Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

• Fotolar - 2
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIKOptoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK

• Fotolar - 3

• Fotlar - 4

• Fotolar - 5

• Fotolar - 6

• Fotolar - 7

• Fotolar - 8

• Epson 2400 lümen olmasına rağmen 2000 ansi lümenlik optoma daha parlak görüntü vermesi enteresandı. Her iki cihazın kontrast değerleri arasında kağıt üzerinde ciddi fark var. Ama uygulama da 1/20000 kontrast ile 1/320000 olan cihazların kontrastları açısından arasında fark olmaması. Tabi gözlemler resimlere ne kadar yansımış bilemiyorum. Çıplak gözle izlediğiniz de farkı hissedemiyorsunuz. Optoma nın ışık homojenliği özellikle köşelerde daha belirgin. Bu da köşelerdeki detayları daha fazla verdiğini resimlerde görebilirsiniz. 3d açısından ise optoma ciddi başarılı.
    Sonuç olarak 2000 tl lik bir cihazın kendisinden 6000 tl daha pahalı bir cihazla arasındaki farklara siz karar verin. Kısacası 2000 tl ye asla kötü bir cihaz almıyorsunuz ... Bu arada kullanılan gümüş yüzeyli perde kullanılarak test edildi.

Not : Epson cinema modunda lambası eko mod da çalışmakta. Epson da seçilen izleme moduna göre cihaz eko ya da parlak moda otomatik geçmekte. Yani 9100 inceleme esnasında eko modda izlendiğini sonradan fark ettim. Epson nun Optomaya göre ışığının az olmasının nedeni tespit edilmiştir. Optoma ise cinema modunda parlak modda çalıştırılmıştır. I

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 27 Ağustos 2013; 10:23:36 >

• Bazılarında soldaki bazılarında sağdaki görüntü konstrast oranı yüksek gibi, hangisi hangisi belli değil resimler karışıkmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forro -- 6 Ağustos 2013; 22:49:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forro

Bazılarında soldaki bazılarında sağdaki görüntü konstrast oranı yüksek gibi, hangisi hangisi belli değil resimler karışıkmı?

Evet resimler karışık. Takdir sizlere ait.
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Epson 2400 lümen olmasına rağmen 2000 ansi lümenlik optoma daha parlak görüntü vermesi enteresandı. Her iki cihazın kontrast değerleri arasında kağıt üzerinde ciddi fark var. Ama uygulama da 1/20000 kontrast ile 1/320000 olan cihazların kontrastları açısından arasında fark olmaması. Tabi gözlemler resimlere ne kadar yansımış bilemiyorum. Çıplak gözle izlediğiniz de farkı hissedemiyorsunuz. Optoma nın ışık homojenliği özellikle köşelerde daha belirgin. Bu da köşelerdeki detayları daha fazla verdiğini resimlerde görebilirsiniz. 3d açısından ise optoma ciddi başarılı.
    Sonuç olarak 2000 tl lik bir cihazın kendisinden 6000 tl daha pahalı bir cihazla arasındaki farklara siz karar verin. Kısacası 2000 tl ye asla kötü bir cihaz almıyorsunuz ... Bu arada kullanılan gümüş yüzeyli perde kullanılarak test edildi.

Epson eko modda falnmı acaba, neden 2000 lümenlicihaz 2400 ten daha parlak olsun ki?

Gerçekten güzelmiş, ama hala anlamadım sağdakilermi optoma soldakilermi? gerçi iki resimde güzel

• quote:

Fotlar - 4

Bu resimde sol daki bariz şekilde fark atmış

• quote:

Fotolar - 5

Burdada soldaki ten renginden anlaşılacağı üzere çok daha kaliteli geldi

• quote:

quote:

Bazılarında soldaki bazılarında sağdaki görüntü konstrast oranı yüksek gibi, hangisi hangisi belli değil resimler karışıkmı?

Evet resimler karışık. Takdir sizlere ait.

O zaman hangi görüntü daha güzelse onu Epson olarakmı algılayalım, çünkü 1 2 tanesi hariç diğerlerinde biri bariz üstün
  • 9100 le 8100 ün görüntü kalitesi aynı tek fark 8100 de gözlük yok, optomadada gözlük yok diye biliyorum
    8100 6000tl hd25 2600tl arada 3400tl gibi bir fark var, fakat bu fark bence görüntüdeki kaliteye yansımış, hd25 8100 le ölçüşemez gibi geldi,
    Ama aynı fiyattaki epson 5910, la karşılaştırmak daha mantıklı, ikiside aynı fiyatta ikiside gözlüksüz geliyor.
    Aradaki farka değermi değmezmi diye düşünmeye gerek kalmaz direk hangisi iyiyse o alınır diye düşünüyorum.

