Şimdi Ara

Orclar, Elfler ilk nerede ortaya çıktı?(Hangi eser, oyun vs.) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
10.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hobbit ile ortaya çıkmıştır. 1936'larda. Belki oda bir yerden esinlenmiştir ama bilinmiyor. Paganizm'de çıkmıştır diyecem.Pagan Metal bile kaynağını Tolkien'in eserlerinden alıyor neredeyse sanatçı isimleri,albüm isimleri falan hep Yüzüklerin efendisinden.Yakından ilgiliyim bu konularla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannibalz -- 3 Şubat 2010; 12:11:27 >
  • dark elf kavramı Do Urden in olduğu kitapta vardı. hatta do urden bizzat dark elf ti :) sanırım kitabın adı anayurttu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tom Violence

dark elf kavramı Do Urden in olduğu kitapta vardı. hatta do urden bizzat dark elf ti :) sanırım kitabın adı anayurttu.

Unutulmuş Diyarlar- Karaelf Üçlemesi- 1. kitap Anayurt. [8d]

Unutulmuş Diyarlarda ayrı bir ırk olarak geçerler. Ejderha Mızrağı serisinde ise, yurtttan dışlanmış, sürgün edilmiş elflere verilen isimdir. Elf toplumundaki en ağır ceza olan sürgünü hak etmek için, fena şeyler yapmış olmak gerekir. Örnek: Kara Dalamar.

Gediksavaşları Efsanesi'nde ise elf soyları dörde ayrılır, bunlardan biri Moredheller, yani kara elflerdir.

Fantastik serilerde ki çoğu kara elf ırkının nitelikleri aynıdır. Hız, acımasızlık, çeviklik, keskin gözler, lanetlenmiş olmak vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Şuga -- 3 Şubat 2010; 12:42:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cannibalz

Hobbit ile ortaya çıkmıştır. 1936'larda. Belki oda bir yerden esinlenmiştir ama bilinmiyor. Paganizm'de çıkmıştır diyecem.Pagan Metal bile kaynağını Tolkien'in eserlerinden alıyor neredeyse sanatçı isimleri,albüm isimleri falan hep Yüzüklerin efendisinden.Yakından ilgiliyim bu konularla.

mastır burda herkes sussun
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Şuga

quote:

Orijinalden alıntı: Tom Violence

dark elf kavramı Do Urden in olduğu kitapta vardı. hatta do urden bizzat dark elf ti :) sanırım kitabın adı anayurttu.

Unutulmuş Diyarlar- Karaelf Üçlemesi- 1. kitap Anayurt. [8d]

Unutulmuş Diyarlarda ayrı bir ırk olarak geçerler. Ejderha Mızrağı serisinde ise, yurtttan dışlanmış, sürgün edilmiş elflere verilen isimdir. Elf toplumundaki en ağır ceza olan sürgünü hak etmek için, fena şeyler yapmış olmak gerekir. Örnek: Kara Dalamar.

Gediksavaşları Efsanesi'nde ise elf soyları dörde ayrılır, bunlardan biri Moredheller, yani kara elflerdir.

Fantastik serilerde ki çoğu kara elf ırkının nitelikleri aynıdır. Hız, acımasızlık, çeviklik, keskin gözler, lanetlenmiş olmak vs.

Unutulmuş diyarlarda karaelflerin kuzenleri karaelfleri yüzeyden sürerler ve yeraltına sığınmayı zorluyor ve sonradan isimleri darkelf oluyor sonradan kararıp,kara büyü ilmini öğreniyorlar yani..Zaten Do'urden kitapları kara elf üçlemesinden sonra sıkıcı geliyor..Gerisi okumaya değmez

• Dragon lance ya da Forgotten realms
  • elf,orc,troll bunların hepsi mitoloji de vardı

sonra tolkien vs. kurguladı bunları ve fantastik edebiyat geldi cut.

quote:

Hobbit ile ortaya çıkmıştır. 1936'larda. Belki oda bir yerden esinlenmiştir ama bilinmiyor. Paganizm'de çıkmıştır diyecem.Pagan Metal bile kaynağını Tolkien'in eserlerinden alıyor neredeyse sanatçı isimleri,albüm isimleri falan hep Yüzüklerin efendisinden.Yakından ilgiliyim bu konularla

iskandinav mitolojisi daha etkin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 3 Şubat 2010; 13:05:04 >
  • Tolkien dile getirdi ama etkilendiği mitolojiler vardı.. İskandinav mitolojisi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevarbe

quote:

Orijinalden alıntı: KarpuzcuTR

Yav ne eski tarihi ne yüzyılı.

Orcların Elflerin yani fantsy dünyasının yaratıcısı J.R.R Tolkien'dir.

Hatta yazdığı yazılarda Orc'ları anlatırken Türk'lerden esinlendiğini falan yazmış. Ne kadar gerçek bilmiyorum tabi.

1925 - Sir Gawain And The Green Knight kitabını yazdı, daha sonra Hobbit 1937 ve sonrasında Meşhur kitabı Yüzüklerin Efendisi 1957

vay anasını. bi onlar Türk değildi. ama bizden esinlenmişler. elfler de Türk çıktı

Ne kadar güzel okuyosun sen,bak bakalım orda elf mi yazıyor orc mu

• quote:

quote:

Hatta yazdığı yazılarda Orc'ları anlatırken Türk'lerden esinlendiğini falan yazmış. Ne kadar gerçek bilmiyorum tabi.

