Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende uzun süredir fullhd ye geçme peşindeydim,
    araya evlilik ve taşınma olayları falan girdi, yeni evin arka odasını sinema odası yapmaya karar verdim, bu arada bendeki gt750xl ve xgs240 perdeyi satıyorum.
    sinema odamda görüntü boyu 200-220 cm civarında olacak, perdeyide camın önüne kartonpiyerin arkasına kornişin yanına asacağım, burda 6 cm lik yer var burası için özel gri kumaştan stor mekanizmalı perde yaptırdım. perdem cam ve balkon kapısının önüne gelecek. ilk olarak perde olayını hallettim. bu arada bende hd25 alacağım, görüntünün boyu 2 metre olacağı için hd25 modelini seçtim ama daha parasını deyip almadım, bugün veya yarın gidip elden alacağım cihazı. hd25 i seçmemin sebebi bu fiyat aralığında bu kalitede görüntüyü başka hiç bir cihazda görememem oldu. ayrıca 2 metre görüntü için 2000 AL ışık gücü gayet yeterli. 3d olayına yine dlp gözlüklerim ile devam edeceğim.
    şimdilik sadece bir odam ve projeksiyon perdem mevcut. sırada hd25 im var sonra yavaş yavaş odayı kafama göre tamamlayacağım, popcorn makinesi, exit yazısı led aydınlatmalar falan filan... daha çok eksiğim var. adım adım fotoğraf paylaşırım, ilk halinden son haline doğru, hem yeni başlayanlara fikir olur, hemde üstadlarımdan fikir almak isterim.

• newonw1 kullanıcısına yanıt
    newonw1 selamlar, öncelikle Allah eşini ve seni bi ömür boyu mutlu etsin. Özel sinema odası yapabilmen de büyük şans olmuş. Böyle imkanların kıymetini bilmek lazım.
    İki metrelik perde için hd25 isabetli seçim olur. Cihazın iki metrelik perde de imaj parlaklığı zoom max açıkken 141 nits. Zoom kapalı iken 112 nits. Bu değerler 3d için 2 metrelik perde de sizi çok memnun eder. Cihazı eko moda alıp 2d görüntüyü de başarılı izlersiniz. Gri perde yaptırmanızda görüntüdeki siyah seviyesini ve renk doygunluğunu olumlu etkileyeceğinden 2d görüntüde de sizi oldukça memnun edecektir. Senin de belirtiğin gibi hd25 fiyat performans açısından çok başarılı cihazdır. Optoma hd25 ve iki metrelik gri perde seçimi ödenen paranın karşılığını fazlası ile verir ...
    Bi tavsiye de bulunayım, yer müsait ise projeksiyonu zoom u kapalı iken kullanmanı tavsiye ederim. Zira imaj parlaklığı 112 nits olursa 2d görüntüdeki başarı daha da artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 27 Aralık 2013; 11:03:26 >

teşekkür ederim dilekleriniz için,

hd25 2 metrede yeterde artar bile...

hocam gri perde tecrübenizi paylaşırsanız belki biz de ileride düşünebiliriz, görüntü kalitesini arttırmak açısından... ben boyutta maxwell hocanın önerdiği perdeyi gördüm ancak mekanizmasından inanılmaz kötü sesler geliyodu, xblackle arasında çok büyük bi fark göremedim, bu yüzden xblack tercih ettim..
  • Arkadaşlar merhaba,
    HD25e ve perde seçiminde sıkıntı yaşayanlar için fikir oluşturabilir aşağıda paylaştıklarım. Ben Max-well üstadın tavsiyesi ile gri perde aldım ki iyi bir hamle oldu benim için.

3 Metrelik FullScreen Gri Perde. (dekorasyon ve düzenleme yapamadım henüz)
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

Not: Yukarda da görüldüğü üzere stor perdelerde ya da motorlu perdelerde potluk durumu var. Ancak filmlerde rahatsız etmiyor Bilg. Olmasa güzel olur tabi ama yer kaplamadığını da göze alırsak avantajlı gibime geliyor. İlerde belki sabitlerim

Fotoğraflar Iphone 4S ile çekilmiştir. Ortada beyaz karton var

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

Bu da 1 dk'lık video. Iphone 4S ile çekildi yine.

