Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kralkarga

bu projektör işi bi hayli aklıma yattı, bilhassa bu fiyata 3d ve full hd bi alet olması oldukça cazip.benim gibi başlangıç seviyesindeki biri için iyi bi seçenek olduğunu düşünüyorum, üstadların da görüşleri bu yöndedir heralde.merak ettiğim bi konu da bu aktif gözlüklerin baş ağrısı gibi yan etkileri var mıdır?pasif teknolojili lg kullanan biri olarak gözlüklerinden rahatlığından oldukça memnunum ancak 107 cm bi tvde 3d performansı takdir edersiniz ki çok olmuyor.bi süredir sürekli 55 inç bi led tv almayı düşünüyodum ama fiyatlar da bildiğiniz gibi 3500-4000 tl arasında, optomayı gördükten sonra kararım değişti, 47 inç bi led tv alıp yanına da optpma hd25e almayı düşünüyorum, sizce bu doğru bi karar mıdır ve optpma benim hem 3d keyfimi hem de 2d keyfimi arrtıracak kapasitede midir?yani demek istediğim optpmayı aldıkran sonra pişman olup da keşke daha fazla verip de başka bi model alsaydım der miyim yoksa gayet tatmin edici olur mu görüntü kalitesi?

Bende hd25e yi yeni aldım daha öncesinden projeksiyon tecrübelerim oldu benq 720mp ve benq Mw519 modeli. Bunlar 1024x768 ve 1280*800 çözünürlüklere sahipti MW serisinde DLP link gözlüklerle 3d izlediğimde hem eşimin hem benim başım ağrımıştı ve siyahlardaki kontrast yetersizliğinden göz algılamıyor ve baş dönmesi ve baş ağrısı yapıyordu.

HD25e e gelirsek bu ürünü almadan önce baya bir araştırdım şu acıdan hd25 mi hd25e mi yoksa hd25lv serişimi diye. Daha çnceden hd25e de 3d izledim ve öncesinde bende oluşan baş ağrısı hiç olmadı ve benq daki 3d ile alakası yoktu. Direk kendime benq da izlediğim 3d ise hd25e de izlediğim neydi dedim ve havada uçuşan efek ler(bunun bir terimi var ama ben bilmiyorum) çok tatmin ediciydi benim açımdan.

Kısaca hd25e nin 2d performansından çok memnunum 1080p olması , DLP olması ki DLP nin tek kötü yanı Reinbow dur(gökkuşağı efekti) ki hd25e de bu olay yok hiç bir eksi yanı kalmadı benim acımdan. Birde demişsiniz 3000-4000 liranın üstüne iki katını koyacaksınız ki bundan daha iyi bir model alasınız. Fiyatlar çok uçuk.

ProAV den aldığım ürünü Tuncay bey bana tavsiyesi daha iyi modellerdi. Forumdaki max-well arkadaşımızın kullandığı cihazdan da önerdi ama maalesef bütçemi çok zorladığından alamadım. Tabi ki daha iyisi var . Ama bu iş bütçe meselesi. Kesinlikle şunu söyliyebilirim 2d için pişman olmayacağınız bir cihaz. 8 tane filim izledim 6 sı 1920x1080 di 2 tanesi 1920x800 dü ve demedim ki renkler çok soluk yada ayrıntılar gözükmüyor. Lümen yetersiz gibi hiçbir problemim olmadı.

4 Metre mesafeden Enine 2,65m civarı görüntü alıyorum ve Duvara yansıtıyorum sarıya çalan bir Bej rengi mevcut. Tabi ki Perdede daha iyi sonuç alınır ama perdeyi koymak istediğim yer uygun değil mobilyalar yüzünden.

Bütce müsaitse Çok daha iyi cihazlar mevcut ama şunu unutmayın baya bir fiyat katlanıyor.

Bu arada 3D gözlük için yurt dışından alan arkadaşlar var mı. Varsa lütfen yardımcı olabiliriler mi hangi siteden alayım. Türkiyede gözlük fiyatı gerçekten çok pahalı ve satan larda emitter i her bir gözlük yanında veriyorlar oda ayrı bir külfet oluyor sadece gözlük satanda bulamadım açıkçası. ProAV buradan sesleniyorum bir ana önce şu 3d gözlüklerden getirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 2 Aralık 2013; 11:22:30 >

