Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oktay bahsettiğin ışık taşması cihazdan yaptığın kilit taşı ayarından kaynaklanmakta. Taşan bu ışık renksiz olması gerekli. Görüntü parçası barındırmamalı. Cihazı perdeye oturtmak için kilit taşı ile yaptığın ayardan kaynaklanan normal bi durumdur ...
  • max-well kullanıcısına yanıt
    Dün ilk 3D gözlük denememden sonra bariz şekilde ve aydınlık birazda büyük bir taşma olduğunu farkettim. daha önce bu kadar olmadığına eminim. Neyse ki bi kaç ayarla hallettim. Taşmayı minimuma indirdim.

Peki max-well, projeksiyon cihazı görüntü kaynağı ararken sağ altta çıkan HDMI 1 - HDMI 2 gibi yazılarda özellikle 3D film esnasında 1080p ve 24hz yazıyor. gözlükler 144 hz olmasına rağmen neden böyle. Kaynak mı 24 hz acaba ? yanlış bluray i mi indirdim ben :)
  • RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    Ekranda gördüğün 1080p 24hz değeri optoma nın verdiği görüntü değeridir. Kaynak cihazdan gelen sinyale göre optoma oto olarak gelen sinyali tanır. Cihaz 144 hz yi 3d de aktif hale getirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoMeOkTaY

Sevgili Max-well üstadın dün önerisi üzerine 3D filmi "frame" modunda izledim. gerçekten derinlik farketti ve daha keyifli hale geldi. Bilginiz olsun.

bluray bluray.iso dosyalarında izlersiniz de düşük kalitelerde, 3d filmde görüntü yan yana veya üst üste ise ozaman ayarlardan SBS ya da Top and Bottom modunu kullanmanız lazım. Bluray indirme, cd olarak kullanma imkanı varsa diğer formatlara pek bulaşmamak lazım diye düşünüyorum.
    5-6gb lik half sbs film ile bluray 3d çok fark ediyor.
    ışık taşması konusunu max-well üstad cevaplamış.
    Projeksiyonu duvara askı aparatı ile zoom ve key stone özelliğini kullanmadan tam hizalı monte edebilmek için 1 hafta uğraşmıştım.
    key stone özelliğini kullanınca ister istemez bu durum oluşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulwi

Süper fiyata optoma hd25e buldum . Ama malesef ev sigortasindan gelecek cevabi bekliyorum onay ciksa direk verecem siparisi.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

super fiyatmis, su an 699dan ama. Kupon mu girdiniz?

gayet guvenilir bir site,

Edit: Simdi anladim, excluding VAT yaziyor. Business Customer icin kdv haric fiyat o. Acaba firma olunca KDV odenmiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5E37836F -- 4 Ocak 2014; 0:19:02 >

• Merhaba arkadaşlar, ben de birkaç aydır Epson'ları inceliyordum, yaza göre hızlı bir fiyat artışı oldu ve bu da benim için biraz moral bozucu oldu.
    Ayırmak istediğim bütçe perde dahil 3000 TL civarında, aklımda TW-5910 vardı fakat cihaz çoktan 3200 TL'leri bulmuş.

Başlıktan birkaç sayfa okudum, Optoma hakkında olumlu yorumlar var, en azından f/p olarak öne çıkıyor, yardımcı olan arkadaşlar da büyük avantaj.
    İzmir'de olduğumdan demo yapacak şansımız yok bu da bize dezavantaj

Genelde yüksek bit değerli (min 10gb) civarında filmleri, tamamen karanlıkta izlerim ve PJyi sadece film izlemek için alıcam.
    3D benim için önemli, özellikle gözlük performansı ve fiyatı ile brightness durumu.

Piyasada en ucuz, 2 gözlük hediyeli 2500 TL gördüm, diğer modellerini (HD25e ve HD25-lv) pek incelemedim, fiyat farkına değecek modeller mi bilmiyorum açıkçası.

