Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @max-well, bu değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Fotolarla da işi
    iyice canlandırmışsınız, tekrar tekrar ellerinize sağlık

@newonw1, o zaman sizden de Optoma HD 25 vs Epson 5910 karşılaştırması isterük
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

@max-well, bu değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Fotolarla da işi
    iyice canlandırmışsınız, tekrar tekrar ellerinize sağlık

@newonw1, o zaman sizden de Optoma HD 25 vs Epson 5910 karşılaştırması isterük

isterük, isterük, 5910 hd25 karşılaştırması isterük.

ikiside aynı fiyat ikiside aynı sekment ürünü
  • bence epsonu 5910 yer optoma hd25:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: charisma082

bence epsonu 5910 yer optoma hd25:)

Öyle gözüküyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bence epsonu 5910 yer optoma hd25:)

Bende senin gibi düşünüyorum
  • haydi maxwel bir inceleme daha sana düştü:) epson tw5910 vs optoma hd25 kapışmasını başlatıyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 7 Ağustos 2013; 11:59:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

quote:

Orijinalden alıntı: forro

quote:

cihaz şehir efsanesi olma yolunda aday adayı desene ozamn:)

Bir rivayete göre filimler de ejderha ateş saçınca, alet te merceğinden ateş çıkarıyormuş ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyecem

Şaka bi yana şu cihazın 3500 lümen olanını 6100 ve 8100 le karşılaştırmak isterdim acaba dendiği kadar varmı

3500 lümen olmasının bir anlamı yok hocam, o kadar lümene ihtiyaç duyacağınız bir durum yok kaldı ki o klasmandaki cihaz o kadar lümenle resmi toplayamaz, alan arkadaşlar sanırım 400*300 perde kullanıyorlar, ben home theater camiasında 3 yıldır varım kendimce bilgi ve tecrübelerimin olduguna inanıyorum bilgime güvenir güvenmezsiniz orası size kalmış ben hiçbir amerika ve avrupa forumunda/galerisinde böyle devasa bir boyutta perde kullanımını görmedim (180 inch yapıyor) çünkü orada insanlar görüntü kalitesine önem verirler. 3500 lümenlik bahsedilen modelin tek artısı 4 metrelik perdeyi daha kolay aydınlatması olacaktır ama ortayan çıkan görüntü kalitesinin tatsız tuzsuz olacağına ben eminim. En azından benim gözüme göre öyle olacağına inanıyorum, kimi gidip harika diyebilir. Kimse gelip bana gel gör demesin, bir şeyi bilmek için illa gelip görmek gerekmiyor. Bir filmi 15inç monitore taktıgınız zamanla oluşturdugu görüntüyle 106inç lik perdeye taktıgınız görüntü aynı olmaz. Hele bir de 180inçlik yani arkadaşların kullandıgı 4 metrelik perdeye yansıttıgınız zaman düşünün. 15-20 bin dolarlık barco, sim2 alırsa hadi götürür belki işi dicem de optoma hd25 mi yapacak bu işi... Yani lümeni esas almayın, lümen çok önemli olsaydı bu işin babası JVC gidip 1000-1200 lümenlik cihazlar üretmezdi. Benim kullandıgım sony 1700 lümen, epson 2400. Mühim olan best modda sundukları lümen sayısı ve üretebildikleri resim kalitesi. İngilizceniz varsa konuyla ilgili birkaç makale okumanızı tavsiye ederim o zaman 3500 lümenle bir işiniz olmayacağını anlarsınız. Selam ve sevgiler..

