Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.143
Cevap
42
Favori
128.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fullscreen perdede dalgalanma ile ilgili mesajımdan sonra Aktivizyon aradı ve demo odasına davet etti. Tesadüf istanbulda olmam işe yaradı ve aynı markanın motorlu ve fixed frame modellerini görebildim. Tabii ki fixed framede hiç dalgalanma yoktu ama motorlu perdede boyut farkı ile orantılı olarak aynı derecede dalgalanma mevcuttu. Eşim hiç farketmedi yine. Sanırım ben biraz fazla hassasiyet gösteriyorum.

Bu arada beyaz perde ve gri kontrast perde arasındaki farkları da demo ettim. Beyaz perdede renkler daha canlı gri perdede siyahlar çok çok daha iyi. Sinan Bey sağolsun, doğru ayarlarla renk canlılığını arttırmak mümkün ama beyaz perdede ayar ile siyahları doğru almak çok daha zor.

Perdeyi istersem yenisi ile değiştirebileceğini söyleyen Aktivizyon'a satış sonrası mükemmel hizmeti için teşekkür ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mvharput kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var. 3mt lik perde de potluk açık renkli sahnelerde maalesef çok belli oluyor. Yani sizin hassasiyetinizle alakalı bir durum değil. Yapabileceğimiz birşey olduğunuda düşünmüyorum pratik şekilde..En iyisi fixed frame e çevirmek..
  • RoMeOkTaY kullanıcısına yanıt
    Oktay, perde deki dalganlanma için Cihan bey le temasa geç. Sıkıntını anlat. Yardımcı olacaktır ... Sattığı ürününün arkasında duran arkadaştır.
  • Sinan Abi,

Sanırım Cihan Bey'in de yapabileceği pek fazla bir şey yok. Perde boyutu arttıkça dalgalanma artıyor. Perdeyi geri alabileceklerini söyledi Cihan Bey ama yenisinin farklı olacağını sanmıyorum. Resim paylaşıyorum yorumlarınız için.
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • baya kötü hocam bence durum...acık renklerde acayip belli oluyor dalgalanma...ben kendim cerceve gerdim, bildigin davul oldu, dokununca davul gibi ses cıkartıyor...

elinden biraz bu işler gelen arkadasların mastercodex in tavsiye ettiği sigma profil ile veya ahsap cıta ile cerceve yapıp kendi germesini tavsiye ederim...hem yaparken baya zevkli, en azından ben kendin yap (DİY) tarzı işleri yapıp bitirince mutlu oluyorum :))
  • @mvharput, perdenize baktığımda dalgalanma mevcut. Sanırım perde boyutu artıkça ortaya çıkan bi durum. Daha önce kullandığım silvercrest metalize gri perdeyi evdeki çocuklar kalemle boyayınca fullcreen gri kontrast perde aldım. İyi ki de almışım diyorum. Zira önceki perde den çok daha performanslı. Benim kullandığım 265 cm lik perde de sağ üst köşede az miktarda var. Fakat film izlerken görüntüde göze çarpan sorun yaşamadım. Daha doğrusu görüntüde gördüm desem yalan olur. Bu nedenle sağ üst köşedeki dalgalanma durumuna pek takılmadım. İzleme açısının da etkisi olabilir. Görüntüye katkısı açısından çok başarılı bi perde sonuçta. Yine de isteğinizi Cihan bey le paylaşın. Mutlaka yardımcı olacaktır. Eğer ilgilenmezse kendisi kaybedeceğini bilen satıcıdır.
    Tensoid ( gerdirmeli ) ve fixed frame perdeler de dalganma sorunu olmuyor. Bu modellerinde fiyatları açısından değerlendirmek gerekli ...

