Şimdi Ara

ORG HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLANLAR İÇERİ [ORG-PİANO SEVERLER GELSİN ] (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
675
Cevap
17
Favori
105.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alpingo95
    Hocam tabiki klavye tartışmasız daha nitelikli bir cihaz. Ancak ben bir kiza verilecegi icin piyano demistim. İsterseniz size hem klavye modelleri hemde piyano modelleri onerebilirim siz kafaniza yatani secersiniz ona gore yine fikir veririm ve ins alirsiniz

Çok iyi olur hocam.Gerçekten yardım ederseniz çok mutlu olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogcan

quote:

Hocam tabiki klavye tartışmasız daha nitelikli bir cihaz. Ancak ben bir kiza verilecegi icin piyano demistim. İsterseniz size hem klavye modelleri hemde piyano modelleri onerebilirim siz kafaniza yatani secersiniz ona gore yine fikir veririm ve ins alirsiniz

Tabiki hocam yardimci olurum ancak bir sure bilgisayara gecemiyorum. Telefondan cevap veriyorum bu da saglikli olmuyor. Pc ye gectigimde ilgilenecegim sizinle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alpingo95 kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak bılmiyorum kulaktan

• quote:

Orijinalden alıntı: MrRyuzaki

Teknik olarak bılmiyorum kulaktan

Tek elle org calinmaz

• Aynı şeyden mi bahsediyoruz şu tuşlu, piyano gibi olup birçok ses çıkartan?

• quote:

Aynı şeyden mi bahsediyoruz şu tuşlu, piyano gibi olup birçok ses çıkartan?

Evet arkadaşım ? senin sorun ne ben hala çözemedim , tek elle çalıyorum diyorsan çalıyorsundur bundan bizim çıkarmamız gereken şey nedir ?
  • Ya girmez olsaydım takılın siz ya

• quote:

Ya girmez olsaydım takılın siz ya

Kardeşim kendi kendine trip atıyorsun. Ne dediğini anlamadığımı belirttim , tek elle çalabiliyorum demişsin çalınır. ancak tek elle ses çıkarmak org çalmak değildir. gerçekten org çalan bir kişi çift el kullanmayı da bilir. birbirimizi anlayamıyoruz. Tripe gerek yok.
  • Trip atmadım.sadece meraklıyım.tekelle çalabiliyorum nasıl geliştirebilirim manasında yazdım okadar

• quote:

Orijinalden alıntı: dogcan

quote:

Hocam size bir cihaz buldum

Yamaha NP 31 taşınabilir piyano.. 1.000 tl civarında bütçeni biraz zorla bunu al derim.. Gerçekten inanılmaz bir cihazdır.

Ya da Yamaha NP 11 taşınabilir piyano.. 700 tl civarında buda tercih edilebilir.. iyidir.

org/klavye olarakta

Casio CTK 3200 org iyidir. 400 tl civarında diye tahmin ediyorum

Techno ARK 2181 org bu da iyidir 550 tl civarı

bi göz at , içlerinden kafana yatanı seç bi bakalım konuşlaım sonra alırsın

• quote:

Trip atmadım.sadece meraklıyım.tekelle çalabiliyorum nasıl geliştirebilirim manasında yazdım okadar

Heh bak , bu şekilde gel canımı ye , kendim gibi yardım edeyim sana. Tek elle çalıyorsan , atıyorum sağ elle çalıyorsun.. Sağ elle yaptıklarını sol elle de yapmaya çalış önce teker teker çalıştır ellerini. Sonra yavaş yavaş 2 elini de çalıştırmaya başla zamanla alışırsın.. İnternette scala çalışma videoları var izle yardımcı olur
  • Sağol, sorum olursa pm atarım

• quote:

