Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.142
Cevap
42
Favori
128.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar projeksiyonlar konusunda çok bilgi sahibi değilim. yaptığım incelemeler ve sizlerin buraya yazdığınız yorumlar neticesinde optoma HD25 ihtiyaçlarımı karşılayacak gibi. projeksiyonu salon için düşünüyorum. perde ile projeksiyon arasındaki yaklaşık mesafe 7 metre olacak. 240*200 metre civarı perde çok mu küçük olur. yani bu mesafede görüntü perdeden taşar mı, yoksa zoom ayarı ile boyutu ayarlayabilir miyim? son olarak 7 metre mesafede projeksiyonu kurmak görüntüde kalite kaybına neden olur mu? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sargon_26

Arkadaşlar projeksiyonlar konusunda çok bilgi sahibi değilim. yaptığım incelemeler ve sizlerin buraya yazdığınız yorumlar neticesinde optoma HD25 ihtiyaçlarımı karşılayacak gibi. projeksiyonu salon için düşünüyorum. perde ile projeksiyon arasındaki yaklaşık mesafe 7 metre olacak. 240*200 metre civarı perde çok mu küçük olur. yani bu mesafede görüntü perdeden taşar mı, yoksa zoom ayarı ile boyutu ayarlayabilir miyim? son olarak 7 metre mesafede projeksiyonu kurmak görüntüde kalite kaybına neden olur mu? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

@sargon_26 öncelikle perde ile projeksiyon arası yedi metre olması nedeniyle 240 lık perde kullanamazsınız. Zira hem Epson hem de Optoma 240 dan daha büyük görüntü verir. Yedi metreden Epson 325 cm - Optoma 390 cm genişlikte görüntü verir. Size tavsiyem öncelikle yeriniz müsaitse perde ebatınızı büyütmeniz yada projeksiyonu daha yakın mesafeden tavana asmanız. Önce bu kararı verdikten sonra cihazların seçimini yaparsınız ...

• quote:

Orijinalden alıntı: max-well

quote:

Orijinalden alıntı: sargon_26

Arkadaşlar projeksiyonlar konusunda çok bilgi sahibi değilim. yaptığım incelemeler ve sizlerin buraya yazdığınız yorumlar neticesinde optoma HD25 ihtiyaçlarımı karşılayacak gibi. projeksiyonu salon için düşünüyorum. perde ile projeksiyon arasındaki yaklaşık mesafe 7 metre olacak. 240*200 metre civarı perde çok mu küçük olur. yani bu mesafede görüntü perdeden taşar mı, yoksa zoom ayarı ile boyutu ayarlayabilir miyim? son olarak 7 metre mesafede projeksiyonu kurmak görüntüde kalite kaybına neden olur mu? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

@sargon_26 öncelikle perde ile projeksiyon arası yedi metre olması nedeniyle 240 lık perde kullanamazsınız. Zira hem Epson hem de Optoma 240 dan daha büyük görüntü verir. Yedi metreden Epson 325 cm - Optoma 390 cm genişlikte görüntü verir. Size tavsiyem öncelikle yeriniz müsaitse perde ebatınızı büyütmeniz yada projeksiyonu daha yakın mesafeden tavana asmanız. Önce bu kararı verdikten sonra cihazların seçimini yaparsınız ...

max-well öncelikle cevap için teşekkürler. aslında yerim müsait. karşı duvar 4 mt genişliğinde ama ben hem bütçemden dolayı hem de çok büyük bir perde düşünmediğimden 4 mtlik perde istemiyorum. bulabilirsem maksimum 3 mt perde düşünebilirim. Epson'da önerdiğiniz model hangisi?