Bende ki 265 cm lik gri kontrast perdenin resimleri ....
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 11 Şubat 2014; 10:40:59 >

• max-well kullanıcısına yanıt
    @max-well, üstad teşekkürler cevabınız ve paylaşımınız için. Cihan Bey çok ilgilendi bu sorunla. Davet etti demo odasına ve diğer perde boylarını gösterdi. Ürünü istersem değiştirebileceğini söyledi. Ben Niğde'de yaşıyorum, Perdenin kutusunu da attım. Şimdi artık perdeyi geri göndermek vs. çok büyük sorun. ilginç olan perdenin sol alt köşesinden, siyah banttan tutarak alt beyaz bar üzerinden gerdirince dalgalanmanın çoğu kayboluyor. Sanırım bu alttaki beyaz bara sabitleme ile ilgili bir sorun da var. Ne yazık ki İstanbul dışında oturmanın dezavantajlarını yaşıyorum.

Ben asma tavana denk geldiği için uçtan değilde biraz içeriden kanca ile astım. Baktım iki taraf arasında 5mm fark var. Belki de bu farktan kaynaklanıyordur dalgalanma. Şimdi sigma profil araştırıyorum tavana daha stabil bir askı çözümü bulmak için. Sonuçları paylaşırım.
  • Ben de karar aşamasındayım.hd25 dedim ama biraz fazla gelmekte
    3D kesinlikle şart değil ! Sevmem de.Ama Full HD şart .Full hd olup da 2D olan cihaz da yok sanırım.

Çoğunluk ile film ve maç izlenecek.Normal kanallar ara sıra.HDMI bağlantı,USB ile kolay film izlenebilmesi ve tabi ki kısa ömürlü olmaması önemli.
    (Projeksiyonu tavana astığımda harici hdd bağlama olayını nasıl çözeceğim bilmiyorum )
    Mesafe 2.5-3 metre arası.
    Oda sanırım 10-12 metrekare
    Işık görüntü olacak yere çok nadir vuruyor.Zaten kalın bir perde ile sorunu çözerim problem değil

Bütçem :Perde dahil 2.500-3.000 arası.Ama 2.500 diyelim.
    "boyut digital fiyatları da biraz tuzlu galiba."
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Ben de karar aşamasındayım.hd25 dedim ama biraz fazla gelmekte
    3D kesinlikle şart değil ! Sevmem de.Ama Full HD şart .Full hd olup da 2D olan cihaz da yok sanırım.

Çoğunluk ile film ve maç izlenecek.Normal kanallar ara sıra.HDMI bağlantı,USB ile kolay film izlenebilmesi ve tabi ki kısa ömürlü olmaması önemli.
    (Projeksiyonu tavana astığımda harici hdd bağlama olayını nasıl çözeceğim bilmiyorum )
    Mesafe 2.5-3 metre arası.
    Oda sanırım 10-12 metrekare
    Işık görüntü olacak yere çok nadir vuruyor.Zaten kalın bir perde ile sorunu çözerim problem değil

Bütçem :Perde dahil 2.500-3.000 arası.Ama 2.500 diyelim.
    "boyut digital fiyatları da biraz tuzlu galiba."

forumdan yönlendirildiğini söyleyince indirim yapıyorlar diye biliyorum zorla istersen...

• Burada yazdığımı aktivizyon yetkilisi Cihan bey görünce özel mesaj yoluyla bana ulaştı ve sorunun giderilmesi için elinden geleni yapacağını belirtti. Açıkçası bu alışık olmadığımız tutum firmaya karşı güvenimi daha da arttırdı. Perdenin boyutu ile alakalı bir POTLUK sorununun giderilmesi için ilgi alaka gösterdi. Cİhan bey e ve firmasına teşekkür ederim.
    2.5mt perdeden sonraki her büyüklükte POTLUK sorunu yaşanacaktır. Sorunu nasıl gideririz bunu bulmamız gerekiyor. (Fixed frame hariç)
  • Arkadaşlar bu potluk hem motorlu hem de storlu da oluyormu? Tam karar vermiştim 3 mt. perdeye şimdide bu sorun çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eranmania

