Şimdi Ara

''ORJİNAL'' nedir arkadaşlar! Allah aşkına (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • otokente gidilmez oto pazarlarına da gidilmez iksinide gittim bir tek dizel bravo vardı gerisini topla çöpe at
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

sizin gibi birisine araç satarım diye aracımdaki ufak tefek şeyleri yaptırmıyorum.Yarın bir gün pazarlıkta ee bu aracın şurası öyle yaptırmak lazım diyeceğinizi düşünerek umarım aracımı satmak zorunda kalmam.
    Madem illa orijinal araç istiyorsunuz alıp yaptırırsınız

Satmak istediğiniz aracın kusurlarını tam olarak söylersiniz alacak olan kişi'de alır yada almaz , ama gidipte her tarafı değişmiş bir aracı orjinal diye satmaya çalışırsanız , tabiki satamazsınız. Bu arada benim orjinallik takıntım yoktur sadece iki üç parçası değişmiş bel altı boyalı araca Orjinal demesine karşıyım
  • Boyalı arabaya orjinal dese daha mı iyi olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

bence sıkıntı aracını satmaya çalışan satıcıdan ziyade, 11-12 yaşındaki arabanın sıfır km olması gerektiğini düşünen alıcı zihniyette...

Bence 11-12 yaşındaki aracı orjinal diye satmaya çalışan zihniyette
  • yeter artık vurmayın. adamı başlığı açtığına pişman ettiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

yeter artık vurmayın. adamı başlığı açtığına pişman ettiniz

Aynen öyle ama arkadaş yılmadan 1 vs. forum çıkıyor. Ancak kendini savunuşu da çok komik. Sıkıntı 11-12 yaşındaki aracı orjinal diye satmaya çalışan zihniyette demiş ama madem böyle olduğunu biliyorsun o yaşta aracı orijinal araman niye
  • Alırken de satarken de kullanmak istemediğim bir kelimedir "orjinal". Lastik gibi ne tarafa istersen o tarafa çekilir...

Birkaç yaşının üzerinde boyasız, çiziksiz araç aramak, "dul avradın bakiresini" aramaya benzer.

7-8 yaşının üzerindeki bir aracın boyasız olanını, hatta belki de değişensiz olanını aramak, "3 koca eskitmiş dul avradın bakiresini" aramaya benzer.

Bulabilirsen ne ala...
  • Orijinal bir şey değil, benim en çok tüylerimi ürperten kelime HATASIZ... bir de çok moda oldu
  • imzamdaki aracımı aldığımın 3. günü bir tarafinı tamaıyla çizdiler. boyattım. boyattım ama bütün eş dost akraba ve tahlükatı karşıma almak zorunda kaldım. hepsi koro halinde BOYATMAAA diye bağırıyordu. araba değerinden düşermiş. şu anda boyanan yerde de diğer yerlerde de ufak tefek çizikler var ve inanın bu çiziklerin hiçbirinin nasıl olduğunu bilmiyorum. tamamı park halindeyken oluyor. çizikler iyice göze batar hale gelince yine boyatacağım.
    olur kardeşim boya da olur değişen de. yeterki şaseye bir şey olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

Alırken de satarken de kullanmak istemediğim bir kelimedir "orjinal". Lastik gibi ne tarafa istersen o tarafa çekilir...

Birkaç yaşının üzerinde boyasız, çiziksiz araç aramak, "dul avradın bakiresini" aramaya benzer.

7-8 yaşının üzerindeki bir aracın boyasız olanını, hatta belki de değişensiz olanını aramak, "3 koca eskitmiş dul avradın bakiresini" aramaya benzer.

Bulabilirsen ne ala...

İsyanımız dul karıyı bakire diye satan zihniyete
  • quote:

Orijinalden alıntı: delta63

quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

Alırken de satarken de kullanmak istemediğim bir kelimedir "orjinal". Lastik gibi ne tarafa istersen o tarafa çekilir...

Bulabilirsen ne ala...

