Şimdi Ara

ORJİNAL VİSTA PREMİUM ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: shadow_Shooter

quote:

Orjinalden alıntı: cancakmak

quote:

Orjinalden alıntı: shadow_Shooter

Ben Vista Business kullanıyorum ve bilgisayarım şimdiye kadar hiç olmadığı kadar hızlı çalışıyor. O kadar muyluyum ki hayatta kaldırmam. Şu an çift işlemcili bir bilgisayarım var. Vista Business, Ultimate ve Home Premium sürümleri de çift işlemci destekleyen tek Windows işletim sistemleri. Diğerleri sadece tanımakla kalıyor. Bu ndenle çift işlemciniz varsa hiç beklemeyin, Vista kullanın.

çift işlemciden kast ettiğin core duo lar mı ? xp bunu gayet tanıyor ve kullanıyor kullanığınıda görev yöneticisinden görebilirsin senin anlatmak istediğin galiba 64bitti o da xp x64 şeklinde mevcut

Kullanmak, tanımak bunlar göreceli kavramlar ve demek istediğimi karşılamıyorlar. Çift işlemci teknolojisi 2006 yılında çıktı, XP ise 2001 yılında yazılan bir işletim sistemi. Yani o dönemin şartlarında olmayan bir teknoloji için kod yazmaları imkansızdı. Bu nedenle Service Pack 2 ile çift işlemci "desteği" getirildi. Ancak bu destek çift işlemciyi düzenli bir şekilde kullanmak değil, bir işlemcideki yükü ikiye bölüp ikisine paylaştırmaktı. Vista'nın bahsettiğim üç sürümü ise özellikle bu teknoloji için yazıldı ve XP'den farklı olarak işlemleri ortak paylaşmaktan öte düzenli bir şekilde yönetim sağlıyor. Örenk gerekirse arka plandaki multimedia ile oynadığın oyun ayrı işlemcilere yükleniyor. Bu nedenle de birçok artıları oluyor. Daha yeni aldığım notebook XP altında adeta sürünürken, Vista altında %60 belleği dolu olmasına rağmen muhteşem bir hızla hiç bekletmeden çalışıyor. Kısaca işlemcilerin hakkını veriyor. Eğer sorarsanız sırf bunun için Vista'ya bu kadar para verir miydin? Evet ama Home Premium alırdım... Zaten fiyatı XP Professional ile aynı ve sundukları da birev kullanıcısı için aynı. Vista Business bana Microsoft'dan ücretsiz verildi diye kullanıyorum ama verilmeseydi de Ultimate almazdım ama Premium'a para verebilirdim.

merak ettiğim yeni aldığınız notebook nedir xp de sürünüyor da vistada çok hızlı ? elimde core 2 duo 1.66 , 1.5gb ram var ve bende vista xpye göre çok daha yavaş çalışıyor. Ben daha vistanın xpden hızlı çalıştığı bir sisteme rastlamadım , test sonuçlarıda söylediklerimi kanıtlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 5 Mayıs 2007; 11:42:51 >

• vista home premium testini yaptım hiç bir donanımı tanıyamıyor driverlarını üretmiyor üreticiler en büyük örneği hp printer veya inca tv kartları fln yani sonuçta beş kuruş etmeyen bir şeye para verilmez eğer kullanmam gerekirse vista(pek sanmıyorum çünkü ubuntu veya pardus varken) gene crackli halini kullanırım o salak sisteme para verenleride bir türlü anlayabilmiş değilim.Ubuntu var Pardus var bir onlara bir vistaya bakın ubuntu pardus vb. bedava ve ileri derece sistemler.
  • Konfigürasyon olarak aynılar diyebiliriz, core2duo 1.83, 1GB Ram var ve dediğim durum söz konusu. Asus marka bir notebook ve çok memnunum. 5 yıl boyunca XP kullanan biri olarak Vista'dan geri dönmem.
  • 1.83 ün çok bir farkını olacağını sanmıyorum 2.0 deseydin anlardım onlarda cache 4mb ye çıkıyor çünkü ama siz bu sistemde vistaya göre yavaş xp kullanmanız bana pek inandırıcı gelmiyor... çok yerde benchmarklarda vista xpnin yanında sürüngen kalıyor resmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 5 Mayıs 2007; 20:42:15 >
  • yaa beyler dünyada şirketler hariç kaç kişi korsan kullanıo? acaba biri bana sölesin
  • walla vistayı al gelişmelerden adım adım haberdar olur hemde pc bilgilerini geliştirirsin vista suan altın yumurtlayan tavuk yakında her sey onun için uyarlacak oyunlar bile
  • quote:

Orjinalden alıntı: cancakmak

1.83 ün çok bir farkını olacağını sanmıyorum 2.0 deseydin anlardım onlarda cache 4mb ye çıkıyor çünkü ama siz bu sistemde vistaya göre yavaş xp kullanmanız bana pek inandırıcı gelmiyor... çok yerde benchmarklarda vista xpnin yanında sürüngen kalıyor resmen...

İnandırıcı gelmemesi sizin sorununuz. Ben kendi deneyimlerimi aktarırım, katılıp katılmamak size bağlı. Ben de Vista'nın yavaşlattığına dair çok şey okumuştum ancak denemek için kurduktan sonra hızını görünce bırakamadım. Bakalım ileride fikirlerim nasıl olacak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.