• hozes H kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibihttp://www.curtpalme.com/RFGlasses.shtm adresindeki gözlükler 120 Hz hızına sahip.http://www.estaramerica.com/rf-3d-glasses.html linkindeki gözlükler 144Hz hızını destekliyor. Optoma HD25e hem 120Hz hemde 144 Hz desteliyor ama 144 Hz varken neden 120 Hz kullanılsınki ?
  • kralkarga kullanıcısına yanıt
    Optoma HD25e modelinden vazgeçme derim. Eğer alanın büyükse o zaman HD25LV serisinede bakabilirsin. Aktif shutter gözlüklerde gözlerde olma olasılıı oldukça yüksektir. Her 1 saatlik izlemeden sonra 10-15 dk dinlenme önerilir. Aktif shutter gözlüklerin geçiş zamanlamaları çok keskin olduğu için gözü yormaktadır. LG TV lerde olay biraz daha farklıdır çünkü 3D görüntü sıralı değilde aynı anda gönderilir. Bu yüzden bir geçiş süreci oluşmadığından gözlerde yorulma olmaz. Pasif sistemlerde ise sağ ve sol görüntü geçişleri dairesel olarak yapıldığından geçişler oldukça yumuşak olur ve gözler fazla yorulmaz.

Projeksiyonun keyfini TV hiçbir zaman veremez. Bu yüzden bu kişsel bir tercih meselesidir. Projeksiyon cihazının tadını alırsanız TV ye dönüp bakmazsınız bile.
  • ikinize de verdiğiniz bilgiler ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Yurtdışından getirtme şansım olduğu için hd25e veya yurtdışı fiyatı hd25enin tr fiyatına eşdeğer bi projektör almak istiyorum, şanslıyım ki nişanlım da benim gibi bi sinefil ve projektör fikrine o da çok sıcak baktı.

Mastercodex, belirttiğiniz gibi aktif sistemlerdeki gözlerin yorulması tek çekincem bu konuda, bu yüzden polarize filtreyi sormuştum size ancak fiyat oldukça yüksek, alibabada daha hesaplı filtreler var ama ne kadar yararlı olur bilemiyorum.4 metre civarından izleme mesafesi olacak, ne kadar büyük perde kullanacağımın hesaplamalarını yapacağım önceden verilmiş olan sitelerden.Benim en çok merak ettiğim konulardan biri ise malumunuz projektör en arkadaki ünite ama ses sistemleri, oynatıcılar, avr, ps3 vb. genellikle perdenin dibinde oluyor, bunların bağlantısı nasıl yapılıyor?

1ses1, bahsettiniz o havada uçuşan efektler pop-out efektler oluyor ve benim de en çok görmek istediğim 3d efekti onlar.sizin de dediğiniz gibi bütçe olunca çok daha fena cihazlar var 2k 4k destekli gibi ama başlangıç kullanıcı olarak optoma tatmin edici gibi geldi.renk kalitesinden ve görüntü detaylarından siz memnun musunuz?Mastercodexe sorduğum soruyu size de sorayım, bilgisi olan başka arkadaşlar da cevaplayabilir; ses sistemleri, avr, ps3 gibi cihazların bağlantılarını nasıl yapıyorsunuz?bu aletler perdenin yanında mı yoksa projektörün yanında mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralkarga -- 3 Aralık 2013; 0:56:51 >

• hd25-lv datasheet tede 144 hz olayı yazıyor...

birde proav tuncay beyle görüştüm, cok takılmayın bu 144hz olayına dedi, fark eden birsey yok der kendisi...delinin biri kuyuya bir taş atmıs millet cıkaramıyor diyor..hakikaten de yabancı forumlarda cokta takılan yok bu olaya gibi...

bosuna fazla paramı vericez acaba, hd131x alıp kurtulsak mı ki?? benim ekran 80inc olacagında lümende cok fark etmez gibi geliyor...kontrast aynı zaten...bilemedim....

hd25e ile hd25 farkını gören var mı deneyipte, özellikle bu 144hz olayı için....
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozes

hd25-lv datasheet tede 144 hz olayı yazıyor...

birde proav tuncay beyle görüştüm, cok takılmayın bu 144hz olayına dedi, fark eden birsey yok der kendisi...delinin biri kuyuya bir taş atmıs millet cıkaramıyor diyor..hakikaten de yabancı forumlarda cokta takılan yok bu olaya gibi...

bosuna fazla paramı vericez acaba, hd131x alıp kurtulsak mı ki?? benim ekran 80inc olacagında lümende cok fark etmez gibi geliyor...kontrast aynı zaten...bilemedim....

hd25e ile hd25 farkını gören var mı deneyipte, özellikle bu 144hz olayı için....