• epson, optoma veya diğer markalarda 7 metre perde-lens arası mesafeden 3 metre genişliğinde görüntü veren ev sineması cihazı olmayabilir, çoğunlukla bu tip cihazların atım oranı 1,5 civarıdadır, yani 3 metre genişlikte görüntüyü ortalama 4-5 metre mesafeden alabilirsiniz.
    yani sonuç olarak alacağınız cihazı salonun ortalarına bir yere montajlamanız gerekecek.
  • HD25lv test ettik 3D de bugune kadar gordugum en etkileyici goruntu.... epson 9100 ve panasonic 7000 dahil....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam şurda güzel bir inceleme yaparsan cıhazı örnek foto video vs. gibi çok saglıklı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

HD25lv test ettik 3D de bugune kadar gordugum en etkileyici goruntu.... epson 9100 ve panasonic 7000 dahil....

Altuğ selamlar dostım, Nuri nin topiğinde paylaştığım bilgiyi burada da paylaşmak istedim.
    avhd nin yaptığı incelemede Hd25 in görüntü testlerinde yapılmış renk kalibrasyonunu verebilirim.
    Kırmızı : +1
    Yeşil : - 4
    Mavi : - 11
    Bunlar rgb değerleri birde CMS değerlerini yazayım.
    Kırmızı 6, 0, 16
    Yeşil 12. 1, -3
    Mavi 17, 50, -20
    cyan 27, 16, 4
    jaune -16, -5, 5
    Magenta 27, 16, 4
    Bu renk kalibrasyonu cihazın renk üretimini ciddi derecede olumlu etkilemiş. Paylaşmak istedim. Saygılar ....
  • Cihazın diğer menü ayarları şu şekilde. Cihazın lamba modu düşük modda - brillant mod kapalı - sinema gamma seçili ve dinamik siyah kapalı.
  • quote:

HD25lv test ettik 3D de bugune kadar gordugum en etkileyici goruntu.... epson 9100 ve panasonic 7000 dahil....

2D'de durum nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9100 ile kiyaslarsak tipik dlp avantaji ile daha sharp bir goruntu var hareketler bekledigimden daha smooth ancak 9100 den iyi degil 9100 un frame insertion logaritmasi iyi calisiyor.Renkler naturel degil uzerinde ugrasmak lazim sevgili maxwell arkadasimin verdiklerini denemek lazim ama bu projektor lv modeli daha guclu bir lambasi var bu ayarlarla gamma yuksek cikabilir ve sapabilir...3200 lumen hemen fark ediliyor dlp cooook parlak.....cok ses yapar zannediyordum ancak derslerine iyi calismislar katlanilmayacak gibi degil. NURI nin yeni elite screen perdesi de cok guzel ikisi basarili ben epson 5900 ve 6000 serilerine kesinlikle bu optomayi tercih ederim. Epsonlarin oto iris mekanizmalari hem yavas hem de cok sesli bunu kapatirsan da siyah uretimi konusunda optoma dan geri kalir.
    Lv modeli gelirse ben de ikinci projektor olarak almayi dusunuyorum 3d icin.... gozlukler cok rahat ve basarili hic crosstalk gormedim ...gozleri yormayan bir prezentasyon var. Pop out effekt cok belirgin avatar da ucuyor adeta.... 3D de 10 uzerinden 8 alir benden 2D de ise 3 alir... benim beklentilerim yuksek olabilir bu ise yeni baslayan birisi icin biciljis kaftan .....

• Yani bu cihazı, 2d için değil 3d için almak lazım diyorsunuz. Ama benim 3d'yle pek işim olmadığı için kötü oldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazi dün test ettik bencede cihaz 3d ye yönrlik bir cihaz 2d ve 3d birlikte düşünülüyorsa epson 9100 düşünülmeli tabi arada fiyat farki mevcut

• beyler cihazın 2d kalıtesi tw5910 ve 6100 kıyasla nasıl peki hd tv kanallarında pixelleşme ve bulalnıklaşma gibi durumlar varmı
  • quote:

