Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Özellikle ilk resimdeki renkler ve detaylara hayran kaldım.
    Epsona kitlenmiş biri olarak bu gibi incelemelerden sonra insan neden daha fazla para vereyim diyor.
    Elinize sağlık hocam, incelemelerinizi ve mesajlarınızı ilgiyle takip ediyoruz.
  • turkmedia T kullanıcısına yanıt
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

bu foto gercektende cok basarili , kullandiginiz ayarlari paylasacak misiniz ?
  • max-well kullanıcısına yanıt
    Sinan abi, (max-well)
    Gerçekten bana çok ama çok yardımın dokundu.
    Rahatsızlık duyduğum renkleri söylediğimde verdiğin tüyolar, bıkmadan uzun uzun anlattığın her detay için sana müteşekkirim.
    En azından o çorba olmuş bilgileri, her konuyu bir anda karıştırmak yerine şimdi öğrenip ilerliyorum.
    Benimde yıllarımı alsın hiç sorun değil. Sinema tutkusu başka, hele evde projeksiyonda olunca bazı bilgiler daha fazla önem taşıyor.

Şimdi abartıyorum sanılacak ama gerçekten söylüyorum, yabacı forumları oku oku oku, bir sürü ayar dene,
    olmayınca da aynı döngüye devam et derken 2 ay geçmiştir. İşte tecrübe olmayınca böyle oluyor.

Şu son 1 haftada herşeyi bırakıp, kendime bir başlangıç noktası belirleyince işler değişti.
    Belki 3,5 temel konuyu öğrendim ama o konularda müdahale ettiğim yerlerde yaptığım değişikliklerin nasıl sonuçlar doğuracağınıda artık biliyorum.
    İşin %5 lik kısmı bile olsa cihazın performansı arttı.

Fakat!
    O gri fon işine beni bulaştırmayacaktın :)
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/789689/b0d736bf-9ae0-496f-bdcf-321f77412f47.jpg

içim gidiyor siyahlara....
    konuda, kullanılan cihaza göre boşuna gri perdenin önemi anlatılmıyor...
    Şu an denemeler yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 15 Ocak 2014; 1:48:55 >

• Ayarlar ne zaman biter inanın bilmiyorum arkadaşlar.
    Belki de cihaza %10,20 lik bir müdahalem olmuştur.
    Ama 2d performansı değişti. 3d ye hiç bakmıyorum bu aralar zaten filmde kalmadı.
    Daha bu işin keskinliği,detayı, karanlık sahnelerdeki detayları vs bir sürü eksiği var.
    Resimler sizi yanıltmasın daha eksik çok.
    Ayarları tam olarak bitince paylaşırım tabiki.
    Önceki sayfada referans alınacak değerleri paylaşmıştım.

2d görüntüde,
    Cihazı 1000 lümenin üzerine çıkartmıyorum.
    Parlaklık 0, Kontrast -3 -4 (-9 gibi değerleri deniyordum da beyaz dengesi detay vs bozuluyor haliyle),
    brilliant color 1,
    color: 8, 10 aralığı, daha fazla değerlerde örnek:20, renk geçişlerinde bozulmalar gözlemledim.
    gamma film, (değiştirmiyorum)
    Dynamic black kapalı,
    cms de biraz yeşil ve maviye müdahale etmiştim ilk reference modu ile karşılaştırıp. (kalibrasyon dvdsi ile uğraşırken)
    Noise reduction:0
    Colour space: auto,
    colour tempature :warm.
    Benim perde 240'lık olunca karanlık ortamda film izlerken hazır cinema modunun ışık gücü bile fazla geliyor.

Bütün bunlarla uğraşırken amacım sadece doğru renkleri, parlaklığı, kontrastı elde edebilmek.
    Yani sinemadaki keyfi yaşamak.
    Amacım ne cihazı övmek nede yermek veya başka modellerle kıyaslamak. Yanlış anlaşışmasın.

Teşekkür ederim hocam.

Şu an tv ile devam ediyorum bir müddet daha bu şekilde gidecek sanırım. O yüzden elimdekilerin performansını arttırmaya çalışıyorum. Panelde ayrıntılı ayar seçenekleri var. Aslında cihaz (panasonic 50st50e) oldukça doğal renklere sahip ve stabil ama dediğim gibi dürtüyor işte bir şeyler. Bir yandan da akustik düzenlemeler, ayarlar yapmak için çabalıyorum.