Tuncay bey bana da aynılarını söyledi ama Tuncay bey in hd25e i test edip izlememiş, ben alırken öyle söyledi bana. 144hz e takılmayın demesi gayet normal ama ileri bir teknoloji dururken neden daha düşüğünü alayım ki. Ben lv modelini alacaktım aslında ama 2800 lümen büyük ekranlar içinde yeterli ve gündüzde kullanmadığımdan hd25e yi tercih ettim.

hd25e ile hd25 farkı dersen yanlış olur gözlük meselesinde çünkü ansi lümenleri birinin 2800 diğerinin 2000. Hd25e 120hz ve 144hz bu gözlükleri denemek lazım aynı cihazda o zaman farkı daha iyi anlarız tabi anlayabilirsek.

Birde aldığınız cihazın kontrastı çok önemli. eski cihazımda 2800(benq mw519) lümendi ama gündüz denemelerimde hd25e daha belirgin ve ayrıntılı(özellikle siyah tonlarda) bir görüntü aldım bunun nedeni kontrast. Benq kontrastı hd25e nin yarısı kadar. Büyük ekran dada bu fark ediliyor gece özellikle.

80" kullanacaksanız gayet yeterli olur ama ilerde kullanacağınız mekan değişikliklerinde keşke dememek birazdaha bitceyi zorlayabilirsiniz zorlamak dan kastım 200-300 lira. Bu bedel içinde daha düşük model almaya değmez kanaatindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kralkarga

ikinize de verdiğiniz bilgiler ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Yurtdışından getirtme şansım olduğu için hd25e veya yurtdışı fiyatı hd25enin tr fiyatına eşdeğer bi projektör almak istiyorum, şanslıyım ki nişanlım da benim gibi bi sinefil ve projektör fikrine o da çok sıcak baktı.

Mastercodex, belirttiğiniz gibi aktif sistemlerdeki gözlerin yorulması tek çekincem bu konuda, bu yüzden polarize filtreyi sormuştum size ancak fiyat oldukça yüksek, alibabada daha hesaplı filtreler var ama ne kadar yararlı olur bilemiyorum.4 metre civarından izleme mesafesi olacak, ne kadar büyük perde kullanacağımın hesaplamalarını yapacağım önceden verilmiş olan sitelerden.Benim en çok merak ettiğim konulardan biri ise malumunuz projektör en arkadaki ünite ama ses sistemleri, oynatıcılar, avr, ps3 vb. genellikle perdenin dibinde oluyor, bunların bağlantısı nasıl yapılıyor?

1ses1, bahsettiniz o havada uçuşan efektler pop-out efektler oluyor ve benim de en çok görmek istediğim 3d efekti onlar.sizin de dediğiniz gibi bütçe olunca çok daha fena cihazlar var 2k 4k destekli gibi ama başlangıç kullanıcı olarak optoma tatmin edici gibi geldi.renk kalitesinden ve görüntü detaylarından siz memnun musunuz?Mastercodexe sorduğum soruyu size de sorayım, bilgisi olan başka arkadaşlar da cevaplayabilir; ses sistemleri, avr, ps3 gibi cihazların bağlantılarını nasıl yapıyorsunuz?bu aletler perdenin yanında mı yoksa projektörün yanında mı?

hd25e mi yada hd25 mi sorusunun cevabı kesinlikle hd25e dir. Bana da tavsiyede bulunan ve yardımcı olan arkadaşlarda bu yönde gitmemi söyledi ve iyi ki gitmişim. hd25e ile hd25 arasında daha doğrusu hd25e 3 artı özelliği var.

Hd25e eco mod(190W) max mod(262W) 2800 Ansi(Işık Gücü)
    Hd25 eco mod(240W) max mod(339W) 2000 Ansi(Işık Gücü)
    Hd25-Lv eco mod(240W) max mod(339W) 3200 Ansi(Işık Gücü) Hd25-lv burda göstermemin nedeni ansi lümeni hd25 'e göre daha fazla olmasına rağmen eşit güç tüketimi.

Gördüğünüz gibi güç tüketimi 2000 lümen olmasına rağmen hd25e den çok fazla. Tabi benim gibi kullanıcılar pek güç tüketimini önemsemez her gün 2 filim izlemiyorum ama güç tüketimindeki düşük değer lamba teknolojisinin hd25 e göre daha üstün olduğunu gösteriyor.

