Şimdi Ara

Orclar, Elfler ilk nerede ortaya çıktı?(Hangi eser, oyun vs.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
10.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • world of warcraft in hikayesinde anlatmışlar
  • Popüler kültürde ilk defa J.R. Tolkien kullandı.Sonrasında Ejderha Mızrağı'nda kullanıldı galiba ama bundan emin değilim.
  • bütün Türkler elf ve orc değil ama bütün elfler ve orclar asil Türk kanından vücut bulmuşlardır. Kısacası hepsi Türk vatandaşıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertayd

bütün Türkler elf ve orc değil ama bütün elfler ve orclar asil Türk kanından vücut bulmuşlardır. Kısacası hepsi Türk vatandaşıdır.

zaten kirk hammet de turk degilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sudden_Death -- 3 Şubat 2010; 9:34:05 >
  • orc bkz:cycloid:http://www.comprarbakugan.com/wp-content/uploads/2009/12/BK_CD_Cycloid.jpg
    elf bkz:harpus:http://bakugan-hidrago.lapunk.hu/tarhely/bakugan-hidrago/kepek/bk_cd_harpus.jpg
    dark elf bkz:http://ecx.images-amazon.com/images/I/51zFi-Rw8XL._SL500_.jpg
  • tolkien yüzüklerin efendisini 2.dünya savaşından esinlenmiştir,orklarıda nazilerden esinlendi.insanlar elfler cüceler ise diğer ırklar,ingiliz,fransız,amerikan falan,hobbitlerde yahudi tahminim,yüzüğü atıp bitiriyolar savaşı
  • warcraft hikayesini okumanizi oneririm orda night elf dark elf ler aciklanmakta ve hatta orclarin dunyaya nerden ve ne amacla geldigi yazmakta
  • Iskandinav Mitolojisinde bahsediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

Birde bir oyunda okumuştum()

Elflerin büyü yapması yasakmış eğer büyü yapacaksa sadece iyi büyüler yapabilirmiş.Ama sonradan elflerin bir bölümü bu durumdan hoşnut olmamış ve gizli gizli kara büyükler yapmaya başlamışlar ve sayıları iyice artınca toplum tarafından dışlanarak , dark elfleri oluşturmuşlar.Varmı böyle bişi ?

Warcraft olabilir..High elfler gizliden gizliye büyü ile uğraşıyorlar ve hatırlamadığım bir sebepten dolayı bazıları kael'thas önderliğinde blood elf ismini alıyorlar..Elflerde büyünün yasaklanması da azeroth'a getirdikleri büyük bir felaketten dolayı galiba..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

quote:

Orijinalden alıntı: RAPEDSOUL

elfler veya orcların anlatıldığı veya onlar üzerine uyarlanmış okunacak LOTR hariç kitaplar önerirmisiniz.

Unutulmuş Diyarlar Serisi

Tabiki Ejdera Mızrağı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohhshiny

quote:

Elflerin büyü yapması yasakmış eğer büyü yapacaksa sadece iyi büyüler yapabilirmiş.Ama sonradan elflerin bir bölümü bu durumdan hoşnut olmamış ve gizli gizli kara büyükler yapmaya başlamışlar ve sayıları iyice artınca toplum tarafından dışlanarak , dark elfleri oluşturmuşlar.Varmı böyle bişi ?

Warcraft olabilir..High elfler gizliden gizliye büyü ile uğraşıyorlar ve hatırlamadığım bir sebepten dolayı bazıları kael'thas önderliğinde blood elf ismini alıyorlar..Elflerde büyünün yasaklanması da azeroth'a getirdikleri büyük bir felaketten dolayı galiba..

Ama arkadaş dark elf ten bahsetmiş ben dark elfi ejderha mızrağında görmüştüm.

Ama Warcraft hakkındakiler de şöyleydi Highborne denilen bir meclis var ileri gelenlerden oluşuyor bunlar sürekli büyüyle uğraşıyorlar ve bir şekilde yanlışlıkla titanlara işaret gönderiyorlar titanlar saldırıyor falan kuyuyu kapatırken patlama falan filan siz getirdiniz kötülüğü diyorlar ve kovuluyorlar.Bu kovulan kısımda Blood Elfleri (bllod elves) oluşturuyor.

Not: Şöyle bir saçmalık var son gelmiş olan ek pakette highborne yavaş yavaş geri kabul ediliyor.Yani kendilerine high elfler diyen grup. Hatta yeni gelecek olan ek pakette night elflere mage classı falan gelecek. Yani aslında blood elfleri de geri kabul edilmesi gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberpawN ~

Arkadaşlar bu Orclar, Elfler Neler oluyor tam olarak= Yani ne anlama gelmekte?

Onları anlamak için binbir türlü fantastik kitap okumak gerekir ve her evrende rolleri birbirine paralel olsada tam olarak aynı değildir.

Örneğin Orta Dünya'da tam bir yağmacı ırk olan orklar, Faerun'da toprak sahibi olmak isteyip kendi ırklarına tamemen ters olan şehirler kurdurmuşlardır. Ve daha da ilginci tamamen onlardan nefret eden cücelerle anlaşma bile yapmışlardır. Ama genelde orklar korkaktır ama bir fırsat buldular mı, hemen orada biterler.

Yani onları anlamak sadecee burada yazılanları okumakla değil, LOTR, Forgotten Realms vb. serileri okuyup analizini yapmakla gerçekleşir.
  • Yunan mitolojisindeki tanrılar gibi bunlarda mitoloji ürünleridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunter777

quote:

Orijinalden alıntı: ohhshiny

quote:

Ama arkadaş dark elf ten bahsetmiş ben dark elfi ejderha mızrağında görmüştüm.

Ama Warcraft hakkındakiler de şöyleydi Highborne denilen bir meclis var ileri gelenlerden oluşuyor bunlar sürekli büyüyle uğraşıyorlar ve bir şekilde yanlışlıkla titanlara işaret gönderiyorlar titanlar saldırıyor falan kuyuyu kapatırken patlama falan filan siz getirdiniz kötülüğü diyorlar ve kovuluyorlar.Bu kovulan kısımda Blood Elfleri (bllod elves) oluşturuyor.

Not: Şöyle bir saçmalık var son gelmiş olan ek pakette highborne yavaş yavaş geri kabul ediliyor.Yani kendilerine high elfler diyen grup. Hatta yeni gelecek olan ek pakette night elflere mage classı falan gelecek. Yani aslında blood elfleri de geri kabul edilmesi gerekir.

Catalsym fail..3.3 zamanında bıraktım oyunu..

• kürtler orc mudur, uruk mu? bu hep kafamı kurcalıyo
  • bide şey vardı yüzüklerin efendisinde orclar nerden geliyor diyince gandalf eskiden elfti onlar demişti
  • yüzüklerin efendisi 'nin yazarından diye biliyorum. hobit isimli bir kitabı var en başta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se®can

Yunan mitolojisindeki tanrılar gibi bunlarda mitoloji ürünleridir.

Evet. Tolkien elbette ki romanında bir takım değişiklikler yapmış, bunları geliştirmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.