Epson 5910 kullananlar, bu görüntülere bir yorum getirince daha aydınlatıcı olur
  • quote:

Epson 2400 lümen olmasına rağmen 2000 ansi lümenlik optoma daha parlak görüntü vermesi enteresandı. Her iki cihazın kontrast değerleri arasında kağıt üzerinde ciddi fark var. Ama uygulama da 1/20000 kontrast ile 1/320000 olan cihazların kontrastları açısından arasında fark olmaması. Tabi gözlemler resimlere ne kadar yansımış bilemiyorum. Çıplak gözle izlediğiniz de farkı hissedemiyorsunuz. Optoma nın ışık homojenliği özellikle köşelerde daha belirgin. Bu da köşelerdeki detayları daha fazla verdiğini resimlerde görebilirsiniz. 3d açısından ise optoma ciddi başarılı.

tarafsız birisi tarafından yapılan bu inceleme için max-well arkadaşım teşekkür ederim, bu kadar istekten sonra bende yapmayı planlıyordum ama bayram öncesi pek vakit bulamadım,

fotolarda 9100 ile hd25 arasındaki fark bariz şekilde belli, hd25 ile çekilen fotolar sanki çok hafif flaşla çekilmiş yada perde üzerine hafif ışık tutulmuş gibi biraz daha parlak, zaten bu farkta iki cihaz arasındaki kontrast farkının sonucu olsa gerek. fotoğraflara bakılınca epson tartışmasız daha iyi ama ben iki cihazıda yerinde incelemiştim bu derece fark yok gibiydi, fotoğraf makinesinin kalitesi ile alakalı bir durum olabilir belki,

kendi gözlerimle gördüğüm kadarı ile yapabileceğim yorum,
    ilk kez projeksiyon cihazı kullanacaklar HD25 tercih edilir,
    bir kaç yıl projeksiyon cihazı kullananlar ve bütçe sorunu olmayanlar için 9100 veya 8100 tavsiye edilir.
    eğer bütçe kısıtlı ise ve daha önce HD sınıfında cihaz kullanıldı ise yine hd25 tercih edilebilinir. HD25 bana göre 5910 veya 6100 gibi cihazlarla yarışır,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 7 Ağustos 2013; 9:31:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: newonw1

quote:

tarafsız birisi tarafından yapılan bu inceleme için max-well arkadaşım teşekkür ederim, bu kadar istekten sonra bende yapmayı planlıyordum ama bayram öncesi pek vakit bulamadım,

fotolarda 9100 ile hd25 arasındaki fark bariz şekilde belli, hd25 ile çekilen fotolar sanki çok hafif flaşla çekilmiş yada perde üzerine hafif ışık tutulmuş gibi biraz daha parlak, zaten bu farkta iki cihaz arasındaki kontrast farkının sonucu olsa gerek. fotoğraflara bakılınca epson tartışmasız daha iyi ama ben iki cihazıda yerinde incelemiştim bu derece fark yok gibiydi, fotoğraf makinesinin kalitesi ile alakalı bir durum olabilir belki,

ilk kez projeksiyon cihazı kullanacaklar için HD25 mükemmel bir cihaz,
    bir kaç yıl projeksiyon cihazı kullananlar ve bütçe sorunu olmayanlar için 9100 veya 8100 tavsiye edilir.
    eğer bütçe kısıtlı ise yine hd25 tercih edilebilinir.

İyide hocam sizce bütçe sorunu olanlar için 5910 daha mantıklı değilmi, hd25 i 9100 le kıyaslıyıp,9100 daha iyi ama 6000tl fark var, bütçesiolmayanlar hd25 alabilir demektense, direk 5910 la kıyaslasak? Hem aradaki farka değermi değmezmi hesabı yapmaya gerek kalmaz ikiside aynı fiyat, direk daha iyi olanı alınır.

Bence biraz yanlış bir mantık üzerinden hareket ediyoruz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: newonw1

quote:

ilk kez projeksiyon cihazı kullanacaklar için HD25 mükemmel bir cihaz,
    eğer bütçe kısıtlı ise yine hd25 tercih edilebilinir.

İyide hocam sizce bütçe sorunu olanlar için 5910 daha mantıklı değilmi, hd25 i 9100 le kıyaslıyıp,9100 daha iyi ama 6000tl fark var, bütçesiolmayanlar hd25 alabilir demektense, direk 5910 la kıyaslasak? Hem aradaki farka değermi değmezmi hesabı yapmaya gerek kalmaz ikiside aynı fiyat, direk daha iyi olanı alınır.

Bence biraz yanlış bir mantık üzerinden hareket ediyoruz.

evet bu cihazı 5910 ile yan yana koymak lazım,
    bu konuda hemfikiriz.

birde benq w1070 ile karşılaştırması yapılmış, konu başlığındaki videoda, bariz hd25 iyi,
    epson 5910 ve hd25 deneyenler kararsız kalmış, görüntü kalitesi için bende de aynı şey geçerli,

bi ara bende gt750 ile tw6000 i kıyaslıyordum, aradaki farka değmez diyerekten, sonra anladım hata yapıyormuşum, aynı sınıfta olmayan cihazları yan yana koymak pek mantıklı değil,
    hd25 ile 9100 de aynı sınıfta değiller.

hd25 ile 5910 u yan yana koyduğumda görüntü kalitesi açısından fark yok ama fiyat olarak baktığımda hd25 daha alınası,

yakın zamanda değil ama bende fullhd bir cihaza geçeceğim hedefim 9100 tabi hayırlısı artık tam karar verdiğimde elime ne gelirse, :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 7 Ağustos 2013; 9:43:45 >

• bencede arkadaşın tezi dogru müadili epson 5910 ve 6100 ile çarpıştrılırsa bu cıhaz daha net bir sonuç alınabılr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 7 Ağustos 2013; 9:39:29 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.