9100 ile kiyaslarsak tipik dlp avantaji ile daha sharp bir goruntu var hareketler bekledigimden daha smooth ancak 9100 den iyi degil 9100 un frame insertion logaritmasi iyi calisiyor.Renkler naturel degil uzerinde ugrasmak lazim sevgili maxwell arkadasimin verdiklerini denemek lazim ama bu projektor lv modeli daha guclu bir lambasi var bu ayarlarla gamma yuksek cikabilir ve sapabilir...3200 lumen hemen fark ediliyor dlp cooook parlak.....cok ses yapar zannediyordum ancak derslerine iyi calismislar katlanilmayacak gibi degil. NURI nin yeni elite screen perdesi de cok guzel ikisi basarili ben epson 5900 ve 6000 serilerine kesinlikle bu optomayi tercih ederim. Epsonlarin oto iris mekanizmalari hem yavas hem de cok sesli bunu kapatirsan da siyah uretimi konusunda optoma dan geri kalir.
    Lv modeli gelirse ben de ikinci projektor olarak almayi dusunuyorum 3d icin.... gozlukler cok rahat ve basarili hic crosstalk gormedim ...gozleri yormayan bir prezentasyon var. Pop out effekt cok belirgin avatar da ucuyor adeta.... 3D de 10 uzerinden 8 alir benden 2D de ise 3 alir... benim beklentilerim yuksek olabilir bu ise yeni baslayan birisi icin biciljis kaftan .....

Merhaba,
    Cihaz 2D performansına 10 üzerinden 3 puan vermişsiniz.Ben optoma gt750 kullanıyor ve hd25 düşünüyordum.Ağırlıkta 2D filim seyrettiğimizi düşünürsek bu şartlarda değişimin çok mantıklı olmadığını düşünüyorum.

Yalnız siz HD25LV modelini incelediniz. Bunun lümen değerinin yüksek olduğu biliniyor. LV olmayan modelde 2D performansı nasıldır acaba? Daha iyi olduğu düşünülürse bu seferde 3D performansımı çok mu geride kalır?

Saygılarımla

• onat kullanıcısına yanıt
    GT750 izlemedim karşılaştırma yapmam mümkün değil LV ile HD25 arasındaki farklar da belirttiğiniz gibi varsayımlar ile ilerler yanyana izlemek lazım. Benim 2D ye düşük değer vermem bir şey değiştirmez eğer alacak kişinin 2.500 TL bütçesi var da projeksiyon alacaksa bu en iyisi bence zaten bana göre bu fiyata sıfır cihaz alacak kişinin 10 üzerinden 3 ten fazla bir sonuç beklememesi lazım. Kalkıp 8-10.000 TL verebilecekken bu cihazı almaya kalkan biri olursa yok alma HW50 Sony al derim ....
  • quote:

GT750 izlemedim karşılaştırma yapmam mümkün değil LV ile HD25 arasındaki farklar da belirttiğiniz gibi varsayımlar ile ilerler yanyana izlemek lazım. Benim 2D ye düşük değer vermem bir şey değiştirmez eğer alacak kişinin 2.500 TL bütçesi var da projeksiyon alacaksa bu en iyisi bence zaten bana göre bu fiyata sıfır cihaz alacak kişinin 10 üzerinden 3 ten fazla bir sonuç beklememesi lazım. Kalkıp 8-10.000 TL verebilecekken bu cihazı almaya kalkan biri olursa yok alma HW50 Sony al derim ....

5910 ve 6100 e 2d de 10 üzerinden kaç veriyorsunuz?

hd25 lv 2d de bu iki epsonu geçermi?
  • beyler boyutdigitale 2 hafta içinde hd25-lv stoklara girecekmiş bilginize

• Optoma HD25-LV Projektör özeti
    • Parlak oda, yerine ev sinema sistemleri için tasarlanmıştır
    • Hemen hemen tüm rakiplerinden daha iyi siyahlar sonuçlanan, daha iyi siyah seviyeleri için yüksek kontrastlı iddia
    • Bazı rakip desteklenmez değil tamamen 3D özellikli, dahil olmak üzere Blu-ray 3D
    • 3D için DLP-Link, ya da daha iyisi RF tabanlı gözlük seçimi
    • Renk performansı fiyat sınıfı için oldukça iyi
    • 3500/5000/6000 saat lamba ömrü - operasyonun Düşük maliyetli ortalama lamba ömrü daha iyi olan
    • Sınırlı lens ile Modest yerleştirme esneklik (kurulumları daha geniş bir düşük ofset çalışır) ofset
    • Işıkları zaman için oldukça çekici
    • Çok iyi değer teklifi