3D kısmında da malum konu 3 model den sadece hd25e de mevcut olan 144 hz olayı. 144hz gözlükleri alır almaz 120hz ile arasındaki farka bakacağım benim acımdan. Sonuçta istatistik olarak baktığımızda 120hz saniyede her bir göze 60 kere açık kapatırken 144hz de ise 72 kere buda bir nebze olsun ışık verimliliği açısından bir artı teşkil eder tabi bu iki mod arasında bir fark hissedebilecek bir durum mudur değilimdir denemeden bilemiyorum. Deneyen arkadaşlar var ise kesinlikle yazmalarını rica ediyorum.

Üçüncü farkı ise ansi lümen değeri bu değer büyük çaplı ekranlar için önemli olan bir konu. İlerde daha büyük ekrana ihtiyacınız olursa 3 metreden fazla o zaman yüksek ansilümen değeri gerekiyor. Buda hd25-lv devre giriyor ama ben gece diğer salonumda ölçüm yaptım duvar müsait değildi ama 8,7 metrede 5,65 civarı bir görüntü aldım 10 ar santim yanlış ölçebilirim metrem yetmediğinden. Ve sadece pixellerdeki bozulma ansilümen yeterli olumu diye. Karanlık odada duvara yansıttığım bu mesafede gayet iyibir performans aldım duvara yansıttığım halde. Tabiki hd25-lv test etmeye bile lüzum yok 3200 lümen ile.

Sonuçta hd25e 144hz olayı haricinde diğer iki model de aynı kontrast ı alırsınız diğer ansilümen olayı sadece kullanacağınız ekran boyutunu belirleyecek.

Aslında kafa karıştıran birçok şey var taki ürünü alana kadar. Bence sizin kriteriniz şu olmalı max ne kadar boyutta ekran kullanacağım ve loş ortam damı yada karanlık ortamdamı kullanacağım. Tabiki bu modellerde yoksa farklı markaların yine optamanında daha iyi modelleri mevcut ama bu fiyat aralığında değiller en az iki katı fark ile daha iyi modeller alınabilir.

2500-3500 fiyat aralığında bu 3 modeli Türkiyeden bulabilirsiniz.

Birde yardımcı olma konusunda tabiki tecrübesi benden falza olan arkadaşlarda düzeltebilir.

1. Bütçe
    2. Ekran boyutu (Ansi lümen ve kontrast)
    3. Loş ortam mı, Karanlık ortam mı yada gün ışığında mı (Ansi lümen kontrast)
    4.Çözünürlük 1024x768 1280x800 1920x1080 (4k buna bulaşmayın derim araba fiyatı :D )
    5.3d mi 2d mi
    6.Güç Tüketimi
    7.Kontrast ve siyah derinliği (bu iki kriter kesinlikle yükseldikçe fiyatta katlanarak yükseliyor)
    8.DLP mi LCD mi (Kesinlikle kullandıktan sonra ve daha önceden görsel olarak test ettiğinizde karar vereceğiniz bir kriter.Birde DLP ise Reinbow varmı yokmu daha doğrusu belli oluyor mu olmuyor mu)

İlk 5 kriter cihazı almadan önce size çok yardımcı olur. Ben bu şekilde en doğru cihazı aldım bana göre. Sizde bu şekilde kendi kriterinizi maddeler iseniz hem tecrübeli arkadaşlar size yardımcı olur hemde cihazı aldıktan sonra pişman olmazsınız.

ÖRNEK olarak

1. 2000-3500 TL Bütçe
    2. Max Enine 2,5-3,5 metre ekran
    3. Karanlık ortam
    4. 1920x1080
    5. 2d ve 3d(olmasada olur)
    6. Reinbow yoksa DLP

Benim almadan önceki kriterlerim bunlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 3 Aralık 2013; 10:34:49 >

• hd25-lv de 144 hz, datasheet te yaziyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Optoma hd25-lv 144 hz refresh desteklemekte. 144 hz nin avantajı görüntü akıcılığı ve imaj kalitesini %20 artırır. ( 120 hz cihazlara göre ) Tecrübe ile sabit.
    Optoma hd25-Lv modelini kullanıyorum ve tavsiyem 3 metre üstü görüntü izleyecekseniz lv modelini seçmek mantıklıdır. Perdeniz daha küçük ölçülerde ise daha düşük lümenli modelleri tercih ederseniz isabetli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 3 Aralık 2013; 13:07:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Optoma hd25-lv 144 hz refresh desteklemekte. 144 hz nin avantajı görüntü akıcılığı ve imaj kalitesini %20 artırır. ( 120 hz cihazlara göre ) Tecrübe ile sabit.
    Optoma hd25-Lv modelini kullanıyorum ve tavsiyem 3 metre üstü görüntü izleyecekseniz lv modelini seçmek mantıklıdır. Perdeniz daha küçük ölçülerde ise daha düşük lümenli modelleri tercih ederseniz isabetli olur.