Sayın Cemo62, mesajınızı gecikmeli gördüm. Bu arada sanırım ilk projeksiyon cihazınız sony hw-50es iniz hayırlı olsun. Sanırım bir kaç aydır kullanıyorsunuz. İyi günler de kullanın.
    Lümen değeri ile ilgili ben de düşüncelerimi paylaşmak isterim. Lümen değeri sizinde belirtiğiniz gibi 3 metre den büyük perdeler de ciddi önem taşır. Zira imaj parlaklığının düşük olması karanlık sahneler de ciddi detay kaybına neden olmakta. Büyük görüntü her zaman sadece iyi projeksiyon dışında iyi kaynak cihaz ve kablolama da ister. Sanırım büyük perde tamamen tercih meselesidir. Kişiden kişiye değşebilir. Zaten 2 - 3 metrelik perde kullanıyorsanız 2000 lümenlik cihaz işinizi fazlası ile görecektir. Son yıllar da üretilen projeksiyon cihazlarının lümen değerleri artmakta olduğunu göreilirsiniz. Jvc - Panasonic - Sony - Epson 3-4 yıl önceki modellerinde 700 ve 1000 lümenlik cihazlar üretirken bugün lümen değerleri 3d teknolojisi ve 3 metrelik perdelerin yaygın kullanılmaya başlaması ile lümen değerleri artmıştır. Zira yeni modeller de daha da artacaktır. Çünkü trend ve teknoloji bu yönde gelişmekte. Yine 3-4 yıl öncesi 2 metrelik perde kullanımı daha yaygınken bugün daha büyük perdeler tercih edilmektedir.
    Zira ben 13 yıl önce 180 x 180 perde ile başladığımı hatırlıyorum. Şimdi ise kullandığım perde 180 inç. Zira yıllar öncesi cihazların çözünürlükleri olsun kaynak cihazlar yani vcd oynatıcılarla izlediğim görüntü günümüz görüntüleri arasında uçurum farklar var. Yıllardır projeksiyon kullandığımdan zamanla projeksiyonumu ve perde ölçümü imkanlar dahilinde değiştirmek istemişimdir. Neden mi? Büyük perdenin vermiş olduğu seyir keyfi açısından. Günümüzdeki cihazların gerek çözünürlükleri gerekse lümen değerleri arttığı için büyük perde kullanma imkanları arttı. Paneller de durum benzer gelişim gösterdi. Zira hatırlarsanız 3-4 yıl önce 42 inç paneller çok popülerdi. Bugün ise 65 - 84 inç paneller piyasaya sürüldü. Neden? Büyük ekranın verdiği seyir keyfi. Başarısız cihazlarla zaten büyük perde de film izlemek itici ve rahatsız edicidir. 4 metrelik perdem de kullandığım panasonic modellerinde her zaman çok iyi sonuçlar aldım. Seyir keyfi açısından özellikle pana ae 4000 ve üzeri modeller çok başarılı. Tam 10 yıldır panasonic kullanıcısıyım ve bir çok modelini kullandım ve halen kullanıyorum. Yine Epson - Sony- Jvc - Panasonic marka cihazların bir çok modelini test etme imkanım oldu.
    Belki siz yurt içi ve yurt dışı forumlar da büyük perde kullananlar az olabilir. Ama kullanan insanlar emin olun görüntü kalitesinden memnun olmasalar o perdelerini söküp atarlar. Size Nuri Baras ın kullandığı cihazı ve perdeyi görmenizi tavsiye etmiştim. Görmüş olsaydınız ve fikirlerinizi ön yargısız belirtseydiniz daha gerçekci olurdu. Zira görüntüyü görmeden şu cihaz çuvallar bu cihaz çuvallar diye peşin hüküm veriyorsunuz. Forumdan 3-4 arkadaş evime demo için gelmiştir ve 4 metrelik perdenin keyfini ve güzelliğini benimle paylaşmışlardır. Ve bu arkadaşlar projeksiyon kullanıcılarıdır.
    Sinamalar da 2k-1k çözünürlükle Barco digital projeksiyonlar kullanılır. Sinemadaki perdeye çok yakından baktığınız da bile bir çok kusur bulabilirsiniz. Sinema da bile izleme mesafeniz uygunsa görüntüyü keyifle izlersiniz.
    Optoma nın 3200 lümen olması küçük perde ebatlarında ışık gücü açısından başa bela olabilir. Zira bu cihazın büyük perde de kullanıp test edilmesi sonucu karar verilmelidir. Yurt dışı forumların da okuduğunuz yazıları ve yorumları test ederek tecrübe ederseniz bakış açınıza daha yardımcı olur. Saygılar ... Herkese iyi bayramlar ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 7 Ağustos 2013; 16:43:12 >

• http://www.projectorreviews.com/optoma/hd25-lv/competitors.php

Merak edenlerin işine yarayabilir. Serdar abi 5910 ile 6100 arasında bir fark göremediğini yazmıştı, zaten kağıt üstündeki değerlerde de aralarında kayda değer bir fark yok. Biri 20.000 diğeri 40.000 contrast yazar ama bunlar native değerler değildir, native değerlere vurunca farkın hissedilemeyeceğini, birbirine çok yakın oldugunu başka bir konuda yazmıştım.

