Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nihayet hafta sonu cihazı kendime göre istediğim performansa getirdim. Bir nevi cihazın suyunu çıkartmış oldum.
    (max-well üstadın tabiri laboratuvar analizleri :)

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK
    Masamın üzerinde star wars the complete saga setim 2 aydır tozlandı :) Ama inat ve öğrenme merakı sayesinde 2 ayda epey bir yol aldık.
    Buradan Sinan abiye tekrar teşekkürlerimi iletiriyorum.
    Bu kadar bilgiyi giriş seviyesi ucuz bir cihaz ile öğrenmekte faydalı oldu. (kastettiğim cihazın özellikleri değil)
    1,2 sene sonra üst seviye perde ve cihaz alırken doğru adımlar atarız umarım.

optoma hd25e konusunda konuşuyoruz ancak amaç cihazı övmek değil. Neyin ne olduğunun farkındayız.
    2 aydır bu kadar uğraşmamın sebebi belli.
    Cihazı uygun kontrast,ışık,renk vs gibi maksimum değerleri ile sinema salonu tadında 2d film izleyebilmek.
    Vakit bulduğumda düzgün bir foto.mak ve lens ile çekilmiş video görüntüleride ekleyeceğim.
    Cihazın max. performansınıda gözün gördüğü şekilde görmüş oluruz.

Sonunda akşam projeksiyon star wars'ı görecek :)
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmedia -- 3 Şubat 2014; 17:47:22 >

• Arkadaşlar kalibrasyon için disk, program, sensör ararken thx tune up diye bir uygulama buldum. İndirmek istediğimde bulamayınca ve desteğe mail attım onlar da Türkiye de satışta olmadığını bildirdiler yaklaşık iki ay önce.
    Bugün tekrar mail attılar uygulama artık hem android hem apple marketlerinde ve 9 Şubat'a kadar ücretsizdir diye.
    Birinin işine yarar diye yazayım dedim.
    Apple için link;
    https://itunes.apple.com/tr/app/thx-tune-up/id592624594?l=tr&mt=8

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar maalesef fullscreen gri kontrast perdede dalgalanmalar var ve görüntüde karartılar şeklinde kendini belli ediyor. Ileride mutlaka fixed frame perdeye geçiş şart görünüyor. Bu dalgalanmaları azaltacak bir yol önerisi olan var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende perde olarak kendim alıp, camcıda cerceveye gerdirttigim ekranı kullanıyordum...ancak orada kullanılan cıta esnedigi için hafif egrildi, bende düzeltmek arkasına demir kestirip taktım...ancak bu seferde ilk yamulmadan ötürü gerilen perde hafif esnedi...bende perdeyi ayırdım cerceveden, kenarına kusgözü taktırdım...dünde koçtaştan 34x54 ahsap alıp cerceveyi kendim tekrardan yaptım...vidam bittigi için perdeyi kuşgözlerinden geremedim cerceveye, bugune kaldı ama bitince iyi olacagını tahmin ediyorum...bitmiş halinin fotolarını baslıga atarım merak edenler için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Arkadaşlar kalibrasyon için disk, program, sensör ararken thx tune up diye bir uygulama buldum. İndirmek istediğimde bulamayınca ve desteğe mail attım onlar da Türkiye de satışta olmadığını bildirdiler yaklaşık iki ay önce.
    Bugün tekrar mail attılar uygulama artık hem android hem apple marketlerinde ve 9 Şubat'a kadar ücretsizdir diye.
    Apple için link;

gerek ses gerekse görüntü ayarlaması için oldukça ideal görünüyor. denemek lazım. teşekküler paylaşım için.

• hozes H kullanıcısına yanıt
    Ahşap yerine Sigma profil kullanırsan bütün sorunların çözülür hemde ömürlük olur. Sigma profil olarak esneme olmaması için 25x25 yada 30x30 kullanman gerekir. Diğer perde oluştırmak isteyen arkadaşlarda sigma profili inceleyebilirler. Karkasın oluşturulması oldukça basit ve çok kullanışlıdır.
  • Hocam bu sigma profile nasil gerecez perdeyi...

Birde benim kullanim biraz farkki, ahsap olmali cunku ben film izleyecegim zaman tavana kanca ve celik halat ile asiyorum, tv oldugundan duvardda fixed frame olarak kullanamiyorum...

