Başlıkta belirttiğim modeller hakkında bilgi verebilir misiniz ?
Kalite sıralaması yapılırsa nasıl bir sıralama olur, nedenleri birlikte açıklarsanız sevinirim.
Teşekkürler...
Ben olsam kalite sıralaması aşagıdaki şekilde yaparım .Zevk devreye girerse yer degiştirebilir ama lemans ve hislon son sıradaki 2 model olur tercihimde
Orient, Lorus, Pulsar, Jacques-Lemans, Hislon
Orient Lorus Pulsar esasında Seiko grubu markaları oluyor Orient daha bir bağımsız konumda iken Lorus ve Pulsar doğrudan Seiko alt markası
Bu 3 modelden hangisini tavsiye edersiniz,
Lorus un fiyati diğer iki modelin fiyatının yarısı kadar fakat Lamans modelleri bu fiyatı hak ediyor mu ?
1.sıradaki lemans fiyatı hakedermi bilmem ama güsel saat yalnız ben vermem o kadar para lemansa
Jacques Lemans'ın 2 üretim yeri var. birisi isviçre ki bu saatlerin altında zaten swiss made yazar. bunlar kaliteli olsada, yinede isviçre üretimi saatler arasında sıralamanın en altlarındadır. ve fiyatları pahalıdır. aynı fiyata hamilton almayı tercih ederim. 2. üretim yeri çindir, bu saatlerin kadranının altında birşey yazmıyorsa kesinlikle uzak durmak lazım, japon yada swiss movt yazıyorsa, fiyatına göre değerlendirmek gerekir.
ama loruslarda kullanılan mekanizma birebir seiko mekanizmasıdır. aynı mekanizmalı bir seiko 450-500 iken lorus 150-200 liraya alınabilir. arada çok azda olsa kalite ve işçilik farkı vardır elbet, ama farkın asıl nedeni marka değeridir. düşük bütçeli kullanıcılar için lorus ve pulsar alınabilecek en uygun, uzun ömürlü ve kaliteli saatlerdir.
pulsar ve lorus seikonun tam fiyat-performans saatleri.Geçen gün şu saati markafoniden kargo dahil 48tl ye düşürdüm birkaç güne gelicek inş