Şimdi Ara

Orclar, Elfler ilk nerede ortaya çıktı?(Hangi eser, oyun vs.) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
10.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lotr'da Orc'ların daha önce Elf oldukları söyleniyor. Sauron tarafından tutsak edilen elfler zamanla orc'lara dönüşmüşler.
  • Mitolojide zaten olan varlıklardı daha sonra Warcraft veya LOTR bunları kullanmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_İllusionist

Lotr'da Orc'ların daha önce Elf oldukları söyleniyor. Sauron tarafından tutsak edilen elfler zamanla orc'lara dönüşmüşler.

Hayır melkor tarafından yapılmıştır bu iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

bilen biliyordu

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harekât

quote:

Lotr'da Orc'ların daha önce Elf oldukları söyleniyor. Sauron tarafından tutsak edilen elfler zamanla orc'lara dönüşmüşler.

e peki neden toprakdan yaratılıyodu orclar filmde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galathil

quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

quote:

Orijinalden alıntı: Madrox.theSage

quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

Birde bir oyunda okumuştum()

Elflerin büyü yapması yasakmış eğer büyü yapacaksa sadece iyi büyüler yapabilirmiş.Ama sonradan elflerin bir bölümü bu durumdan hoşnut olmamış ve gizli gizli kara büyükler yapmaya başlamışlar ve sayıları iyice artınca toplum tarafından dışlanarak , dark elfleri oluşturmuşlar.Varmı böyle bişi ?

dark elf diye birşey var

Bunlarla ilgili bilgileri nereden bulabiliriz ? Bu konunun genel adı ne oluyor ? Ilgiliyimdir böyle konulara

Dostum ilgiliysen yapacağın tek şey var 1000 sayfalık lotr kitabını alıp okuyacaksın.
    Dark elf mor elf pembe elf alayı hikaye.Blizzard'ın ve çeşitli firmaların kıçlarından uydurduğu ucube.
    Gerçi elflerin hepsi ucube ama onlar apayrı bir ucube

Kimsenin bir şey uydurduğu yok elfler ve orclar sadece LOTR ve sandığınız gibi onların çakması WC'de yok. Her evrende farklı özellik gösterebilirler. Farklı ortaya çıkışları, farklı düşmanlari farklı yaşayış biçimi, farklı alışkanlıklar, farklı tarihler, farklı dış görünüş gibi. Daha önceki mesajımda da söyledim.

@Kettoplazmikretikulum

Sauron, Melkor'un kuklasıdır. Karabüyü ile elf cesetlerinden üretiliyor LOTR'da. Yani LOTR'a göre orclar doğal bir ırk değil, Ayın Çocukları olan elflerden yapılıyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meshhead -- 3 Şubat 2010; 19:17:40 >

• Büyük ihtimal Pagan efsanelerinden falan çıkmış bir şey. Druidizm, elf, tanrıça vs gibi şeyler var çünkü Pagan dininde. Aslında elften çok emin değilim.

Elfler, gnomlar falan Faust'ta geçer mesela. Bunlar hep mitolojik yaratıklardır. Ne mitolojisinden bilmiyorum ama çoğu mitolojide vardırlar.

Ama o elflerle şimdi bildiğimiz elfer aynı değildir. O elfler, daha çok cin, peri gibi şeyler. Şimdi bildiğimiz elferiyse Tolkien üretmiştir. Hobbit ırkını zaten tamamen o yaratmıştır. Fantastik edebiyatın tüm temellerini Tolkien atmıştır. Elfler, orclar, goblinler Tolkien'in eserleridir. Orclar ve goblinler tamamen onundur sanıyorum. Elflerinse oyunlarda ve kitaplarda kullanılan şekle gelmesine o sebep olmuştur.

Bu arada dark elf yok Orta Dünyada. Gri elf var onun yerine. Dark elf gibi bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kettoplazmikretikulum

quote:

quote:

topraktan yaratılanlar uruk-hai ler
  • orc warcraft 1de de var 1994 oyunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tom Violence

quote:

Orijinalden alıntı: kettoplazmikretikulum

quote:

quote:

topraktan yaratılanlar uruk-hai ler

Arkadaşlar topraktan yaratma diye birşey yok.Bakın ben size silmarilliondan direkt alıntı yapayım orclar hakkında;

quote:

Ork:; ilk çağda morgothun yakalatıp zindanlarında kötülüklerle besleyip değişime uğrattığı elflerin oluşturduğu bir ırk.Melkorun zincirlendiği dönemde çoğaldılar.Zaman içinde melkor ve sauronun askerleri hizmetkarları haline geleceklerdi.Kabileleri arasında farklılık vardır.

Uruk hai ise orc-goblin melezidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 4 Şubat 2010; 19:50:51 >

• elf melf ama yaşadıkları yerler muhteşem gerçekten

Orclar, Elfler ilk nerede ortaya çıktı?(Hangi eser, oyun vs.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fâti

quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

bilen biliyordu

Aklıma bi konu geldi 1 yıl önce felan açılmıştı forumda elf var mı diye avatarı felan elfdi üyenin yorumlar çok güzeldi bi de o konudaki bizim büyük dedemler zamanında göç etmişiz ayrık vadiden felan hatırlayanınız var mı o konuyu

zuahahahaha. link versene

• Kara Elfler "Büyücü" adlı üçlemede geçiyor. Yalnız yazarını unuttum. İlk kitabını okumuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

Kara Elfler "Büyücü" adlı üçlemede geçiyor. Yalnız yazarını unuttum. İlk kitabını okumuştum.

Büyücü- Çırak, Büyücü- Usta diye iki kitaptan oluşan bir bölüm o, serinin adı ise Gedik Savaşları Efsanesi... Güzel kitaplardır, devam etseydin keşke.
  • arkadaşlar dark elf die bişi yok elfler ölümsüz uzun kulaklı ve ortalama boyu bizden kaha uzun melodik sesli güçlü narin güzel varlıklardır orklar barbar ilkel kuvvetli insandan daha kısa ve daha az yaşayan varlıklar eğer kurgusal olarak diyor isen sinema ve oyun tarihinin başından beri varlar ancak canlandırılmamışlardır gerçek anlamda soruyor isen her dinde varlar islamda ork:yecüc-mecüc elf:melek gibi bu isimler onlara İskandinav mitolojisinin verdiği isimlerdir
  • iskandinav mitolojisi.
  • bu arada arkadaşlar değindiği için söyluyorum tahminimce orta dünya haritasına baktığımda Isengard Almanya,Mordor Osmanlı ya benziyor bu arada dediğim gibi elfler güzel oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarpuzcuTR

Hatta yazdığı yazılarda Orc'ları anlatırken Türk'lerden esinlendiğini falan yazmış. Ne kadar gerçek bilmiyorum tabi.

Normal tabi, adamlar biz Türk'leri barbar sanıyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aten-Ra

bu arada arkadaşlar değindiği için söyluyorum tahminimce orta dünya haritasına baktığımda Isengard Almanya,Mordor Osmanlı ya benziyor bu arada dediğim gibi elfler güzel oluyo

Olsa olsa Sauron da Merzifonlu Kara Mustafa Paşadır.
  • güzel konumuymuş devam etseydiniz sabah kadar okurdum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.