Şimdi Ara

orjinal rom ve/veya firmware yüklemek garantiyi bozarmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu konu ile ilgili üreticiler ve/veya satıcı firmaların yükleme sırasında yada sonradan doğacak arızalardan kullanıcının sorumlu olduğunu söylüyorlar , yani rom orjinal olsa dahi yüklemek kullanıcının kendi insiyafitir demeye getiriyorlar. yani yeni çıkan sürümleri ancak ota güncellemesi ile yaparsak cihaz garanti dışı olmazmış. benim fikrim çok net fakat sizlerin görüşünü almak istedim.

güncel orjinal yüklerken yada yükledikten sonra oluşabilecek sorunlar kullanıcıya aitmiş.. siz buna katılıyormusunuz? hem bu konuda tartışılmış olur.

• Bunda tartisilacak bir durum yokki yillardir bu boyle geldi boyle gider. Hani katilsanda katilmasanda garanti disi kalacak : ) Bazi servislerin insiyatifi olur garanti disi tutmazlar ama oda genelde ekran vs degisimi sirasinda olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

Bunda tartisilacak bir durum yokki yillardir bu boyle geldi boyle gider. Hani katilsanda katilmasanda garanti disi kalacak : ) Bazi servislerin insiyatifi olur garanti disi tutmazlar ama oda genelde ekran vs degisimi sirasinda olur.

ben aslında bütün telefon , tablet vs servislerin orjinal firmware güncellemesi yapıldığı için cihazları garantidışı bıraktıklarından çok emin değilim, genel olarak orjinal rom güncellemenin garanti dahilinde olduğunu düşünüyorum ( %80 oran gibi) bence sizde çok emin olmadan söylediniz .. böyle bir tecrübemi yaşadınız yoksa gerçekten bu konuda ciddi bilginiz varmı? (yani hemen hemen bütün üreticilerin rom orjinal dahi olsa güncellendiğinde cihazların garantidışı kaldığı hakkında)

size şöyle birşeymi dediler; bu cihaz üretim tarihi itibariyle 4.2.2 jellybean rom yüklü olması gerekir , fakat sizin cihazınızda güncel orjinal kitkat rom yüklü bu yüzden cihazınız garantidışı ve onarım ücreti ödemeniz gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 22 Nisan 2015; 14:09:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: casual

quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

Bunda tartisilacak bir durum yokki yillardir bu boyle geldi boyle gider. Hani katilsanda katilmasanda garanti disi kalacak : ) Bazi servislerin insiyatifi olur garanti disi tutmazlar ama oda genelde ekran vs degisimi sirasinda olur.

ben aslında bütün telefon , tablet vs servislerin orjinal firmware güncellemesi yapıldığı için cihazları garantidışı bıraktıklarından çok emin değilim, genel olarak orjinal rom güncellemenin garanti dahilinde olduğunu düşünüyorum ( %80 oran gibi) bence sizde çok emin olmadan söylediniz .. böyle bir tecrübemi yaşadınız yoksa gerçekten bu konuda ciddi bilginiz varmı? (yani hemen hemen bütün üreticilerin rom orjinal dahi olsa güncellendiğinde cihazların garantidışı kaldığı hakkında)

size şöyle birşeymi dediler; bu cihaz üretim tarihi itibariyle 4.2.2 jellybean rom yüklü olması gerekir , fakat sizin cihazınızda güncel orjinal kitkat rom yüklü bu yüzden cihazınız garantidışı ve onarım ücreti ödemeniz gerekiyor?

Basima bir olay gelmedi ama samsungun kendi servisi, firmanin verdigi guncelleme disinda yapilan guncellemeler romlar vs cihazi garanti disi birakacagini soylemisti. Mesela sen rusyanin lollipopunu kurdun evet bu orjinal firma tarafindan verilmis ama rusyaya verilmis. Simdi bunu kurup cihazi bozsan adam diycekki e kardesim sana uygun olsa senin ulkenede verirlerdi.. Yani karisik oldu ama anlatabildim umarim : )

• ben anladım seni :) ama çok yanılıyosun ileride senin yada tanıdıkların bu durumdan dolayı mağdur olduğunda cebinden haksız yere para alınacağı çok belli. romun rusça yada ing olması birşey değiştirmez orjinal rom olması yeterlidir. orjinal yazılımlar donanıma zarar vermezler orjinal olmayanlarda vermez de anlatması uzun sürer :)
  • ARKADAŞ ev aldıysam içine istediğim mobilyayı alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

ben anladım seni :) ama çok yanılıyosun ileride senin yada tanıdıkların bu durumdan dolayı mağdur olduğunda cebinden haksız yere para alınacağı çok belli. romun rusça yada ing olması birşey değiştirmez orjinal rom olması yeterlidir. orjinal yazılımlar donanıma zarar vermezler orjinal olmayanlarda vermez de anlatması uzun sürer :)

Ozaman soyle bir orneklendirme yapayim. Note3 e baska ulkenin orjinal lollipopunu kurdugunda stylus kalem islevini yitiriyor. Bu demek oluyorki heran baska bir yerden patlak verebilir. Simdi diyelimki kurdun bunu boardda ariza olustu servise ne diyeceksin ? Nasil bir aciklama yapacaksin ? : ) Keske ingilizce yada rusca gibi basit sorunlar olsa ama olmuyor..