Blackout Stor perde ve 3D gözlük işlerini de ayarlarsam geriye bişey kalmıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMeOkTaY -- 27 Aralık 2013; 21:24:56 >

• hayırlı olsun cihazınız ve perdeniz bu hangi marka perdedir ve mekanizmayı indirip kaldırırken ses çıkmıyor mu bir de hangi fiyata aldınız?

paylaşımlarınız için ayrıca teşekkürler
  • RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    Perde baya heybetli görünüyor maşallah. Oktay pm le gönderdiğim basit ayarların görüntüye etkisi oldu mu?
  • RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    Aynı mesaj iki kere atıldığı için silindi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 27 Aralık 2013; 23:04:59 >
  • Merhaba

Bende sinema odam için ilk projeksiyon cihazımı almak üzereyim. Aylardır takip ettiğim kadar ile Epson 5910'u bütçeme göre , uygun bulmuştum..

Bütçem yaklaşık 3000 tl..

Ancak bu başlığa rastladım . Konuyu çok detaylı okuyamadım ama Optoma HD 25 modeli beğeniliyor.

Benim bütçeme göre bu iki cihaz arasında hangisi daha uygun olur ? 5910 mu HD 25 mi ,Ve neden ?

Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum..

Zahmet edip cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2601cuneyt

Merhaba

Bende sinema odam için ilk projeksiyon cihazımı almak üzereyim. Aylardır takip ettiğim kadar ile Epson 5910'u bütçeme göre , uygun bulmuştum..

Bütçem yaklaşık 3000 tl..

Ancak bu başlığa rastladım . Konuyu çok detaylı okuyamadım ama Optoma HD 25 modeli beğeniliyor.

Benim bütçeme göre bu iki cihaz arasında hangisi daha uygun olur ? 5910 mu HD 25 mi ,Ve neden ?

Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum..

Zahmet edip cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ediyorum..

merhaba,

ben çok fazla epson cihazlarıyla gelip gittiğim için cevaplayım...

en büyük sebebi cihazın büyük olması... ve 3lcd cihazların çok fazla ses yapması...

ayrıca hd25e 2800 lümen olması da çok iyi, ben daha önce hd25 almıştım ama onun da 2 gözlük hediyeli fiyatı çok daha iyiydi...

tabii bence projeksiyon olayı kişiye göre çok değişiyor, o yüzden bence mutlaka test ederek karar verin Epson topiğini takip ederseniz çok fazla epson ve 3lcd teknolojisi hayranı olduğunu görürsünüz...

• iyi dilekler için teşekkür ederim,
    evt, eşim zaten sinema cihazlarına ilgimi bildiği için pek sıkıntı çıkarmadı, aramızda bir şekilde anlaşıyoruz, asıl sorun ses sistemi aldığım zaman alt komşu ile çıkacak gibi duruyor, evim en üst katta ve gerekirse evin zemine ses yalıtımıda yapmayı planlıyorum, tabi o epey bi sonraları olacak,
    cihazı aldım, kutu fotolarını aşağıda bulabilirsiniz, cihazı bilen biliyordur, beyaz kasaya sahip, gt750 ile aynı kasa, bu kasa tasarımı çok tuttu veya havalandırma vs. için iyi performans veriyor olsa gerek tasarımı değiştirmemişler. tasarımı şık ve beyaz renkli kendinden emin bir duruşu var,
    akşam iş dönüşü biraz geç olduğu için perde montajını hafta sonuna bıraktım, bu akşamlık FullHD sinema keyfini duvara yansıtarak yaşadık,
    fotoğraflarda sanki beyazlar biraz patladı gibi, resimler iphone 5 ile çekildi,
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

• @kamil
    Perde fullscreen marka ve inidirip kaldirirken ki bu yaklasik 2 saniye surmekle beraber ses oluyor. Perdeyi 580 tlye aktivizyondan almistim.
    @max_well
    Sinan hocam gonderdigin ufak ayarlarin goruntuye olumlu etkisi oldu. Seninde soyledigin gibi zamanla ve goz alistikca kalibrasyon yapmaya devam edecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Perde baya heybetli görünüyor maşallah. Oktay pm le gönderdiğim basit ayarların görüntüye etkisi oldu mu?

