görüntü için perde ölçüme ( 240 cm ) uygunluğu açısından 1500 - 1600 lümeni geçmeyen cihazları tercih ediyorum. 3d izlemek için 4 metrelik perde de yüksek lümen gücü ihtiyacı ortaya çıktığından Optoma hd25-lv yi tercih ettim.
    Küçük perdeler için 2d görüntüde yüksek lümen gücü avantaj değildir. Siyah seviyesi ve kontrast kaybına neden olur. Dolayısı ile görüntü kalitesi ciddi oranda olumsuz etkilenir.
    3d ise yüksek lümen gücüne ihtiyaç duyulur. Yüksek lümen gücüne sahip cihazlar da 2d görüntü kalitesini gri perde kullanarak artırabilirsiniz. Zira fazla miktardaki lümen gücünü gri perde emülsiye ederek optimize edilmiş lümen gücü elde edersiniz ki bu da daha iyi siyah seviyesi elde etmenize yardımcı olur.
    2d ve 3d görüntü kalitelerinden taviz vermemek adına iki farklı projeksiyon kullanmayı tercih ediyorum.
    3lcd ve dlp teknolojilerinin birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Aslında her iki teknolojide kusurlu ve yetersizdir. Bu işi en iyi yapan 3 chip DLP - LCOS ve SXRD teknolojileridir. Ambiyane tabirle projeksiyon işinin raconunu Runco -Sim2 - JVC ve SONY gibi markalar keser.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 7 Aralık 2013; 22:56:06 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.