Dediğiniz gibi aslında acele etmemek lazım yavaş yavaş sindire sindire yapmalı, adım atmalı. :)

Daha çok yolumuz var, çok çalışmamız lazım çoooook. :)
  • ulwi U kullanıcısına yanıt
    Büyük teknoloji firmalarında en çok AR-GE departmanlarına yatırım yapılır. Çünkü bu departmanın vereceği sonuçlar o şirketin ne kadar performanslı iş yapacağını tayin eder. Benim web sitemde bir yazı yazıyor. Yazı şöyle " Bir kuruluşun sahip olduğu yeri doldurulamaz tek sermayesi insanların bilgi ve yeteneğidir ". Bu bilgi ve tecrübelerinize ne kadar yatırım yaparsanız bir o kadar başarılı olursunuz.

Bunları anlatmamın sebebi de şudur. Yurtdışında gümüş perde boya satışı yapan Paint On Screen firmasından boyayı getirttim. Türkiyede ki boya imalatı yapan en büyük firmaların Ar-Ge departmanları ile görüşüp boyayı incelettim ama hiçbir firma bu boyayı burda üretemeyeceklerini söylemişlerdi. Aslında teknoloji olarak ileride olmamıza karşın Türkiyede üretim maliyetleri çok yüksek olduğundan dolayı hiçbir firma yanaşmak istemiyor.Örneğin ben bile kendi patentli ürünümü burada imal ettirmedim. Yurtdışında bir firma ile anlaşıp o şekilde üretim yaptırıyorum.

İşin boya kısmına gelince şöyle söyleyip anlamak isteyen arkadaşlara yardımcı olalım. Öncelikle perdelerde kullanılan ana malzeme ısııya ve hava koşullarına dayanıklı özel üretim PVC bir muşamba türü materyaldir.

İlk yöntem bu materyalin üzerine püskürtme sistemi ile gümüş boya uygulanır ve kurumaya bırakılır. Sonrasında kuruyan boyanın üzerine kaplama işlemi uygulanır. Bu kaplama işlemi dış etkenlere karşı perdeyi koruma amaçlıdır.Bazı firmalar boya ile koruyucu kaplama sıvısını birleştirerek uygulama yapıyorlar.

İkinci yöntem ise daha profesyonel bir sistemdir. Bu sistemde perde materyali üretilirken boya perde üretim sıvısının içine katılarak üretilir. Bu yöntem ile üretilen perdeler dış etkenlere karşı çok daha dayanıklı ve performansıda bir o kadar iyidir.

Bunun yanında boya üretiminide değinmek istiyorum. Kısace perdelerde kullanılan boyalar üretilirken rengin tonlaması boya pigmentleri ile yapılır. Boya üretimi farklı bir konu olduğundan detaya girilmeyecektir. Sonrasında üretilen boya hangi görüntü sisteminde kulanılacak ise ona göre boyaya katkı malzemeleri eklenir. ( Örneğin Gümüş perdelerde Alüminyum pigmentleri , Bazı projeksiyon perdelerinde cam tozu eklenmesi gibi ). Tabiki üretilen her boya perde boyası olacak diye bir kaide yoktur. Bu üretim aşaması BLack Diamond gibi firmaların Ar-Ge araştırmaları sonucunda ortaya çıkan bir gerçektir. Mesela uzakdoğuda üretilen bir perde ile Harkness , Stewart , Da-lite veya Black Diamond gibi firmaların üretimleri karşılaştırılabilirmi , hayır tabiki karşılaştırılamaz. Az öncede bahsettiğim gibi ne kadar araştırma geliştirme , ne kadar iyi ve kaliteli malzeme kullanımı şirkete bir o kadar prestij ve satış oranı kazandırmaktadır.

Bizler tamamen amatör olarak perde yapımı ile ilgilendiğimiz için sizlere bu materyali önerdim. Tabiki kendi perdesini üretmek isteyen arkadaşlar için. Ayrıca daha öncede söylediğim gibi ben tamamen gümüş perde kullanmaktayım. Gümüş perde ile hem pasif hem aktif 3D hemde 2D sinema modunu yaşayabiliyorum ama şunu söylemden de geçemeyeceğim üzeri sonradan boyalı olarak imal edilen perdeleri hç mi hiç sevmiyorum. Bu yüzden yurtdışından Black Diamond kalitesini yakalayabilecek , kendinden boyalı ve yüksek performanslı bir perde numunesi getirtiyorum.Şubat ayı içinde elimde olacak.İnşallah gelen numune başarılı görüntü verirde bizlerde biraz daha uygun fiyata iyi performanslı bir perde satın alabilriz.