Romlardan bahsetmiyorum bile.. Ama zarar verir. Vok basit bir ornek vereyim, romu kurdun hoperlorden ses cikis gucunu arttirdin ve patlattin al sana zarar : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuvo' -- 23 Nisan 2015; 9:02:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Samsunglarda iş sayaca,geriye kalan cihazlarda durum bootloader kilidinin açık olup olmamasına bakar.

Bu konuda garanti dışı kalmayan Amerikada Moto G var bildiğim.

• Mesela lumiada soyle bir sacmalik var, adamlar kendileri sana preview diye bir guncelleme veriyor ama kurmak sana kalmis. Bir sonraki surumun test versiyonu. Diyorki resmi kayit ol guncellemeyi yap kullan ve hatalari gor bize geri donus yap.. Buraya kadar hersey normal dimi ? Sonucta Ms diyorki al kullan ben veriyorum bunu.. Ama sayfanin sonundada diyorki bunu kurarsan ve telefona birsey olursa garanti disi kalir .. Al birde burdan yak : )

Ha birde isin servis boyutu var.. Hadi diyelim garantiden servise girdi cihaz bundan sonra bekleki cihaz eskisi gibi gelsin. Cihazi verdigin gibi alma sansin yine dusuk. Heleki teleservice gibi bir firmaya dusersen yandinki ne yandin.. Ben sgs3 lerin gozumun onunde sagdan sola uctugunu bilirim.. Bunlar islemleri yapilmis ve kargoya verilmek uzere hazirlanmis cihazlar bide : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuvo' -- 23 Nisan 2015; 9:18:05 >
  • populer Gm discovery vardı jellybean üstüne kitkat deneme sürümü sonrada final sürümü çıkardı, romları kendi sitesine koydu, son kullanıcıya ben kitkat çıkardım ama güncelleme yapma nasıl diyebilirsin? hadi custom romları geçtim onlar garantidışı kalsın.

adam orjinal firmanın yayınladığı romu yükleyecek ve cihaz garantidışı kalacak bu nasıl mantık? arkadaşlar rom yüklerken (orjinal diyelim) cihaza zarar veremezsiniz. istesenizde veremezsiniz. rom yükleme işlemi windows güncellemeden çok bios güncellemeye benzediği için rom yüklerken hatalar olabiliyor.

fakat pc den bildiğmiiz üzere artık kırık bios sorunu kalmadı anakart üreticileri bios güncellerken yaşanan sorunların farkına vardı dualbios vs ile bu işin üstesinden geldi. şuan pc lerde bios güncellemesi sırasında ne hata olursa olsun bios yeniden yüklenip eski haline getirilebiliyor.

fakat bu iş mobil cihazlarda ciddi problem olarak hala devam ediyor. romları esasen bizler işletim sistemini güncellemek için yap ıyoruz yani cihazın çalışmasına temel teşkil eden recovery bios güncellemek için değil. üreticiler bunu birbirinden ayırdığında sorun tamamen düzelir. yada bu sorun devam ettiği sürece orjinal rom yüklerken yada yükledikten sonra ortaya çıkabilecek sorunları garanti dahilinde çözmek durumundalar.

bir işletim sistemini güncellemek bios güncellemeyi neden gerektirsin ki? bunların haricinde çıkan sorunlar zaten gerçek anlamda donanımsaldır ve donanım sorunları 2 yıl garanti kapsamındadır.

şöyle düşünün pc nizdeki orjinal yazılım windows 7 siz windows8 e güncelliyorsunuz ve bir sabah açıyorsunuz pc açılmıyor garantisi varya servise gidiyorsunuz size diyorlar anakartı yanmış .. siz soruyorsunuz peki neden? orjinal yazılımınızı değiştirmişsiniz diyorlar. buyur burdan yak.. varmı böyle bahane..

orjinal rom yüklemek gerçek anlamda donanımsal zarar veremez bu bana göre nandlsh ta kilitlenmeye yol açabiliyor. bios un bozulma tarzı gibi bişey, fakat üreticiler bunu kullanıcıların kolaylıkla düzeltebileceği bir çözüm geliştirmiyorlar. ve insanlardan haksız yere para talep ediyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.