Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: walks_alone

Bu fotoğraf sitenin neresinde tam olarak? Gelen gözlükler bunlardan olması lazım

http://www.boyutdijital.com/OEM-DLP-Link-3D-Gozluk-3D-Projeksiyon-Cihazi-Gozlugu,PR-10686.html

Siteyi ilk açınca banner olarak çıkıyor.
    Emin olmak için arayıp sorabilirsiniz. Belki cüzzi bir farkla Optoma RF gözlük verebilirler.
  • albati kullanıcısına yanıt
    ben de sliderda çıkmıyor o banner. Çıkan bannerlarda hep dlp gözlük yazıyor. Ben sabah arayıp konuştum sipariş vermeden. Rf gözlükler sınırlı sayıda geldi kampanya amaçlı ve bitti dedi. Bir sonraki partide de gelir mi gelmez mi bilmiyoruz dedi.
  • Bana gelen gözlükler DLP Link ve pilli. Düğmeye basıyorum açılıyor...
    Yani iyisi mi gelmiş demek oluyor ?
  • Arkadaşlar ben de dün Boyutdijital'den HD25E alarak aranıza katıldım. Evde duvarda bile beklediğimden çok daha iyi bir görüntü aldım bir de perde olaylarını ayarlayınca kimbilir nasıl olur.

RF gözlük kampanyası bitmiş DLP gözlük ile veriyorlar. Sağolsun Kürşat bey çok ilgilendi her konuyu anlattı cihazın görüntülerini seyrettik ve gönül rahatlığıyla cihazı aldım.

Ayrıca yakında Yurtdışından RF gözlük getirmeye başlayacaklarmış orijinal Optoma gözlüklere nazaran daha uygun fiyatlı olacakmış. Onu da deneme imkanım oldu DLP gözlük ile arada kesinlikle görüntü farkı var.

Cihazlarını yeni alacak olanlara ve merak edenlere kesinlikle Boyutdijital'e uğramalarını öneririm.
  • eranmania E kullanıcısına yanıt
    eranmania,
    Cihazınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.
    RF gözlük ile 3d de tam performansını veriyor cihaz.
    Yurtdışından gözlük getirip dlp gözlük yerine hediye verseler keşke.
  • turkmedia T kullanıcısına yanıt
    Evet doğru keşke öyle olsaydı ama kısmet geçen hafta alsaydık RF ile alacaktık. Bakalım belki ilerde bunları satıp Rf alırım. zaten Bilgisayar olmadığı için evde 3D deneyemedim.

Sizin gibi arkadaşların deneyimiyle önce perde sonrada ayar işine girişeceğim.
  • Arkadaşlar sizlerle Türkiyenin ilk ve tek patentli 3D modülatörünü paylaşmak isterim. Fiyat açısından şu anda ev sinema izleyici kitlesine hitap etmesede 2014 yılının ikinci yarısında ev sinema kullanıcıları içinde yeni bir model üretimi yapmayı planlıyorum.Bu sayede evlerde reald kalitesinde bir görüntü ile 3D izleyebileceğiz.

Bu konu buraya ait olmadığından dolayı bilgi almak isteyen arkadaşlar aşağıdaki topikten merak ettiklerini sorabilirler.

http://forum.donanimhaber.com/m_83962505//tm.htm#87213843

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

• HD25e model ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Büyük umutlarla aldğım TW5910 dan yaşadığım hüsrandan dolayı (özellikle titreme sorunu ve siyah dengesi) ki Epson topiğinde şikayetlerim mevcut, yeni cihaz arayışı içerisine girdim. HD25lv modeline yoğunlaşmış ve karar vermişken forumdaki tecrübeli uzman arkadaşlarımzıdan Max-Well in yardımlarıyla HD25e cihazı aldım.
    Cihazı ilk etapda beyaz mat perde ile kullandım ancak aldığım görüntü TW5910 dan çok az da olsa daha iyi olmasına ragmen beklediğim performansı alamadım (tw5910 aynı perdede daha kötü görüntü vermişti). Bu konuda şikayetimi dinleyip, yeni cihazla bozulan moralimi düzeltmeye çalışan Max-Well arkadaşımıza teşekkür ederim HD25e cihazımdan performans alabilmem için GRİ KONTRAST perde ile kombinasyonu tamamlatıp bana sinema keyfi yaşattığı için.
    Bugüne kadar aklımızda kalan beyaz perde gerçekde sinemadaki projeksiyonlar için geçerli olsa da evde en azından giriş seviyesi cihazlara pek uygun olmadığını veya beklenen görüntüyü giriş seviyesi cihazlarla yansıtamadığını öğrenmiş durumdayım veya tecrübe etmiş durumdayım. Beyaz mat perdedeki siyahlar koyu gri tonlarda ve gerçek siyahı maalesef veremedi. Giriş seviyesi cihazların beyaz zeminde siyah oluşturma sıkıntısı kontarstı etkiliyor. Bu sebeple HD25e ile kullandığım gri contrast perde ile projeksiyon zevkim tekrardan geri geldi arkadaşlar ki 3D olayını anlatmama gerek yok. Gerek LED TV gerek TW5910 da izlediğim aynı filmi (Sammy nin macerası) HD25e ile test amaçlı izledim ve 3D nin diğer 3D LED TV veya cihazlara nazaran çok daha derin olduğunu hissettim ve derinlikden etkilendim. Bunu cihazla beraber gelen gözlüklere mi bağlasam veya cihazın 3D kalitesine mi bilemiyorum ama gerçekden de 3D zevkli geçiyor. Bu konuda bana frumda yardım eden max-well arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum aksi halde cihaz alıp satıp beklenen görüntüyü yakalayıncaya kadar ciddi masrafa gireceğimi tahmin etmek zor değil.

