Şimdi Ara

ORG HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLANLAR İÇERİ [ORG-PİANO SEVERLER GELSİN ] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
17
Favori
104.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne bileyim, sanki org biraz kısıtlı bir teknoloji gibi geliyor artık. Dediğin çok doğru, direkt aç hiçbir şeye bağlamadan çal güzel bir şey. Ama Özellikle sadece evde kullanacak biri için midi daha kullanışlı ve sınırsız imkan sunuyor gibi. Zaten sürekli bağlı tut makinene zararı yok ki. Çalacağın zaman aç programını takıl. TAbii tür önemli burda. Özellikle oryantal, türkçe altyapılı şeyler çalmak isteyenler midide aradıklarını bulmakta zorlanabilir. Orglar türkiye'de biraz yerelleştiriliyor. O bağlamda daha iyi.
  • ballifa B kullanıcısına yanıt
    tuş sayısı enstruman seviyesiyle çok alakalı değil aslında. Bence almışken 88 tuşlu bir klavye almak en mantıklısı. Çünkü bir parça çalmak istersin, çok tiz ya da pes notaya çıkman gerekir 61 ya da 49 tuşlu alet yetmez. Gerçi tüm midi klavyelerde ve birçok orgda oktav tuşu var. Yani eğer 61 tuşlu bir klavyen varsa klavyende olmayan tuşlara oktav tuşuyla erişebilirsin (klavyedeki shift gibi düşün). Tabii bu sadece kayıt yaparken işine yarar. Canlı performansta oktav değiştirip çalmak biraz zor:)

Şahsen ben kendim m-audio keystudio kullanıyorum. YAkın zamanda bir tane roland juno alma niyetim var (synth). Ne önerirsin dersen bütçeni bilemediğim için pek bir şey öneremem. Ama şu alet işini görecektir diye düşünüyorum. Tuşları yarı ağırlıklı. Yani piyano tuşları kadar ağır değil, ama ona çok yakın tepkileri.

http://www.sweetwater.com/store/detail/Axiom61mk2/

Eğer bütçem biraz daha fazlasına elverir dersen axiom pro ii serisine de bakabilirsin.

Bu fiyatlara bir synthesizer almak da mümkün. Korg ya da roland'ın uygun modelleri var. synthler midi klavye olarak da kullanılabilir her zaman. Bunu yapabileceğiniz orglar da var sanırım ama emin değilim. Tabii alacağın şeyi midi klavye olarak kullanacaksan o işlev için üretilmiş aleti almak daha mantıklı. Max fiyat belirlersen seçim yapman da kolaylaşır.

ses olayı
    -Hoparlör kalitesi önemli. Ama şöyle önemli... Sadece çalarken ortalama bir ses sitemi iş görür. Creative, logitech falan...
    -Eğer ben evde profesyonele yakın mix/mastering yapacağım dersen işin rengi değişir. Bir çift referans monitör hoparlöre ihtiyacın olabilir. (Hangi enstrümanı kullanırsan kullan, mix/mastering işine bulaşacaksan monitör gerekecek)
    -Sadece midi klavye kullanacaksan direkt usb bağlayarak çalabilirsin. Ama bazen gecikme sorunları olabilir. Bilgisayarına ve kullandığın yazılıma göre değişir. Klavyede tuşa basarsın ama ses yarım saniye falan geç duyulur. Bu da çalarken rahatsız eder. O zaman ses kartına ihtiyacın olacaktır.http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=21350&gid=3735

Şöyle bir şey işini görür.

