Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Test edip yorumlarinizi bekliyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Cihazınız hayırlı olsun. İyi günler de kullanınız ...
  • Çok iyi bir seçim yaptınız güle güle kullanın. Takıldığınız noktalarda soru sormaktan çekinmeyin. Ayrıca ProAV Tuncay arkadaşımada selamlar. 3D RF Gözlükler için şu siteye de bakmanı tavsiye ederim. Site güvenilir bir sitedir.

http://www.curtpalme.com/RFGlasses.shtm

Ayrıca bu siteyi calibrasyon cihazları açısından Turkmedia ve diğer arkadaşlarında incelemesini tavsiye ederim. ayrıca Bu sitenin forumlarınıda takip ederek daha detaylı bilgilerede ulaşabilirsiniz.
  • bende optoma hd25e modelini cok almak istemistim ama bendeki plazma(LG 60PK550) bozulana kadar beklemek zorundayim malesef :( hanimdan baska türlü izin cikmiyor . Bozup Ev sigortasina mi ödettirsem diye bazen kötü düsüncelerde düsünmüyor degilim.
  • Öncelikle Mastercodex , max-well ve diğer yardımcı olan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim öğrenmek istediklerimi sıkılmadan cevapladıkları için. Proav nin varlığından bir haber olarak söylüyorum Tuncay bey gayet iyi ağırlayıp banada gerekli ilgiyi gösterdi fiyat konusunda ProAv ile görüşürseniz sizlere daha çok yardımcı olurlar. Tuncay bey e söz verdiğim için fiyat konusunda bir şey yazamıyorum.

Ve şunu söyliyeyim hd25e gerçekten 2d de benim açımdan çok tatmin edici(3d deniyemedim gözlük olmadığından). Reinbow olayı kesinlikle fark etmeniz çok zor. Benim gibi tepkimeydi keskinlikti reinbow du gibi kusurlarda hassas olanlar hiç düşünmeden bu cihazı alabilirler. Daha öncesinde Benq mw519 kullandım ondada reinbow yoktu 6 sekmentli olduğundan.

Şimdi Perde kullanmıyorum direk bej rengi hafif sarıya çalan bir duvar boyası . Bu şekilde bile duvarda çok keyifli bir bicimde görüntü alıyorum.

Sormak istediğim bir konu daha var. Benq mw519 da duvar rengi için ayrı ayrı modlar vardı sarı pembe kahverengi gibi duvar rengini seçip oto olarak calibre ediyordu duvar rengine göre. Ohd25e bu tür bir ayar var mı. Gerçi daha gurcalamadım fırsatım olmadı direk görsel olarak izlenimde bulundum.

• 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Sayın 1ses1,
    Cihazınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.

Rf gözlük için 1 tane emitter e ihtiyacınız var. Cihazın arkasındaki vesa portuna takılıyor ve gözlükle iletişim kuruyor.
    Optomanın gözlükleri ya da başka bir marka hangi gözlüğü alırsanız alın mutlaka 1 adet emitter almanız gerekiyor.
    Bu ürün gözlükle set olarak satıldığı gibi ayrı ayrıda alabilmek mümkün.
    Örnek 2-3 adet gözlük alacaksanız boşuna masraf edip her gözlüğü set olarak almanıza gerek yok.
    3 gözlük 1 emitter şeklinde alıp kullanabilirsiniz.

gözlük için sayın Mastercodex e ek olarak bu ürünüde kullanabilirsiniz.

http://www.estaramerica.com/rf-3d-glasses.html

gözlükleri inceler çerçeve yapısı, batarya süresi, ağırlık gibi özelliklerine göre değerlendirip bir seçim yaparsınız.

• Mastercodex kullanıcısına yanıt
    Sayın Mastercodex,
    verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Forumu inceleyeyim. Okudukça daha iyi bilgi edinip öğrenme şansımız oluyor.
  • arkadaşlar bu teknolojiye yeniyim, klasik bir led tv kullanıcısıyım fakat aynı zamanda bir sinefilim, sürekli film izlerim.artık 107 cm led ekran yetmemeye başladı, bu yüzden evlilik arifesinde bi projektör alayım istiyorum.hd25 veya hd25e kaliteli görünüyor ama benim merak ettiğm konu şu; mastercodexin yaptığı gibi bi polarizer kullanarak polarize 3d izlemek diğer aktif gözlüklerden almaktan daha ucuza gelmez mi?tabii performans farkını da merak ediyorum.bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • merhaba

polarize sistemler çok kişinin izleyeceği durumlarda avantajlı olur, kaliteden ödün vermiş olursunuz...