Bu tecrübeden anladığım kadarı ile, giriş seviyesi bir cihaz alıyorsanız iyi bir kontrast için gri kontrast perde ciddi fark verecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuhayer

HD25e model ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Büyük umutlarla aldğım TW5910 dan yaşadığım hüsrandan dolayı (özellikle titreme sorunu ve siyah dengesi) ki Epson topiğinde şikayetlerim mevcut, yeni cihaz arayışı içerisine girdim. HD25lv modeline yoğunlaşmış ve karar vermişken forumdaki tecrübeli uzman arkadaşlarımzıdan Max-Well in yardımlarıyla HD25e cihazı aldım.
    Cihazı ilk etapda beyaz mat perde ile kullandım ancak aldığım görüntü TW5910 dan çok az da olsa daha iyi olmasına ragmen beklediğim performansı alamadım (tw5910 aynı perdede daha kötü görüntü vermişti). Bu konuda şikayetimi dinleyip, yeni cihazla bozulan moralimi düzeltmeye çalışan Max-Well arkadaşımıza teşekkür ederim HD25e cihazımdan performans alabilmem için GRİ KONTRAST perde ile kombinasyonu tamamlatıp bana sinema keyfi yaşattığı için.
    Bugüne kadar aklımızda kalan beyaz perde gerçekde sinemadaki projeksiyonlar için geçerli olsa da evde en azından giriş seviyesi cihazlara pek uygun olmadığını veya beklenen görüntüyü giriş seviyesi cihazlarla yansıtamadığını öğrenmiş durumdayım veya tecrübe etmiş durumdayım. Beyaz mat perdedeki siyahlar koyu gri tonlarda ve gerçek siyahı maalesef veremedi. Giriş seviyesi cihazların beyaz zeminde siyah oluşturma sıkıntısı kontarstı etkiliyor. Bu sebeple HD25e ile kullandığım gri contrast perde ile projeksiyon zevkim tekrardan geri geldi arkadaşlar ki 3D olayını anlatmama gerek yok. Gerek LED TV gerek TW5910 da izlediğim aynı filmi (Sammy nin macerası) HD25e ile test amaçlı izledim ve 3D nin diğer 3D LED TV veya cihazlara nazaran çok daha derin olduğunu hissettim ve derinlikden etkilendim. Bunu cihazla beraber gelen gözlüklere mi bağlasam veya cihazın 3D kalitesine mi bilemiyorum ama gerçekden de 3D zevkli geçiyor. Bu konuda bana frumda yardım eden max-well arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum aksi halde cihaz alıp satıp beklenen görüntüyü yakalayıncaya kadar ciddi masrafa gireceğimi tahmin etmek zor değil.

Bu tecrübeden anladığım kadarı ile, giriş seviyesi bir cihaz alıyorsanız iyi bir kontrast için gri kontrast perde ciddi fark verecektir.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın, 5910 ile olan probleminizi hatırlıyorum, genelde sorun sizin cihazınızdanmış gibi bir hava oluşmuştu yanlış hatırlamıyorsam.
    İki sorum var müsaade ederseniz.
    Gri perdeyi 5910 ile denediniz mi?
    Optoma'nın gözlükler orjinal RF mi DLP mi?

• Edit: Mükerrer olmuş, sanırım forumda sıkıntılar var bu ara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 30 Ocak 2014; 14:17:00 >
  • max well üstad bende ayar yaptım, telefon desteği ile...benim perdem beyaz ve 256*144 ölçüsü var...resim çekmiştim ama boyut cok büyük geldi yükleyemiyorum foruma...
    ama aradaki fark muazzam, perdem gri olsa alacagım siyahlar nasıl olurdu bilemiyorum, ancak beyaz perde de bile bence cok basarılı...

max-well üstada birkezde burdan tesekkürlerimi iletiyorum..ayarları ona yolladım, ondan alıp deneyip geri dönüş yapabilirseniz baslıga eminim ki daha güzeli elde edebiliriz...
  • Arkadaşlar selamlar,

Uzun beklemeden ve dalgalanan kurda boğulmadan nihayet Optoma HD 25e siparişi verdim. Boyutdijitalden sipariş ettim ancak Niğde'ye kargo bile 2-3 günde ulaştığından heyecanlı bekleyiş sürecek. Aktivizyon'dan da Fullscreen 16:9 gri perde sipariş ettim. Kiracısı olduğum evin tavan süslemesi perde asmaya müsait değil ama yine de asmaktan başka çarem yok. İlk fırsatta fotoğrafları paylaşacağım.