Yukarıdaki linkte optoma hd25 ile epson 6100 (abd'de 3020 diye geçer) karşılaştırılmış. Amerika'da 5910 diye bir cihaz yok orada sadece 6100 ve 8100/9100 satılıyor. O yüzden ikisi muadil kabul ediliyor. Aslında öyle de. İngilizcesi olmayan arkadaşlar için kısa notlar çıkardım buraya.

Overall, the Epson offers a more forgiving image, and doesn't suffer the sometimes sunburned look of the Optoma in terms of skin tones on darker scenes.

Yani özetle genel olarak 6100 odunu vermiş optomaya denmiş Şaka bir yana daha iyi bir resim kalitesi verildiği yazılmış. Epson is the safer choice. But it is officially $300 more. Epson daha iyi bir seçim ama 300 dolar daha pahalı denmiş.

Ben yukarıdaki siteden ziyade kendi düşüncemi söyleyeyim. Aralarında öyle aman aman süper farklar oldugu düşünmüyorum, benim tercihim eğer bu inceleme sitesini baz alırsak daha iyi renkler sundugu için 5910 dan yana olurdu. Diğer bir sebep ise Optoma'nın müşteri hizmetlerinin çok kötü oldugunu yazmıştı arkadaşın biri burada.

http://forum.donanimhaber.com/m_78094934/tm.htm

Ha şimdi diyebilirsiniz 6100 karşılaştırılmış, 5910 değil. Zaten dediğim gibi orada 5910 yok. Epson konusunu takip edenler bilir, ikisi hemen hemen aynı cihazlar. Ben fikir oluşturması açısından işinize yarayabilir diye linki verdim.

• @max-well Sayın max-well güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, iyi bayramlar dilerim.

Önceki mesajımda da yazdıgım gibi 3200 lümenlik optoma hd 25lv nin 4 metrelik bir perdeyi daha iyi aydınlatması dışında bir esprisini olamayacağını zaten belirtmiştim. Sizin gibi 4 metrelik bir perde kullanan için lümen tabiki önemlidir. Perde boyutunuza binayen bu cihazı düşünmeniz mantıklıdır.Ama genel ortalamayı aldıgımızda kimsenin 3200 lümene ihtiyacı oldugunu düşünmüyorum.

Perde boyutuna gelince dediğim gibi tercih meselesidir. Tecrübelerime dayanarak beni tatmin etmeyeceğini biliyorum. Hele de panasonic at-4000 ile. Yanlış anlamayın bir eleştiri felan değil. Sadece kendi tercihimi söylüyorum. Çünkü benim beğenmediğim görüntüye siz güzel diyebilirsiniz ya da tam tersi de olabilir.Siz beğeniyorsanız ne ala Keyfini çıkartın azizim, tekrar iyi bayramlar

• quote:

http://www.projectorreviews.com/optoma/hd25-lv/competitors.php

Merak edenlerin işine yarayabilir. Serdar abi 5910 ile 6100 arasında bir fark göremediğini yazmıştı, zaten kağıt üstündeki değerlerde de aralarında kayda değer bir fark yok. Biri 20.000 diğeri 40.000 contrast yazar ama bunlar native değerler değildir, native değerlere vurunca farkın hissedilemeyeceğini, birbirine çok yakın oldugunu başka bir konuda yazmıştım.

Yukarıdaki linkte optoma hd25 ile epson 6100 (abd'de 3020 diye geçer) karşılaştırılmış. Amerika'da 5910 diye bir cihaz yok orada sadece 6100 ve 8100/9100 satılıyor. O yüzden ikisi muadil kabul ediliyor. Aslında öyle de. İngilizcesi olmayan arkadaşlar için kısa notlar çıkardım buraya.