Optoma HD25-LV için Özellikleri
    MAP: 1.299 $
    Teknoloji: Tek çipli DLP
    Çözünürlük: 1080p (1920x1080)
    Parlaklık: Üretici iddia: 3200 lümen 1915 max, 1.497 lümen "en iyi" modunda (kalibre Kullanıcı) ölçülen
    20,000:1: Kontrast
    Zoom Lens oranı: 1.2:1 Manuel yakınlaştırma ve odak
    Lens kaydırma: Yok
    Lamba ömrü: tam güçte 3500 saat, eko modda 5000 saat - bu "akıllı" eko-mod var 6000.249 $ yerine koyma maliyeti
    Ağırlık: 6,4 lbs. (2.9 Kg)
    Garanti: 1 Yıl Parça ve (lambası 3 ay.) Çalışma
    Tam özelliklere bilgileri: Optoma HD25-LV

Optoma HD25-LV Özellikler
    "LV" en giriş seviyesi projektörler gelen performansı kadar bir adım, ama performans özellikleri açısından hala oldukça basit. Hemen hemen tüm altında 1500 $ projektörler için tipik olarak, örneğin, CFI yoksun - Yaratıcı Çerçeve İnterpolasyon, yumuşak hareket için - (ama pek kritik) görüntüleme sporları için özellikle güzel olan.
    Optoma HD25-LV ile oyun
    En DLP projektörleri tipik olarak bu projektör çok hızlı gecikme kez olmalıdır. Ben kısa bir süre gecikme kez yayınlayacağız. Burada hiçbir sorunları bekliyoruz, oyuncular en memnun olmalıdır. Önceki Optoma projektörler üzerinde varsayım biz ölçülen ettik Ben tabanı.
    Optoma HD25-LV 3D Performansı
    Ben her zamankinden daha çok daha az 3D, saat sadece birkaç izledim sahip itiraf etmeliyim. Bu HD25-LV ile 3D mücadele iki yolu vardır, dedi. Sen DLP bağlantı veya VESA 3D kullanabilirsiniz. Radyo frekansı, genellikle gerçek bir artı - btw, RF kullandığı yeni VESA 3D, daha iyi performansın bekliyoruz. Anlamak, bu artık DLP-Link performans razı mutlu olduğunu inceledim ilk DLP projektör değil. Ayrıca daha fazla parlaklık ve yeni düzeni ile daha "pop", ve uygun gözlük sunulan üzerinde 2X fiyat Mitsubishi HC8000D yorumlanan.
    HD25-LV Lamba Ömrü
    Optoma üç farklı lamba hayat iddia ediyor. Tam güç 3500 saat iddia - kesinlikle kötü değil. Çok iyi ve Eko modu (yeni DLP projektörler çok yaygın) daha fazla yaşamına uyum atma hakkında Eco +, 6000 o kadar sürer - Eco 5000 saat iddia ediyor.
    En lamba ömrü çoğu için bir sorun olmamalı diyelim. 20 saat haftada sadece 1000 saat, bir yıl olduğunu. Eğer Kaliforniya'da yaşıyorsanız, elektrik kullanımınızı olasılıkla lamba yerine daha projektörün ömrü boyunca daha fazla mal olacak.

