Şimdi Ara

''ORJİNAL'' nedir arkadaşlar! Allah aşkına (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bal974

Darbesiz, kazasız kelimesi ayrıdır, orjinal kelimesi ayrıdır, hatasız kelimesi ayrıdır benim gözümde.

Darbesiz, boyasız: hiç kaza yapmamış, boyanmamış.
    Orjinal : kaza geçirse bile fabrikada da kullanılan orjinal parçalarla tamir edilmiş.
    Hatasız: başına ne gelmiş olursa olsun şu anda arabanın her yeri sapasağlam, çürük yok, çalışmayan bir özellik yok, boya düzgün

Piyasada çoğu kaporta parçalarının da yan sanayisi var. Farların var, tamponun var, çamurluğun var. Bunlardan kullanılırsa orjinalliği gider. Orjinal demek doğru olmaz.

+100000000000000000 Aynen. Ben de bunu demek istedim.

• Orijinal bir galericinin araç alırken söylediği ile satarken söylediği arasındaki fark değildir. Çünkü bu fark sonsuza giden bir yalanlar silsilesidir. Bana göre de orijinal hayatına alındığı günkü gibi devam eden kazaya karışmamış demek. Bakım sürecinde sorun çıkarmış ve değişen parçaları kimse sorun etmez zaten.
  • Sahip olduğum araca yetkili serviste genel bakım yaptırdım. Diskleri, trigeri, balataları, tüm filtreleri ve daha bir sürü parçayı, hatta farını orijinal birebir parçalarıyla değiştirttim. Şimdi hiç kimse bu arabanın orijinal olmadığını iddia edemez. Hatta kaza yapmış olsaydım (Allah korusun) çamurluk, tampon gibi parçalarını da orijinali ile değiştireceğim için araba orijinalliğini korumuş olacaktı.

Şu anda ön cam çatlak. Yetkili serviste onu da değiştirecem. Camı da orijinal diyecem. Gerçek bu.
  • Arkadaşlar Bir kere şurda anlaşalım, ben 11,12 yaşında orjinal boyasız araba aramıyorum. sadece kazalı,boyalı,parçası değişmiş araca orjinal denmesine karşıyım .Ama bazı arkadaşlar nasıl okuyorlarsa anlamıyorum ama konuyu bi güzel çarpıtıyorlar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Darbesiz, kazasız kelimesi ayrıdır, orjinal kelimesi ayrıdır, hatasız kelimesi ayrıdır benim gözümde.

Darbesiz, boyasız: hiç kaza yapmamış, boyanmamış.
    Orjinal : kaza geçirse bile fabrikada da kullanılan orjinal parçalarla tamir edilmiş.
    Hatasız: başına ne gelmiş olursa olsun şu anda arabanın her yeri sapasağlam, çürük yok, çalışmayan bir özellik yok, boya düzgün

Piyasada çoğu kaporta parçalarının da yan sanayisi var. Farların var, tamponun var, çamurluğun var. Bunlardan kullanılırsa orjinalliği gider. Orjinal demek doğru olmaz.

Kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Ben bu milletteki orijinal takıntısına anlam veremiyorum. Çoook saçma geliyor. Araba kaza yapmış. Çamurluk, tampon vs. yetkili serviste değişmiş. Orjinal parçalar kullanılmış. Bu araba orijinal işte. Yalan mı. Araba üzerindeki 80000 parça değişse, eğer orijinali ile değiştiyse araç benim gözümde orijinaldir.

Kazalı, darbeli kelimesi ile orijinal kelimesinin uzaktan yakından alakası yok.

arabayla kaza yaparsın, diyelim kapı hasar görür. bu kapıyı gidip çekiçle düzeltip üstüne macun çekip, boyatıp satarsınız, "boyalı ama orjinal" diye bayıla bayıla alırlar,

aynı kapıyı sadece menteşelerinden söküp çıkarır yerine sıfır orjinal kapıyı getirip takarsınız, "değişeni var" diye kaçarlar.

sonra da, "değişeni olan arabayı orjinal deyip satmak istiyorsunuz" diye üçkağıtçı ilan edilirsiniz...

biz de böyle bir milletiz işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 23 Ağustos 2011; 14:12:19 >

• ülkem insanını seviyorum
    ikinci el araba arıyor ama üzerinde tek çizik bile olmasın, hiç boyanmamış olsun, içinde sigara içilmesin, osurulmasın, kilometresi düşük fiyatı da yerlerde gezsin istiyor.
    ikinci el arıyorsan ufak tefek kazaları, ufak değişenleri görmeyeceksin. görürsen ikinci el aramayacaksın.
    eğer görür ve ararsan seni o şekle inandırmaya çalışanlar muhakkak olacaktır (araba öyle olmasa bile)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wm1tr

ülkem insanını seviyorum
    ikinci el araba arıyor ama üzerinde tek çizik bile olmasın, hiç boyanmamış olsun, içinde sigara içilmesin, osurulmasın, kilometresi düşük fiyatı da yerlerde gezsin istiyor.
    ikinci el arıyorsan ufak tefek kazaları, ufak değişenleri görmeyeceksin. görürsen ikinci el aramayacaksın.
    eğer görür ve ararsan seni o şekle inandırmaya çalışanlar muhakkak olacaktır (araba öyle olmasa bile)

Zaten bu yalanlar da ikinci el araba aldığı halde vuruksuz, kırıksız, çiziksiz araba arayanların yüzünden ortaya çıkıyor. Sanki sıfır alıyor. Varsa biz de alalım.

Ha yok mudur. İlla ki vardır. Ona da düşeş derler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.