• albati kullanıcısına yanıt
    @albati selamlar, kurlar böyle giderse bugün ki cihazların fiyatlarını ararız.
    Perde ebatın 3 metreyi geçmeyecekse hd25 i fiyat / performans açısından düşünebilirsin. 2.500 tl gibi fiyatdan satılmakta ve 2 adet gözlük hediyeli. Gözlüklerin tanesi 380 tl ye satılmakta. Gözlüklerin tane fiyatını pazarlıkla 300 tl ye alsanız iki adet gözlük 600 tl eder. Cihazın fiyatı 1.900 tl ye gelir. 3d ve full hd cihaz için iyi fiyat.
    Optoma hd25 i gri perde ile kullanırsanız 2d ve 3d için parasının karşılığını fazlası ile verir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 4 Ocak 2014; 12:06:19 >
  • Arkadaslar epson tw 5200 ile hd 25e arasinda gidip geliyorum, dlp ve 3lcd hangisini onerirsiniz ev sinemasi icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • max-well kullanıcısına yanıt
    Sinan abi,
    optoma hd25 in yanında (2500TL) hediye verilen gözlükler DLP gözlük sanırım. (boyutdijital'de). hd25 2100TL civarında bulunabiliyordu. Fiyatlar çok artmış.
    sayın albati,
    3d sizin için önemliyse optoma hd25e yi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
    3d performansı için bu cihazı epson tw6100 yerine tercih etmiştim. (epson tw6100'ü görüp)

max-well üstadın da söylediğigi gibi perdeniz 3 metreden büyük değilse hd25-lv modelini almanıza gerek yok.
    optoma hd25 ve hd25e 20.000 Kontrast.
    hd25 2000 ansi lumen.
    hd25e 2800 ansi lumen.

Ayrıca 3d için ise gözlükte hd25e'nin 144hz desteği var. Sizin için önemli bir faktörmü bilemiyorum ancak,
    hd25 in hem lamba fiyatı biraz daha pahalı hemde güç tüketimi hd25e'den fazla.

Fiyatlar biraz yükselmiş. hd25e alırsanız yanında verilen gözlüklerin liste fiyatı 300TL civarında olması lazım boyutdijital'de.
    (rf gözlkler dlp gözlüklerden çok daha performanslı)

her iki cihazda rf ya da dlp gözlük kullanabilirsiniz. hd25'de 144hz yerine 120hz de kullanmış olursunuz gözlükleri.

• Hızlı cevap için teşekkürler arkadaşlar.
    İzleme mesafem yaklaşık 3 metre, karanlıkta izleyeceğim, sanırım ışık gücü çok sorun teşkil etmez.
    Peki ekstradan gözlük alacak olsak, Epson'daki gibi tanesi 50-60 TL olan Samsung gibi gözlükler bulamaz mıyız? Ya da ucuz gözlüklerle yanında verilenler arasında çok fark oluyor mu?

Perde olayı bende karışık biraz, yansıtacağım yerde duvar paneli var, imzamdaki başlıktan görebilirsiniz.
    Yani fix frame kullanamam, büyük ihtimal motorlu düşünüyorum. Perdeyi TV'nin önüne getirebilmem için frontları arkaya almak lazım, benim kulelerin de derinliği fazla.
    Hoparlörlerin perde arkasında kalmasının bir sıkıntısı olur mu? Sinemalarda center falan hep perde arkasında ama ordaki perdeyle ev perdeleri farklıdır sanırım.
    Benim perde genişliğim max. 2.5 metre olabilir.

