Şimdi Ara

ORJİNAL VİSTA PREMİUM ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ev kullanıcısı için yaptırımı yok sadece yasası var , eve baskına filan gelmezler yani :)

o uyarıyı kesmek istiyorsan onun için gerekli yamalar var onlarla uyarısız ve update yapabileceğin hale getirebilirsin.

vistaya şuan hiçbir gerek yok yani vistada yapıpda xp de yapamadığın hiçbirşey yok çünkü ve olmayacakta , directx10 uyumlu oyunlar gelince o zaman oyuncular vista kullanmak zorunda kalabilir. Ama ortalama kullanıcı için anlam ifade etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 1 Mayıs 2007; 23:07:43 >
  • tşk can saol
  • Sırf sürücü bilmem ne sıkıntısı yüzünden vistaya geçemem.
  • win 3.1 den başlıyorum

1. win 3.1 - 3.11
    2. win95 - win98 - win me
    3. win 2000 - win xp - win vista
    4. windows 7

bu şekilde gider , vista bu 3. periyodun son ve gereksiz makyajı. Radikal değişiklikler windows 7 'de geliyor o da 3-4 sene sonra.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cancakmak

win 3.1 den başlıyorum

1. win 3.1 - 3.11
    4. windows 7

bu şekilde gider , vista bu 3. periyodun son ve gereksiz makyajı. Radikal değişiklikler windows 7 'de geliyor o da 3-4 sene sonra.

İşin rezil tarafı şu dediğini doğru varsayarsak (ki kısmen doğru zaten) bir makyaj için 5 sene uğraştılar. windows 7 diye adlandırdığını çıkarabilmek için kaç sene uğraşacaklar
  • bence vistaya geçene kadar xp sonrası için linux a yönelmek daha doğru olur, yavaş yavaş linux kullanımına alışmak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

quote:

win 3.1 den başlıyorum

1. win 3.1 - 3.11
    4. windows 7

İşin rezil tarafı şu dediğini doğru varsayarsak (ki kısmen doğru zaten) bir makyaj için 5 sene uğraştılar. windows 7 diye adlandırdığını çıkarabilmek için kaç sene uğraşacaklar

aslında vista düşünülürken makyaj olarak düşünülmüyordu direk kuşak değişimi olarak düşünülmüştü , çıktığında da işlemcilere 5ghz lere dayanacağı düşünülüyordu ama nedense öyle olmadı söylentilere göre vista bir müddet bu şekilde yazıldıktan sonra kodların tekrardan yazılıp değiştirildiği söylenir tabi bu efsane henüz donanım bir müddet yazılımın önünde gitmeye başladı , eskiden 5-6 ayda işlemciler hızlarını ikiye katlardı artık öyle olmuyor. Bence elinde xpsi olanların para verip vista almalarına gerek yok ama yeni bilgisayar alacakalarında vistalı dururken xp li bilgisayar almalarına da gerek yok. Çünkü vista alında yine kullanacağınız programlar değişmeyecek , yine aynı programları kullanıp aynı oyunları oynayacasınız herşey biraz daha güzel görünmesi için mi... Bunun yanında işletim sistemsiz notebookda bulunmuyor maalesef , çoğunluğunada ms den başka sürücü desteği koymuyorlar stratejik ortaklık işte...

linux masaüstünde iyi değil , son kullanıcıya hitap ettiğini düşünmüyorum sürücü desteği dahi yok maymunluklar yapmak zorunda kalıyorsun çok zaman tabi bunun nedenini sadece linuxda aramamak lazım. Ubuntu yükleyecem birde onu görmek lazım...
     ORJİNAL VİSTA PREMİUM ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM

işte vistanın bu şekilde olması gerekiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 2 Mayıs 2007; 1:57:54 >

• Aslında anladığım sadece görsellik değişiyor ama onun dışında herşey problem beklemek daha doğrusu heralde.
  • sadece görsellik değil aslında , çeşitli bir kaç yeni teknoloji filan getiriyorum readyboost gibi şeyler ama pratikte bir faydasını görenine rastlamadım. Birde vistada daha fazla güvenliğe yönelik ayarlanmış hepsi o. Antivirus yükleyin windows defender firewallınızda varsa zaten güvenlik sorunununuz olmaz ki...
  • vista academic premium al, 110 ytl civarı, böldür takside, hem ucuza almış ol, hem lisanslı yazılım kullan, crack, timestopper vs. bilmemne zırvalıkla uğraşmazsın böylece
  • Ben Vista Business kullanıyorum ve bilgisayarım şimdiye kadar hiç olmadığı kadar hızlı çalışıyor. O kadar muyluyum ki hayatta kaldırmam. Şu an çift işlemcili bir bilgisayarım var. Vista Business, Ultimate ve Home Premium sürümleri de çift işlemci destekleyen tek Windows işletim sistemleri. Diğerleri sadece tanımakla kalıyor. Bu ndenle çift işlemciniz varsa hiç beklemeyin, Vista kullanın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadow_Shooter

Ben Vista Business kullanıyorum ve bilgisayarım şimdiye kadar hiç olmadığı kadar hızlı çalışıyor. O kadar muyluyum ki hayatta kaldırmam. Şu an çift işlemcili bir bilgisayarım var. Vista Business, Ultimate ve Home Premium sürümleri de çift işlemci destekleyen tek Windows işletim sistemleri. Diğerleri sadece tanımakla kalıyor. Bu ndenle çift işlemciniz varsa hiç beklemeyin, Vista kullanın.