Sağol, sorum olursa pm atarım

Tamamdır yardımcı olmaya çalışırım elimdn geldiğince
  • Öncelikle merhaba,
    Piyanoya merakım var fakat müzik bilgim neredeyse sıfır. Hem bu konudaki merakımı gidermek, hem de bu işe ne kadar niyetli olduğumu görmek için; bir org alarak işe başlayayım diyorum. Bütçem yaklaşık 500lira. Casio ctk-3200, başlangıç fena değil(miş) ama pek önerilmemiş anladığım kadarıyla. Korg i5s ve Yamaha A300 de 500 lira civarı 2.el olarak önerilmiş. Bilgim olmadığı için ne yapacağıma karar veremedim, yardımcı olabilir misiniz?
  • ballifa B kullanıcısına yanıt
    korg i5 s çok eskidir.eğer mümkünse bu bütçelere Yamaha A 300 tr almak mümkün.hatta temiz 2.el A 300 v2 veya yeni çıkan v3 versiyon alınırsa türk ritm ve seslerde çok zengin olur.hatta v2 veya v3 ile düğünde bile rahatlıkla çalınabilir.
  • dogcan kullanıcısına yanıt
    Selamlar, eğer piyano eğitimi almış ve iyi derecede piyano çalabilen biriyse burada bahsi geçen orglar onu kesmeyecektir. Çünkü piyanonun orgdan en önemli farkı tuşedir. Hiçbir org da piyano hassasiyetinde bir tuşe veremez. O yüzden 600-700 lira bile versen alacağın bir org oyuncak gibi gelecektir ona. Dijital piyano onun için daha doğru bir hediye olur. Bütçenizin üzerine bir 70 lira daha koyup şunu alabilirsin. (Modeli görmen için link veriyorum. Piyasada 3 aşağı beş yukarı daha farklı fiyatlarda bulabilirsin) Müzikle ilgileniyorsa, belki müzik programlarına da aşinadır. Böylece midi klavye olarak da kullanıp bilgisayarda çok daha geniş seçeneklerle kullanabilir.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=16915&gid=466

Bu ürün orgdan daha tatminkar olsa da eksikleri var. Mesela bir piyano 88 tuşluyken bunda 61 tuş var ve tonları yine profesyonel bir dijital piyano kadar gerçekçi değil. Dediğim gibi müzik programlarına aşinaysa, çok iyi piyano simulasyonları bulup ton sorununu çözebilir. Yine de eğer bütçen elveriyorsa 1000 liralara kadar çıkıp orta karar bir model bulabilirsin derim.

Bir diğer seçenek de piyano hassasiyetli midi klavyeler. Bunlar tuşe konusunda daha başarılı. Ama bir bilgisayara ya da synthesizera bağlamadan ses alman mümkün değil. Tabii profesyonel/amatör bir yerde sahne almayı düşünmüyorsa evinde bilgisayarına bağlayıp rahatlıkla çalabilir. Söylediğin bütçeye en uygun midi klavye aşağıdaki gibi geldi. Yanında ableton lite yazılımı da var. İçinde piyano tonları da bulabilirsin.
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=3405&gid=676

İhtiyaca göre daha sonrasında farklı yazılımlarla da zenginleştirebilirsin. Hatta midi klavye müzikal anlamda çok daha geniş seçenekler sunar sana. İyi bir yazılım ve midi klayveyle insanın yapabilecekleri yeteneği ve yaratıcılığıyla sınırlı. Artık ipade bile bağlayabilirsin.

http://www.youtube.com/watch?v=XBH_nZXFzGw

Umarum yardımcı olabilmişimdir. Eğer sorunuz ya da karar vermekte zorlandığınız olursa seve seve yardım ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cio_cio

hatta şöyle de bir ilan buldum.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-m-audio-keystation-88es-acil-137873812/detay

Ben size anlatamadım sanırım , midi klavye tek başina bir enstruman değildir. Ses cihazidir. Sahne ekipmanidir. Bilgisayara baglamak vs. Hem uğraştirir hemde tat vermez zevk vermez. Yavaş yavaş benim ilk dediğime dönüyoruz. Aklın yolu birdir. Başlangic icin org idealdir.

Bu konuda size katılmıyorum. Foruma şöyle bir göz attım. Bazı yanlış anlaşılmalar var sanırım.