Elimden geldiğince sizlerle Ar-ge ve teknik çalışmalarımı paylaşıyorum. Anlatımlarım biraz teknik olsada herkesin anlayabileceği bir seviyeye indirmeye çalışıyorum. İnşallah sizlere yardımcı olabiliyorumdur.

Bendede orjinal 2 Blu-ray setli WOWII calibrasyon diski mevcut.Girdim biraz incelem yaptım , çok güzel ve açıklayıcı anlatıyor ama Sinan abimizin herzaman dediği gibi önce gözler bu renkler ile aşina olacak sonra tecrübe oluşacak. Bu kadar tecrübe ve bilgim olmasına karşın calibrasyon konusunda Sinan abi kadar tecrübem yok. Zamanla bu tecrübeyi edineceğimden de hiç şüphem yok.

Seninde bu konuda azmini takdir ediyor ve bilgiye erişmeye çalışan arkadaşlara iyi bir şekilde yol göstereceğine inanıyorum.
  • Mastercodex kullanıcısına yanıt
    tabiki büyük firmalar kadar basari elde edilemez, ama ona yakin bir performans bile verse bence yeterlidir.
  • Mastercodex kullanıcısına yanıt
    Sayın Mastercodex,
    Anlatımlarınız, paylaşımlarınız bu işe yeni başlayan arkadaşlara ışık tutuyor.
    Bu konu başlığında konuşuluyor diye yanlış anlaşılmasın. Görüntü kalitesine önem veren arkadaşlar için ister tv olsun ister projeksiyon
    faydalı bilgiler edinmiş oluyoruz.
    Tecrübe bambaşka birşey. Sayfalarca yazı okur belkide anlamazsınız. Belki biraz teknik olabilir ama başlangıç için bu bilgiler çok zor değil.
    Emeğinize sağlık, bu seviye bilgilerin anlaşılabilir bir seviyede anlatılması önemli.

Kalibrasyon konusunda da size katılıyorum. Yılların verdiği deneyimi 2cd ile 2 günde öğrenmemiz mümkün değil.
    Kendimize bir başlangıç noktası belirlememiz lazım. Basit ayarlar ile ilerleyice iş daha kolay oluyor.
    Renkler belki uzun zaman alacak ama kaliyete önem veren insan örneğin, bir film sahnesinde pembeye kaçan kulaklar,
    kırmızı olmuş ten rengi ile görüntüyü izleyip görüntü çok güzeldi demez diye düşünüyorum.

Görüntüde kalite arayanlar için doğru bilgilerle forumun seviyeside yükselmiş oluyor.

• ulwi U kullanıcısına yanıt
    Daha bugün yeni bir boya denedim ama micro yüzeyde pürüzler gördüm. Çindeki perde üretimlerini yerinde gördüğüm için benim denemelerim biraz basit kalıyor tabiki.Bu yüzden boyama tekniği yerine hazır daha uygun bir materyal bulmak daha cazip geliyor bana. Hatta hiç unutmuyorum forumdaki ilk yazılarıma başladığımda piyasadaki bazı arkadaşlar gümüş oerde diye normal boya ile perdeyi boyayıp satıyorlardı. Bu anımıda sizinle paylaşmak istedim.

Bugün Koredeki bir firmadan numune geldi.Perde hem dark gri hem gümüş perde ama renk doygunluğunu pek beğenmedim. Benim aradağımda herkesin istediği gibi Black Diamonds kalitesine yakın bir perde. Sende araştırmaya devam et eğer farklı bir materyal bulursan bizimle paylaşırsın.
  • Kullanılan cihaz modeline göre gri perdenin önemini pek fazla tecrübem olmadığı halde merak eden arkadaşlara paylaşayım.

Renklerde sapmalar olabilir, telefon ile güzel kalitede tam doğru resimler çekemiyorum malesef.
    Önce gözlemlerimi paylaşayım;
    - Beyazdaki kayıp %10 ise %30+ siyahlarda performans artışı var.
    Özellikle kırmızı rengin doygunluğunun diğer renklerden daha fazla olması dikkatimi çekti.