İşte arkadaş bence vistanın en büyük artısını söylemiş. O da sistemi daha verimli kullanması. Ama bunun için onca para verilir mi? Eğer çok iyi bir sisteme sahip değilsen bence verilmez orta seviyedeki sistem sahiplerine tavsiye etmiyorum en az bir sene daha.
  • eğer para verip almayı düşünüyorsan bence ilk bi lisanssız yükleyip dene 30 gün etkinleştirme süresi var nasıl olsa o süre içinde beğenirsen alırsın
  • Arkadaşlar sistemim süper.dENESEKMİ...kAFAM KARIŞTI
  • quote:

Ben Vista Business kullanıyorum ve bilgisayarım şimdiye kadar hiç olmadığı kadar hızlı çalışıyor. O kadar muyluyum ki hayatta kaldırmam. Şu an çift işlemcili bir bilgisayarım var. Vista Business, Ultimate ve Home Premium sürümleri de çift işlemci destekleyen tek Windows işletim sistemleri. Diğerleri sadece tanımakla kalıyor. Bu ndenle çift işlemciniz varsa hiç beklemeyin, Vista kullanın.

çift işlemciden kast ettiğin core duo lar mı ? xp bunu gayet tanıyor ve kullanıyor kullanığınıda görev yöneticisinden görebilirsin senin anlatmak istediğin galiba 64bitti o da xp x64 şeklinde mevcut
  • bence ikisini de yükleyip arada değişik kullanmak ilginç olabilir
  • bende tecrübemi yaziim bende xp home kullandım 3 yıl boyunca daha geçen hafta vista ultimate yükledim daha hızlı yüklendi görsellik bakımından güzel xp den daha hızlı çalışıyor yani daha iyi çalışıyor ama kullanması biraz karışık ve çok ciddi bir biçimde sürücülerde sıkıntı yaşadım vista sürücülerini indirsem bile bazen çalışmıyor sinir bozucu sorun vistadamı yoksa markaların sürücülerindemi bilinmez tabi ama şu anda ben mutluyum vista kullanmakta.
  • service pack'ı çıkmadan almaya gerek yok.
  • quote:

quote:

çift işlemciden kast ettiğin core duo lar mı ? xp bunu gayet tanıyor ve kullanıyor kullanığınıda görev yöneticisinden görebilirsin senin anlatmak istediğin galiba 64bitti o da xp x64 şeklinde mevcut

Kullanmak, tanımak bunlar göreceli kavramlar ve demek istediğimi karşılamıyorlar. Çift işlemci teknolojisi 2006 yılında çıktı, XP ise 2001 yılında yazılan bir işletim sistemi. Yani o dönemin şartlarında olmayan bir teknoloji için kod yazmaları imkansızdı. Bu nedenle Service Pack 2 ile çift işlemci "desteği" getirildi. Ancak bu destek çift işlemciyi düzenli bir şekilde kullanmak değil, bir işlemcideki yükü ikiye bölüp ikisine paylaştırmaktı. Vista'nın bahsettiğim üç sürümü ise özellikle bu teknoloji için yazıldı ve XP'den farklı olarak işlemleri ortak paylaşmaktan öte düzenli bir şekilde yönetim sağlıyor. Örenk gerekirse arka plandaki multimedia ile oynadığın oyun ayrı işlemcilere yükleniyor. Bu nedenle de birçok artıları oluyor. Daha yeni aldığım notebook XP altında adeta sürünürken, Vista altında %60 belleği dolu olmasına rağmen muhteşem bir hızla hiç bekletmeden çalışıyor. Kısaca işlemcilerin hakkını veriyor. Eğer sorarsanız sırf bunun için Vista'ya bu kadar para verir miydin? Evet ama Home Premium alırdım... Zaten fiyatı XP Professional ile aynı ve sundukları da birev kullanıcısı için aynı. Vista Business bana Microsoft'dan ücretsiz verildi diye kullanıyorum ama verilmeseydi de Ultimate almazdım ama Premium'a para verebilirdim.

• 6-7 ay desena anlıycamda 2 yılı biraz fazla söylemişssin

quote:

Orjinalden alıntı: forious

Daha oturmadı dostum Vista en az 2 yıl daha xp forever bence acele etme
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.