1925 - Sir Gawain And The Green Knight kitabını yazdı, daha sonra Hobbit 1937 ve sonrasında Meşhur kitabı Yüzüklerin Efendisi 1957

vay anasını. bi onlar Türk değildi. ama bizden esinlenmişler. elfler de Türk çıktı

Elfler değil,orcları Türk olarak geçirmişler kitaba...

Ama LOTR serisinin hepsini okudum 2-3 ayda bir de seriyi tekrardan izlerim

• quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

kürtler orc mudur, uruk mu? bu hep kafamı kurcalıyo

Senin insan olmadığın bir gerçek .

Silmarillion-Hobbit dahil Tolkien'in birçok eserini okudum, kendisi İskandinav Mitolojisinden esinlendiğini belirtmiştir.İskandinav mitolojisi hakkında fazla bilgim olmasada oralarda geçen bir yada birkaç ırkın değiştirilmiş-birleştirilmiş hali(tolkien tarafından) olduğunu düşünüyorum elflerin.
  • Onu bunu bilmem ama hiçbir eserde bu kadar güzel derlenmemiştir bir olay örgüsü.Demekki yazgısında varmış bu hikayenin efsane olmak.Lotr müzikleri,filmi beni lotr dünyasına kattı.Film olmasaydı şimdi hangimiz bilecekti orta dünyayı.Bu sayede okudum kitaplarını.
  • bilen biliyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuAnTuM-C

quote:

quote:

Elfler değil,orcları Türk olarak geçirmişler kitaba...

Ama LOTR serisinin hepsini okudum 2-3 ayda bir de seriyi tekrardan izlerim

Ne orcu arkadaş.Tarih bilgisi olan ve mantığı olan herkes orada Türk'lerin,Rohanlılar ve rohhirimler olduğunu kavrayabilir.Çok iyi ata binerler,at üstünde okçulukta ustadırlar.Daha düşünsem kaç tane sayarım kim bilir.Bakın benzediğini diyorum tolkien niye kalkıpta illa bir ırka benzetecem der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clanox -- 3 Şubat 2010; 13:11:59 >

• Yüzüklerin efendisinin son serisindeki savaş ve orcların kuşatma sahnesi VİYANA KUŞATMASINDAN esinlenilmiş

Gazetelere çıkmıştı.

İnanmayıp araştırdım.

Sonuç olarak Viyana kuşatması örnek alınmış ve orclarda Türk benzetmesi yapılmış.

Viyana kuşatmasında Polonyalılar yardıma gelmeseydi savaşı kazanacaktık.

Yüzüklerin efendisindeki savaşta Rohana Gondor yardıma gidiyor ve savaşın seyri değişiyor!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

bilen biliyordu

Aklıma bi konu geldi 1 yıl önce felan açılmıştı forumda elf var mı diye avatarı felan elfdi üyenin yorumlar çok güzeldi bi de o konudaki bizim büyük dedemler zamanında göç etmişiz ayrık vadiden felan hatırlayanınız var mı o konuyu

• Orcu bilmiyorum da elfler,hobbitler bunları tolkien yaratmıştır.

Orcları ise melkor elflerden türetmiştir.Onları yerin altındaki mahzenlerde ki çeşitli korkunç işgenceleri ile orclara dönüştürmüştür.

Elfleri ise herşeyin yaratıcı sı olan ıluvatar yaratmıştır.

Cüceleride aule idi sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

quote:

Orijinalden alıntı: Madrox.theSage

quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

Birde bir oyunda okumuştum()

Elflerin büyü yapması yasakmış eğer büyü yapacaksa sadece iyi büyüler yapabilirmiş.Ama sonradan elflerin bir bölümü bu durumdan hoşnut olmamış ve gizli gizli kara büyükler yapmaya başlamışlar ve sayıları iyice artınca toplum tarafından dışlanarak , dark elfleri oluşturmuşlar.Varmı böyle bişi ?

dark elf diye birşey var

Bunlarla ilgili bilgileri nereden bulabiliriz ? Bu konunun genel adı ne oluyor ? Ilgiliyimdir böyle konulara

Dostum ilgiliysen yapacağın tek şey var 1000 sayfalık lotr kitabını alıp okuyacaksın.
    Dark elf mor elf pembe elf alayı hikaye.Blizzard'ın ve çeşitli firmaların kıçlarından uydurduğu ucube.
    Gerçi elflerin hepsi ucube ama onlar apayrı bir ucube

• Orkları Türklere benzetenler olduğu gibi Rohan'ı da eski Türk uygarlarlıklarına benzetenler de oldu. Hatta orkların sadece Türkler değil Almanlara benzetenler de oldu. Ama Tolkien defalarca bunları yalanlayarak alegori yapmadığını belirtmiştir. Ama sonuçta herkes birşeyden etkilenebilir, ama yani ortada kasıtlı birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

iskandinav mitolojilerin de var

evet ilk olarak mitolojik canlılardı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.