Denemeler tabiki kullandığım perdenin grisi ile yapılmadı. Basit fon kağıdı ama fikir vermesi açısından faydalı olur diye düşünüyorum.
    Denemelerden çıkarttığım sonuç:
    Kullandığım perde boyutu aralığında, 2800 lümenlik cihaz ile gri perde kullanmış olsam yine lümen seviyelerini 1000'in altında rahatça ayarlayabilirim.
    Örnek beyaz perdede 800 lümenlik ışık kullanıyorken,
    gri perdede bu değer 600e düşüyorsa cihazın brilliant colour,parlaklık gibi değerlerine müdahale edip
    600 lümeni rahatlıkla 800e çıkartabilirim.
    Siyahlardaki başarımı çok iyi. Diğer renklerdeki yoğunluk farklı ile birlikte özellikle kırmızının etkisi epey ilgimi çekti.
    Beyazdaki kayıp cihaza müdaha edip ayarlanabilir diyor üstadlarımız. (Denemedim bu ayarı cms den)

2800 lümenlik bir cihaz 3mt perde mesafesine kadar gri perde ile daha fazla performanslı kullanılabilir.
    Benim dekorasyona gri perde uymadığı için almamıştım. (aynı fiyata vardı)

Paylaştığım bilgilerde bir yanlışlık hata varsa üstadlar bilgi verin düzelteyim. Sonuçta o kadar tecrübem yok.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

Son resimde hazır moddaki renk yanlışı ve yanlış parlaklığın hatası açıkça belli oluyor.
    Gökyüzü resminin biraz daha aydınlık hali ile birkaç resim daha var. Onları daha sonra eklerim. Sayfa resim dolacak.

Edit: kullandığım fon kağıdı
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/789689/b0d736bf-9ae0-496f-bdcf-321f77412f47.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 16 Ocak 2014; 17:07:51 >

• Turkmedia

Harika paylaşımlar yapmışsın

Çok teşekkürler

ben çok yoğun çalışıyorum bu aralar, haftasonları bakabiliyorum sadece... bende ayarlarımı not etmiştim son rötuşları yapıp resimlerle paylaşacam, not almıştım ama biraz karışık kusura bakmayın paylaşacam dedim paylaşamadım, haftasonu güzel bir film izlemek lazım, şöyle pek duyulmamış kaliteli film varsa tavsiyeniz çok memnun olurum...

Görüşmek üzere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Optoma hd25e için firmware upgrade çıkmış ....

http://www.optomausa.com/products/detail/HD25e
  • Hd25e için firmware upgrade nasil yapiliyor?

Yapan var mi? Bir de faydasi nedir?

• Hd25e de c04 firmware olması lazım. Kendi cihazımdan baktığımda öyle hatırlıyorum.
    2 ay önce indirmiştim firmware dosyasını, şimdi tekrar baktım dosya aynı.
    hd25 için çıkmış olabilir. hd25e de firmware sürümünüz c04 ise zaten son sürüm şimdilik.
    Değilse firmware dosyasını indirdiğinizde içinde kurulum bilgileri mevcut.
    Kullanılacak usb a b (printer) kablosu:
    http://files.cablewholesale.com/hires/10u2-022xxbk.jpg
  • Akşam projeksiyona tekrar baktım. Yeni yazılım çıkalı 2 ayı geçmiş.
    c03 ü nasıl 4 gördüysem :)
    100 saatide geçmişiz eko modda.

Akşama güncelleme yaparım.
    Ben daha önce yazılımı optoma.co.uk'den indirmiştim. (usa sitedeki firmware türkçe olmayabilir diye)

hd25e:http://www.optoma.co.uk/firmwareupgrades.aspx?model=HD25e
    hd25-lv:http://www.optoma.co.uk/firmwareupgrades.aspx?model=HD25-LV
    hd131x:http://www.optoma.co.uk/firmwareupgrades.aspx?model=HD131X
    hd131xe:http://www.optoma.co.uk/firmwareupgrades.aspx?model=HD131Xe
    hd25:http://www.optoma.co.uk/firmwareupgrades.aspx?model=HD25

Yukarıdaki adreslerden cihazın seri numarasını girip modelinize uygun firmware dosyasını indirebilirsiniz.
    Mail adresinize link geliyor.
    Doğru modeli indirdiğinizden emin olun mutlaka.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/789689/3fb5acec-a532-4e84-9f63-04daeb06aa39.jpg

Yazılım versiyonu nasıl kontrol edilir:
    Cihazın servis menüsüne girmek için farklı yöntemler var.
    En kolayı cihazın kumandası üzerinde cihaz açık konumda iken:
    Off tuşuna 1kez basın, ardından Volume + tuşu, ardından Volume - tuşu ve son olarak hızlıca Menu tuşuna
    bastığınızda yukarıdaki gibi bir ekran gelecek. Kırmızı cizgi ile çizdiğim alanda version bilgisi mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 22 Ocak 2014; 9:43:03 >

