Şimdi Ara

Organikten anlayanlar içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha yolun başındayım bazı sorularım var kısa ve net cevaplar verebilirseniz sevinirim.

1- Alkene HCl ekledik diyelim klor eklenmesinden ötürü hidrokarbon olmaktan çıkar mı?

2- Aromatik hidrokarbon için Benzen şart mı?

3- Cis-trans izomeri için çift bağ şart mı? (Mesela siklobütanda iki metil eklenmiş biri altta biri üstte gibi durumlar olabileceği için soruyorum bunu)

4- Benzen katılma tepkimesi veriri mi? (tüm pi bağlarının kırılıp yerine cl geldiği bir durum var diye biliyorum testte katılma olmaz diyor)

5- (CH3)2CHCH2CH3 şeklinde bir bileşik verilmiş izo pentandır demiş. Başta alt indis şeklinde 2 var buradan mı çıkaracağız izopentan olduğunu yani düz zincirli de olabilir?

• 1)hidrokarbon sadece karbon ve hidrojenden oluşan demek başka şey eklersek tabii ki çıkar
    2) aromatik demek benzen türevi demek yani benzen halkası olmak zorunda
    3)cis trans şeklinde konumlanması için çift bağ olmalı
    4)benzenin klorlanması bi istisna ama testte hangisi kabul ediliyor bilmiyorum
    5)başındaki parantezle yazılan kısımdaki iki tane metil sonraki karbona bağlı demek, izonun da tanımı 2.karbona 1 adet metil grubu bağlanması demek açık şekilde yazınca zaten öyle oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzene 300° ve Ni katalizorlugunde 3 mol Cl2 katilabiliyor ama testlerde bu istisnayi kabul etmiyor nedense

cis trans sadece alken ve sikloalkanda olur baskasinda olmaz. ve illa cift bag olcak diye kural yok sikloalkanda cift bag yok ama c-t var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Cortexiphan# -- 14 Mayıs 2014; 21:59:41 >
  • @betulg, @#Cortexiphan# teşekkürler arkadaşlar cevaplar için O parantez olayı kitapta yoktu yeni öğrendim. Benzende de ihtilaflıysa öyle bi şey sorulmaz heralde zaten

• Benzen uv ışınları etkisi ile çl ile katılma tepkimesi verir bu bir istisnadır normalde yerdeğiştirme tepkimesi verir

• Sikloalkanlarda da cistrans olur.

• Cevaplar için tekrar sağolun Bir sorum daha olacaktı: Okul kitabından çalışıyorum orda 255. sayfada şöyle demiş: Grignard reaktifinin(CH3CH2CH2MgCl), asetaldehitle nükleofilik katılma tepkimesi sonucunda sekonder propil alkol elde ediniz. Burda bir basım hatası mı var çünkü MgCl yi kısmi negatif O'ya bağlayıp kalan negatif yüklü kısmı da karbokatyona bağlayıp en sonda Hcl ile MgCl yi ayırdığım zaman başka bir bileşik geliyor. Buna ne dersiniz acaba??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONUYA BİR KİMYA NOTU BIRAK
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Cortexiphan#

benzene 300° ve Ni katalizorlugunde 3 mol Cl2 katilabiliyor ama testlerde bu istisnayi kabul etmiyor nedense

cis trans sadece alken ve sikloalkanda olur baskasinda olmaz. ve illa cift bag olcak diye kural yok sikloalkanda cift bag yok ama c-t var.

Seni mentionlayamıyor muyuz acaba bende mi sıkıntı yoksa sitenin eksiği mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zubalop -- 15 Mayıs 2014; 0:52:16 >
  • Ben de okul kitabindan calistim onun gibi birkac kucuk yanlis var. Evey dedigin gibi fatkli bi bilesik geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

Ben de okul kitabindan calistim onun gibi birkac kucuk yanlis var. Evey dedigin gibi fatkli bi bilesik geliyor.

Eyvallah. Evet yanlışlar oluyor ara sıra
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.