Senin sistem biraz zahmetli değil mi ? perde ölçün nedir ?
  • Gri kontrast perde kumaşını nasıl edinebiliriz acaba, zira 3 metrelik Fullscreen perde için 1000-1100 tl civarı para istiyorlar. Elimden az çok bu tür işler gelir kendim birşeyler yapmak istiyorum.
  • perde ölçüm 256*144

zira böyle kullanmak durumundayım...ses sistemi tv ye göre ayarlı..ekranı duvara assam, tv kapatacak, tavana assam tv yi kapatacak...stor düşünmedim hiç dalgalanmadan dolayı...yaa tv yi kaldırıp salonda sadece projeksiyon bırakacagım, yada prokesiyonu diger duvara alıp ses siztemini bozacagım...projeksiyonu sadece film için kullanmayı düşünüyorum, tv de de dizi ve günlük kanalları izliyorum...film için ses zaten kacınılmaz, ancak bu aralar fena biçimde dizilerede sarmıs durumdayım, breaking bad son sezondayım ama daha izlemedigim veya önceden izleyipte tekrar izleyecegim tonla dizi var, the wire; prison break, lost, game of thrones, walking dead, dexter vs vs diye gidiyor...diger odamda da tv oldugundan oraya ya koyamıyorum...

perdeyi dün gerdim kendi yaptıgım cerceveye ama kusgözü az oldu, bugun söküp kuş gözlerini daha sık yapacagım...bu arada perdeyi germe tahmin ettiğimden daha zormus ama davul gibi oluyor yaptıgım yöntemle...trambolin gibi cık üstüne zıpla o derece gerildi...aksamada kenara siyah cerceveyi kenarlara takmak kalıyor..ondan sonra işlem bitecek...

• quote:

Orijinalden alıntı: eranmania

Gri kontrast perde kumaşını nasıl edinebiliriz acaba, zira 3 metrelik Fullscreen perde için 1000-1100 tl civarı para istiyorlar. Elimden az çok bu tür işler gelir kendim birşeyler yapmak istiyorum.

bogaziçi perdeden veya internette buldugunuz baska bir perdeciden projeksiyon perdesi alabilirsiniz...
    Sizinki Grikontrast perdemi yoksa mat beyaz mı?
    Hocam sisteminizi nasıl kullanıyorsunuz gözümde canlandıramadım yada anlayamadım fotoğraf çekip ekleme şansınız var mı? Aynı durum bende de geçerli (Tv ve perde konumu) fikir verir.

Sigma profil ile germe işlemi çok basittir. Eğer internetten incelediysen sigma profilin üzerinde kanallar olduğunu göreceksin. BU kanalları perde germe ve asma için kullanabilirsin. Ayrıca sigma profil alüminyum olduğu için çok hafiftir.

Alttaki resimlerden çok daha net anlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mastercodex -- 6 Şubat 2014; 20:43:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Arkadaşlar kalibrasyon için disk, program, sensör ararken thx tune up diye bir uygulama buldum. İndirmek istediğimde bulamayınca ve desteğe mail attım onlar da Türkiye de satışta olmadığını bildirdiler yaklaşık iki ay önce.
    Apple için link;

Allah razı olsun.. Bu program almak için neler çekmiştim, haber verdiğin için sağol..

• Optoma hd25e için gri kontrast perde de taslak şablon ayar olarak aşağıdaki ayarları deneyebilirsiniz.

brightness -2
    contrast -3
    sharphess 8
    colour 8
    noise 0
    gamma film
    brilliant color 5
    dynamic black off
    colour temp cold

cms ayarları;
    red; 0, 1, -6
    green; 0, 0, -6
    blue; 0, 0, 0
    white; red:-3, green:-2, blue:1
    cyan; 0, 0, 2
    magenta; 0, 0, -5
    yellow; 0, 3, -3

- Bu ayarlardan renk sıcaklığı ( colour temp. ) izlediğiniz filme göre cold veya medium
    seçebilirsiniz.
    - Colour 8 değeri bir kaç birim + veya - denenebilir.
    - Brightness değeri -2 olarak verilmiştir. Bu değeri en sona bırakın ve brightess değerini siyah seviyesini bozmayacak değere kadar açabilirsiniz.
    - Bu ayarlar gri kontrast perdeye aittir ...
    Kolay gelsin ...

Aşağıdaki ayar öncesi ve sonrası resimler görülmekte.
    Ayar sonrası resimde gördüğünüz adamın yüzünün sağ kısmındaki parlama cep telefonunun fotoğraf çekim kalitesinden kaynaklanmakta. Çıplak gözle bakıldığında oldukça başarılı resim kalitesi var.

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 7 Şubat 2014; 10:19:41 >

• üstad benim beyaz perde ayarı için yaptıgımız ile tek farkı color temp bende warm, sizinkinde cold olmuş...
    Yiğit ( hozes ) dikkatin için teşekkürler. Dalgınlıkla sendeki yaptığımız ayarları kopyala yapıştır yapmışım. Beyaz dengesi yani rgb değerleri ve renk sıcaklığı senin ayarlardan farklı. Gerekli düzeltmeyi yaptım ...
  • Ne demek çorbada benimde tuzumuz bulunsun.
  • Sinan Bey,

Emeğiniz için çok teşekkürler. Optoma size hediye göndermeli.

Sayenizde cihaz kendini buldu.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.