-Akustik (gerçek) piyano dışında org, workstation, dijital piyano ya da synthesizer (analog olmayanlar) olarak bulabileceğiniz ürünler aslında benzer teknolojilerle çalışır. Hemen hemen hepsi midi altyapısıyla ses üretir. Sadece kullanım amacına göre tuşesi, ses sentezleyicisi (synthesizer) farklılık gösterir.

- Org da temel olarak bir synthesizerdır aslında. Ama tuşesi yoktur ya da çok zayıftır. Pahalı org modellerindeki tuşe de kademelidir. Bastığınızda tuşenize göre 3-4 farklı kademede ses seviyesi üretir. Duyacaklarınız ses bankasıyla sınırlıdır. 100- 1500 tl arasında değişir fiyatları.

- Dijital piyano da çalışma mantığı orgla neredeyse aynıdır. Farkı, içinde çok daha komplike bir ses sentezleyici olmasından kaynaklanır. Bir de tuşlar gerçek piyano ağırlığına yakındır. Daha kaliteli bir ses sentezleyici kullanıldığı için orgların kat kat üstünde bir piyano sesi duyarsınız. Bazı dijital piyanolarda piyano dışında 10 tane daha enstruman olabilir. Yine de sesler ses bankasıyla sınırlıdır. 700-800 liradan başlar 10.000 tl'ye kadar gider.

-Midi klavyeler synthesizerı olmayan klavyelerdir. O yüzden birçok modeli görece daha ucuzdur. Yani ses modülü çıkarılmış bir org gibi düşünün. Gerçek piyano ağırlıklı tuşları olan midi klavyeler bulabileceğiniz gibi, org tuşlarına benzer klavyeler de vardır. Yani ihtiyacınıza göre seçenek. Orgların ses çıkarmasını saylayan sentezleyiciler piyasada ayrı olarak da satılmaktadır ki çok daha gerçekçidir. Biraz pahalı gelebilir ama ortalama bir klavyeyle zaten bir orga vereceğiniz paraya denk gelir. Alıp onlarla kendi "orgunuzu" oluşturabileceğiniz gibi hiç masrafa girmeden laptop, pc ya da ipad'le ses alabilirsiniz. Dezavantajı (ölye diyebilirsek) tek başına ses vermemesi işte. Fiyatları 100 tl'den başlar, 5000'e kadar gider.

-Midi klavyeler aslında sahne değil stüdyo ekipmanıdır. Yani evde çalmaya daha uygundur. Ama sahnede de kolayca kullanılır.

-Bilgisayara bağlamak zor değildir. Usb kablosunu takar çalmaya başlarsınız.

-Başlangıç için gayet uygun midi klavye setleri vardır. mesela:http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=10625&gid=676 Yazılımı kurar, usbye bağlar hemen çalmaya başlarsınız. Tuşesi gayet iyidir. Programla gelen piyano tonu da başlangıç için tatminkardır. Beğenmediniz mi? nette istemediğiniz kadar piyano tonu var.

- Org başlangıç için iyidir ama çok sınırlıdır. Gerçekten müzik yapmak istiyorsanız, hele bir grupta çalmak istiyorsanız midi klavye ya da synth düşünün.

-Org mu, dijital piyano mu, midi klavye mi, synth mi derseniz yapacağınız müzik türüne göre düşünün derim. Ama orgun sizi çok sınırlayacağını düşünüyorum.

-Midi klavyelere bu kadar negatif yaklaşmayın bence. Artık birçok profesyonel müzisyen bir midi klavye, bir laptop ve bir ses kartıyla yapıyor parçalarını. 500 liralık bir midi klavye, 400-500 liralık bir ses kartı ve ortalama bir bilgisayarla evinizi ortalama üstü bir stüdyoya çevirmeniz mümkün. Elektronikten klasiğe, metalden popa birçok müzik türünde profesyonele yakın kayıtlar yapabilirsiniz.

-Şu tonu ve gerçekçiliği neredeyse hiçbir org veremez.http://www.youtube.com/watch?v=oQPMb4sM5jc Bu kayıttaki sistem taş çatlasın 600 700 lira.