hocam ayarları başlığa yazabilirmisiniz llütfen, farklı ayarlarsa denemek isterim şahsen
  • Max-well üstadın benimle paylaştığı ayarlar şu şekildedir.
    - Gamma modu "film".
    - CMS ayarlarından yeşil renk -8 ve kırmızı renk -4.
    - Beyaz ise +2 ya da +4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMeOkTaY -- 28 Aralık 2013; 10:37:30 >
    @newown1, cihazınız hayırlı olsu. İyi günlerde kullanın.
    Resimler boyalı duvarda olmasına rağmen cihaz iyi iş çıkarmış. Beyazların patlamasını ayar yaparsanız yok olacaktır. Sanırım default ayarlarda kullandınız. Gri perdenizi kullandığınız da siyah seviyesi ve renk doygunluğu da gelişecek. Fiyat / performans ürünü almışsınız.
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Oktay ile paylaştığım ayarlar, hd25e cihazı deneyerek verdiğim ayarlar değildir. Yani detaylı ayar beklentisine girmeyin dostlar. Hd25e nin gri perde de kullanımına uygun olabileceğini düşündüğüm bir kaç ayar değerleridir. Siyahlarda ve ten renklerindeki tepe frekans değerlerin kırılması amacı ile yapılmıştır. Kendi cihazınız da deneyip sonuca göre kararı siz verin.
  • @2601cuneyt, perde ebatınızı ve izleme mesafenizi belirtirseniz daha isabetli yardım alabilirsiniz ... Bütçenizin full hd için yeterli olması avantajınız ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 28 Aralık 2013; 13:26:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

@2601cuneyt, perde ebatınızı ve izleme mesafenizi belirtirseniz daha isabetli yardım alabilirsiniz ... Bütçenizin full hd için yeterli olması avantajınız ...

Henüz perde almadım..

izleme mesafem yaklaşık 4.0 metre..
  • @2601cuneyt, dört metre izleme mesafeniz için 250 veya 266 cm lik gri kontrast perde ve optoma hd25 ikilisini tercih ederseniz 2d ve 3d görüntü performansından memnun kalırsınız. Zira hd25 fiyat/ performans açısından oldukça başarılıdır. Sanırım iki adet 3d gözlük hediyeli satılmakta.
    Optoma hd25 için yeriniz müsait ise 266 cm lik perde tercih ediniz. Gri perde ile siyah seviyesi ve renk doygunluğu artacağından görüntüye olumlu etkisi olmakta. Ödediğiniz paranın karşılığını kesinlikle alırsınız. Beklentiniz çok yüksek ise bütçenizi artırıp üst segment cihazlara yönelmeniz daha doğru olur.
    Epson 3lcd teknolojisini kullanır, Optoma ise dlp teknolojisi kullanmaktadır. Nette araştırırsanız bu iki teknolojinin avantaj ve dezavantajlarını videolarla görme imkanınız var. LCD teknolojisi daha caf caflı renkler üretirken dlp teknolojisi daha abartısız pastel renkler sunar. Her iki cihazı demo etme imkanınız varsa beklentinize göre her iki cihazdan birisini seçebilirsiniz. Bu seçim sizin göz zevkinizle ilgilidir. Her iki cihazda sizi üzmez ...

• İlginiz için teşekkür ederim..

Bodrumda bir odayı sinema odası olarak düzenliyorum. yaklaşık 4*4 metre gibi oda ebatları...Duvarlar koyu mat gri boyalı.Taban koyu mat gri seramik..

Bu benim ilk projeksiyonum olacak. Projeksiyonu film ve maç izlemek için kullanacağım , çok az da playstation oyunları için.. % 70 2d , % 30 3d izlerim gibi..

Doğrusu çok fazla masrafım olduğu için projeksiyonu almayı bir ara ertelemeyi de düşündüm ama kışın daha fazla olan boş vaktimi değerlendireyim diye taksitle de olsa projeksiyonu almaya karar verdim..

Az masrafla tatminkar bir performans alabilirsem benim için yeterli olacak. Belki ileride upgrade ederim..
  • İlk projeksiyonunuz için hd25 ve gri perde birlikteliği sizi fazlası ile memnun eder ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 29 Aralık 2013; 22:16:00 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.