Şimdi Ara

orijinal cd den kayıpsız kopyalama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
36.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni orijinal bir müzik cd si aldım ve dizüstümde bunu dinlemek istiyorum. fakat malum dvd rw tek rakibi THY, çok sesli çalışıyo.
    bu yüzden ben de cd yi en ufak kalite kaybı olmadan bilgisayara kopyalayıp dinlemek istiyorum.
    bu iş için önerilerinizi bekliyorum. hangi programı veya kopyalama yöntemini seçmeliyim.

• Müzikleri Media Playerden açın daha sonra Cd'den Kopyala kısmından müzikleri bilgisayarınıza kopyalayabilirsiniz..
  • CD'nizi Nero,Easy CD-DA Extractor,ImTOO CD Ripper gibi programlar ile en az 192 kbit değerinde mp3 olarak riplediğiniz takdirde kalite kaybı yaşamazsınız...
  • @retrotime
    en az 192 kbit değerinde demişsiniz peki 192 kbit den fazla yaptığımda kalite kaybı daha mı az olur
  • @timarzaos;ben bir müzik cd'sini 192 ya da 320 kbit değerinde riplediğimde arada herhangi bir fark algılayamıyorum,mutlaka fark oluşur ama ben bu farkı hissetmiyorum,ya da bende bir arıza olabilir Bu iş için genelde Easy CD-DA Extractor'u kullanırım,bu program 128 kbit'de bile iyi sonuçlar verebiliyor,ama tavsiyem 192 kbit'dir.Diyeceksin ki yapmışken 320 kbit yapalım ne zararı olur;tabi ki yapabilirsin ama mp3'lerin boyutu da böylelikle büyümüş olur.Depolama sorunun yoksa 320 kbit olarak da ripleyebilirsin.
    Sadece bilgisayarda dinleyeceksen flac formatında da ripleme işlemini yapabilirsin.Boyut olarak mp3'e göre çok büyüktür ama birebir kalite elde edersin...
  • quote:

Müzikleri Media Playerden açın daha sonra Cd'den Kopyala kısmından müzikleri bilgisayarınıza kopyalayabilirsiniz..

ekstra programa gerek yok bu yöntem işe yarıyor.araçlar>seçenekler>müzik kopyala>biçimi MP3, ses kalitesini 192 kbps(istersen daha fazla yap) yaparsın.ses kalitesi konusunda retrotime'a katılıyorum 192 ile 320 ve sonrası arasında pek bir fark olacağını sanmıyorum ama inanılmaz boyut farkı oluyor o ayrı mesele.ama şunu söyleyebilirim ki bir 192 kbps'lik müziği daha az yer kaplasın mantığıyla 128 kbps kaltesine düşürdüğünüzde sesin dB'inde düşme meydana geliyor benden söylemesi ve bu farkedilir bir durum.
  • Çok önemli değilse veya devamlı dinlenmeyecekse 320kbps bile büyük dosya oluşturur. Bir albüm 200mb ı bulur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaliteli Boş Cd (Audio CD için)
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben media player kullanıyorum sıkıntı olmuyor tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.