• İşin aslında bende en başında bilgisayarla haşır-neşir bir adam olduğumdan daha midi-klavyeden haberim yokken, şöyle bilgisayara bağlanan bir aparat olsa da onla çalsam diyordum. Fakat bendeki sıkıntı evde masaüstü bilgisayarım yok, yalnızca dizüstü bilgisayar var. Bu yüzden acaba ses sisteminin dezavantajını nasıl ortadan kaldırabilirim, ve bu bana ne kadar maleyetli olur sorusu. (Yine de midi-klavyeye daha bir gözüm düştü şimdi :) )

Bu arada 49 az, 88 de bana başlangıç için biraz fazla geldi. 61 tuşlu, tuşesi iyi olan bildiğiniz bir tane midi-klavye var mı acaba? İlginiz için teşekkürler...

@bjorn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ballifa -- 9 Ekim 2013; 21:24:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ballifa

Öncelikle merhaba,
    Piyanoya merakım var fakat müzik bilgim neredeyse sıfır. Hem bu konudaki merakımı gidermek, hem de bu işe ne kadar niyetli olduğumu görmek için; bir org alarak işe başlayayım diyorum. Bütçem yaklaşık 500lira. Casio ctk-3200, başlangıç fena değil(miş) ama pek önerilmemiş anladığım kadarıyla. Korg i5s ve Yamaha A300 de 500 lira civarı 2.el olarak önerilmiş. Bilgim olmadığı için ne yapacağıma karar veremedim, yardımcı olabilir misiniz?

Sizin bütçenize sıfır cihaz (doğru düzgün) bulmak zordur.. Yukarıda 2.el sizin fiyatlarınıza uyabileceğini düşündüğüm bir çok öneri var onlara bakarsanız işinize yarayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjorn

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cio_cio

hatta şöyle de bir ilan buldum.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-m-audio-keystation-88es-acil-137873812/detay

Ben size anlatamadım sanırım , midi klavye tek başina bir enstruman değildir. Ses cihazidir. Sahne ekipmanidir. Bilgisayara baglamak vs. Hem uğraştirir hemde tat vermez zevk vermez. Yavaş yavaş benim ilk dediğime dönüyoruz. Aklın yolu birdir. Başlangic icin org idealdir.

Bu konuda size katılmıyorum. Foruma şöyle bir göz attım. Bazı yanlış anlaşılmalar var sanırım.

-Akustik (gerçek) piyano dışında org, workstation, dijital piyano ya da synthesizer (analog olmayanlar) olarak bulabileceğiniz ürünler aslında benzer teknolojilerle çalışır. Hemen hemen hepsi midi altyapısıyla ses üretir. Sadece kullanım amacına göre tuşesi, ses sentezleyicisi (synthesizer) farklılık gösterir.

- Org da temel olarak bir synthesizerdır aslında. Ama tuşesi yoktur ya da çok zayıftır. Pahalı org modellerindeki tuşe de kademelidir. Bastığınızda tuşenize göre 3-4 farklı kademede ses seviyesi üretir. Duyacaklarınız ses bankasıyla sınırlıdır. 100- 1500 tl arasında değişir fiyatları.

- Dijital piyano da çalışma mantığı orgla neredeyse aynıdır. Farkı, içinde çok daha komplike bir ses sentezleyici olmasından kaynaklanır. Bir de tuşlar gerçek piyano ağırlığına yakındır. Daha kaliteli bir ses sentezleyici kullanıldığı için orgların kat kat üstünde bir piyano sesi duyarsınız. Bazı dijital piyanolarda piyano dışında 10 tane daha enstruman olabilir. Yine de sesler ses bankasıyla sınırlıdır. 700-800 liradan başlar 10.000 tl'ye kadar gider.