• Turkmedia, üstadım, bu + - volume olayı inanilmazmis, hemen deniyorum, eger sen ok dersen ben de yapacam

iphone ios güncellemesi gibi pişman olmayalim da

• quote:

Orijinalden alıntı: kamil_canbas83

arkadaşlar maxwell sinan üstadımızın desteğiyle ayarlarla oynadım

don jon filmini bu ayarlarla izledim, daha sonra defalarca izlediğim geleceğe dönüş filmine de göz attım, fark belirgin şekilde ortaya çıktı, ancak fotolar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor, gerçeği çok daha güzel hd25e cihazını şiddetle tavsiye ederim...

çok fazla ayar denedim, yarın optimum değerlerimi yazarım

ancak user ayarlarını kullanmıyorsanız reference seçeneğini kullanın en iyi seçenek odur...
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

Arkadaşlar iş yoğunluğumdan ötürü uzun süre yazamadim, resimleri paylaşmıştım, ancak ayarlari paylaşamamıştım

Basta Turkmedia, maxwell üstadlarima olmak uzere herkese tesekkur ederim, ve affiniza siginarak kendi degerlerimi paylasmak isterim, sizin yaninizda lafimiz olmaz.. Valla sizin emeginiz hatrina insanlara faydali olmasi icin paylasiyorum, yoksa hayatta yapacagim isler degil, bende forumcu, paylasimci oldum, kendimi kahraman gibi hissediyorum...

Şimdi öncelikle özellikler;

Hd25e, perde; 240 cmlik xblack cam tozlu, 2d, 3d hic izlemedim dlp gozluklerim var, birgun insallah izlicez, lamba modunu eco moda aliyoruz

Brightness, 0 oluyor zaten, eco modda
    Contrast, -4 (en iyi degeri bence)
    Sharpness, 8 ne yaparsam yapayim bi fark goremedim

Advanced

Noise: 0
    Gamma: video (film modu beni kesinlikle tatmin etmiyor, yada standart secerim en kotu)
    Brilliant color: 1 (bunu yükseltecekseniz, color settingsi, dusurmeniz gerekiyor, 1 siddetle tavsiye)
    Dymamic black: off (bu bence zarardan baska bisey degil tamamen kapatilmali)
    Color temp: warm (olmazsa olmaz güzel ten renkleri icin)
    Color space; auto dokunmadim hic

Gelelim color settings e... Bu ayarlar cok hassas ayarlar, bunlarla sadece proflar oynayabilir, cunku birini degistirince hepsini ona gore degistirmek gerekiyor

Hue bütün renklerde 0 olmali
    Saturation bütün renklerde 0 dan buyuk olmali sifirdan cok uzaklasmayin
    Gain 0 dan küçük olmali, renkler acayip gercek tonlara yaklasiyor

White denen rgb ayarlari ise

R, 0 yada -2
    G, -4 trn kucuk
    B, 0

Benim uzun uzun farkli filmlerde denemeler yaptim bu sonuclari cok fazla degiskenden cikarttim

Ancak sacma gelecegini biliyorum ancak, animasyon filmlerini referans modunda diger gercek filmleri yukaridaki uset ayarlarinda izliyorum, cok zorladim gozlerim bu sekilde ikna olabiliyor yapacak bisey yok

Umarim kimseyi yanlis yonlendrmemisimdir, turkmedia ve maxell ustadlara danismanizi siddetle oneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: kamil_canbas83

Turkmedia

Harika paylaşımlar yapmışsın

Çok teşekkürler

ben çok yoğun çalışıyorum bu aralar, haftasonları bakabiliyorum sadece... bende ayarlarımı not etmiştim son rötuşları yapıp resimlerle paylaşacam, not almıştım ama biraz karışık kusura bakmayın paylaşacam dedim paylaşamadım, haftasonu güzel bir film izlemek lazım, şöyle pek duyulmamış kaliteli film varsa tavsiyeniz çok memnun olurum...

Görüşmek üzere

@kamil_canbas83 hafta sonu için yaptığın ayarlarla izlemen için film tavsiyem olsun sana. Evli veya bekar tüm dostların izlemesini tavsiye ederim ...

http://www.imdb.com/title/tt1498858/

• kamil_canbas83 K kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Mevcutta kullandığınız color settings detayını da paylşabilir misiniz ?

Yavaş yavaş HD25E ayarları şekilleniyor.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.