Arkadaşlar bu potluk hem motorlu hem de storlu da oluyormu? Tam karar vermiştim 3 mt. perdeye şimdide bu sorun çıktı.

tensioned denilen gerdirmeliler ve tabiki fixed frameler haric hepsinde olur kalitesine gore kiminde 1 ayda olur kiminde 1 senede. İmkan varsa en kullanisli ve goze hos geleni fixed framedir. Fixed frame kullanma sansiniz yoksa tensioned dedigim modellere bakin ama tuzludur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 metrelik motorlu kullaniyorum potluk var yok dikkat etmedim izlerken anlamadim bile. çok problem oldugunu sanmiyorum aksi halde benim gözümden kaçmazdi veya motorluda durum farkli galiba. aksama bende merak ettim açip resim çekerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuhayer -- 12 Şubat 2014; 11:54:06 >
  • Merhabalar;

Optoma HD25e ürününü almaya karar verdim. Optoma ZF2100 RF 3D Gözlük hediyeli kampanyalı satın alabileceğim bi yer önerebilir misiniz?

Boyutdigitalde vardı sanırsam kampanyayı değiştirmişler o ara bütçemden dolayı alamamıştım. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
  • Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

benim kendi yaptıgım ekran bu sekilde...ısık acıkken durum yukarıdaki gibi...ısık kapalı da aşağıdaki gibi...

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

• bir tek ekranın sağ üst tarafında 1-2 cm eğrilik var...sag taraftaki ağaç az öne dogru eğik oldugu için görüntü biraz daha yakın oldugu için projeksiyone o tarafta keystone ihtiyac duyuyor..ancak ozamanda diger taraf biraz egriliyor...bu hafta sonu onuda düzelticem insallah...yalnız perde cidden davul gibi derildi...dam dam ses cıkartıyor :))

perde beyaz buarada, biraz küçülttüm germek için, kenarlara kus gözü takınca, eski ekran 256*144 idi, bu 240*135 oldu...makinada hiç zoom yok, 4.35 cmden bu görüntü alıyorum...
  • bagatur B kullanıcısına yanıt
    Boyutdigital de rf gözlük hediyeli kampanya bitti. Şuan ki verilen dlp gözlük ile kampanyanın cazibesi de kalmadı. Boyut digital den tel den bilgi alırsan yardımcı olabilirler ....
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    @hozes elinize sağlık güzel çalışma olmuş. Emeğinize değmiş maşallah. Diy işleri seven arkadaşlar için farklı bi örnek olmuş ....
  • hayırlı olsun güle güle kullan..ne malzemeler kullandın ve kaça mal oldu paylaşabilir misin bizimle çok güzel duruyor.
  • malzeme olarak koçtaştan 34x54 ahsap kereste, kenardaki cerceve için camcıdan kendi begendigim kenarlık, 250x145 perde ve baya bir vida ve zımba...

kereste 45 tl gibi birsey tuttut...perde 100 tl, cercevede 100 tl...birde perdeye kusgöz aktırdım ben kenarları daha saglam olsun diye, 20TL..

ilk önce kasayı yaptım...daha sonra sonra kusgözü yuvalardan küçük vidalar ile iyice gererek kasaya monteledim...sonra perdeyi kasaya zımbaladım..sonra vidalar siskinlik yaptıgı için vidaları söktüm, zaten zımbalar da saglam tutuyor...en sonunda, zımbaları ve kusgözlerini kapatacak sekilde kenarlıgı kasaya zımbaladım...

aslında mastercodex dedikten sonra sigma profil ile yapmayı düşündüm ama hatun kızdı artık...bir haftadır bunla ugrasıyosun diye trib attı resmen :))

napcaz bu hatunlarla bilmiyorum :)) hep ilgi alaka istiyorlar yav...

neyse mayısa kadar bunu kullanıcam, mayısta hatun teftişe gidicek :)) kafama eserle sigma profil ve gri perde ile daha büyük ebatta ( 265 olabilir ) bir ekran yapabilirim...

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.