hd25 yada hd25e den vazgeçmeyin derim...
  • Selam arkadaslar,
    Cok acil yardiminiz gerekiyor.
    Aleti diz mesafesinden duvara yansittigimda yukari dogru veriyor goruntuyu. Simdi projeksiyonu duvara sabitleyecegim o yuzden yukari cikn aletle beraber goruntu de tavana dogru gidiyor. Cihaz duz dururken goruntuyu asagiya nasil alabiliriz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMeOkTaY -- 30 Kasım 2013; 12:53:15 >
  • RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    RoMeOkTaY, bahsettiğiniz sorunu dikey shift le cihazın menüsünden müdahale ederek düzeltebilirsiniz. Ya da cihazı aşağı doğru eğim vererek görüntüyü aşağıya alabilirsiniz. Cihaza aşağı eğim verirseniz keystone ayarı ile görüntü deformansyonunu düzeltmeniz gerek. Bu iki seçenekten hangisi size uygunsa deneyin. Ama ilk tercih menü den dikey shift kullanın. Kolay gelsin ...
  • Ustad, dikey ya da yatay shift ayni kare icinde goruntuyu kaydiriyor. Yani ekran sabit ama görüntüyü kaydırıyor. Doğal olarak keystone ile düzeltme seçeneğini kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMeOkTaY -- 30 Kasım 2013; 14:16:08 >
  • kralkarga kullanıcısına yanıt
    Optoma HD25 yerine HD25e modelini satın alabilirsin. Pro-AV Tuncay bey ile görüşürsen sana yardımcı olacaktır. Ayrıca pasif ile akstif 3D sistemlerini karşılaştırdığımızda Aktif Shutter sistem görüntüde daha başarılıdr. Çünkü Aktif shutter sistemde ghosting olayı çok çok düşük seviyededir. Oysaki pasif sistemlerde %1 de olsa gölgelenme mevcuttur. Bunun yanında toplu izleme gereken ortamlarda pasif 3D sistem çok daha avantajlıdır.Gözlükleri ucuz olduğu için 1 aktif shutter fiyatına 30 adet pasif gözlük alınabilmektedir. Benim patentime ait Mastercodex 3D modulatörün fiyatı 1250 USD dir. Yanında 100 adet 3D dairesel gözlük hediye verilmektedir. Piyasadaki rakiplerine göre çok kaliteli bir görüntüye ve çok uygun fiyata sahiptir. Bu bilgilendirmeyi senin ve merak eden arkadaşlar için yaptım.

Eğer kişisel kullanım yapacaksan RF 3D gözlük almanı tavsiye ederim. Çünkü RF gözlüklerin kontrast oranı DLP Link gözlüklerin kontrast oranından daha iyidir. Bu gözlükleride turkmedia arkadaşımızın deiği gibihttp://www.estaramerica.com/rf-3d-glasses.html adresinden hesaplı bir şekilde satın alabilirsin.

• selam arkadaslar...

bu triple flash mevzusunda bir iki gündür arastırma yapıyorum, hd25, hd25e, hd25-lv, hd131x ve hd131xe manual larına baktım ama buna dair bir ibare ben bulamadım..optomanın sitesinde bu modellerin spec lerine baktım, orada da buna dair ibare yok...hd131 serileri avrupa versiyonları, ve cihazlar arasındaki tek fark lümen ve kontrast arasında gibi...

triple flash olayının sadece hd25e de oldugunu nerden öğrendiniz, hepsnin manual ı kend sitesinde mevcut ve buna dair hiçbir ayrıntı yok...
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,

http://www.optomausa.com/products/detail/HD25e linkinde datasheet dosyası mevcut ve datasheet dosyasında aşağıdaki değerler yazıyor. Bunun dışında HD serisinin modelleri arasında ansilümen farkı var.

Vertical Scan Rate 24–85Hz, 120Hz, 144Hz
    Horizontal Scan Rate 15.375–91.146KHz
  • This new "e" variations offers considerable improvements over the discontinued base model. Note the plural!
    Seldom do projector reviewers or manufacture speak of total cost of ownership. The typically expensive UHP lamp was a major, unspoken, hidden cost typical priced at $350-550!
    Pushing for change is some serious competition from large bright LCD flat panels especially for use in the education market. LED powered projectors are still severely limited in their light output and not competitive in 2013.
    So Optoma was forced to innovate or loose market share. Consumers don't know what to make of the HD25 models variations being introduced on an almost monthly basis. The LV model has greater light output yet uses the same 240w lamp! Projector Central asked WHY but Optoma declined to answer:
    "The HD25 and HD25-LV have the exact same fan noise. I have added a comment in the article to this effect. As far as "how is that even possible," I do not want to speculate. Your suspicion that it might involve the color wheel is plausible, but Optoma no longer publishes color wheel information, even for their home theater projectors, so it is impossible to confirm. We have asked Optoma representatives several times for color wheel information but they have declined to comment. Both the HD25-LV and the HD25 are actually very quiet in operation, but you are correct that Eco-mode is quieter still."
    To add even more mystery, Optoma just replaced the HD-25 with the HD-25e. This new "e" version approaches the brightness of the LV models yet uses a new more efficient lamp. Thanks to use of an optical lens on the BF lamp housing, power consumption has dropped from 240 to 190 watts, a considerable savings. Even better the new 6000 hr rated lamps drops in price from $380 to $154. The unstated goal is achieved: projectors are now competitive to large flat panel displays.