Overall, the Epson offers a more forgiving image, and doesn't suffer the sometimes sunburned look of the Optoma in terms of skin tones on darker scenes.

Yani özetle genel olarak 6100 odunu vermiş optomaya denmiş Şaka bir yana daha iyi bir resim kalitesi verildiği yazılmış. Epson is the safer choice. But it is officially $300 more. Epson daha iyi bir seçim ama 300 dolar daha pahalı denmiş.

Ben yukarıdaki siteden ziyade kendi düşüncemi söyleyeyim. Aralarında öyle aman aman süper farklar oldugu düşünmüyorum, benim tercihim eğer bu inceleme sitesini baz alırsak daha iyi renkler sundugu için 5910 dan yana olurdu. Diğer bir sebep ise Optoma'nın müşteri hizmetlerinin çok kötü oldugunu yazmıştı arkadaşın biri burada.

Ha şimdi diyebilirsiniz 6100 karşılaştırılmış, 5910 değil. Zaten dediğim gibi orada 5910 yok. Epson konusunu takip edenler bilir, ikisi hemen hemen aynı cihazlar. Ben fikir oluşturması açısından işinize yarayabilir diye linki verdim.

Şu yazıdan sonra 3 aylık projeksiyon araştırmamı 5910 la sonlandırıyorum, evimin tadilatı bitsin gidip direk 5910 alıp keyfime bakıcam :)

• quote:

http://www.projectorreviews.com/optoma/hd25-lv/competitors.php

Cem bey deneyimiyle konuya noktayı vurmuş bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar , bende hem film , hemde Nvidia 3D surround kurulum yapmak istiyorum. 3 projeksiyon alacağımdan orta karar birşey bakmaktayım. Bu hd 25 benimde ilgimi çekti ancak şöyle birşey var. 1080p de 120 hz verebilmek için dvı-d bağlantısı gerekiyor. Hdmı 1080p de 24 hz ye kadar taşıyabiliyor diye biliyorum. Acaba dvı-d portu olan 1080p nvidia 3D uyumlu bir cihaz öneriniz varmı ? Birde bu cihaz kaç hz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Üstad optoma 25hd ile optoma 25hd lv arasında ne fark var tam olarak, yani siz
    canlı olarak optoma 25hd lv gördünüz mü, merak ettim de? Açıkçası bende şu
    Epson'lardaki yeşil çizgi sorununu okuyunca soğuma başladı markaya karşı

Sayın eozen81, sorunuza Nuri den önce ben cevap vereyim. LV modelinin ışık gücü 3200 lümendir. Bu cihaz şuan için Türkiye ye girmedi. Dolayısı ile test etme imkanımız olmadı. Hem nuri hem de ben birer tane yurt dışından lv modeli getirtme düşüncemiz var. Eğer 3 metre lik bir perde kullanıyorsanız, hd25 in ışık gücü açısından fazlası ile yeterlidir. Eğer perde boyu 4 metre ve üstü ise LV modeline yönelmek daha mantıklı.
    Merak ettiğiniz Epson daki yeşil çizgi olayı Optoma da yok. Saygılar ....

max-well i tanırım sadece kullanıcıdır projeksiyon olayındada çok bilgilidir. Firmayla bir alakası yoktur.

• epson 5910 hd25 karşılaştıracak bır baba yıgıt yokmu:) bir göseydik marifetlerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 13 Ağustos 2013; 13:38:22 >
  • onat kullanıcısına yanıt
    Her projeksiyon alıcısı gibi uzun zamandır araştırma yapmaktayım.Geldiğim noktada Optoma gt750 ile ilgili bazı tedirginliklerim var.Sizin kullanıcısı olup cihaz değiştirme yazınız
    bana ışık tutacağını düşünmekteyim.Optoma gt 750 için bir başka kullanıcı 3D kullanımında siyahlarda kararma ile bir kısımda olsa problem olduğunu söylüyordu.Bu ne kadar doğru ?
    ve kısa mesafa cihazı olması sizce ne kadar avantaj yani cihazın tavanda sizin önünüzde olması seyir keyfinizde rahatsızlık veriyormu ? vecihazın sizden önde olması fan sesiyle rahatsızlık verirmi?