-Midi klavyeler synthesizerı olmayan klavyelerdir. O yüzden birçok modeli görece daha ucuzdur. Yani ses modülü çıkarılmış bir org gibi düşünün. Gerçek piyano ağırlıklı tuşları olan midi klavyeler bulabileceğiniz gibi, org tuşlarına benzer klavyeler de vardır. Yani ihtiyacınıza göre seçenek. Orgların ses çıkarmasını saylayan sentezleyiciler piyasada ayrı olarak da satılmaktadır ki çok daha gerçekçidir. Biraz pahalı gelebilir ama ortalama bir klavyeyle zaten bir orga vereceğiniz paraya denk gelir. Alıp onlarla kendi "orgunuzu" oluşturabileceğiniz gibi hiç masrafa girmeden laptop, pc ya da ipad'le ses alabilirsiniz. Dezavantajı (ölye diyebilirsek) tek başına ses vermemesi işte. Fiyatları 100 tl'den başlar, 5000'e kadar gider.

-Midi klavyeler aslında sahne değil stüdyo ekipmanıdır. Yani evde çalmaya daha uygundur. Ama sahnede de kolayca kullanılır.

-Bilgisayara bağlamak zor değildir. Usb kablosunu takar çalmaya başlarsınız.

-Başlangıç için gayet uygun midi klavye setleri vardır. mesela:http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=10625&gid=676 Yazılımı kurar, usbye bağlar hemen çalmaya başlarsınız. Tuşesi gayet iyidir. Programla gelen piyano tonu da başlangıç için tatminkardır. Beğenmediniz mi? nette istemediğiniz kadar piyano tonu var.

- Org başlangıç için iyidir ama çok sınırlıdır. Gerçekten müzik yapmak istiyorsanız, hele bir grupta çalmak istiyorsanız midi klavye ya da synth düşünün.

-Org mu, dijital piyano mu, midi klavye mi, synth mi derseniz yapacağınız müzik türüne göre düşünün derim. Ama orgun sizi çok sınırlayacağını düşünüyorum.

-Midi klavyelere bu kadar negatif yaklaşmayın bence. Artık birçok profesyonel müzisyen bir midi klavye, bir laptop ve bir ses kartıyla yapıyor parçalarını. 500 liralık bir midi klavye, 400-500 liralık bir ses kartı ve ortalama bir bilgisayarla evinizi ortalama üstü bir stüdyoya çevirmeniz mümkün. Elektronikten klasiğe, metalden popa birçok müzik türünde profesyonele yakın kayıtlar yapabilirsiniz.

-Şu tonu ve gerçekçiliği neredeyse hiçbir org veremez.http://www.youtube.com/watch?v=oQPMb4sM5jc Bu kayıttaki sistem taş çatlasın 600 700 lira.

Hocam öncelikle merhaba , fikrime katılmıyor olabilirsiniz bu doğaldır her düşünce aynı olmayabilir. Ancak hızlıca yazdıklarınızdan midi klavye ile ilgili olan yere bir göz attım da benim dediklerimden pek farklı bişey olduğunu görmedim. Ben bir çok yerde sahne ekipmanı olarak karşılaştım bu cihazla , ve sizinde yazdığınız gibi bilgisayara bağlandığını söyledim ancak bu kişiye göre değişir. Uğraşmak vs. zor gelebilir. Şahsım adına konuşayım. Telefondan laptop'a veri atmak dahi benim için uğraşmaya değmicek bir olay gibi gelir o yüzden bu tip bir cihazla bağlantı yapmak beni sıkar ve zevk alamam zevk vermez. Ben bunu dile getirdim. Ve burada genelde kendi kendine müzik yapacak arkadaşlar bizle irtibata geçiyor. Yani grup ile işi olan taş çatlasın 2-3 kişidir. Kısaca forumdaki arkadaşların istek ve düşüncelerini az çok anlamaya çalışıp ardından onların düşüncelerine göre bir öneri yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden genelde midi klavyeyi önermedim. Ha bu değildir ki midi klavye çöp bir alet at gitsin.. Sizİnde dediğiniz gibi önce ne tür müzikle ilgileneceğimiz ve ne amaçla bu işle uğraşacağımız önemlidir. Ben genellikle hobi amaçlı küçük çaplı ortamlarda müzik yapma amacını göz önüne aldım bu yüzden genelde önerim org'tan yanaydı. Tabı bu herkese göre değişebilir.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.