1.2:1 Zoom Lens
    HD25-LV hala 2D oldukça giriş seviyesi ve tasarım. Bir 1.2:1 zoom lens düşük maliyetli DLP projeksiyon tipik bir örneğidir. Objektif manuel odaklama ve zum. Yerleştirme hakkında daha fazla, lens Fiziksel Tur sayfasında, ofset.
    Genel olarak, ancak, zoom az miktarda ve hiçbir lens kaydırma ile, yerleştirme esneklik sınırlı olarak kabul edilmelidir, bunun yerine DLP bir 3LCD projektör ile gitmek sürece, fiyat noktasında tipik rağmen.
    Hadi HD25-LV düşük maliyetli bir projektör için oldukça keskin bir görüntü oluşturur söylüyorlar. Eğer ölü merkezinde bu odaklanırsanız olsa da, bu köşelerde biraz yumuşak olacaktır. İdeal olarak, sol veya sağ kenarlarına merkezinden yol 1/3 ile ilgili en iyi odak almaya çalışın. Bu sizin boyunca çok keskin görünüyor bir görüntü almalısınız.
    Görüntüsünün altında - Örümcek Adam gelen - Serin grafik:

HD25-LV Dinamik Siyah
    Wow! Yıllardır Optoma Dinamik Siyah ImageAI özellikleri dissing oldum. Ben film izlerken bu özellikler sadece çok fark olduğunu hissettim çünkü ben yaptık. Bu karanlık sahnelerde veya koyu ve orta sahne geçişleri için karanlık hızlı değişen orta açısından özellikle durumda. Artık değil. Kare lamba ile çerçeve karartma olduğunu kendi Dinamik Siyah, en HD25-LV uygulanması bugüne kadar ben onlardan gördüğüm en iyi ve geçmişten gelen önemli bir gelişmedir.
    Iyi bir dinamik iris gibi hemen hemen her zaman fark değil. Yine de lamba karartma en dinamik süsen çalışmak hızları daha yavaştır, ancak bu durumda, sadece benim radar vardı favori sahneleri bir çift fark, ve ben alışkınım kadar kötü olmadı. Solmaya bu kredi ile ilgili olsa da dikkat, gerçekten arka plan aydınlatmak ve loş izleyebilirsiniz. Ama, hey, biz kimin umurunda kadar, kredi bahsediyoruz?
    Aşağıda, Skyfall bir bilgisayar ekranı, HD25-LV projektör iyi siyahlar ile birlikte, bazı gerçekten zengin, canlı, doygun renkler üretir:

Diğer bir deyişle, ben inceledim son 3-4 Optoma projektörler aksine, ben Dinamik Siyah kullanmanızı öneririz kapatarak değil,. Bu kullanmanın yararı 1500 doların altındaki çapında en iyi siyah seviyesi performansı bazı, ve en çok daha iyi olan, açıktır. Dinamik Siyah yapan ile, Optoma HD25-LV projektör "giriş seviyesi siyahlar" yoktur, daha çok fiyat için önemli bir güç olan çok saygın siyahlar vardır ve şüphesiz 20,000:1 kontrast onların iddia (Kapalı / Açık haklı .)
    Tamam, projektörün hızlı bir tur için hazır mısınız? Ayrıca uzaktan kumanda kontrol ve menülerin en olacak. Bundan sonra, bu görüntü kalitesi ne kadar iyi tartışmak için zaman olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 19 Ağustos 2013; 12:26:32 >

• Benq mp 721'den (2500 lümen - 1024*768 çözünürlük-Texas ins. DLP) iyi deyin yılbaşına alıyorum 3200 lümen modelini yurtdışından.
    5 yıl mp721 benq kullandım.
    Çok memnundum.
    Bozuldu tamir olmadı.
    Şimdi 2d performansı Benq mp 721'den kötü değilse yazılıyorum hemen.
    Kullananlardan yorum bekliyorum.
  • Optomanın lv modeli 3200 lümen olması küçük ebatlı perdelerde siyah açısından olumsuzluk yaşatabilir. Işıklı ortamda izlenecekse olabilir. 3d için 3200 lümen buyuk avantaj sağlar. 3 metre üstü perde kullanmıyorsanız lv modelini 2d için almamanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 19 Ağustos 2013; 20:32:42 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.