Optoma GT750 ile Benq MW915 arasında tercihiniz ne olurdu ?
    Son olarak Optoma GT750 ile Optoma HD25 arasında gerçekten HD 25'e bu fiyat farkı değermi ?

sorularım biraz fazla oldu ama yardımcı olursanız fikirlerinizden faydalanmak isterim.
    Şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: duman472

Her projeksiyon alıcısı gibi uzun zamandır araştırma yapmaktayım.Geldiğim noktada Optoma gt750 ile ilgili bazı tedirginliklerim var.Sizin kullanıcısı olup cihaz değiştirme yazınız
    bana ışık tutacağını düşünmekteyim.Optoma gt 750 için bir başka kullanıcı 3D kullanımında siyahlarda kararma ile bir kısımda olsa problem olduğunu söylüyordu.Bu ne kadar doğru ?
    ve kısa mesafa cihazı olması sizce ne kadar avantaj yani cihazın tavanda sizin önünüzde olması seyir keyfinizde rahatsızlık veriyormu ? vecihazın sizden önde olması fan sesiyle rahatsızlık verirmi?

Son olarak Optoma GT750 ile Optoma HD25 arasında gerçekten HD 25'e bu fiyat farkı değermi ?

sorularım biraz fazla oldu ama yardımcı olursanız fikirlerinizden faydalanmak isterim.
    Şimdiden teşekkürler

degmezmı kardeş hd25 alır götürür gt750 çay ısmarla gelır:)

• quote:

Orijinalden alıntı: duman472

Şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Öncelikle optoma gt750 benim ilk cihazım, başka bir cihazla mukayese edebilecek durumda değilim, ancak buradan diğer deneyimli arkadaşların yorumları bize ışık tutuyor.
    Cihazın yakın mesafe olması tamamen kullanım odanızla ve evin hanımı ile alakalı.oda küçükse yakın mesafe cihaza mahkumsunuz.tavana asma konusu hanımları ilgilendiriyor. yakın mesafe kullanımımda ses ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyorum.
    Bana göre cihaz esas performansını 3d filmlerde vermekte olup kullanımda kararma vs bir problem gözlemedim.
    Bende sizin gibi hd25 cihaz düşünüyorum. ancak tavana asılacak olması nedeniyle kablo kirliliği beni düşündürüyor.şu cihaz wifi olsa bir saniye durmazdım.epsonun fiyat olarak yanına yanaşamıyoruz.
    Dün akşam tekrar film seyrettik 100 saatlerde olduğunu düşündüğüm cihaz 45 saatteymiş.Esasında kullanım olarak cihaz kesinlikle tatminkar ancak hep daha iyi olsun hırsına yenik düşüyoruz.
    Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HD 25 kısa mesafe bir projeksiyon mudur?. En iyi görüntü boyutunu kaç metrede alırım? Bir de LV modelin ne gibi farklılıkları var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -cyanide -- 14 Ağustos 2013; 23:14:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -cyanide

HD 25 kısa mesafe bir projeksiyon mudur?. En iyi görüntü boyutunu kaç metrede alırım? Bir de LV modelin ne gibi farklılıkları var ?

optoma hd 25 kısa mesafe projeksiyonu degildir optoma gt750 kısa mesafedir hd25-lv arasında sadece ansı lümen farkı vardır 3200 oda 4 metre perde kullanıyorsanız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 15 Ağustos 2013; 11:48:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -cyanide

HD 25 kısa mesafe bir projeksiyon mudur?. En iyi görüntü boyutunu kaç metrede alırım? Bir de LV modelin ne gibi farklılıkları var ?

bence ideal ekran ölçüsü 240-300 cm arasındadır. bu durum salon büyüklüğünüze göre değişmektedir. salonunuz daha büyükse 3 metreden daha geniş görüntüde alabilirsiniz,
    3 metre görüntü genişliği için projeksiyonun perdeye olan mesafesi 5 metre olmalıdır.
    240 cm görüntü genişliği için cihazın perdeye olan uzaklığı 4 metre civarındadır.
    cihaz perde arasındaki mesafeler zoom ile 20 cm ileri geri oynayabilir.
    yada sizde linkten kendiniz hesaplayabilirsiniz.

http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD25-projection-calculator-pro.htm

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.