İsyanımız dul karıyı bakire diye satan zihniyete

O yaşta bakire arayan olduğu sürece galericiler bunu yapacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 23 Ağustos 2011; 9:09:45 >

• Araç araken tabi orijinal ararım... tek çamurluğu değişmiş ama darbenin şiddetiyle şaseye kadar hasar almış araçlar var piyasada...
    büyük kazalı araçların onarımları işin ehillerince yapılsa ona da tamam ama kazalı araçlar artık hayretmiyor malesef.
    bu nedenle tavanda boya olan veya değişeni olan arabayı almam, satan istediği gibi satar alan istediğini alır.
  • Ya kusura bakmayın da ülkemizdeki bu boya merakı nedir anlayamıyorum gerçekten. Araçlar solduğunda çizildiğinde boyasız ya da güneş yanıklarıyla mı gezicek millet boya olunca ne oluyor gercekten anlamıyorum. Bu boya olayını bizdeki galeriler daha ucuza araç almanın bir yolu olarak cıkardılar ki araçları kusurlu diye ucuza alsınlar ama olay artık çığrından çıktı. Bire bir boyanmış pırıl pırıl bir aracın ne zararı olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacker111

Ya kusura bakmayın da ülkemizdeki bu boya merakı nedir anlayamıyorum gerçekten. Araçlar solduğunda çizildiğinde boyasız ya da güneş yanıklarıyla mı gezicek millet boya olunca ne oluyor gercekten anlamıyorum. Bu boya olayını bizdeki galeriler daha ucuza araç almanın bir yolu olarak cıkardılar ki araçları kusurlu diye ucuza alsınlar ama olay artık çığrından çıktı. Bire bir boyanmış pırıl pırıl bir aracın ne zararı olur...

hocam şu mesajınıza katılmamak elde değil
    örneğin bizim sokakta bi doğan slx var 96 model sanırım üst kaportanın sacı çıkmış ortaya kaput + tavan + bagaj komple sac sadece yan ve alt kısımlarda boya kalmış araba çürüyecek nerdeyse ama adam boyatmıyor
    neymiş efendim orjinalmiş
    96 model araba orjinal boya olsa ne olur boyalı olsa ne olur buyrun siz karar verin

• quote:

Orijinalden alıntı: delta63

quote:

Orijinalden alıntı: aya

bence sıkıntı aracını satmaya çalışan satıcıdan ziyade, 11-12 yaşındaki arabanın sıfır km olması gerektiğini düşünen alıcı zihniyette...

Bence 11-12 yaşındaki aracı orjinal diye satmaya çalışan zihniyette

ben o 11-12 yaşındaki aracı orjinal diye satanlara artık eskisi gibi kızmıyorum. onları buna sizin gibi 11-12 yaşındaki araçta çizik bile olmaması gerektiğini zannedenler ve 11-12 yaşındaki arabayı sıfır gibi isteyenler zorluyor...
  • Piyasadaki butun araclar ORIJINAL ve FULL+FULL. O yuzden kafaya takmamak lazim.

Cunku 10 senedir Turkiyede satilan butun araclar full donanim + full aksesuar ve hepimiz aracta en ufak cizik olsa boyatmak yerine hurdaya cikariyoruz.
  • Ben bu milletteki orijinal takıntısına anlam veremiyorum. Çoook saçma geliyor. Araba kaza yapmış. Çamurluk, tampon vs. yetkili serviste değişmiş. Orjinal parçalar kullanılmış. Bu araba orijinal işte. Yalan mı. Araba üzerindeki 80000 parça değişse, eğer orijinali ile değiştiyse araç benim gözümde orijinaldir.

Kazalı, darbeli kelimesi ile orijinal kelimesinin uzaktan yakından alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviator007

Orijinal bir şey değil, benim en çok tüylerimi ürperten kelime HATASIZ... bir de çok moda oldu

Ben de çok taktım bu lafa bu aralar. Hatasız ne demektir ya, eski sahipleri mükemmelmiş demek ki
  • Darbesiz, kazasız kelimesi ayrıdır, orjinal kelimesi ayrıdır, hatasız kelimesi ayrıdır benim gözümde.

Darbesiz, boyasız: hiç kaza yapmamış, boyanmamış.
    Orjinal : kaza geçirse bile fabrikada da kullanılan orjinal parçalarla tamir edilmiş.
    Hatasız: başına ne gelmiş olursa olsun şu anda arabanın her yeri sapasağlam, çürük yok, çalışmayan bir özellik yok, boya düzgün

Piyasada çoğu kaporta parçalarının da yan sanayisi var. Farların var, tamponun var, çamurluğun var. Bunlardan kullanılırsa orjinalliği gider. Orjinal demek doğru olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.