Panasonic cihazınız ile hd25-lv arasında çok farkvarmı görsellik açısından.
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    @1ses1, her iki cihazın performansını perde boyutu ve perde rengi açısından değerlendirmek daha doğru olur ...
    Optoma hd25 - LV yi sadece 4 metrelik mat beyaz perde de 3d görüntü için kullanıyorum. LV nin bu ebatta bir perde için 2d siyah seviyesi ve görüntü kalitesi açısından oldukça başarılı.
    Panasonic cihazı ise 2.40 lık mat gri perde de 2d görüntü için kullanmaktayım. Gri perde deki pana nın 2d görüntüsü, optoma ya göre daha başarılı. Fakat bu fark da gri perdenin katkısı ile oluşmakta.
    4 metrelik gri perde olsa optoma 2d siyah seviyesi ve görüntü performansı açısından pana ae1000 i yakalayabilir. Denemek gerekir.
    Mat gri kumaşın ebatının ufak olması nedeniyle 400x225 motorlu perde yaptırma imkanı da yok malesef.
  • bende bugun optoma hd25e aldım..80 inc mdf den yapılma bir ekranım var...şimdi ucuz rf-3d gözlük bulmalı...boyutdijitaldekiler cok fahiş fiyat...nerden temin edebiliriz, bir önceiki sayfda paylaşılmıs ancak amazon türkiye ye yollamıyor gözlüğü...

• hozes H kullanıcısına yanıt
    Sayın hozes,
    Hayırlı olsun cihazınız. Güzel günlerde kullanın.
    Gözlük için ebay'e de bakılabilir sanırım. 60 70$'a ilanlar var. Türkiye'de malesef 300TL den başlıyor.
  • @max-well selamlar hocam,
    *************** bu firmanın perde fiyhatları çok uygun geldi bana. 3.5 X 2.25 sipariş vericem yarın ama senin fikrim çok önemli.
    Firma hem gri hem de beyaz perde yapıyor. Sence gerçeğe yakın renkleri hangi renk perde ile alabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMeOkTaY -- 4 Aralık 2013; 11:34:35 >

• pahalı yav...shipping le beraber 100 doları bulur...
  • pardon shipping free miş...ozaman fiyat fena degil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkmedia

Ebay'de uygun fiyata Optoma zf2100 gözlük,
    Emitter siz sadece gözlük 65$ :
    http://www.ebay.com/itm/3D-NOW-RF-3D-Glasses-for-Optoma-GT750-G750E-HD33-HD3300-HD83-HD8300-BG-ZF2100GLS-/170930242104?pt=US_Video_Projectors&hash=item27cc3c8238

Emitter ile birlikte 94$ :
    http://www.ebay.com/itm/VIP-3D-RF-Glasses-for-Optoma-HD33-GT750-HD8300-BG-ZF2100GLS-RF-Emitter-Included-/130884707051?pt=US_3D_TV_Glasses_Accessories&hash=item1e795622eb

Satıcı Kanada'dan. Daha uygun fiyata yok sanırım.

"hozes" Hayırlı olsun öncelikle. Umarım keyifli bir şekilde izlersiniz.

max-well verdiğiniz yanıt için teşekkürler

Evet Biraz daha yabancı siteleri araştıracağım verdiğiniz linkleride kontrol ediyorum ve yurt dışından alışveriş yapan bir arkadaşımla alışverş yaptıracağım gibi gözüküyor.

Birde alacağım 2 tane gözlükle 200 doları bulur kanaatindeyim ve bu 200 dolar gümrüğe takılırmı acaba. Gümrük olarak bir sorun olurmu. Eğer tek seferde bu şekilde sorun olursa farklı aralıklarda sipariş versem olur mu ?

• quote:

********************* bu firmanın perde fiyhatları çok uygun geldi bana. 3.5 X 2.25 sipariş vericem yarın ama senin fikrim çok önemli.
    Firma hem gri hem de beyaz perde yapıyor. Sence gerçeğe yakın renkleri hangi renk perde ile alabilirim ?

Arkadaşlar max-well müsait değil sanırım.. bugün perde siparişini vereceğimden dolayı yardımınızı rica ederim... Gerçeğe en yakın görüntüyü alabilmek için yukarda bahsettiğim ebatlarda, beyaz mı yoksa gri perdemi alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMeOkTaY -- 4 Aralık 2013; 11:32:56 >
  • RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    @RoMeOkTaY pm kontrol edin ...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.