• bjorn B kullanıcısına yanıt
    Bu arada herkes alet edevata dalmış:)
    Donanım sadece araç. Asıl mesele enstrüman becerisinde yatıyor. Keşke az da klavye tekniği konuşsak, müzikal anlamda bilgilendirsek birbirimizi. Hepimizin kendine özgü tecrübeleri, bilgileri vardır muhakkak. Herkesin her şeyi bilmesi mümkün değil. Hele konu müzik olunca. Aydınlatsak birbirimizi de eksiklerimizi kapatsak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjorn

Ne bileyim, sanki org biraz kısıtlı bir teknoloji gibi geliyor artık. Dediğin çok doğru, direkt aç hiçbir şeye bağlamadan çal güzel bir şey. Ama Özellikle sadece evde kullanacak biri için midi daha kullanışlı ve sınırsız imkan sunuyor gibi. Zaten sürekli bağlı tut makinene zararı yok ki. Çalacağın zaman aç programını takıl. TAbii tür önemli burda. Özellikle oryantal, türkçe altyapılı şeyler çalmak isteyenler midide aradıklarını bulmakta zorlanabilir. Orglar türkiye'de biraz yerelleştiriliyor. O bağlamda daha iyi.

Katiliyorum , işlevi gectim estetik açidan da ; biz millet olarak goruntuye cok onem veririz. Tipini begenmedigimiz hic bir seye yanasmayiz. Midi klavye de goruntu olarak yeni baslayan birini pek kendine cekemiyor. Biraz kucuk geliyor orga nazaran. Ve pc ye bagli calmak genelde pek makbule gecmiyor. İnsani tatmin etmiyor. Sorana klavye caliyorum denilir. Ancak al gel klavyeni cal deseler. Pcyi de alip gitmek olmayacagindan calmak hayal olur. Bu yuzden ve daha bi cok arttirilabilir nedenden dolayi ben oegtan yanayim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alpingo95 kullanıcısına yanıt
    sorma hocam, ben de geçenlerde bir ses kartı aldım. Açıkcası aynı özelliklerle daha uygun fiyatlı bir model varken gittim sırf daha havalı görünüyor diye saçma sapan bi para verdim. Bi de çok çektiriyor şimdi o kart:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjorn

sorma hocam, ben de geçenlerde bir ses kartı aldım. Açıkcası aynı özelliklerle daha uygun fiyatlı bir model varken gittim sırf daha havalı görünüyor diye saçma sapan bi para verdim. Bi de çok çektiriyor şimdi o kart:)

Genel özelliğimiz bizim :)
  • Sanırım bütçe meselesinden ve başlangıç seviyesinde olduğumdan şunu almakla başlayacağım:

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=10625&gid=676

Ses kartına ihtiyacım olma ihtimali beni biraz korkuttu gerçi özellikle gönderdiğiniz şu linkten sonra :

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=21350&gid=3735

Eğer seste gecikme gibi bir sorun olmazsa başlangıçta ses kartına gerek yok, çünkü muhtemelen bir süre çok temel düzeyde uğraşırım.

@bjorn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ballifa -- 10 Ekim 2013; 23:03:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ballifa

Sanırım bütçe meselesinden ve başlangıç seviyesinde olduğumdan şunu almakla başlayacağım:

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=10625&gid=676

Ses kartına ihtiyacım olma ihtimali beni biraz korkuttu gerçi özellikle gönderdiğiniz şu linkten sonra :

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=21350&gid=3735

Eğer seste gecikme gibi bir sorun olmazsa başlangıçta ses kartına gerek yok, çünkü muhtemelen bir süre çok temel düzeyde uğraşırım.

@bjorn

Hocam dogru dusunmussun. Yeni basluyorsan tomar tomar para yatirma. Ses karti da gerek olmaz diye dusunuorum alirsaniz aldiginizda daha net konusuruz

• Arkadaşlar Klavye grubundakiler ne yapıyorsunuz ? yeni cihaz alan kimler var ? ben en üstte yazdığım cihazı almaktan vazgeçtim o fiyat bana bir hayli yüksek geldi 2. el bir cihaz alacağım.
  • merhaba arkadaşlar casıo at-3 ile aranızdayım
  • Arkadaşlar 200 tl civarı bir org almak niyetindeyim şu modellerden hangisini tercih etmeliyim

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-yamaha-org-cok-ucuz-1-2-kez-kullanilmis-140891410/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-cok-temiz-casio-ctk-591-139601866/detay/

yamaha eski ancak kaliteli göründü gözüme.
    casio yeni tuş hassasiyeti var.