Değinmek istediğim bir nokta var. Bugün başka bir firmadaki yetkili HD25e ile HD25 LV arasında, LV lehine ışık gücünden başka artılar olduğunu da belirtti. Çoktan sipariş vermiş olduğumu belirtince detaya inemedik ama yine de aklımı kurcalamayı başardı. Kullanan arkadaşlardan aradaki ışık gücünden başka fark bilen var mı (HD25e'nin farklı artılarını biliyorum ama HD25 LV nin artıları nelerdir)

Saygılarımla
  • mvharput kullanıcısına yanıt
    @mvharput, cihazın hayırlı olsun. İyi günler de kullan. Gri kontrast perde alman çok isabetli olmuş. Siyahları ve renk doygunluğunu garantiye almışsın. Fiyat performans açısından parasının karşılığını veren bi kombinasyon olmuş.
    Optoma lv modelini kullanıyorum. hd25e den ışık gücü 400 lümen fazla. Bunun dışında hiç bi fark yok. Perde boyu 3.5 - 4 metre olmadıkça lv modelni tavsiye etmem. Zira yüksek lümen gücü ile 2d görüntü de sorun yaşarsın.
  • max-well kullanıcısına yanıt
    Sayın @max-well,

Cevabınız için teşekkürler. İçimi rahatlattınız. forumdaşlara yaptığınız katkı tartışılmaz, kendi adıma teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvharput -- 31 Ocak 2014; 0:40:24 >
  • eranmania E kullanıcısına yanıt
    O zaman acele etmeyin,
    boyutdijital uygun fiyatlı rf gözlük getirirse değerlendirmeye alırsınız.
    Perdeyi max-well üstadında önerdiği gibi gri bir perde alırsanız daha fazla başarım elde edersiniz.

Sayın mvharput, fuhayer
    Cihazlarınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.
    Sayın @turkmedia,

Teşekkürler iyi dilekleriniz için.

Önceleri TV'yi satıp sadece projeksiyon kullanmayı düşünüyordum ama sonra fikir değiştirdim. Arada sıkılınca, TV açıp, dizi vs bakınmak için de projeksiyon aç, ışıkları kapa, pj lamba ömründen ye, vs düşüncelerle, TV önüne inecek perde şekli daha çok aklıma yattı. Sizler ne dersiniz? Nasıl kullanıyorsunuz pj cihazlarınızı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eranmania

Evet doğru keşke öyle olsaydı ama kısmet geçen hafta alsaydık RF ile alacaktık. Bakalım belki ilerde bunları satıp Rf alırım. zaten Bilgisayar olmadığı için evde 3D deneyemedim.

Sizin gibi arkadaşların deneyimiyle önce perde sonrada ayar işine girişeceğim.

perde olarak prolyte gri perde tavsiye edebilirim, mekanizması silvercrest e göre daha sessiz, yandan zincirli, yüzeyi gri, arkası siyah, ben kullanıyorum ve memnunum, beyaz normal perdelere göre çok başarılı renk tokluğu veriyor, siyahlar ve derinlik çok iyi, beyaz veya açık renkler patlama yapmıyor, ideal yani,
  • mvharput kullanıcısına yanıt
    Ortamım müsait olduğu için sabit çerçeveli perde aldım, tv'de diğer oturma odasına taşındı. Tvden vazgeçmemeniz iyi olmuş bence.
    Aile ortamı, gelen misafirler vs için tv lazım. Projeksiyon her zaman izlenemiyor.
    Projeksiyon için ayrı bir oda ya da boş bir duvar ayarlanabiliyorsa sabit çerçeveli perde daha güzel.
    Diğer türlü sabit perde önünde tv indirip kaldırmak tam bir işkence olurdu.
    Perde boyutunuzu bilmiyorum ancak 3mt ye kadar ürünü rahatlıkla 2d de eko modda kullanabilirsiniz. 4000 5000 saat lamba ömrü gayet yeterli, lambada 250,300TL tutar.
    @turkmedia, haklısınız lamba ömrü kuvvetli bir argüman değil. Ama bahsettiğiniz gibi aile ortamı, misafir vs. Durumlarda tv ihtiyacı oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyutdijital söz vermiş olmasına rağmen, aynı gün kargo yapmadığı için pazartesine kadar beklemek zorundayım. Hem UPS gibi olabilecek en yavaş kargo ile çalışıyorlar hem de araç dolu idi kargoya veremedik diyorlar. Daha sonra sipariş ettiğim perde çoktan ulaştı bile. PJ olmadan perde ne işe yararsa artık!
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.