Benim sistem:
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

hd25 i uygun fiyata bulabilirseniz dlp gözlükler 100TL civarında.
    Boyutdijital'de hd25 2500tl ye satılıyor 2 tane dlp gözlük hediyeli.
    RF gözlük isterseniz 300TL den aşağı bulmak zor. Yurtdışı fiyatlarda 70$ civarında.
    Ses konusunda birşey diyemem. Ancak perde konusunda max-well üstadın perdeler için paylaştığı karşılaştırma resimleri var incelemenizi tavsiye ederim.
    Gri perde ile kontrast oranlarını arttırabilirsiniz.
    240cm genişliğinde perde için projeksiyonun perde uzaklığı 430cm civarında. (zoom açık 360cm)
    Mesafe uygunsa perdeyi bahsettiğiniz şekilde monte edersiniz. Ses konusunu uzman arkadaşların cevaplaması daha doğru olur. perde arkasında hoperlör deneyimim olmadı.
  • Perdenin arkasına hoparlör koyabilmeniz için perdenizin perforated (delikli) olması gerekmektedir. Ev sineması perde sistemlerinde izleme mesafesi yakın olduğu için delikli perde kullanılamaz. Ancak micro perforated perde ev sinemaları için olabilir ama fiyatları biraz pahalıdır. Bu yüzden hoparlörleri perde önüne koymak ve deliksiz perde kullanmak en ideal çözümdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aspirin_Gripin

Arkadaslar epson tw 5200 ile hd 25e arasinda gidip geliyorum, dlp ve 3lcd hangisini onerirsiniz ev sinemasi icin

Arkadaslar bir fikri olan yokmu iki projektor arasindan hangisini onerirsiniz
  • quote:

quote:

Arkadaslar epson tw 5200 ile hd 25e arasinda gidip geliyorum, dlp ve 3lcd hangisini onerirsiniz ev sinemasi icin

ayni seyi bende merak ediyorum.

5200 2700 teknosada
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanbilen

quote:

quote:

5200 2700 teknosada

Arkadaşlar eğer İstanbulda yaşıyorsanız bu karşılaştırmayı birebir görerek yapmak isterseniz Pro-AV Tuncay beyin demo salonunu ziyaret etmenizi öneririm. Her iki cihaz arasındaki farkı kendiniz test etmiş olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mastercodex

quote:

Orijinalden alıntı: ozanbilen

quote:

quote:

5200 2700 teknosada

Arkadaşlar eğer İstanbulda yaşıyorsanız bu karşılaştırmayı birebir görerek yapmak isterseniz Pro-AV Tuncay beyin demo salonunu ziyaret etmenizi öneririm. Her iki cihaz arasındaki farkı kendiniz test etmiş olursunuz.

maalesef Ankara'dayim. Netten boyle bir yer var mi diye baktim Ankara'da ama bulamadim. Istanbul'a gidersem kesin ugramak isterim.

Tesekkurler bilgi icin

• @ozanbilen - @Asprin_Gripin Epson tw5200 modelini inceleme şansım olmadı. Fakat Epson son derece güvenilir markadır. Beklentiniz çok yüksek değilse size hayal kırıklığı yaşatmaz. Optoma dlp - epson 3lcd teknolojisini kullanır. Bu iki teknolojinin avantaj ve dezavantajlarını nette videolarını inceleyebilirsiniz.
    Optoma hd25e kullanıcısını memnun eden bi cihaz. Her iki cihazı demo ederseniz karar vermeniz kolaylaşır ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 5 Ocak 2014; 23:48:15 >
  • su 3d deki sarımtrak olayını gören var mı baska benim gibi...gözlüğün üst kısmıyla bakınca mesela ayaktayken bakınca ile oturarak veya yere oturarak ekrana bakma arasındaki farkı baska tecrübe eden yok mu??

gözlükler optoma bg-rf, cihaz hd25e
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozes

su 3d deki sarımtrak olayını gören var mı baska benim gibi...gözlüğün üst kısmıyla bakınca mesela ayaktayken bakınca ile oturarak veya yere oturarak ekrana bakma arasındaki farkı baska tecrübe eden yok mu??

gözlükler optoma bg-rf, cihaz hd25e
    Yorum icin tesekkur ederim.

Tam asagidaki linkteki benq w1070 almaya karar vermisken asagidaki videolari izledim. Rainbow effect korkuttu.

http://www.sunummarket.com/benq-w1070-2000-ansi-lumen-fullhd-1920*1080-3d (TRdeki bulabildigim en iyi fiyat su an)

ttp://www.youtube.com/watch?v=bYBurcnYx2g

http://www.youtube.com/watch?v=CPF9O2UMsFs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5E37836F -- 6 Ocak 2014; 0:17:00 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.