Birde medeli m10 buldum bu fiyata

hangisini almalı bilemedim.

ritimle filan çok fazla işim olmayacak temel piyano sesini hangisi iyi verir

biri fikir versin bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_atr -- 24 Ekim 2013; 13:58:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hmakcesme

Arkadaşlar 200 tl civarı bir org almak niyetindeyim şu modellerden hangisini tercih etmeliyim

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-yamaha-org-cok-ucuz-1-2-kez-kullanilmis-140891410/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-cok-temiz-casio-ctk-591-139601866/detay/

yamaha eski ancak kaliteli göründü gözüme.
    casio yeni tuş hassasiyeti var.

Birde medeli m10 buldum bu fiyata

hangisini almalı bilemedim.

ritimle filan çok fazla işim olmayacak temel piyano sesini hangisi iyi verir

biri fikir versin bana

Hocam düşüncenizi gerçekten beğendim ve takdir ettim , ritim vs bu tip işler 2. plan işidir temel müzisyenlikte piyano çalışmaları vardır önce piyano çalışması, daha sonra ritim kolay iş :) Cihaz önerimi söyleyeyim öncelikle medeli den uzak durun casio cihazı alın derim.. yamaha oldukça eski gözüküyor aktif faaliyettedir ne durumdadır bilemeyiz riske girmeyin hiç

• quote:

Orijinalden alıntı: seyitmuhammed

merhaba arkadaşlar casıo at-3 ile aranızdayım

Aramıza hoşgeldiniz hocam cihazınız hayırlı olsun güle güle kullanın iyi şeyler duyuyoruz o cihazla ilgili , cihazınız hakkında bize bilgi verirseniz yeni cihaz alanlara fikir vermiş olursunuz mutlu oluruz
  • Alpingo hocam sağolasın, öyleyse casio'nun tuş hassasiyetli modellerine yönelmek lazım. 200 civarı bulabilir miyim bilmiyorum ama
  • Dostlar casio lk-240 modelini aldım, tuş aydınlatması ve tuş hassasiyeti var.
    Ders modunda basmanız gereken tuşların altında ışık yanıyor. Eğitim için mükemmel bence.
    Bu klavye çok hoşuma gitti.
    örnek videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=Sveu8queSiM

umarım bir gün böyle çalabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_atr -- 25 Ekim 2013; 16:39:41 >
  • quote:

Dostlar casio lk-240 modelini aldım, tuş aydınlatması ve tuş hassasiyeti var.
    Ders modunda basmanız gereken tuşların altında ışık yanıyor. Eğitim için mükemmel bence.
    Bu klavye çok hoşuma gitti.
    örnek videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=Sveu8queSiM

umarım bir gün böyle çalabilirim

Hayırlısı olsun hocam , o fiyata alabileceğin en ideal cihazlardan birini almışsın ancak bu sizi sadece başlangıçta idare eder , ilerleyen zamanlarda sizi tatmin etmeyecektir değitşirmeniz şart olacaktır bilgilerinize :)

• Alpingo hocam güzel dileklerin için sağolasın. Biraz bütçeyi aştım ama 200'e de işe yarar bişey olmayacağını anladım.
    LK-240'ı sıfır aldım cihaz 360 TL'ye geldi. Bu cihazla Akorları soloları öğrenebilirsem niyetim bir kaç sene sonra gerçek piyanoya geçmek. Çünkü piyano sesini çok seviyorum.
    Aslında bağlama ve gitar çalıyorum, orgu da sadece sağ el kullanarak çalabiliyorum. İstediğim her şakıyı çalabilirim tek elle. Ama nota bilgim yok.
    Bana sol el kısmı zor geliyor yani sağ el farklı bir hareket yapacak sol el farklı. Bunu başarabilir miyim bilmiyorum.
    Hocam ben ritimde solağım. örneğin darbukada herkes bass sesi sağ eli ile veriyor ben ise sol elle, sağ ile denediğimde çalamıyorum :)
    Orgda bu durum bir şeyi değiştirir mi?
  • quote:

Alpingo hocam güzel dileklerin için sağolasın. Biraz bütçeyi aştım ama 200'e de işe yarar bişey olmayacağını anladım.
    LK-240'ı sıfır aldım cihaz 360 TL'ye geldi. Bu cihazla Akorları soloları öğrenebilirsem niyetim bir kaç sene sonra gerçek piyanoya geçmek. Çünkü piyano sesini çok seviyorum.
    Aslında bağlama ve gitar çalıyorum, orgu da sadece sağ el kullanarak çalabiliyorum. İstediğim her şakıyı çalabilirim tek elle. Ama nota bilgim yok.
    Bana sol el kısmı zor geliyor yani sağ el farklı bir hareket yapacak sol el farklı. Bunu başarabilir miyim bilmiyorum.
    Hocam ben ritimde solağım. örneğin darbukada herkes bass sesi sağ eli ile veriyor ben ise sol elle, sağ ile denediğimde çalamıyorum :)
    Orgda bu durum bir şeyi değiştirir mi?

Öncelikle sen sağol hocam , bütçe aşımları herkeste olur :) kimse ilk başta kafasına koyduğu fiyata bir cihaz almaz :) Bir kaç zaman sizi gayet iyi idare eder sonra zaten değiştirirsiniz. Ancak şöyle bir şey var org, piyano vs bunları tek elle çalmak pek bir şey ifade etmez önemli olan 10 parmak kullanabilmek bu da epey bir çalışma ile oluyor bunun içinde elinizdeki cihaz yeterlidir. size tavsiyem.. 2 elinizi de öncelikle teker teker çalıştırın ... Akor basarak başlayın
    öncelikle C - Dm - Em akorlarını basın tek elle art arta .. önce yavaş şekilde başla ardından hızlanmayı deneyin.. bunları her 2 eli de teker teker çalıştırarak yapın
    biraz alışınca aynı olayları 2 elle yapmayı dene bunları deneyin.. ilerleyen performanslaınızda yine buraya yazarsanız devamında yardımcı olurum :)

C : DO MAJOR - DO - Mİ - SOL NOTALARINA BASARAK OLUŞTURULUR.

Dm : RE MİNÖR - RE - FA - LA NOTALARINA BASARAK OLUŞTURULUR

Em : Mİ MİNÖR - Mİ - SOL - Sİ NOTALARINA BASARAK OLUŞTURULUR

BUNLAR SİZE İLK AŞAMADA YARDIMCI OLUR BUNLARA ÖNCE TEK ELLE ÇALIŞIN (2 ELİ DE TEKER TEKER ) DAHA SONRA ÇİFT EL AYNI İŞLEMLERİ UYGULAYIN SONRA TEKRAR KONUŞALIM :)

• yeni piyano eğitimi almaya başlayan bir çocuk için hangi aleti tavsiye edersiniz? başlangıç için uygun fiyatlı bir org işimizi görür mü, illa ki çocuk ilerledikçe kalite bir piyano şart olacak.dediğim gibi başlangıç için işimizi görecek, uygun fiyatlı, iyi kalite tavsiyeler verebilirseniz sevinirim.

• GulfStream kullanıcısına yanıt
    Dostum Casio'nun CTK-245 modeli var hem uygun fiyatlı hemde kaliteli bir cihaz. internette en ucuz fiyat şunu buldum,
    http://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/casio-ctk-245-standart-org-ucretsiz-kargo-93133245?id=93133245

satıcı ile irtibat kur ellerinde var ise bence değerlendir.
    Bu modelden daha aşağısına inmemek gerekiyor bana göre
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.