HD33 1800lum 4000/3000 hours (STD/bright) 230W $181 Lamp: BL-FP230i Osram
    HD25 2000lum 6000/3500 Hours (ECO/normal) 240W $380 Lamp: BL-FU240A Phillips
    Hd25-LV 3200lum 6000/3500 Hours (ECO/normal) 240W $380 Lamp: BL-FU240A Phillips
    HD25e 2800lum 6000/3500 Hours (ECO+/normal) 190W $150 Lamp: BL-FU190E NotSpecified
    HD131Xe 2500lum 6000/3500 Hours (ECO+/normal) 190W $150 Lamp: BL-FU190E NotSpecified
    HD30B 1600lum 5000/4000/3000 Hours (ECO+/ECO/normal) 240W $380 Lamp: BL-FU240A Phillips added 8/2013

All this is exciting news so why is Optoma keeping low key? because consumers who recently made an investment tend to be caught off-guard. There is an unstated risk with the new "Not Specified" lamp manufacture in the "e" models. Will it really last 6000 hrs? The lamp warranty is still only 90 days. However if the new, more efficient, less expensive lamp lives up to its claims then consumers get quite a bargain. The icing on the cake is one of the "e" models cost less than half of last years HD33. What an outstanding bargain!

söyle bir yazı var, e serisi, hd25e ve hd131xe hakkında...hd25, hd25-lv ve hd131x den sonra cıkan serilerdeki yeni isimlenmdirme, farkın kullanılan lambadan oldugu yönünde, ve 2000-3200 lümen yerine ortalama 2800-2500 lümen olan iki secenek cıkarılmıs..ama triple flash ile ilgili bir bilgi yok...

• tamam hocam gördüm...hd2 yok yalnız piyasada yavv
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Pro-AV Tuncay arkadaşıma sor belki elinde vardır. Hem daha hesaplı satın alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

Çok iyi bir seçim yaptınız güle güle kullanın. Takıldığınız noktalarda soru sormaktan çekinmeyin. Ayrıca ProAV Tuncay arkadaşımada selamlar. 3D RF Gözlükler için şu siteye de bakmanı tavsiye ederim. Site güvenilir bir sitedir.

http://www.curtpalme.com/RFGlasses.shtm

Ayrıca bu siteyi calibrasyon cihazları açısından Turkmedia ve diğer arkadaşlarında incelemesini tavsiye ederim. ayrıca Bu sitenin forumlarınıda takip ederek daha detaylı bilgilerede ulaşabilirsiniz.

hocam bu gözlüğün özlliklerinde 120hz yazıyor....

hd25e triple flash ise 144hz gözlük almak gerekecek

• bu projektör işi bi hayli aklıma yattı, bilhassa bu fiyata 3d ve full hd bi alet olması oldukça cazip.benim gibi başlangıç seviyesindeki biri için iyi bi seçenek olduğunu düşünüyorum, üstadların da görüşleri bu yöndedir heralde.merak ettiğim bi konu da bu aktif gözlüklerin baş ağrısı gibi yan etkileri var mıdır?pasif teknolojili lg kullanan biri olarak gözlüklerinden rahatlığından oldukça memnunum ancak 107 cm bi tvde 3d performansı takdir edersiniz ki çok olmuyor.bi süredir sürekli 55 inç bi led tv almayı düşünüyodum ama fiyatlar da bildiğiniz gibi 3500-4000 tl arasında, optomayı gördükten sonra kararım değişti, 47 inç bi led tv alıp yanına da optpma hd25e almayı düşünüyorum, sizce bu doğru bi karar mıdır ve optpma benim hem 3d keyfimi hem de 2d keyfimi arrtıracak kapasitede midir?yani demek istediğim optpmayı aldıkran sonra pişman olup da keşke daha fazla verip de başka bi model alsaydım der miyim yoksa gayet tatmin edici olur mu görüntü kalitesi?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.